Maja Warodell - Spiritualitet, kristaller och köksdans

Efter att ha gjort en Instagram takeover på Ohlamoon blev hon den spirituella tjejen alla snackade om. Med sin avslappnade och roliga jargong charmade sig Maja Warodell in i våra hjärtan! Häng med när vi tar reda på hur hennes dagar ser ut, hur hon använder sina kristaller och vad som egentligen är så nice med att riva av en fuldans i köket. Let the magic begin! 

★ Ålder: 31 år ung

★ Bor: Öland, Färjestaden

★ Familj: Min man Johan Warodell samt mina söner Ebbe 6 år och Bob 4 år

★ Hej Maja! Våra följare avgudar ju dig efter din grymma IG takeover!

Vad rolig att höra! Det var SÅ himla kul att få sno era följare under en dag. De är verkligen underbara!

★ Om man vill spendera en dag som Maja Warodell, hur exakt spenderar man den?

Kul att ni frågar - jag håller nämligen just nu på att dokumentera en hel dag i mitt lilla life i insta stories så om ni vill ha videobevis på det jag nu ska berätta så kan ni klicka er in er bland mina händelsehöjdpunkter, hehe.
Efter kidsen är iordninggjorda och lämnade på föris städar och smudgar jag hela huset, stoppar lämpliga eteriska oljor i diffusern och käkar en god frulle. Just nu, sommartid, är jag sjukt inne på overnight oats med toppings som bär, jordnötssmör osv osv. Oftast tar jag en stund framför något av mina altaren hemma där jag drar ett tarotkort och plockar fram kristaller som passar mig för dagen. Någon åker ned i fickan och några bygger jag kanske en liten mandala av som får ligga och sprida sin vibration i huset. 
Sedan följer en liten stund då jag jobbar med att svara på mail, kommentarer, DM:s osv. Beroende på vad jag har för projekt igång så styr jag sedan med planering och fix kring det, ibland har jag ett foto och recept-uppdrag och då fejar jag omkring i köket och provsmakar, fotar och dansar till musik på hög volym - alltid musik till allt, det förhöjer tillvaron med 100%!
Mitt på dagen stannar jag oftast upp och tar hand om mig själv en stund. Det kan handla om en timmas promenad med en podd i lurarna, yoga, en löprunda ned till havet med tillhörande dopp eller så sonar jag bara ut till en matlagningsvideo på youtube eller en härlig vlogg en stund. Jag försöker här också att varje dag få in någon form av meditation. Just nu mår jag riktigt bra av att meditera till ljudet av kristallskålar som balanserar kroppens chakrasystem. 
Därefter fortsätter jag att jobba på tills det är dags att hämta mina vilda ungar på föris omkring kl 15.30. Vi brukar hänga i trädgården en stund innan middagen. De hoppar studsmatta eller leker i vår skateboardramp och jag vattnar blommor eller hakar på deras upptåg. Här ikring slutar också deras pappa att jobba och ansluter även han till vårt järngäng. Nu följer middag, lek, torkning av näsor, tröstning, städning och allt annat som hör småbarnslivet till.
När de små vildingarna är omstoppade och nattade brukar jag njuta av lugnet som följer efter småbarnsstormen, haha! Återigen åker salviabunten fram, de eteriska oljorna och så gör jag iordning en kopp lugnande te med lavendel, kamomill och andra göttiga örter. Dagen avslutas i soffan tillsammans med min man Johan där vi ligger och gosar och kollar på någon spännande serie, film eller dokumentär.

★ Hur hittade du din spiritualitet?

Den har alltid varit med mig, men som gammal skeptiker har jag inte erkänt den förens för ca 8 år sedan då jag träffade Johan. Han och hans underbart crazy spiritual family väckte den till liv och gjorde det till en naturlig del i min vardag och något jag använder för att utvecklas som människa och må bra. Jag är så glad att vi delar det och stöttar varandra. 

★ Har kristaller och spiritualitet hjälpt dig på något sätt och i sådana fall hur?

Till 100%! Jag ser spiritualitet som ett sätt att lyssna inåt och att därigenom utvecklas. Kristaller är grundande och budskapet de för med sig blir en påminnelse om saker jag behöver jobba med. En ametist i fickan hjälper mig att behålla lugnet och med en svart turmalin runt halsen vet jag att jag skyddas mot negativa energier till exempel. Inte bara genom kristallens vibration utan också som en påminnelse för mig själv.

★ Vilka tre kristaller kan du absolut inte leva utan?

Shit, bara 3?! Haha. Just nu får det nog bli Ametist, Citrin och Svart Turmalin.

★ På vilket sätt använder du dina kristaller?

Som jag berättade innan använder jag de i min vardag för att låta de hjälpa mig genom dess vibration och genom påminnelsen av att känna tyngden av en i fickan eller runt halsen. Också minns jag också intentionen bakom varför jag valde den. Ibland går jag på känsla och låter universum styra mig att välja en kristall genom att lita på att jag kommer att stöttas av den jag dras till.

★ Du är ju lite känd för att riva av en och annan dans lite då och då, men vad exakt är det som är så magiskt med att "köksdansa"? ;)

Musik, sång och dans reglerar alltid mitt humör. Jag blir lycklig av att drämma av en dans i köket till en bra låt likväl som att jag blir lugn av att flowa till ballader och sjunga mantran.

★ Vad är ditt bästa Soul Care tips? 

För mig är det musik, sång och dans. Att låta kroppen röra sig till rytmerna i musiken och ljuden i sången bli som balsam för halschakrat. Hur fritt och knäpp och härligt det känns att bara få dansa som en galen person och känna barnet i sig!

Får du inte nog av Maja? Lugn, du kan följa henne här!