Astroprognos & Horoskop - April

MÅNADENS TUNE
Se låtens text för mer styrka.

Om Namo Bhagavate – Deva Premal
Född i Vädurens tecken, stärker hon sin omgivning med sin röst.

 
3 STARKA FÖR APRIL

BALANS – INRE TRANSFORMATION – NYSTART
 
 
MÅNADENS HIGHLIGHTS
Aprildagar att lägga på minnet.
 
         2          5          8          19          24          25          29          30         
 

 

2 APRIL – MERKURIUS RETROGRAD I VÄDUREN

Våren är kommen och vi möts utav årets första fulla Merkurius retrograd som landar i Vädurens tecken. En direkt energi för Merkurius i Väduren är mycket spontan, aktiv och kastar sig modigt in i både situationer och konversationer med huvudet först. När denna energi landar i retrograd saktas den ner och vi kan inte riktigt gå så snabbt framåt som vi önskar. Du kan uppleva att denna energi känns som en bromskloss till dina sprudlande vårkänslor, men tillåt mig att ge dig råd för hur du kan använda den på det mest effektiva sätt. Vi går ju nämligen igenom en stark eklips-säsong just nu, emellan Vädurens och det motsatta tecknet Vågens energi. Detta skapar en stark boozt intill allt som har att göra med dessa två energier. Den 8:de april (läs mer nedan) har vi en Solförmörkelse i Vädurens tecken, alltså en superduper stark nymåne som vill att du ska kasta dig ut och låta ödet leda dig framåt. När Merkurius går in i retrograd generellt så markerar det en tid till att rikta rörelsen inåt och den här gången kommer saker och ting inte ske lika plötsligt som du kan känna av att de borde, och jag skulle personligen hålla tillbaka en aning till de rent fysiska som sker utanför min kropp. Jag skulle också ge en liten heads-up för språket och uttrycket då tungan kan vara något vassare än vanligt. Däremot är denna energi en otrolig power-boozt för ditt eget självvärde och självkärlek. Använd denna energi till att uppskatta dig själv, det du skapat fram tills idag, och det du krigar för dagligen. Detta är den ultimata energin för att komma i kontakt med din kropp och hälsa, dina högsta önskningar och för att sätta otroliga mål inför framtiden. Ibland går det fort framåt och det är lätt att glömma bort hur oslagbart fantastisk du är!

5 APRIL – VENUS I VÄDUREN

Med Merkurius i retrograd kliver även Venus in i Vädurens energi och skapar eldgnistor om sig. Detta är en het tid för romantik och passion, och wow, detta kan betyda så mycket. Mata den energi som väcker glädjeruset inom dig och tillåt den att få leva fritt. Denna energi är otroligt självständig och finner njutning i utmaning så därför är detta en bra tid till att gå emot rädslor och kika vad som finns utanför din comfort-zone. Energierna kan upplevas otroligt rörliga just nu, men trots detta så finns det en stadig grund för dig att stå på. Tillåt dig själv att intuitivt gå i riktning framåt, men kom ihåg att den längsta distansen inte alltid syns på utsidan. En inre resa som med tiden visar yttre framsteg passar in fint nu och det finns mycket glädje, inspiration, och passion att hämta hem närmare än vad du tror. 

8 APRIL – NYMÅNE I VÄDUREN – SOLFÖRMÖRKELSE

Denna nymåne är tio gånger starkare än vanligt då det är en eklips och i detta fall en solförmörkelse. Det är det starkaste eventet som sker under denna månad och det landar i Vädurens sprakande energi. Skulle Merkurius inte stått i retrograd så skulle jag sagt ”Kör bara kör!”, men pga. detta så krävs lite mer inkännande och inre kontakt ifrån din sida. Nymånens energi står för nya event och med Vädurens eld kommer den se till att nya möjligheter och erbjudanden skickas din väg. Det finns även mycket yta för dig att ta ett steg in emot en ny riktning eller skapa en förändring som gått och väntat. Detta är den perfekta tiden till att tillåta din omgivning falla på plats och njuta utav processen. Tacka ja till det som känns rätt, och då menar jag 1000% rätt, och gör det inte de, så låt det ligga där och marinera en stund till dvs. fram till 25 april då retrograden når sitt slut. Detta är en mycket manifesterande period och du kommer att kunna uppleva en känsla utav hur allt faller på plats, inre som yttre. I Sverige kommer denna solförmörkelse att landa i det 9:de huset som kan påverka din kunskap, visdom och tro. Kanske hittar du nya svar till dina frågor eller omfamnar en ny tro till hur du vill leva framöver. Tillåt denna Nymåne att bjuda in det nya in till ditt liv.

19 APRIL – SOLEN I OXEN

Trots att Vädurens energier hänger med oss i vice versa planeter så är solen redo att vandra vidare och vi välkomnar varmt Oxens njutbara säsong. Från sprakande eldgnistor till en lyxig och gosig blombädd att vila på, ja, så kan man beskriva denna övergång. Oxens energi består utav fast jord och skapar trygghet och stabilitet i din tillvaro. Detta för att du ska få yta till ditt välmående och pyssla om dig själv lite extra. Här blir vi påminda utav vad som är en fin grundbalans och detta gäller alla dina kroppar, fysiskt, själsligt, mentalt, och emotionellt. Under denna säsong har vi möjligheten till att minska på stressen och hitta tillbaka till balansen. Det är enklare just nu att känna av när det krävs att vi stannar upp och ger oss själva mer tid, eller när vi som en oxe med stark rörelse behöver ta oss framåt. Detta är vanligtvis en mycket njutbar säsong då den är styrd utav underbara Venus, så vad du än fokuserar på just nu så finns det flow, but most importantly, like a Taurus would say, RELAX & ENJOY!

24 APRIL – FULLMÅNE I SKORPIONEN

Eklipserna är förbi för nu, men var inte orolig, din process har all yta för att slutföra det här kapitlet i en pånyttfödande energi. En fullmåne i Skorpionens tecken kliver in för att squeeza ut det allra sista som ska ut hos dig. Energi som är död dvs. blockeringar, emotionellt bagage, eller sköldar som döljer din inre styrka kommer inte kunna hålla sig kvar i denna fullmånes djup. Skorpionens energi består utav fixerat vatten och är otroligt kraftfull i sin naturliga essens, men som alla andra energier så är den alltid i en konstant rörelse vare sig den vill eller inte. Det kan ta tid för den att omformas, men när den väl går den vägen så kommer allt och stora transformationer tar plats. Under denna fullmånen finns en otrolig yta för dig att släppa på allt som inte längre supportar ditt högre jag, och passande nog så landar denna fullmånen i vårt 1:a hus, Vädurens hem, där allt är fokus på dig själv som individ. Vad behöver du släppa taget om i din energi för att du ska kunna lysa starkare och uppleva mer balans i din tillvaro?

25 APRIL – MERKURIUS DIREKT I VÄDUREN

Alright! Ni kan vara många där ute som väntat på att få spurta i väg emot era drömmar och mål, och tiden är nu inne. Merkurius lämnar retrograden och är tillbaka i sitt naturliga flöde. Glöm inte att ge dig själv en stor kram för krigaren som du är, vilken transformation du gått igenom! Under den här tiden har vi fått lära oss att känna in våra val och inte bara välja det som kom först eller ligger närmst. Vi har fått lära oss vart vi står i vår individuella energi och hur vi bäst förvaltar den. Nu är det dags för att leva efter vad vi lärt oss och ta det första steget in till det som vi längtat efter. Njut fina du, du är värd ALLT!

29 APRIL – VENUS I OXEN

Det är så fint att åskåda hur denna eklipssäsong varit så i linje med vår egen personliga transformation och utveckling. Från att allt sker för att vi ska hitta hem till oss själva i en rörlig tillvaro, till att allt faller på plats och vi kan stadigt ta oss framåt i vårt unika flöde. När Venus landar i Oxens energi känner hon sig hemma och vi kan slappna av och njuta utav nuet. Det är en stark energi för skapande i alla former då mycket magi flödar ut ur händerna just nu så pyssla om dina plantor, virka eller måla något fint, skriv ut, eller ge en healingsession till den som behöver. Denna jordande energi bidrar med en stark kontakt till din fysiska kropp och du kan uppleva en känslighet till kroppens inre rörelse och muskulatur. Detta är en perfekt tid för att skapa en högre medvetenhet kring din hälsa och fysiska form med allt vad det innebär, men det är också en bra tid för att fokusera på det som du värderar allra mest. Här finns det yta för ett gott levnadssätt, för är det något som Oxen njuter utav så är det kvalité. Därav kan du uppleva ett starkare närvarande till allt som du tar dig ann just nu, alltifrån kärleken till maten du lagar, kärleken till vart du väljer att lägga din energi, och framför allt, kärleken till dig själv.

30 APRIL – MARS I VÄDUREN

Venus har intagit sin hemmaarena i Oxen och nu gör även Mars desamma och återgår hem i Vädurens blixtsnabba energi. Här får vi en riktig spurt framåt efter en något långsammare och mer inåtgående period. Mars är ju planeten som påverkar vår drivkraft och när den befinner sig i Väduren så blir det väldigt enkelt för oss att ta initiativ i riktning framåt. Efter att ha genomgått en större rensning under denna månad så blir detta som en riktig energi-boozt och du kan uppleva dig själv som alltmer direkt, rak, och energifylld. Detta skapar mycket yta för dig som vill jonglera många bollar på samma gång och i samband med resterande planeter så finns det otroligt mycket energi för ditt välmående att komma i balans, men också alla dina projekt och drömmar. Dock är det viktigt att komma ihåg att Vädurens eld inte brinner alltför länge så det gäller att ta vara på energin när den väl kommer till dig. Följ din intuition i varje steg du tar och skapa medvetenhet kring ditt energiflöde. 

 

 

APRIL HOROSKOP

Månadens fokus för dig är…
Börja läs ut efter din Ascendent/Rising.

 
 

VÄDUREN

Väduren, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot det som du kanske ännu inte ser och du kan uppleva dig guidad framåt utav andevärlden, universum, eller de högre makter som du håller närmst om hjärtat. Det väntar en otroligt stor resa inåt framför dig och den kraftfulla energi som du vanligtvis använder för att ta dig framåt i livet kan du nu använda mycket effektivt emot nästkommande transformation. Du kan räkna med att ”hitta hem” under denna månad, hem till dig själv, och ge tillåtelse till att bryta de barriärer som ligger i vägen för att du ska komma i kontakt med din fulla naturliga essens.

    Använd Prehnit för att ta vara på månadens energier 

 
 

 
OXEN

Oxen, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot likasinnade relationer och grupper där du upplever att du får vara dig själv fullt ut. Just nu finns det ingen yta för kallprat om det som inte berör dig på riktigt utan du lägger stort värde i de personer och sammanhang som du väljer att ta kontakt med, endast heart-to-heart kontakt. Det handlar främst om att tillåta din individuella tro att expandera intill din unika spiritualitet. Detta är en fin månad för dig att delta i gruppsammanhang som kallar och plocka ut de som känns rätt i dig. Du ser klart just nu och du vet din sanning.


Använd Dumortierit för att ta vara på månadens energier 

 
 

TVILLINGARNA

Tvilling, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot den person som du visar utåt till världen och du kan uppleva att din omgivning ser dig allt starkare just nu. Du har gjort ett enormt stort arbete emot din personliga kraft och du har definitivt funnit den. Du attraherar in många olika personer och situationer utifrån din intuitiva styrka här där du blir uppmanad om att återigen lyssna till ditt hjärta och agera där utifrån. Du kan tydligt se vad som är i balans med dig och du har stora möjligheter till att självständigt fortsätta din väg framåt här emot nya horisonter.

Använd Grön Kvarts för att ta vara på månadens energier  

 
 
KRÄFTAN

Kräftan, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot den kunskap och visdom som du har badat i den senaste tiden vilket kan väcka en ifrågasättande känsla inom dig. Här har du möjligheten till att rensa bort det som inte längre resonerar med ditt högre jag, och behålla de som känns i linje med den energi som du går emot. De som du väljer att behålla kommer att ge dig ny kraft och mod till ytterligare läkning och expansion till din individuella energi, och du kan uppleva att så fort du släpper taget om det som inte längre är din sanning så ändrar sig hela din omgivning som ringar på vattnet.


Använd Celestinkluster för att ta vara på månadens energier 

 


LEJONET

Leo, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot dina individuella transformationer och hur de påverkar dina relationer och din omgivning. Det finns otroligt mycket visdom att hämta hem för dig just nu och du kan uppleva en skjuts uppåt i din självsäkerhet och självkärlek. Tillåt dig själv att uppleva din inre styrka och ha tillit till att den kärlek som du ger till dig själv kommer att expandera ut till din omgivning och dem som du håller varmt om hjärtat. Det finns mycket yta till att finna acceptans i de förändringar som sker då du vet att kontakten till ditt sanna jag är stark här.


Använd Grön Opal för att ta vara på månadens energier 

 


JUNGFRUN

Jungfrun, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot dina relationer och hur du speglar dig i dem. Det finns mycket drivkraft till att återansluta med dina värdefulla relationer, men också reflektera över de relationer som du har i din omgivning och vad ni bildar tillsammans. Magiska möten kommer att ske där speglingarna ni ser i varandra står väldigt tydliga framför dig just nu och du har möjligheter till att uppskatta nya styrkor som du kanske inte var fullt säker på att du själv bar på. De energier som du nu väljer att släppa in kommer att stödja din inre styrka och höja din frekvens till nästa nivå.

Använd Aprikos Agat för att ta vara på månadens energier 

 


VÅGEN

Vågen, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din hälsa och välmående och hur du utefter de kommer i starkare kontakt med din energiförbrukning. Detta är en fin period för dig att känna in din kropp och vad den efterfrågar ifrån dig, ”your body your temple”. Du prioriterar egentiden först och främst just nu och du vet exakt när det finns yta för att dela med dig utav din energi. Tillåt dig själv att komma i balans på alla plan och låt resten falla på plats därefter. Du kan uppleva att du finner mer ro i dina relationer och vardagliga situationer efter att du prioriterat dig själv och ditt välmående.


Använd Trädagat för att ta vara på månadens energier  

 
SKORPIONEN

Skorpionen, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot ditt fria kreativa uttryck och hur de får ta en naturlig plats i din vardag. Efter gått igenom starka processer och transformationer till att hitta hem till dig själv så kan du nu ge uttryck för ditt nya jag. Nu skapar du yta för att kunna föda nytt liv utifrån din sanning och öppna plats för det som du värderar allra mest. Tillåt din autentiska vardag att födas på nytt utifrån kreativitetens intuitiva anda och uteslut omgivningens påverkan för att endast bjuda in det som känns hemma inom dig. Du vet vad som är bäst för just dig.

Använd Flower Agat för att ta vara på månadens energier  

 
SKYTTEN

Skytten, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot dina rötter, vart du kommer ifrån, och hur det påverkat de du skapar idag. Detta kan vara en nostalgisk energi som för dig tillbaka till det som varit och de relationer som var närvarande där och då. Tillåt dig själv att flöda med i denna resa och ha tillit till att den visdom som kommer upp till ytan kommer att stödja dig och ditt unika skapande framöver. Detta är en fin period att öppna space för egen tid där du har möjlighet till att gå in på djupet och komma i kontakt med din intuitiva förmåga.


Använd Howlit för att ta vara på månadens energier  

 


STENBOCKEN

Stenbocken, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din sociala kultur, din kommunikation, och hur de som verktyg kan grunda dig och skapa ny expansion i din tillvaro. Du kan uppleva att du är i starkare kontakt med din röst och du kan komma ut alltmer sårbart och dela din visdom med mycket mer medkänsla än vanligt. Detta är en fantastisk period att spendera i den omgivning som höjer din energi, eller sociala sammanhang som grundar dig och ditt sinne. Det finns också mycket yta här för att skapa en mysig tillvaro hemma som går mer i linje med ditt spirituella högre jag, vad det än är för dig.


Använd Labradorit för att ta vara på månadens energier 

 


VATTUMANNEN

Vattumannen, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot det som du värderar allra mest och tacksamheten som väcks utav att bara få vara i det. Du kan skapa en högre medvetenhet här kring vart du lägger din energi och fokus då det är tydligt vad som skapar flöde och inte. Tillåt ditt hjärta att visa dig vägen till mer passion och kärlek och skapa medvetenhet kring vad som faktiskt vill fortsätta att expandera inom dig. Det blir allt tydligare kring vad som exalterar dig samt vad som inte längre håller samma värde för dig, och det finns mycket yta för att endast spendera din energi där du vill.


Använd Fluorit för att ta vara på månadens energier  

 


FISKARNA

Fisken, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din individuella styrka, personliga energi och vem du vill vara i den här världen. Balansen emellan den energi som du sänder ut till din omgivning vs. vad du faktiskt skapar och gör. Det finns mycket yta för dig här att transformeras in till den personen som du faktiskt önskar att representera dig som och det som du dagligen värderar högst kommer att landa i linje med den energi som du skickar ut. Skapa tillit till att ingenting går förlorat här även fast vissa energier faller bort då dem inte längre går i hand med din individuella kraft och det du skapar.


Använd Regnbågsmånsten för att ta vara på månadens energier 

 
 

Denna design och artikel är skapad utav vår magiska astrolog Amanda V. Nordin.

Amanda V. Nordin
Psychic Healer/Astrologer/Creative Artist

Amanda erbjuder både psychic & olika typer utav astrologisessioner. Hon samarbetar med ”The Spirit-world” i alla hennes sessioner och brinner för att guida dig tillbaka till din inre krigare & guide. En session hos Amanda är en transformerande resa tillbaka till ditt högre medvetande. Hon förmedlar sin energi med värme, humor, & power.

Läs hennes recensioner & boka din privata session här:
https://www.longbeachlife.se/amandaservices

Contact:

@amandavnordin
amandavnordin@gmail.com
https://www.longbeachlife.se/amanda