Self Love med Lisa Wingårdh

★ Namn: Lisa Wingårdh
★ Gör: Yogalärare och Influencer
★ Favorit Kristall: Selenit, jag har både ett Selenit torn och en Selenit stav hemma. Jag är högkänslig och extremt mottaglig för energier så jag använder selenit dagligen för att rena energier.

Lisa Wingårdh jobbade inom Finans i över 5 år innan hon sa upp sig från sitt heltidsjobb och följde sin dröm att utbilda sig till Yogalärare i Indien och starta eget företag. På utsidan såg allt väldigt glamoröst ut; med resor till Maldiverna och dyra middagar på Stureplan men på insidan så kändes livet mer och mer meningslöst för varje löneförhöjning. Idag driver Lisa sitt egna varumärke Wingårdh Wellness där hon hjälper och inspirerar andra att älska sig själva och växa genom yoga, meditation och Self Love. Wingårdh Wellness är inte en traditionell yogastudio, det är yogaevent i vackra miljöer som 5 stjärniga hotell, yogaretreats, företagsyoga, personlig träning i yoga och mycket mer. Känner du igen Lisa? Det är inte konstigt, hon gjorde sin första takeover på Oh La Moon in 2019 och sen dess har hon gjort en till takeover, hållit i Self Love Workshops och släppt ett Collab Kit med Oh La Moon.

Vad är Self Love för dig?

Self Love ligger väldigt nära mitt hjärta för att jag har gått ifrån att hata mig själv till att älska mig själv. Jag fick min första ätstörning som 13-åring och har sedan dess jobbat på att bygga upp mitt självförtroende och min självkänsla, och jag jobbar fortfarande på det. Dagligen. För mig är Self love att våga säga nej, sätta gränser, veta sitt värde och att inte kompromissa! Vi är så många, speciellt kvinnor, som är peoplepleaser och fokuserar så mycket på att vara duktiga eller perfekta, att vi glömmer bort att vi är good enough, precis som vi är. Self love är ett mantra och en påminnelse om att älska dig själv och att veta ditt eget värde.

Hur gör man för att boosta sin Self Love?

För mig är Self Love en daily practice och en färskvara så det är något vi behöver påminna oss själva om dagligen för att inte hamna på minus. Jag ser Self Love som ett konto där man kan ha 0-100% och jag tycker att man ska ligga på över 110% så att om någon yttre faktor gör att din Self Love sjunker, så hamnar du bara på 50% istället för på noll eller minus. Det kanske låter krångligt men förra sommaren så var jag i en destruktiv relation med en man som sa väldigt negativa saker om mitt utseende, bland annat ”Du är så vacker Lisa men du borde gå ner typ 10kg och göra fillers i läpparna så skulle du vara ännu snyggare!”. Som tur var, så har jag jobbat på min Self Love i över 10 år så det gjorde ont att höra det men det var lättare att skaka av för att min självkänsla och självförtroende var redan så högt, att det inte riktigt nådde ända in i hjärtat. Men jag har en enorm respekt för hur många kvinnor som får höra såna saker, och värre, av män som dom är i relationer med och har man inte då jobbat med sin Self Love så är det lätt att självkänslan hamnar på noll.

Mitt bästa tips är att lyssna på Self Love affirmationer dagligen, för då omprogrammerar man sitt undermedvetna och kan ändra sättet man ser på sig själv eller pratar med sig själv. Min favorit är Goddess Meditation med Kim Velez på YouTube. (länk https://www.youtube.com/watch?v=byk3fgdr0WU

Dina tre bästa tips på vad man kan göra för att börja älska sig själv?

1.     Yoga – Innan jag började Yoga var jag så hård mot mig själv och min kropp men Yogan har verkligen lärt mig att älska min kropp och att känna ”I am good enough”. Yoga är en fristad där du inte behöver prestera och bara får vara precis som du är, efter ett tag när man har Yogat så börjar man Yoga ”off the mat” vilket gör att du tar med dig den här filosofin ut i livet: på jobbet, i relationer och i din vardag så att du alltid känner att du duger precis som du är och ditt värde är inte baserat på din prestation.

2.     Våga välja dig själv – Det är så lätt att Self Love kommer sist på listan för att vi prioriterar allt och alla andra före vårt eget välmående. Ta hand om dig själv först så att du kan vara din bästa version först, och sen kan du hjälpa andra eller finnas där. I så många år så gjorde jag tvärtom, jag körde mig själv i botten innan jag tog hand om mig själv men nu tar jag hand om mig själv först och sen kan jag vara en bra vän, chef, kollega, dotter och syster.

3.     Var snäll mot dig själv – Var ditt eget number 1 fan och promota dig själv. Lyft dig själv dagligen och heja på dig själv. Det här kan du göra genom att skriva 3 saker du älskar med dig själv i din dagbok dagligen eller genom att säga nej eller ställa in när du inte känner för att göra något för att magkänslan inte känns bra. Börja känna efter hur relationer, jobb och din vardag känns och börja ge dig själv samma råd som du skulle ge till någon du älskar. Du skulle aldrig säga till någon du älskar att dom borde bita ihop och köra på, du skulle förmodligen säga ”Åh vet du vad, om det där inte känns bra så tycker jag att du säga ”säga upp dig/göra slut/förändra”, för du förtjänar bara det bästa”.

Vad brukar du göra för att skapa lite extra magi i vardagen?

Ett av mina absoluta favoritcitat är Give yourself what you wish someone else would give you” för om man verkligen får in det i sin vardag så blir livet magiskt. Våga be andra och dig själv om det som du egentligen vill ha eller ge dig själv det som du väntar på att någon annan ska ge dig. 

Dina favorit kristaller?

Mina favorit kristaller är mitt Money Flow Kit som jag beställde när jag startade mitt egna företag. Jag hade varit anställd hela mitt liv och helt plötsligt skulle jag bestämma mina egna priser. Jag insåg att jag behövde heala mitt mindset kring pengar, så jag laddade mitt Money Flow Kit i 30 dagar med Mantra For Financial Freedom med Sah D’Simone på Insight Timer (länk: https://insig.ht/O5gLTLx0Dnb). Sedan dess har jag haft mitt Money Flow Kit under kudden och sover på det varje kväll. 

Mina andra favorit kristaller är Rose quartz, Clear Quartz, Dalmatin och Pyrit som finns i mitt I Love Myself Kristall Kit som en påminnelse om att jag förtjänar att bli den bästa versionen av mig själv och att leva i överflöd av hälsa, kärlek och pengar. Jag bär med mig mitt kit överallt i väskan, BH:n och på mina yogaklasser.

FÅR DU INTE NOG AV LISA? LUGN, DU KAN FÖLJA HENNE HÄR! ★"