HOROSKOP JANUARI

Kära moon friend, i slutet av 2022 har vi haft flera retrograda planeter som har tvingat oss att vända blicken inåt.
Nu kliver vi in i 2023 med stora steg. Flera karmiska planter kommer att byta tecken vilket innebär att 2023 blir ett viktigt och intressant år för oss alla. Men, låt oss börja med januari! En efter en av planeterna kommer att vända framåt igen vilket lättar upp energin en aning. Bland annat kommer magiska Venus, vår lilla lycka att gå in i Fiskarna i slutet av månaden vilket är en underbar placering.
Ha en fin januari och gör dig redo för ett nytt år, allt är precis som det ska och kom ihåg – the universe has your back<3

Astrologiska händelser (Scrolla längre ner för ditt horoskop)

3 januari
Venus går in i Vattumannen.
Underbara Venus har gått in till Vattumannen. I Vattumannen är Venus mer intresserad av en platonisk relation snarare än en fysisk. Vi kommer att attraheras av varandras mind och älska att ha långa intellektuella samtal. Det är viktigt för Venus att få vara en individ i Vattumannen och hon har inget ägandebehov av varken pengar eller kärlek. Nu kommer alla med Vattuman sol eller ascendent att få glänsa lite extra och njuta av Venus närvaro. 

7 januari
Fullmåne i Kräftans tecken på grad 16.
Månen blir full i sitt eget tecken, här gillar hon att vara. Det ska dock sägas att fullmånen förstorar upp våra känslor och speciellt här i känslosamma Kräftan. Dessutom bildar månen en kvadratur till Kiron, vilket kan innebära att våra inre sår kan bli synliga för oss nu. Det positiva är att vi får en chans att kommunicera ut våra känslor, för att kunna förlåta och läka våra sår. Men, se upp med att alla känslor bara väller ut och var försiktig med att tycka synd om dig själv. Tänk på att Merkurius fortfarande är retrograd vilket ger risk för missförstånd, så var lite eftertänksam med hur du kommunicerar.

Som alltid vid fullmånar avslutar vi saker som vi påbörjade för ca 6 månader sedan, då dessa kommer till en kulmination nu. Saker som avslutas nu handlar troligtvis om något som du startade upp/var aktuellt den 29/6.

12 januari
Mars går framåt i Tvillingarnas tecken på grad 8.
Efter en lång höst med en backande Mars rör han sig äntligen framåt igen. Nu kommer saker som har känts trögt under hösten att gå lättare och vi får kraft att pusha oss själva framåt med lite mer flyt.

18 januari
Merkurius går framåt på grad 8.
Teknikstrul och missförstånd är snart ett minne blott nu när Merkurius går fram igen. Det som är värt att tänka på med en Merkurius retrograd är att varje gång han backar så ger han ger oss en chans att ”tänka en gång till” och utvärdera det som pågår i livsområdet i din karta som han backar genom. Så det är inte bara till elände som han backar, utan kan också göra oss en tjänst och ge oss en chans till.

20 januari
Solen går in i Vattumannen.
Solen i Vattumannen är rebellisk, egensinnig och en givare. Laget före jaget. Här pågår det mycket tankeprocesser och ett analyserande som kan pågå i evigheternas evighet. Ni som är födda med solen i Vattumannens tecken och även ni med ascendenten i Vattumannen kommer att få lite mer uppmärksamhet än vanligt då solen lyser upp allt han rör vid. Vad härligt!

21 januari
Nymåne i Vattumannens tecken på grad 1.
En fin nymåne som står i sextil med Jupiter. Detta kan innebära att något du önskar dig kan bli sant, så passa på att take action och jobba med de här energierna. Jupiter gillar att förstora upp saker och att skänka lycka, så en ritual för den här nymånen är verkligen att rekommendera! Ta fram penna, papper och en peppig kristall!
Både Venus och Saturnus befinner sig i Vattumannens tecken denna dag, vilket kan innebära att något kopplat till pengar och kärlek behöver byggas upp på en stabil grund för att kunna bli något hållbart och seriöst. Det är också nämnbart att Pluto enbart är 3 grader ifrån nymånen, så det finns ett uns av allvar runt den här nymånen trots att Pluto är i Stenbocken. Månen i trigon till ascendenten i Vågen kan göra oss mer villiga att lyssna på andra och försöka förstå varandra, bli mer kärleksfulla och rättvisa.

22 januari
Uranus går framåt på grad 14.
Planeten för förändring och överraskningar rör sig framåt igen. När Uranus är retrograd handlar förändringen mer om de inre processerna och förändringens vindar sker mer inombords än ute i den fysiska världen. Nu när han går framåt igen sker oväntade händlser och överraskningar på det yttre planet igen.

27 januari
Venus går in i Fiskarna.  
Kärlekens gudinna går in i Fiskarna där hon trivs riktigt bra. Vi kommer att känna oss drömska, njuta av livet och se på kärleken med rosa glasögon. Riktigt romantiska vibes och en härlig tid väntar oss nu. Vi kommer att känna oss lekfulla och flörta med glimten i ögat, samtidigt som det finns en villkorslös kärlek runt oss och som vi vill ge till varandra. Venus i Fiskarna blir spirituell vilket gör att kärleken kan upplevas djupare och mer andlig än den kanske gör annars.

Horoskop för januari
Som vanligt rekommenderar jag alltid att läsa utifrån sin ascendent då horoskopet blir mer tillförlitligt på så sätt! Happy reading moon friend  <3

♈︎ Väduren
Året börjar väldigt lyckosamt för dig Väduren! Jupiter gick in till ditt tecken i slutet av december i samband med vintersolståndet, så nu kommer du att känna dig lite extra givmild och optimistiskt! Turen är på din sida kan man säga. Han kommer att stanna hos dig hela vägen fram till 16 maj i år, hur magiskt?

Venus går in i ditt 11e hus redan den 3 januari och skänker dig lycka i din bekantskapskrets. Du kan uppleva mer harmoni i din vänskapskrets och att ni kommer varandra närmre. Du kanske till och med får en ny kompis i ett nytt gruppsammanhang någonstans och du kommer att känna dig uppskattad.

Sedan i höstas har din styrande planet Mars backat genom ditt 3e hus för kommunikation och dina mentala tankeprocesser. Jag kan tänka mig att du känt frustration och irritation över att saker generellt inte har gått så fort fram som du har velat, och du har säkert varit i en och annan konflikt då kommunikationen inte riktigt har fungerat som den ska. 12 januari börjar äntligen Mars att röra sig framåt igen. Nu behöver du inte stå och stampa längre, full fart framåt. Hett tips, om du har några konflikter som legat och bubblat under den här perioden kan det vara en god sak att nu reda ut det en gång för alla.  

Fullmånen i ditt 4 hus den 7e januari, indikerar på en djup förändring i ditt hem och inom din familj. Kanske kommer trauman från din barndom upp för bearbetning? Det kanske är dags att vara ärlig mot dig själv angående din familjesituation, din barndom och ditt hem. Det kanske är dags att stänga ett kapitel kring något av dessa teman och bjuda in något nytt?
Det kanske även är dags att sälja bostaden och leta något nytt som gynnar din ekonomi bättre? Alternativt så kanske du behöver byta bostad pga någon situation med ditt arbete, kanske för att byta jobb som finns i en annan stad?

Nymånen den 21a i ditt 11 hus står i en sextil till Jupiter. Det här berättar att det kan finnas goda chanser för dig att få spridning på sociala medier och vidga ditt kontaktnät. Du kan träffa nya bekantskaper genom att nätverka runt och kanske är det så att du träffar kärleken i ditt liv genom en bekant som känns stabil?

Det är värt att nämna att Pluto befinner sig 3 grader ifrån nymånen, så det finns ett uns av allvar här och en vilja att se saker på ett djupare sätt. Det kanske är så att du behöver se vad för destruktiva mönster du har i ditt arbete som påverkar din umgängeskrets. Kan det vara så att du jobbar för mycket och glömmer bort att umgås med dina vänner och njuta av livet?

Se till att manifestera in det du vill Väduren, denna nymåne är lyckosam för dig!

Kristall för dig under denna period är Jordgubbskvarts

♉︎ Oxen
Vilket år du har haft Oxen. Noderna har stått i ditt tecken och även Uranus, jag kan tänka mig att du har känt prövningar de senaste åren, och du kommer få hållas med detta lite till.

Året inleds i alla fall med att din styrande planet Venus går in till ditt 10e hus där vi kan hitta din status och ditt yrke. Jag säger bara, wow. Nu har du din chans att visa dig framme och att tjäna den där hackan som jag vet att du drömmer om. Andra människor, speciellt högt uppsatta chefer kommer att ha ett extra gott öga till dig och du kommer att kunna få lite mer publicitet och uppmärksamhet än vanligt. En befordran eller löneförhöjning hade väl varit på sin plats?

Mars har varit retrograd i ditt 2a hus i flera månader och jag kan förstå om du har känt en frustation kring din ekonomi. Som tur är kommer han att gå framåt igen den 12e januari och då kommer du nog känna att det lossnar lite.

Fullmånen den 7e januari i ditt 3e hus ger dig en chans att reflektera och avsluta något kopplat till dina syskon, grannar och mentala tankeprocesser. Du kanske har haft en mindset som inte är gynnsamt för dig längre? Med Kiron i kvadratur till månen kan det vara så att det ligger undermedvetet hos dig och att du nu blir medveten om det?
Då kan det vara på sin plats med en ny spiritual practice för att fokusera tankarna och ändra inriktning på dem. Med en retrograd Merkurius i konjunktion med solen finns risken för missförstånd och att det du säger förstoras upp. Tänk därför på hur du kommunicerar med andra för att slippa missförstånd.

Merkurius backar genom ditt 9e hus sedan slutet av december, vilket kanske kan ha fått dig att ifrågasätta din egen sanning och dina beliefs. Det kan också vara aktuellt att skriva om en tenta eller läsa om en kurs under den här perioden? 18 januari kommer Merkurius att gå framåt igen och då kommer du att känna mer klarhet kring detta.

Nymånen den 21 januari sker i ditt 10e hus för karriär och status. Nu har du återigen chansen att visa dig Oxen. Venus och Saturnus i konjunktion här indikerar på att du kan stabilisera din ekonomi nu med hjälp av din karriär. Kanske får du en bättre tjänst med bättre betalt på ditt nuvarande jobb? Eller kanske byter du jobb för att få något ännu bättre?

Jupiter i ditt bildar en sextil till nymånen vilket ger lycka, så se till att hålla dig framme och manifestera in det där drömjobbet nu som du vill ha! Lycka till!

Kristall för dig under denna period är Grön Aventurin

♊︎ Tvillingarna
Tänk att det nya året inleds med att din styrande planet Merkurius är retrograd. Ja vad ska man säga? Merkurius backar genom ditt 8e hus vilket innebär att du får en chans att fundera djupt på dina delade tillgångar, intima teman som kan gälla din partner men också bara dig, får du tillbaka lika mycket som du ger och tvärtom?

Sköna Venus kommer redan den 3 januari att flytta sig från ditt djupa 8e hus till det 9e huset för kunskap och lärande. Det är inte helt omöjligt att du känner en nykärlek till din spiritual practice och vill lära dig mer och samla på dig massor av kunskap. En person från ett annat land kan väcka ett intresse hos dig och du känner dig dragen till något som är utanför din comfort zone.

Fullmånen den 7e januari sker i ditt 2a hus för värderingar och ditt dagliga arbete. Du kanske behöver avsluta ditt sätt som du tjänar dina pengar på och kolla av med dig själv varför du gör på just det här sättet. Drivkraften kanske ligger i att bli accepterad av människor runt omkring dig? Det är dags att hitta hem till dig själv och hitta ditt eget sätt att göra detta på. Checka av med dig själv vad du har för värderingar och mindset när det kommer till pengar och se om det stämmer överens med hur det ser ut idag och om du behöver förändra något.

Hela hösten har du tragglats med att Mars har varit retrograd vilket troligtvis har fått dig att känna dig otålig och irriterad. Om du har haft problem med konflikter och en inre känsla av att saker inte går som du vill, då kan jag nu berätta att detta är över Moon Friend. Mars går framåt den 12 januari och du kommer mycket troligt att känna dig stark och redo för att take action igen.  

Nymånen den 21 januari kommer att falla i ditt 9e hus för utlandsresor, kunskap och lärande. Det kanske är så att du träffar en kärlek på din utlandsresa som du känner att det kan bli något seriöst med på en gång? Eller så får du chansen att tjäna pengar på något som du kan lära ut till andra. Alternativt att du flyttar utomlands för kärleken. Du kanske får en upplysning och ett aha moment om vad kärlek faktiskt är?

Alldeles mot slutet av januari kommer lilla lyckan Venus att gå in i ditt 10e hus för karriär och status. Se till att hålla dig framme nu Tvillingarna! Merkurius har ju vänt framåt och Mars med, så det är bara att tuta och köra!

Snacka till dig det där jobbet nu som du vill ha, du brukar ju kunna lösa det mesta med din övertygelseförmåga och charm!

Kristall för dig under denna period är Labradorit

♋︎ Kräftan
Vi inleder 2023 med att Venus går in i ditt djupa 8e hus. Det finns stor chans för att ta emot en summa pengar och är du i en partnerrelation kan det vara så att ni fördjupar era band.

Merkurius började backa redan i slutet av december och kommer att backa genom ditt 7e hus fram till 18 januari. Det är mycket möjligt med trassel i kommunikationen emellan dig och en buisnesspartner eller din kärlekspartner. Du får även chansen nu att utvärdera din relation och sedan när Merkurius går framåt igen kan det vara bra att ta ett beslut om ni ska fortsätta tillsammans eller om du känner att du vill gå vidare själv.

Mars har varit retrograd hela hösten i ditt 12e hus men vänder framåt nu den 12 januari. Du kanske har upplevt att dina känslor och tankar vandrat iväg lite oftare än vanligt och ibland kanske till och med känts negativa? Du kanske inte alls har känt dig så uppkopplad med universum som du brukar?

Fullmånen i ditt 1a hus den 7e januari får dig att omvärdera dig själv och vad du vill i livet. Vem är du kräftan? Är du nöjd med hur du kommunicerar med andra människor? Är du ärlig mot andra eller säger du saker för att få din egen vilja igenom eller för att göra andra glada? Med Kiron i ditt 10e hus som är i kvadratur till fullmånen kan det här innebära att du får upp ögonen för en buisnesspartner och ser den här personen på ett annat sätt. Det kanske är dags att försonas över något ni inte kunnat komma överens om tidigare? Är det så att du vänder ut och in på dig själv på ditt arbete för att bli accepterad för den du är? Du behöver titta på vem du vill vara, och det kan just nu vara i speglingen av andra som du faktiskt börjar inse vem du är och vem du vill bli.

21 januari kommer nymånen att falla i ditt djupa 8e hus. Saturnus befinner sig även här tillsammans med Venus. Det är inte helt omöjligt att du tar en funderare över ditt gemensamma ägande tillsammans med en kärlekspartner. Är det dags att investera i något tillsammans? Antingen i er relation eller något materiellt? Jupiter i sextil skänker lycka över detta, så oavsett vilken investering du gör så kan det bli riktigt bra. Pluto står enbart 3 grader ifrån nymånen i ditt 7e hus, så jag vill att du funderar på hur din kärlekspartner påverkar din investering och ditt beslut.

Det blir en ganska djup tid för dig Kräftan. Du behöver mycket self love och self care under den här perioden.

Kristall för dig under denna period är Rosa Kalcit

♌︎ Lejonet
Hur känns det att ett nytt år har startat Lejonet? Hade du en rolig nyårsfest?

Venus gör entré i ditt 7e hus redan den 3 januari och skänker dig massor av lycka i dina nära relationer och med dina buisness partners. Du kommer säkert att känna dig extra kärleksfull och mysig just nu, och kanske blir du också bortskämd av din partner med någon fin gåva?

Mars har sedan i höstas backat genom ditt hus för sociala sammanhang och gruppsammankomster. Kan det vara så att du har känt av en del missförstånd och konflikter i din bekantskapskrets? Det kanske har varit svårt att få ihop alla på samma ställe och du kanske har tvivlat på om ni har samma vision? Då kan jag lugna dig med att säga att Mars äntligen går framåt igen den 12 januari och då kommer energierna att kännas lättare.

Merkurius började i slutet av december att backa genom ditt hus för rutiner och hälsa, så kanske har du redan nu börjat känna av det här med inställda träningspass och miss i kommunikationen om när det där mötet på jobbet skulle vara? Detta kommer tyvärr att pågå hela vägen fram till 18 januari, och efter det kommer kommunikationen att bli lättare igen.

Fullmånen den 7e januari hamnar i ditt 12e hus. Det sker ett avslut i dubbel bemärkelse. Dels så står ju faktiskt fullmåne för avslut men även 12e huset står för avslut. Kiron står i kvadratur till månen, så det är möjligt att du kommer att känna mycket känslor. Saker från ditt undermedvetna kopplat till kunskap eller en spiritual practice kan bubbla upp nu. Du kanske känner ett behov av att få dra dig undan lite och vara för dig själv? Det kan vara så att du behöver titta lite extra på vad du har haft för practice och för livsfilosofi. Kiron visar på våra inre osäkerheter och sår, så kanske kommer något från ditt undermedvetna att berätta för dig vad det är som inte fungerar och vad som faktiskt fungerar? Lever du som du lär?

Nymånen den 21 januari kära Lejon faller i ditt 7e hus för kärlek och nära relationer. En nuvarande relation som du har kan komma att bli mer seriös och det finns en bra chans för att stabilisera sig tillsammans på riktigt. Kanske ett frieri är bakom knuten? Det är också möjligt att du och en buisness partner skriver på ett viktigt papper och signar något stort och viktigt tillsammans, som kan ge utdelning av pengar och ger en stabil grund för er.

Njut av all magi du kommer att känna i dina relationer den här månaden!

Kristall för dig under denna period är Grön Månsten

♍︎ Jungfrun
Den här månaden börjar med att Venus flyttar sig in till ditt 6e hus, ditt eget hus. Det kan vara så att du blir lite extra omtyckt just nu på din arbetsplats och att du har lite extra trevligt med kollegorna? Som den arbetsmyra du är kommer du nog älska att få uppskattning för allt du gör.

Din styrande planet Merkurius däremot har varit retrograd sedan slutet på december och kommer inte att gå framåt förens 18 januari. Trist. Han backar genom ditt 5e hus för kreativitet, nöjen och barn. Det finns risk för missförstånd mellan dig och dina barn just nu, och du kanske inte känner dig så festlig och kreativ. Om du ska ut och partaja, se till att dubbelkolla datum, tid och plats.

Psst..Det är möjligt att en gammal flört kommer tillbaka till dig nu för att försonas, så det är upp till dig om du vill hoppa på det tåget eller inte.

Fullmånen 7 januari i ditt 11e hus pratar om att du kanske avslutar något kopplat till grupper du rör dig i. Kanske känner du att du inte mår bra i den där dansgruppen du ingår i och behöver hitta något annat? Kiron står i kvadratur till månen vilket kan få dina känslor kring detta att blossa upp lite extra. Det kan finnas något i sociala sammanhang som har fått dig att känna dig osäker och genom fullmånen kommer du att bli medveten om vad det är.

Hela hösten har Mars backat genom ditt hus för social status och karriär. Har det gått trögt på arbetet under den här tiden och har den där befordran känts avlägsen? Du kanske inte upplevt att dina chefer har sett det håra arbete du lagt ner? Har du Inte fått några svar på dina CV du skickat iväg? Den 12 januari kommer det äntligen att börja lossna lite för dig för då rör sig Mars framåt igen.

Nymånen den 21a kommer att falla i ditt eget hus för hälsa. Med Venus och Saturnus här kan det vara så att du skapar dig nya hållbara rutiner för din hälsa. Det här låter som ett guldläge för att skapa en ny practice och lite mer magi i vardagen. Jupiter skickar härliga vibes till nymånen, så du kommer troligtvis att känna dig positivt inställd till att börja det nya året med nya härliga rutiner.

Du får flera chanser till att utvärdera din vardag och dina relationer den här månaden, det kan bli väldigt intressant.

Kristall för dig under denna period är Thulit

♎︎ Vågen
Vi inleder månaden med att din styrare Venus raskt går in i huset för kreativitet, kalas och flört. Här kommer du att njuta Vågen. Du får chansen att mingla runt, flörta och hänga på härliga sociala tillställningar som du gillar så mycket. Troligtvis kommer många människor att dra sig till dig då du kommer utstråla en självsäkerhet och lekfullhet.

Mindre roligt däremot är att Merkurius har varit retrograd sedan slutet av december och vänder inte framåt förens 18 januari. Han backar just nu igenom ditt hus för familj och hem. Risken finns därför att det blir missförstånd i kommunikationen mellan dig och dina familjemedlemmar. Det kan också vara en god tid att rensa i ditt hem och bearbeta lite saker från din barndom. Om du har haft planer på att renovera ditt hem eller sälja det så skulle jag vänta tills Merkurius går framåt igen. Däremot kan du under den här tiden utvärdera ex. kostnader och strukturera upp det hela lite mer.

Fullmånen 7 januari i ditt 10e hus pratar om att det kanske är dags att byta arbete för att ditt nuvarande inte ger dig något? Kanske mår du dåligt över en situation på jobbet som du behöver ta tag i och kommunicera om? Du behöver troligtvis en förändring kopplat till din status och ditt yrke, och det kanske är så att du känner att du har vuxit ur den rollen du tidigare har haft? Du kanske jobbar väldigt mycket just nu för att slippa vara hemma och ta tag i renoveringskaoset eller den där konflikten?

Mars har sedan i höstas backat genom ditt 9e hus, så jag kan tänka mig att du inte har kommit iväg på den där resan som du velat genomföra ett tag nu? Kunskapsmässigt kanske det har känts trögare än vanligt att lära sig saker och tentapluggandet kan ha varit ganska tråkigt och omotiverande?  Det positiva här nu är att Mars vänder framåt den 12 januari och då kommer energin att kännas lättare och saker kommer att röra på sig igen.

Nymånen den 21 januari sker i ditt 5e hus för kreativitet, kalas, barn och festligheter. Samtidigt kommer din styrande planet Venus befinna sig i ditt 5e hus och även Saturnus. Du får nu en chans att strukturera upp din ekonomi kopplat till nånting som du älskar att göra. Alternativt så kanske du träffar någon flört och bestämmer dig för att inleda något seriöst.

Vilken festlig period för dig Vågen, njut av alla good vibes!

Kristall för dig under denna period är Rosa Selenit

♏︎ Skorpionen
Dear Scorpio, vi inleder det nya året med att Merkurius backar genom ditt 3e hus för mentala tankeprocesser, kommunikation och även syskon eller grannar. Nu gäller det att hålla tungan rätt i mun. Det finns risk för bland annat missförstånd med kommunikationen, email som inte kommer fram och försenad kollektivtrafik för din del. Det här är för att Merkurius är styrare av det 3 huset. Det bästa du kan göra är att ta det lugnt och andas. Ge dig själv mycket self love under den här perioden, den 18e vänder det och blir bättre.

Redan 3 januari kliver härliga Venus in i ditt hus för familj och hem. Nu kommer du att vilja vara hemma och mysa med dina nära och kära, och säkert kommer du uppleva lite extra harmoni och kärlek med din familj.

Fullmånen den 7e januari faller i ditt 9e hus för resor, kunskap och lärande. Är det dags för examen eller kanske hoppar du av en utbildning som inte känns rätt för dig? Kanske reser du hem efter att ha varit utomlands ett tag eller åker hem för att det inte känns bra där du är just nu? Med Kiron i kvadratur med fullmånen är det möjligt att dina rutiner inte fungerar med din spiritual practice. Du kanske har svårt att få tiden till att ta hand om dig själv och att få till den där meditationen som är så viktig för dig egentligen? Är det dags för omtenta men du har inte haft tiden till att plugga pga bristande struktur? Hur det än blir, tro på dig själv Moon Babe, för du klarar allt bara du tror på dig själv!

Din klassiska styrare Mars har även backat sig genom ditt eget 8e hus, så du har nog haft mycket behov av self care och self love under den här perioden. Många djupa insikter om dig själv har nog kommit upp till ytan för att transformeras. Du har nog även behövt titta på dina delade resurser och lån. Den 12 januari kommer han äntligen att gå framåt igen och energin kommer att kännas lite lättare för dig.

Nymånen den 21 januari sker i ditt 4e hus för hem och familj. Kan det vara så att det är dags att sälja bostaden och flytta till en ny? Chansen finns att du får en fin utdelning med Venus här. Om inte annat kommer du känna att det finns en harmonisk och kärleksfull stämning i ditt hem. Det kan också betyda att du känner att din ekonomi känns ansträngd, kanske behöver du lägga om lånen? Det som du hunnit fundera över medan Mars var retrograd är något du kan ta tag i nu.

För att muntra upp dig lite kan jag säga att Venus kommer att gå in i ditt flörtiga och glada 5e hus i slutet på denna månad. Då blir det med partaj och festligheter, och härliga vibes som kan få dig på bättre humör!

Mycket self love och self care den här månaden Skorpionen, det behöver du!

Kristall för dig under denna period är Blåkvarts

♐︎ Skytten
Januari börjar med att Venus har klivit över till ditt 3 hus för dina mentala processer och kommunikation. Venus kommer att kunna släta över det du säger och få folk att vilja lyssna på dig och få kommunikationen att kännas enklare, och tur är väl det. För Merkurius, planeten för kommunikation började backa redan i slutet av december, och som känt brukar det bli strul med tekniken och framförallt i kommunikationen.

Merkurius backar genom ditt 2a hus för ekonomi och värderingar. Det finns risk för något missförstånd gällande din ekonomi, så skriv inte under några avtal gällande pengar eller lån under den här perioden, och behöver du signa något – läs igenom papperna väldigt noggrant. Merkurius kommer att vända framåt igen den 18e, men innan dess, ta det lite lugnt med pengarna och investera inte i något utan att du har dubbelkollat all information först. Merkurius är ju känd som shapeshifter och det kan finnas risk för att du blir förd bakom ljuset om du inte har koll den här gången.

Fullmånen den 7e januari faller i ditt 8e hus för djup transformation. Saker djupt inom dig som inte känns bra kommer att komma ut i dagsljuset för att du ska få en chans att reda ut detta med dig själv. Det kanske är dags för dig att släppa taget om destruktiva beteenden och tankemönster kopplat till din ekonomi och dina värderingar. Kanske har en osund relation till pengar eller sättet du tjänar dem på? Har du en inre känsla av att pengar är svårt att tjäna eller behålla? Det är dags att titta på det här på riktigt och släppa taget om det som inte gynnar dig längre. You deserve the best!

Har du stött på patrull i ditt kärleksliv eller har saker mellan dig och en partner legat och bubblat? Kanske har du gått runt och irriterat dig på din partner eller buisnesspartner? Då kan jag med glädje berätta för dig att det från och med 12 januari går Mars framåt igen och dina irritationskänslor kommer att avta. Mars har nämligen backat genom ditt hus för nära relationer, så jag kan tänka mig att det har känts lite skavigt både här och där under hösten som varit.

Nymånen 21a kommer att ske i ditt 3e hus som handlar om dina mentala tankeprocesser, kommunikation, men även syskon och grannar. Din styrande planet Jupiter bildar en sextil till månen så kanske blir du bjuden på ett stort evenemang där du får synas, socialisera dig och snacka? Det blir en festlig nymåne där du får chansen att både prata och tänka, vilket jag vet att du gillar Skytten.

Mot slutet av månaden flyttar Venus hem till Fiskarna, i ditt 4e hus där hon kommer att bjuda på mycket mys hemma med familjen och du kommer säkert att känna att du vill ro om ditt hem lite extra mycket.

Du kanske upplever den här månaden lite utmanande, men du om någon vet hur man håller sig optimistisk! Keep shining, allt löser sig alltid!

Kristall för dig under denna period är Peach Månsten

♑︎ Stenbocken
Januari inleds inte bara med att Merkurius backar genom ditt eget hus, utan också med att Venus går över till ditt 2a hus för värderingar och inkomst. Här kan Venus skänka dig materiell lycka och se till att ditt hårda arbete ger lön för mödan.

Fullmånen den 7e januari faller i ditt 7e hus för nära relationer och kärlek. Kiron står i kvadratur till månen vilket kanske får dig att inse att din relation inte ger dig den tryggheten som du behöver och kanske är det dags av avsluta? Det kan också vara så att din partner speglar upp för dig vad för inre uppfattning om dig själv kopplat till dina relationer. Det finns något viktigt att se på här och kanske är det så att du behöver jobba med dina sår först innan du kan gå in i en seriös relation med någon annan? Du kanske också behöver titta på vad är det för typer av relationer du väljer in i ditt liv.  Detta kan även gälla en buisness partner. Merkurius är dessutom retrograd och i konjunktion med solen, så säg inget förhastat och ta kommunikationen varligt då risken för missförstånd och uppförstorade känslor finns här. 

Mars som har varit retrograd hela hösten i ditt hus för hälsa och rutiner. Du kanske har haft lite extra svårt att få till de där rutinerna som du gärna vill ha? Din practice kanske inte alls har fungerat som den brukar och du kanske har haft lite svårt att få till den? Att få till balans mellan jobb och fritid har nog inte varit helt enkelt, men från den 12e januari kommer Mars att gå framåt igen.

Nymånen den 21a däremot kommer att handla om ditt 2a hus för dina värderingar, pengar och ditt dagliga arbete. Det är mycket möjligt att du ser över ditt sätt att tjäna pengar på och gör upp en hållbar plan för framtiden. Gör upp en strukturerad och genomarbetad plan så ska du se att nog klirrar till i kassan. För en Stenbock som dig är detta nog inga problem. Dessutom står Jupiter i sextil till nymånen, så räkna med good vibes och lycka med din ekonomi.

Det kan bli en fin månad för dig med fokus på din ekonomi, men ta dig även tiden för reflektion över dina relationer.

Kristall för dig under denna period är Rodonit

♒︎ Vattumannen
Januari inleds med att lilla lyckan Venus kliver in i ditt tecken och hon kommer att ge dig tur med både kärlek och pengar. Människor kommer att titta på dig och du kommer att känna dig extra attraktiv och stråla lite extra.

Planeten Mars har hela hösten backat sig genom ditt 5e hus för kreativitet, barn och fest. Har mailkorgen ekat tom och inspirationen känts avlägsen? Den där inre glöden har inte riktigt funnits där va? 12 januari kommer Mars att gå fram igen och du kommer att känna dig kreativ, inspirerad och få tillbaka glöden.

Merkurius backar sedan slutet av december genom ditt 12e hus och ett tips är att ha papper och penna vid sängen för att skriva ner dina drömmar. Du kan få mycket information från ditt undermedvetna under den här perioden och detta kan komma igenom dina drömmar. Tona in dig på din spiritual practice under den här perioden och sök inom dig själv.

Fullmånen den 7e januari kommer att handla om din fysiska och psykiska hälsa, samt rutiner och ditt vardagsliv. Det nya året har precis börjat, så det är väl på sin plats att avsluta några dåliga vanor för att börja med några nya som är bättre? Har du stressat mycket och sovit lite? Har du slarvat med träningen och kosten? Oavsett vilket område det gäller så finns det något du behöver avsluta här och Kiron signalerar att det finns en djupare mekanism till varför det har blivit som det har blivit med vanorna och rutinerna. Ta en djupare titt på det här för att hjälpa dig själv.

Nymånen den 21 faller i ditt 1a hus som handlar om dig själv och din identitet. Eftersom Venus också befinner sig i 1a huset tillsammans med Saturnus kan du känna dig extra härlig och attraktiv, men samtidigt ta dig själv på allvar. Kanske känner du att det är dags att ta dig själv, ditt kärleksliv och dina pengar på allvar? Vem vill du att andra ska uppfatta dig som? Vad har du för typ av image? Jupiter står i sextil till nymånen vilket också handlar om att du kanske expanderar ditt mind, kommer fram till nya insikter och får lättare att kommunicera?

Mot slutet av månaden går Venus över till ditt 2a hus för värderingar, arbete och pengar. Vilken tur! Nu kanske det börjar röra på sig lite och du får chansen att tjäna ihop en extra slant!

Det blir mycket blickande inåt för dig Vattumannen, samtidigt som du är i the center of attention. Precis så som du gillar, vara själv och tänka blandat med att få berätta saker för andra människor.

Kristall för dig under denna period är Kiwi Jasper

♓︎ Fiskarna
Det nya året startar med att den 3 januari går vackra Venus in till ditt drömska 12e hus, som också är ditt eget hus. Här kommer hon att uppmuntra dig till att fantisera om kärleken och kan också få dig att vilja bli mer privat angående ditt kärleksliv. Eftersom 12e huset representerar det vi har ”bakom ryggen” kan det vara så att det finns något i ditt kärleksliv och med dina pengar som du inte riktigt kan se klart på just nu, men som kommer att komma fram.

Sedan i höstas har planeten för drivkraft backat i ditt 4e hus. Kanske har relationen med familjemedlemmarna varit lite ansträngd på sistone? Har saker du velat göra med din familj och ditt hem inte kunnat bli av? Den 12 januari går Mars framåt igen och då kommer energierna att lätta lite, och äntligen kan familjelivet få ha lite mer positiva energier.

Fullmånen den 7e faller i ditt 5e kreativa hus. Är det dags att avsluta ett kreativt projekt nu som du haft tillsammans med några i en grupp? Du kanske får en insikt om att du är trött på att följa alla andra och väljer att stå upp för dig själv och går din egen väg? Du kanske har hållit dig själv tillbaka och inte vågat ta plats på kalas eller vågat uttrycka din kreativitet? Dessa insikter kommer att ge dig en chans att ändra det här beteendet och få dig att våga ta plats, stå upp för dig själv och bara köra på.

Den 18 januari kommer Merkurius att gå framåt igen. Han har sedan slutet av december backat genom ditt 11e hus, så det är inte helt omöjligt att du upplevt kommunikationsproblem i dina sociala kretsar. Du kanske har känt dig lite utanför i ditt kompisgäng? Upplevt att ni har svårt att nå varandra? Dessa problem kommer att lätta så du behöver inte oroa dig Moon Friend.

Nymånen den 21 januari kommer att falla i ditt eget 12e hus. Både Venus och Saturnus befinner sig i konjunktion i samma hus och det finns en chans för att stabilisera och realisera något som du har funderat ett tag på. 12e huset är ditt hus som handlar om drömmar, det förflutna, tidigare liv och villkorslös kärlek. Något som legat under ytan kommer att få en chans att komma fram nu. Jupiter är i sextil till nymånen vilket innebär att du kan få ett positivt genombrott angående din ekonomi eller kärlek, och kanske är det något som du har haft djupt inom dig men som du inte velat dela med världen förens nu?

Mot slutet av den här månaden kommer Venus att komma in i ditt eget tecken - vilken lycka! Venus älskar att vara hos dig Fiskarna och kommer mer än gärna att skänka dig lycka. Du kommer att stråla och kunna dra till dig allt du önskar. Människor runt dig kommer att attraheras av din lekfullhet och skönhet, så passa på att njut!

Det låter som att du behöver stå upp för dig själv Fiskarna och våga stå för den du är. Det är okej att fly in till luftslottet ibland när världen känns överväldigande, men våga också vara modig och stå i din kraft, you got this!

Kristall för dig under denna period är Orkidé Kalcit

Denna artikel är skriven av Emmie, som är utbildad astrolog och Reiki healer.