Så renar du dina kristaller

Vi älskar att omges oss med kristaller och därför har vi dem på skrivbordet, i badrummet, köket, sovrummet, ja överallt. Vi använder dem i ritualer, när vi sätter intentioner men vi låter dem framförallt ligga framme och sprida sina goda energier. Alla kristaller har ju olika egenskaper och det här kan ni läsa mer om i vår shop där vi beskriver varje kristall.

Och som med all energi behöver även kristaller renas mellan varven och vi föredrar att rena våra kristaller när vi får dem. Om du tex får en kristall av en vän eller när du får ditt paket från oss då kan det vara fint att börja med att rena dina kristaller. Det gör vi för att rensa kristallen på gammal energi från där den var innan eller från de olika händer som hållit den. Här kommer tre tips på hur du enkelt kan rena dina kristaller hemma.

Rena dina kristaller med vatten 

Kallt vatten är lika uppfriskande för kristaller som det är för dig och därför kan du alltså rena dina kristaller genom att hålla dem under kallt rinnande vatten. Du kan också skapa ett bad för dina kristaller i handfatet och addera lite himalayasalt för en extra cleanse.

Du kan såklart också rena dina kristaller i havet men om du inte vill vara en galen kristallady på stranden går det lika bra att göra det hemma i badrummet.

OBS! Alla kristaller tål inte vatten. Klicka här för att ta reda på vilka du kan rena i vatten.

Rena dina kristaller med naturliga rökelser

På samma sätt som vi kan rena energin hemma med hjälp av rökelser kan vi rena våra kristaller. Lägg upp dina kristaller på en handduk, gärna av naturmaterial, tänd en Salviabunt eller en Palo santo och dra i cirklar över dina kristaller, eller håll upp en kristall och cirkulera rökelsen runt din kristall en och en.

Röken hittar negativ och tung energi som kan ha fastnat i kristallerna och ser till att rensa bort dem från dina kristaller.

Månen

Att rena kristaller i månsken är ett populärt sätt att rena sina kristaller på och framförallt att göra det vid fullmåne. Efter att du badat dina kristaller placera ut dem på en handduk eller liknande, gärna i naturligt material, och placera dem ute i trädgården om du bor i hus eller så låter du dem vila inomhus på fönsterkanten över natten för att renas i månskenet. Du kan också låta dem ligga i ett bad ute i trädgården eller i fönstret under natten.

Spana in vår shop för att hitta dina favoritkristaller, kicka här!

Följ oss gärna på Instagram @ohlamoon.se