Den optimala kristallen för balans

Ny Jade har använts för att balansera både kropp och mind i tusentals år och det här är kristallen vi på Oh La Moon slänger ner i väskan för att alltid ha med oss på yogaklassen. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om Ny Jade och alla dess magiska egenskaper. Let the magic begin! 

☾ Chakra: Hjärtchakrat
☾ Stjärntecken: Våg, Fisk
☾ Element: Vatten och Trä

Historia 

Ny Jade kallas också för Kinesisk Serpentin. Just namnet "Serpentin" har den fått eftersom någon ute i världen tyckte att dess färg liknar skinnet på en orm. Så alla ni som har orm som spirit animal, känn er inte förvirrade varför ni dras så starkt just till denna kristall! Den här kristallen har använts för olika saker i tusentals år. Italienska präster använde den till exempel som skydd mot.. ja, du gissade rätt, ormbett. Men i Kina är den känd som en kristall som hjälper till att balansera kropp och sinne och det är precis det Ny Jade är mest känd för än idag, balans.

Egenskaper ☾

Ny Jade är känd för att kunna balansera våra känslor och vårt mind. Den kan skydda vårt mind från negativitet och ångest och ger oss istället ett inre lugn och ett flow av happy thoughts. Eftersom Ny Jade är så balanserande och lugnande så är det också den optimala kristallen att ha med sig när man genomgår en förändring och vill känna sig stöttad och förstådd. Den sägs också kunna attrahera vänskap och nya bekantskaper. 

Hur vi använder vår Nya Jade ☾

Det här är kristallen vi älskar att ha med oss under yoga och meditation. Den förstärker vårt fokus och balanserar oss. Lägg den framför dig på din yogamatta under yogapasset och avsluta med att hålla den i din hand under din savasana. Med den här kristallen vid din sida kommer din kropp och ditt mind bli balanserat och du kanske till och med kommer känna att du nästan får en nystart i sinnet, wow, hur kan man inte älska den här kristallen?

Gillar du Ny Jade lika mycket som vi gör? Dela och tagga oss gärna på @Ohlamoon.se