Optimera din hudvårdsrutin med Gua Sha

Jade Roller har länge varit den stora snackisen inom skönhetsvård men fler och fler börjar förstå att Gua Shan också är ett hudvårdsverktyg väl värt att investera i. Den masserar vår hud mer djupgående än en Jade Roller och är bla känd för att strama upp hyn, öka cirkulationen och ge oss ett härligt glow! I den här artikeln ska vi gå igenom allt du behöver veta om vår nya favorit: Gua Sha!

Gua Sha Vs Jade Roller

Den största skillnaden på dessa verktyg är egentligen formen annars har dem liknande egenskaper och det är väldigt individuellt vilken av dessa man föredrar att använda i sin hudvårdsrutin. Det vi vill slå ett slag för är att du tillsammans med en Gua Sha kan arbeta lite mer "på djupet" med din hud än vad du kan med en Jade Roller. Du kan lättare reglera hur mjukt (eller hårt) du vill massera din hy med en Gua Sha vilket också gör den till ett optimalt verktyg för dig som har stel nacke då den kan hjälpa till att lösa upp spänningar på djupet. 

Vad är en Gua Sha?

En Gua Sha är ett ansiktsverktyg som stimulerar blodcirkulationen i vår hud och masserar våra lymfkörtlar. Vid regelbunden användning av sin Gua Sha kan man se resultat som att huden stramas åt, mörka ringar under ögonen förminskas och såklart att huden får ett magiskt glow inifrån. En annan roliga fråga vi också ofta får är hur "Gua Sha" uttalas. Vi säger Gwa Sha men man kan också uttala det Gwa Sssa, vad du än föredrar. ;)

Hur använder jag min Gua Sha?

Applicera ansiktsolja eller ett face serum på rengjord hy.
 Börja med att dra din Gua Sha på halsen, nedifrån och upp. Se till att du drar över hela halsen några gånger för att väcka igång lymfkörtlarna* och blodcirkulationen.
 Fortsätt sedan upp på ansiktet. Börja vid hakan och dra din Gua Sha uppåt och utåt. Fortsätt med denna uppåt/utåt rörelse tills du kommer ända upp till tinningarna. När du kommit till pannan drar du din Gua Sha upp mot hårfästet. Kom ihåg att alltid jobba uppåt och utåt.
 Avsluta med att dra din Gua Sha ner för halsen, det här är enda gången vi drar vår Gua Sha neråt och vi gör detta för att tömma lymfsäckarna och stimulera blodcirkulationen ytterligare.
 Rengör din Gua Sha med varmt vatten och låt den torka. Använd den varje dag för ett optimalt crystal glow!

*Lymfkörtlar är något vi alla har i kroppen och dem är en del av vårt immunförsvar. Om vi regelbundet masserar våra lymfkörtlar (som bl.a sitter på sidorna av halsen) med en Gua Sha kan vi frigöra vätskor som kan hjälpa oss bli av med slaggprodukter och istället hjälpa oss få ett naturligt glow inifrån.

Rosenkvarts eller Svart Obsidian

Här är det bara du som kan bestämma, gå på din känsla och känn in vilken Gua Sha du dras till. Vi älskar att boosta vår hudvård med massa Rosenkvarts men Gua Shan i Svart Obsidian är ju så jäkla cool så vi inte får nog av den!

Vilken föredrar du? Berätta gärna och glöm inte att följa oss på @ohlamoon.se för mer crystal beauty!