Ceremoniell kakao - Plantmedicinen för kropp & själ

Välkommen magiska du, till värmen, mjuka chokladiga toner och en planta med så mycket kultur och kärlek. Jag vill berätta för dig om den ceremoniella kakaon och hur vi kan stötta oss själva med den här underbara drycken. Ge dig själv den här stunden och ta in hur den ceremoniella kakaon kan bli en del i din spirituella vardag.

Kakaoplantan har sina rötter i Syd & Centralamerika där den växer naturligt tillsammans med andra växter. Den ceremoniella kakaon framställs utav urbefolkningen och hela framtagningen görs i ritual, allt med ett spirituellt syfte. Att känna till ursprung, samt vissa delar om kakaon är utav största vikt när vi dricker henne, på så vis kan vi komma närmre oss själva, grunda oss och bli ett med moder jord.

Skillnaden mellan bakkakao och den Ceremoniella kakaon är främst att den Ceremoniella kakaon har kvar det väldigt hälsosamma kakaofettet. I kakaofettet finns alla ämnen som stöttar kroppens fysiska funktion samt spirituella. Detta gör den ceremoniella kakaon till den plantmedicin som hon är.

Vad kakaon stöttar dig med i din spirituella vardag

✶ Kakaon stöttar vår kreativa sida och hjälper oss nå vår fulla potential.

✶ Med tanke på Theobromine samt Dopamin som finns i den ceremoniella kakaon kan vi känna - oss vakna, bli alerta och uppnå klarhet.

✶ Kakaon öppnar upp hjärtat & låter oss komma i närmre kontakt med våra känslor.

✶ Det finns flera ämnen i kakaon som gör att vi kan känna lycka och välbehag, framförallt med tanke på Blissmolekylen och ämnet PEA.

 Grundar oss och får oss komma närmre moder jord.

// Liv Innergård ★

Instagram: @livinnergard