The benefits of facetools

Facetools är något alla beautyfantaster har i sitt badrumsskåp. Våra är gjorda av kristaller, vilket ger en kylande effekt, och du använder dem för att massera ansiktet, kroppen eller även hårbotten. De sägs ta bort spänningar, dämpa svullnader och ge tightare hud. Hudterapeuten Agnes Nelje förklarar här fem positiva effekter.

FEM FÖRDELAR MED FACETOOLS: 

✶ Ökar blodcirkulationen - massage med hjälp av en gua sha eller jade-roller, ökar blodcirkulationen och näringstillförseln till huden. Detta stimulerar och påskyndar cellförnyelsen i huden och produktionen av bland annat kollagen och elastin. Ju högre kollagenproduktion, desto fastare hud.

✶ Främjar lymfcirkulationen - lymfsystemet fungerar som kroppens renhållningsverk vars huvuduppgift är att bekämpa infektioner och rensa bort slagg, överflödig vätska och toxiner. Mjuka strykningar med face tools i ansiktet i lymfans riktning, alltså från mitten och uppåt/utåt, kan hjälpa lymfan på traven att tömma i de olika lymfknutorna placerade i ansiktet. Detta kan ha en dränerande effekt och minska svullnad i ansiktet och runt ögonen. 

✶ Avslappnande effekt - vi går ofta runt och är väldigt spända i ansiktsmusklerna utan att tänka på det, framför allt i panna, käke och nacke. Att massera dessa områden regelbundet kan hjälpa till att lossa på spänningar. Ansiktsmassage är också lugnande för sinnet och väldigt avkopplande och kan underlätta att komma ner i varv på kvällen.

✶ Ett naturligt ansiktslyft - när du masserar huden uppåt och utåt kan du ge huden ett naturligt lyft. Massagetekniken hjälper till att dränera vätska från huden, vilket kan förtydliga ansiktskonturer och exempelvis käkben. Massagen sägs också kunna jämna ut rynkor, minska puffighet och eventuella sovrynkor som vissa av oss kan ha på morgonen. 

✶ Glow - sist men inte minst ger massagen huden en härlig lyster. “Sha” betyder “rött märke” vilket syftar på att blodcirkulationen stimuleras. Gua Sha är alltså en magisk behandlingen för att direkt få en frisk lyster och härligt glow. 

Se alltid till att ansiktet är ordentligt rengjort innan du använder face tools, se också till att huden inte är torr utan ha alltid något under, till exempel ett fuktserum eller ansiktsolja för bra glid. Använd inte för hårt tryck utan låt verktygen göra jobbet, det ska inte göra ont. Glöm inte att rengöra verktygen med tvål och vatten efter varje användning. 

Jade roller - Vi älskar att lägga vår Jade roller i kylskåpet för extra kylande effekt och den används med fördel tillsammans med en Sheet mask eller ett härligt serum som du vill jobba in i huden. Perfekt att använda på morgonen för att minska svullnader eller när du står och kikar i kylskåpet och funderar på vilken Soul Food du ska laga 

Mushroom Gua Sha - Detta är Oh la moons absoluta favorit och vi alla använder den varje dag! Denna magiska kristallsvamp använder vi på hela kroppen då den verkligen går in djupt i musklerna och masserar skönt. Att ta en paus från datorn eller avsluta dagen med en massage i nacken med denna Gua Sha har absolut blivit en favoritpaus för oss. 

Gua Sha - Denna klassiska Gua Sha är perfekt formad för att följa ansiktet och nacken för bästa effekt, men även super härlig att använda på resten av kroppen för att kicka igång lymfan. Rosenkvartsen boostar dig även med love vibes och vad kan vara bättre att starta morgonen med? 

Scalp Gua Sha - Detta magiska verktyg är en dröm att använda i duschen tillsammans med ditt balsam eller inpackning eller varför inte ta en stund från telefonen innan läggdags och massera hårbotten i sängen. Det sägs att massage i hårbotten kan främja din hårväxt, ge starkare och sundare hår samt förebygga håravfall då blodcirkulationen boostas. 

 

Pssst...med koden BEAUTY10 får du 10% rabatt på hela Oh la Beauty, så passa på att klicka hem dina nya verktyg till din magiska hudvårdsrutin