Nymåneritual för att sätta nya intentioner

Vi älskar att följa månen och ta vara på hennes energi. Att göra ritualer vid nymåne eller fullmåne har många fördelar och eftersom nymåne kommer härnäst vill vi dela en enkel men kraftfull ritual som alla kan göra hemma vid nästa nymåne.

Ni kommer snart kunna läsa mer om hur man kan leva i takt med månen och varför här på ohlamoon.se. 

Det du behöver för en nymåneritual är något att skriva på och med. Men om du vill göra en mer kraftfull ritual kan du lägga till kristaller, rökelser och en kortlek. När det är nymåne syns inte månen på himlen utan den gömmer sig för att samla kraft och för att sedan kunna träda fram igen och växa sig starkare och starkare för att inom ett par veckor bli fullmåne. Under den här perioden kan vi ofta känns oss starka, fyllda av ideér och energifyllda. Därför passar det bra att sätta ny intentioner och mål vid nymåne och det är precis det vi ska göra i den här ritualen.

 ★ Så gör du!

Sätt dig vid ett "safe place", ett ställe där du känner dig lugn och trygg

Tänd ett ljus och ta fram papper och penna. Om du har kristaller, ha dem nära dig.

Om du har rökelse, gärna Palo Santo eller Salviabunt, tänd den och gör ren energin vid ditt safe place för att ta bort tung, negativ energi för att få plats att bjuda in det nya (läs mer om hur du renar energin hemma här). 

Ta kristallen i handen, blunda och ta ett par djupa andetag in och ut genom näsan. Grunda dig i stunden och släppa allt som hänt innan under dagen. Lyssna inåt för att känna vilken intention du vill sätta vid denna nymåne. Släpp alla tankar och låt hjärtat tala.

Sätt ner kristallen och ha den gärna framför dig.

Ta fram papper och penna och skriv det som kommer fram.

Om du vill dela upp intentionen i mindre steg som du kan följa de närmsta veckorna och ha gärna pappret eller din anteckningsbok nära dig, kanske på sängbordet, för att få en daglig påminnelse om din intention.

Avsluta ritualen med att tacka dig själv och månen för denna stund.

Kristaller som passar bra vid nymåne

Clear quartz eller Bergskristall som det heter på svenska

Månsten

Selenit

Rökelser vid nymåneritual

Palo Santo

Salviabunt

Psst, följ oss på Instagram här!