HOROSKOP & ASTROPROGNOS - JUNI

High Vibes & Change

Välkommen till sommaren! Med Tvillingarnas säsong går vi med lätta, barfota steg in i sommarens första tid. Och efter förmörkelsesäsongens transformerande energi som vi har haft från slutet av mars och fram till mitten av maj kan vi nu veckla ut våra fjärilsvingar och flyga både fritt och högt!

HOROSKOP (scrolla längre ner för Astroprognos för juni och se vilka datum du ska hålla extra koll på

Horoskopen läses utifrån din ascendent 

♈︎ VÄDUREN

Detta är en het och passionerad månad för dig kära Vädur. Du har din styrande planet Mars, som symboliserar vår drivkraft, sexualitet, vår förmåga att leda och att ta action på våra idéer, i det underbara eldtecknet Lejonet. Där befinner han sig dessutom tillsammans med the Queen of Beauty and Love, Venus vilket gör allt lite extra juicy, eldigt och romantiskt nu. Med Mars i Lejonet och Solen i Tvillingarna får du bokstavligen ”eld i baken” och idéer flödar in som du genast bör ta action på. Särskilt från mitten på månaden kan du uppleva detta extrema inflöde av nya idéer, tankar och inspiration eftersom Merkurius då joinar Solen i Tvillingarna. Mars guidar dig att låta kreativiteten leda vägen och att leka dig fram så mycket du bara kan. Du kan också verkligen känna livet i dig och att du vill ut och träffa nya människor, hänga med vänner och mingla mer än någonsin. Fullmånen i Skytten, ytterligare ett eldigt tecken, den 4 juni kommer med en extra krydda och väcker din äventyrslust till liv. Du kan också nu få oerhörda insikter, inspiration och idéer här eftersom Merkurius också möter rebellen och nytänkaren Uranus denna dag. Du kan få en stark längtan långt bort till mytomspunna platser, till nya spännande kulturer och att få vidga dina vyer. En resa kanske ligger där och väntar på att bli bokad. Ta verkligen också tillfället i akt och gör någon form av manifesteringsritual på fullmånen tillsammans med att du tar något litet steg mot dina allra största drömmar och mål. För nu är förändringens och möjligheternas portal öppen och allt kan hända. Med Nymånen den 18 juni får du en ny chans att sätta de där små fröerna som du sedan vill se växa under sommaren. Prata gärna med likasinnade runt denna dag om dina drömmar. Nyckeln ligger i kommunikationen. Prata eller skriv ned dina intentioner. Sommarsolståndet den 21 juni kommer alltid med mirakel. Det här är en dag för meditation och magi. Det är Solens dag så var ute i solen så mycket du bara kan. Midsommarafton bringar otrolig romantik och passion om du så bjuder in. Var med och lek säger Mars och Venus till dig. Dansa, skratta, busa, flirta. Ju mer fun & play desto bättre lycka i kärlek. Och glöm inte de sju blommorna under kudden denna magiska natt! Med Solens intåg i Kräftan kommer också ett lugn och du kan känna dig mer känslosam och en längtan efter det du kallar hem. Nu mår du bra av att sakta ned och vara med din familj på din favoritplats på jorden – innan du breder ut dina vingar och reser långväga.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Orange Kalcit

♉︎ OXEN

Kära Oxe, förra månaden var all about YOU. Allt hände i ditt tecken och det gillar du. Nu förflyttar vi oss ut ur Oxens lugn och tålamod och in i fartfyllda Tvillingarna där de sociala kontakterna, festerna, snacket och tankarna blir allt viktigare. Du får hjälp här av den snabba och luftiga energin att komma framåt i både idéer, projekt, inspiration och kommunikation. Men den 1 juni har vi först ett viktigt möte som sker just i ditt tecken. Jupiter möter den Norra Noden och ber dig att verkligen släppa taget om allt som begränsar dig från att vara dig själv. Släppa alla dina ”limiting beliefs” om vad och vem du får vara och göra. Ingenting är omöjligt säger de till dig och ber dig drömma riktigt stort. Denna energi följer med dig in i fullmånen den 4 juni. En fullmåne som kan handla om dina allra djupaste begär och känslor. Om pengar och dina materiella resurser. Fortsätt jobba med att släppa taget om allt som begränsar dig och gå djupt inom dig för att se vem det är som vill träda ut i fullmånens sken. Ditt nya jag, fortfarande du, men utan masker och murar. Venus, din styrande planet kommer från den 5 juni att vara i härligt kärleksfulla Lejonet fram till oktober och verkligen ge dig möjlighet att låta kärleken komma upp på scenen och ta plats i ditt liv. Under juni månad ock särskilt framåt midsommar dansar hon även passionerat och nära med Mars i Lejonet och här kan romantiken verkligen flöda. För dig verkar det som att det främst sker på hemmaplan. Så för dig som redan är i en relation – nu kan passionen återfödas och du kan komma att se din älskade med nya romantiska glasögon. För dig som är singel – leta närmare dig än du tror, din stora kärlek kan gömma sig där du minst anar. Glöm inte de sju blommorna under huvudkudden på midsommarafton och var uppmärksam på dina drömmar. Nymånen i Tvillingarna den 18 juni passar perfekt för att sätta intentioner för hur du vill att din ekonomi ska se ut framöver. En liten prosperity-ritual sitter inte fel nu. Sommarsolståndet den 21 juni kommer alltid med mirakel. Det här är en dag för meditation och magi. Det är Solens dag så var ute i solen så mycket du bara kan. Nu glider Solen också in i Kräftan och skiner på ditt mest sociala jag, så kanske dags att gå på den där festen eller ta den där daten trots allt? Eller en liten city retreat med dina vänner? Sommaren kommer med så mycket kärlek och romantik så glöm inte att stay open!

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Blå Onyx

♊︎ TVILLINGARNA

Din säsong är äntligen HÄR kära Tvilling. Solen skiner på allt du är och visar upp för världen. Och låt dig själv skina i takt med Solen nu. Blomma med blommorna. Mingla, gå på fest, umgås med dina vänner och ha de där ljuvliga samtalen! Din styrande planet Merkurius joinar dessutom Solen i Tvillingarna den 11 juni och då exploderar den här otroligt inspirerande snabba, kvicktänkta och härligt mingliga energin för dig. Du kan känna hur energin kommer tillbaka och hur du får en otrolig kraft att föra dina idéer, din röst ut i världen. Venus och Mars i Lejonet förstärker den här energin och ber dig att leka fram dina skapelser ännu mer. Romantik kan flöda bland dina vänner och det är inte omöjligt att du själv hittar kärleken just där. Fullmånen den 4 juni i Skyttens tecken ger en extra boost till dina relationer. Kanske du också får en hel del insikter denna magiska dag om dig själv och andra och kan hitta en balans i vem du är i relation till andra och hur du vill att dina relationer ska se ut. Fullmånen kan också guida dig att släppa taget om det som begränsar dig från att våga tala din sanning. Jobba med halschakrat, släpp blockeringar. Din tid är nu. Det är dags att våga dela din röst och det du har att säga med världen. Nymånen i Tvillingarna den 18 juni blir en underbar dag fylld av inspiration och kreativitet. Vill du föda ett nytt projekt så är detta dagen för brainstorming och att skriva ned dina intentioner. Sommarsolståndet den 21 juni kommer alltid med mirakel. Det här är en dag för meditation och magi. Det är Solens dag så var ute i solen så mycket du bara kan. Solen vandrar nu också vidare till Kräftan där känslorna får ta mer plats. Vad vill dina känslor säga dig? På midsommarafton dansar Venus och Mars väldigt nära varandra i Lejonets tecken och ber dig att våga berätta för den du älskar eller är kär i vad du känner. Det här är verkligen en romantisk dag så glöm inte de 7 blommorna under huvudkudden.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Rosenkvarts

♋︎ KRÄFTAN

Solen går in i Tvillingarna lyser på de lite mer esoteriska delarna av ditt liv. Och du kan komma att nå ett högre medvetandestadium nu. Fantasin kan få flöda friare än vanligt och kanske drar drömmarna nu åt det romantiska hållet? För kärlek är det stora temat för sommaren eftersom både Venus och Mars befinner sig i kärleksfulla Lejonet. För dig innebär det inte bara romantik utan det kan verkligen expandera din ekonomi, och ge dig nya möjligheter på det finansiella området. De säger åt dig att leka dig fram lite mer, släppa på hämningar och rädslor som har att göra med pengar och våga lita på att det finns tillräckligt för alla. Jobba mycket med manifestation och attraktionslagen och samtidigt å¨med att rensa ut i ditt undermedvetna där mycket av våra rädslor och blockeringar ligger. Det finns en stor potential till nya materiella tillgångar nu. Så våga öppna upp och ta emot. Kanske finns det du söker i dina communities och de grupper du är engagerad i? Fullmånen i Skytten den 4 juni kommer med nya insikter om hur du vill leva ditt dagliga liv. Kanske är det mer frihet som behövs här. Är ditt liv för inrutat som det är nu? Kanske vill du ha mer tid för dina vänner och dina communities. För romantik och för det som verkligen får dig att pirra? Skriv drömdagbok dagarna runt fullmånen och se vad de vill säga dig. Nymånen den 18 juni kan kännas väldigt andlig för dig och är en väldigt bra dag att meditera och få kontakt med de mer esoteriska världarna. Sommarsolståndet den 21 juni kommer alltid med mirakel. Det här är en dag för meditation och magi. Det är solens dag så var ute i solen så mycket du bara kan. Solen går dessutom denna dag in i just ditt tecken och sprider sitt ljus över din personlighet och din identitet. Du kan nu komma i djupare kontakt med dina känslor och nyckeln för dig är att faktiskt också våga uttrycka vad du känner till andra. Särskilt nära och kära. På midsommarafton dansar Venus och Mars väldigt nära varandra i Lejonets tecken och säger till dig att du är värd allt. Du är värd kärlek och rikedom. Ytterligare en nyckel för dig ligger i att jobba med ditt självvärde. Se dig själv som den vackra varelse du är och låt dig själv skina ordentligt denna magiska dag. Din styrande planetkropp är Månen. Så just du kära kräfta kan må lite extra väl av att följa Månens cykel och kan påverkas extra av var Månen befinner sig, i vilket tecken den är och i vilken fas. Så kika gärna extra på det under den period Solen befinner sig i ditt tecken och framförallt rikta uppmärksamheten in i hur det känns.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Grönkvarts

♌︎ LEJONET

Kära Lejon, du har SÅ mycket härligt som händer i ditt tecken under sommaren och en helt fantastisk sommar att se fram emot. Mars – som representerar vår drivkraft och vår ambition – befinner sig nu i ditt tecken och ger dig så otroligt mycket ny energi och kraft att take action för att nå de nya mål som kan ha kommit till dig under våren. Det är en superbra tid för nya lanseringar och att gå framåt med stormsteg. Särskilt efter den 5 juni för då kommer även skönhetens och kärlekens Venus in i Lejonet och sprider sin strålglans över allt du är. Du får en riktig kärleksboost och bli inte förvånad om människor dras till dig nu som getingar till ett glas saft. Din attraktionskraft är förhöjd och du kan verkligen gå ut på scenen och bli mottagen som den underbara varelse du är. Din styrande planetkropp Solen befinner sig under första delen av juni i Tvillingarna och lyser på dina vänskapsrelationer och dina communities. Du kan känna dig mer social och härlig än på länge och få en längtan efter att networka, mingla, gå på fest och bara vara med din tribe. Den 4 juni har vi en fullmåne i Skytten. Detta är en otroligt härlig fullmåne i ditt rätta element – eld. Den kan ge dig ännu mer energi och väcka din inre lekfullhet och kreativitet. Så ta chansen denna dag och skapa, var kreativ, låt idéer och tankar flöda fritt tillsammans med din skapandekraft. Gör gärna någon månritual tillsammans med andra. Just nu mår du extra bra i din tribe och av att vara med dem. Vid nymånen i Oxen den 18 juni kan du passa på att så lite frön och sätta intentioner och temat för dig är hur du vill vara med och påverka. I vilka sociala sammanhang och grupper vill du vara? Och vad kan och vill du göra där? Nymånen har en idealistisk vibe och den är supersocial så ta chansen och bredda perspektivet. Sommarsolståndet den 21 juni kommer alltid med mirakel. Det här är en dag för meditation och magi. Det är Solens dag så var ute i solen så mycket du bara kan. Och Solen är din planet så skin i kapp med solen denna ljuvliga årets längsta dag. På midsommarafton dansar Venus och Mars väldigt nära varandra i ditt tecken och säger till dig att allt är möjligt, att du ska vara dig själv för det är då kärleken kommer att strömma in i överflöd. Var öppen för nya kontakter och romantik denna magiska dag. Och glöm inte de 7 blommorna under huvudkudden.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Solsten

♍︎ JUNGFRUN

Kära jungfru, juni blir en tid för både karriär och hem. För det inre och yttre. Lite motsägelsefullt - men eftersom Merkurius, din styrande planet mot mitten av juni går in i sitt eget tecken Tvillingarna, kan du uppleva ett härligt flow i allt du gör, säger och tänker nu. Solen befinner sig också i Tvillingarna och lyser lite extra på din karriär och den du är i världen. Han ber dig då att lysa ännu starkare som den fantastiska och intelligenta varelse du är. Är det något du behöver ta upp med någon på jobbet eller någon du vill ta en lunch med för att utforska nya möjligheter? Mycket bra tid att knyta nya kontakter, pitcha idéer eller starta något nytt som för din karriär framåt - särskilt då efter den 11 juni. Fullmånen i Skytten den 4 juni handlar mycket om balansen mellan hemmet och jobbet för dig. Och du kan också nu känna att du verkligen behöver lite tid att bara vara hemma med dina nära och kära. Passa på nu i början av månaden att ge dig tid att bara vara då det blir en mer social och utåtriktad vibe från mitten av månaden. Nymånen i Tvillingarna den 18 juni kommer även den med insikter kring din karriär och dina nästa steg. Här kan du verkligen använda månens energi att så lite nya frön som du vill se gro under sommaren. Och skriv gärna ner eller på annat sätt kommunicera dina intentioner. Säg dem högt så att universum hör dig. OCH var väldigt tydlig med var du vill manifestera. Det ligger i detaljerna och det är ju du expert på. Sommarsolståndet den 21 juni kommer alltid med mirakel. Det här är en dag för meditation och magi. Det är Solens dag så var ute i solen så mycket du bara kan för att ta emot de mirakel som kommer ned till oss nu. Solen vandrar också denna dag vidare in i känslostyrda Kräftan vilket kan vara lite utmanande för dig då du kanske hellre är i sinnet än i känslan men här uppmuntras du att inte bara connecta med dina känslor utan att också dela med dig av dem i större grupp. Kanske åka på ett retreat, delta i någon cirkel eller på annat sätt dela dina känslor med andra. Våga var sårbar – där ligger nyckeln för dig nu. På midsommarafton dansar Venus och Mars väldigt nära varandra i Lejonets tecken och säger till dig att connecta mer med de andliga och spirituella världarna. Lek dig fram här. Skriv ned vad du får till dig, särskilt dessa magiska sommarnätter när slöjan mellan världarna är tunnare än vanligt. Kanske får du nu också kontakt med en högre kärlek, en djupare sådan som du inte varit med om tidigare? Venus och Mars tillsammans kommer alltid med romantik så glöm inte de 7 blommorna under huvudkudden.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Flower Agat

♎︎ VÅGEN

Den här månaden är härligt social, äventyrlig och sprudlande för dig kära våg. Du kan komma att knyta nya viktiga kontakter och verkligen vidga ditt sociala nätverk nu. Framförallt från mitten av månaden då Merkurius vandrar in i Tvillingarnas tecken. Så var särskilt öppen för nya människor som kommer in i ditt liv. De kan hjälpa dig framåt mer än du kan ana. Kanske får du ett sug efter att resa iväg nu, uppleva nya kulturer och fjärran land och kanske hittar du nya bekantskaper där? Din styrande planet Venus går in i kärleksfulla Lejonet där Mars redan befinner sig och nu sprakar det till bland känslorna och romantik kan verkligen flöda in. För dig kan det tända till lite extra i dina communities, vänner och i de grupper du är engagerad. Så var öppen även för att kärlek kan finnas bland dem du redan känner. Venus och Mars kan också ge dig en boost i dina kärleksideal och inge hopp om en lycklig framtid för dig själv men också mer kärlek åt folket. Fullmånen i Skytten den 4 juni handlar också mycket om dina vänskapsrelationer och det kanske är något du behöver kommunicera ut till världen – nu är en väldigt bra tid för det! Merkurius och Uranus har också ett spännande möte här och kan ge dig massor med ny inspiration och ta fram nya sidor och talanger hos dig som du inte visste att du hade. Gräv djupt inom dig denna fullmåne och våga också titta på om det är något som håller dig tillbaka. Det är dags att släppa taget om det nu så att du kan blomma ut som den du verkligen är. Nymånen i Tvillingarna den 18 juni kan också ge dig signaler om nya äventyr, vart vill du resa? Vad vill du lära dig? Kanske det är tid nu att fördjupa dig i något ämne som fascinerar dig? Det är en bra tid för dig att studera så fundera gärna på vad du vill lära dig mer om. Äventyrslusten kan nu också särskilt göra sig påmind och kanske vill du utforska nya delar av dig själv? Sommarsolståndet den 21 juni kommer alltid med mirakel. Det här är en dag för meditation och magi. Det är Solens dag så var ute i solen så mycket du bara kan för att ta emot de mirakel som kommer ned till oss nu. Solen vandrar också denna dag vidare in i känslostyrda Kräftan och lyser lite extra på din karriär – här finns det kanske något som vill förändras? Låt dina känslor guida dig och våga följa vad som känns rätt snarare än att analysera allt för mycket. På midsommarafton den 23 juni dansar Venus och Mars väldigt nära varandra i Lejonets tecken och säger till dig att connecta ännu mer med andra, engagera dig i något du brinner för, där din inre passion och kraft kan få komma till uttryck. Det vankas också en hel del romantik så glöm inte de 7 blommorna under huvudkudden.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Botswana Agat

♏︎ SKORPIONEN

Solen befinner sig första delen av månaden i pigga, aktiva, kommunikativa och sociala Tvillingarna. Solen skiner här in i ditt innersta och lyser upp nya sidor av dig själv som du kanske mest håller för dig själv men som du nu vill dela med andra. Det är ofta först när vi luftar känslorna med andra som de får liv på riktigt och vi antingen kan släppa taget om dem eller gå ännu mer in i upplevelsen av dem. Kanske kommer du uppleva att det är de djupa frågorna du vill prata om den här månaden. Och kanske är det något du behöver avsluta för att släppa in allt det nya som står och knackar på dörren. Din styrande planet Pluto backar tillbaka från Vattumannen in i Stenbocken och här kommer han att stanna resten av året. Det kan ge lite av en bakåtsträvande energi men vet då att Pluto går tillbaka in i Vattumannen i början av 2024 och påskyndar transformation och nystart. Med både Mars och Venus i Lejonet får du ny boost och initiativförmåga när det kommer till din karriär. Du vill framåt och får massor med energi att leka dig fram här lite nu. Var lite spontan och ha kul på jobbet – kanske ordna med någon fest. Och här kan också kärleken blomma ut. När Mars och Venus dansar med varandra kan allt hända – särskilt när de befinner sig i Lejonet. Fullmånen i Skytten den 4 juni kan skina lite extra på din ekonomi och dina personliga resurser och du kan få oväntad ekonomisk hjälp från nära och kära. Det kan också dyka upp nya idéer och ny inspiration att starta igång något. Det är en förändringens måne så var öppen för det nya som nu vill komma in. Sedan med nymånen i Tvillingarna den 18 juni kanske det är något som klarnat och du kan sätta lite nya frön som får gro och växa och blomstra under sommaren. Vad vill du ta för nästa steg? Det finns potential för stor transformation nu. Sommarsolståndet den 21 juni kommer alltid med mirakel. Det här är en dag för meditation och magi. Det är Solens dag så var ute i solen så mycket du bara kan för att ta emot de mirakel och gåvor som kommer ned till oss nu. På midsommarafton den 23 juni dansar Venus och Mars väldigt nära varandra i Lejonets tecken och kan verkligen sprida romantik och skimmer över midsommarnatten. Så glöm inte att gå ut och plocka de sju sorters blommorna att lägga under huvudkudden. Nu har Solen vandrat in i Kräftans tecken och för dig kan det faktiskt innebära att du vill bryta lite mot traditionerna och dra iväg på en resa, gärna långt bort? Kräftans säsong kan bringa äventyrslusta och är en perfekt tid för studier för dig. Om du funderat på att hoppa på en kurs eller utbildning – nu är rätta tiden för det.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Celestinkluster

♐︎ SKYTTEN

Vi befinner oss under stora delar av juni i Tvillingarnas säsong som är den perfekta tiden för att gå på date och träffa nya människor eller bara ha riktigt ljuvliga samtal med din partner eller andra nära och kära. Det är en relationernas tid för dig så passa på att sprida så mycket kärlek du bara kan nu. Den 1 juni möter din styrande planet Jupiter upp med den Norra Noden i Oxens tecken och här kan du känna en dragning mot att hitta likasinnade, att kanske hitta en ny mentor som inspirerar dig att våga ta nästa steg. Den Norra Noden står för framtiden och Jupiter är den som kan se in i den och tillsammans kan de verkligen expandera din verklighet och ditt medvetande nu. Mantrat är: ”Vad mer är möjligt”? Månadens fullmåne infaller den 4 juni i just ditt tecken och lyser på dig och din personlighet. Din identitet. Så vem vill du vara? Låt den här fullmånen hjälpa dig att plocka fram den personen nu och släppa taget om det som håller dig tillbaka. Den här dagen möts också Merkurius och Uranus i Oxen och kan ge dig briljanta idéer om hur du vill leva ditt liv framöver. Hur du kan hitta mer frihet i din vardag vilket är något du innerst inne kanske länge har strävat efter. Nymånen i Tvillingarna den 18 juni är en perfekt dag att se över dina relationer och hur du vill att sommaren ska se ut. Sätt intentioner och så de frön du vill ska växa och blomma under sommaren. Sommarsolståndet den 21 juni kommer alltid med mirakel. Det här är en dag för meditation och magi. Det är Solens dag så var ute i solen så mycket du bara kan för att ta emot de mirakel och gåvor som kommer ned till oss nu. På midsommarafton den 23 juni dansar Venus och Mars väldigt nära varandra i Lejonets tecken och här kan stor kärlek och romantik uppstå. Och för dig kanske detta kan betyda att du möter kärleken – kanske i något främmande land? Mars och Venus ber dig att utforska dina intressen, att leka dig fram lite och boka den där resan som du gått och drömt om. Det finns något som lockar dig där borta. Följ ditt hjärta, det kommer att ge dig alla svar du behöver.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Jordgubbskvarts

♑︎ STENBOCKEN

Under Tvillingarnas säsong lyser Solen särskilt på dina dagliga rutiner, ditt arbete och din hälsa. Du kan känna att du vill mingla runt på jobbet lite mer, knyta nya kontakter och också ta tag i din hälsa. Gärna i grupp. Ju mer socialt desto bättre. Din styrande planet Saturnus befinner sig i Fiskarna och hjälper dig att också vända dig inåt och lyssna till dina själsliga behov och hur du bäst kan ta hand om själen just nu. Saturnus kan hjälpa dig att starta upp en ny practice eller att bara hålla ångan uppe. När Saturnus vänder retrograd den 17 juni kan det kännas lite extra intensivt för dig så var inte för hård mot dig själv i dagarna runt vändningen och bli inte alltför rigid i jakten på den perfekta hälsan eller yogaposen. Fullmånen i Skytten den 4 juni bjuder också den in till att utforska de mer andliga delarna av livet. Låta fantasin flöda och drömmarna styra dig. Låt dig själv släppa på kontrollen här och se vad som kommer till dig - om inga hinder fanns – vad skulle du göra då? Hur skulle dina dagar se ut? Vem skulle du vara? Nymånen i Tvillingarna den 18 juni ger dig sedan möjligheten att befästa det du har bestämt dig för att förändra kring din hälsa och ditt jobb och sätta riktigt bra intentioner för sommaren. Det är också en förväntansfull energi nu. Venus och Mars – det kosmiska kärleksparet - befinner sig båda två i eldiga Lejonet och de ber dig gå djupt inom dig och verkligen släppa fram passionen och låta den flöda. Det blir också en extra sexig vibe för dig och sommaren kan verkligen handla mycket om njutning, lekfullhet, sex, passion och djup kärlek. Sommarsolståndet den 21 juni kommer alltid med mirakel. Det här är en dag för meditation och magi. Det är Solens dag så var ute i solen så mycket du bara kan för att ta emot de mirakel och gåvor som kommer ned till oss nu. På midsommarafton den 23 juni dansar Venus och Mars väldigt nära varandra i Lejonets tecken och här kan stor kärlek och romantik uppstå. Våga släppa ut din inre gudinna/gud och ge dig hän. Det är verkligen budskapet till dig den här månaden. Släpp alla hämningar och njut!

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Grön Kalcit

♒︎ VATTUMANNEN

Nu har vi kommit till nyfiket utforskande och sociala Tvillingarnas säsong. Solen lyser verkligen på dig nu och ber dig bejaka lekfullhet och att ha riktigt kul. Gå på fest, umgås med människor som får dig att skratta. Lek och busa allt du kan. Fokusera på det som ger dig lycka och glädje i livet. Framförallt från mitten av månaden och framåt då Merkurius joinar Solen i Tvillingarna och hjälper dig att stärka ditt uttryck och din röst. Fokusera också gärna på att göra något kreativt nu. Måla, skriv, uttryck dig. Den 4 juni har vi en fullmåne i Skytten som belyser dina vänskapsrelationer och grupper. Och här är något som vill manifesteras nu. Ta med dig lekfullheten in i allt du gör. Din styrande planet Uranus har ett spännande möte med Merkurius den här fullmånen vilket verkligen kan ge dig nya insikter på en helt ny nivå. Oväntade möten kan dyka upp och du kan hitta lösningen på något du länge har funderat på. Fullmånar innebär också alltid en release, så var uppmärksam på vad du kan släppa taget om nu. Vad är det som begränsar dig? Skriv gärna ned det du vill släppa taget om och gör en liten ritual, tex. elda upp lappen för att förstärka budskapet. Relationer blir också ett stort tema för dig den här månaden. Framförallt kärleksrelationer. Mars och Venus befinner sig tillsammans i kärleksfulla Lejonet och ber dig att verkligen öppna hjärtat för att ta emot all den kärlek som vill ges till dig nu. Och är du den som alltid överöser andra med kärlek, våga nu att bli överöst själv. Är du kanske inte den som har lätt att visa din kärlek? Då är tiden för det nu. Mars och Venus är med dig och säger ”All you need is Love.” Nymånen i Tvillingarna den 18 juni ber dig sätta intentioner för allt roligt du vill göra i sommar. Kreativa projekt. Fester och upplevelser. Go BIG här! Sommarsolståndet den 21 juni kommer alltid med mirakel. Det här är en dag för meditation och magi. Det är Solens dag så var ute i solen så mycket du bara kan för att ta emot de mirakel och gåvor som kommer ned till oss nu. På midsommarafton den 23 juni dansar Venus och Mars väldigt nära varandra i Lejonets tecken och här kan stor kärlek och romantik uppstå. Ett frieri kanske inte skulle sitta fel? Solen har nu vandrat vidare till känslostyrda och omtänksamma Kräftan och kan göra att du känner dig mer i kontakt med dina känslor vilket passar perfekt med kärlekstemat för månaden. Våga visa dig sårbar och öppna upp dig. Då kan stor magi ske.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Peach Månsten

♓︎ FISKARNA

Nu har vi kommit till nyfiket utforskande och sociala Tvillingarnas säsong. Solen skiner lite extra på ditt hem och dina närmaste relationer. Ta lite extra hand om dig själv och dina nära nu. Kanske får du en urge att fixa mycket hemma. Kanske laga mat, ordna middagar och tillställningar där du får rå om de du har runt omkring dig. Du kan känna att du vill umgås mycket på hemmaplan den här månaden särskilt från mitten av månaden då Merkurius också entrar Tvillingarna. Som Fisk har du en hel del Jupiterenergi och den 1 juni möter Jupiter den Norra Noden i Oxen och här kan du känna att du vill connecta mer med likasinnade, hitta din tribe. Du kan också, dagarna runt den 1:a, passa på att meditera och connecta inåt för Jupiter hjälper oss nu att expandera vårt medvetande och du kan nå nya höjder här och kanske till och med få nya framtidsvisioner. Fullmånen den 4 juni belyser området för karriär och din ställning i världen. Vem vill du vara och vilken riktning vill du att din karriär ska ta? Med solen mittemot Månen i Tvillingarnas tecken kan den här dagen också handla om balansen mellan jobb och hemmet för dig. Idag möts också Uranus och Merkurius och kan ge dig stora insikter och aha-upplevelser.

Nymånen den 18 juni är en perfekt dag att sätta nya intentioner inför sommaren kring ditt hem. Vad är det som är hemma för dig? Bor du på rätt ställe eller är det dags för en flytt? Sommarsolståndet den 21 juni kommer alltid med mirakel. Det här är en dag för meditation och magi. Det är Solens dag så var ute i solen så mycket du bara kan för att ta emot de mirakel och gåvor som kommer ned till oss nu. På midsommarafton den 23 juni dansar Venus och Mars väldigt nära varandra i Lejonets tecken och här kan stor kärlek och romantik uppstå. Och den kan uppstå närmare dig än du tror. Deras budskap till dig är att ta romantiken in i vardagen. Gör varje stund så kärleksfull och mysig, romantisk och njutningsfull du bara kan. Solen har nu passerat in i omtänksamma Kräftans tecken och ber dig att fokusera på att ha riktigt kul. Lek dig fram under sommaren. Gå på känslan, vad känns roligt? Gör mer av det! Du kan också verkligen må bra av att få uttrycka dig kreativt nu. Kanske måla ut dina känslor. Skriv ned dem. Du kommer troligen uppleva ett stort kreativt flow nu så passa på.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Aprikos Agat 

ASTROPROGNOS FÖR APRIL

Under juni får vi kosmiska influenser av pigga, sociala och smarta Tvillingen och emotionella, känslostyrda och kärleksfulla Kräftan eftersom Solen denna månad vandrar genom just dessa tecken. Vi har alltså elementen luft (Tvilling) och vatten (Kräftan) att leka med. Vi släpper nu mer och mer taget om den lite långsammare, stabila, tålmodiga och grundade Ox-energin och går mot luftens energi. Lekande lätt, snabbt och flyktigt tar vi oss an sommaren. Tvillingarna är ute och minglar, socialiserar, har roligt, busar och flirtar och vill att det ska hända något nytt hela tiden. Luftelementet bjuder på mycket tankar, optimism, entusiasm, kommunikation och vi får ett bredare perspektiv på saker och rör oss snabbare från en sak till en annan. Vi behöver mer sociala kontakter och intellektuell stimulans – då får vi vind i seglen och flyger fritt! Passande nog så kallas Tvillingarna ibland för zodiakens fjäril. När vi sedan med Sommarsolståndet den 21 juni vandrar in i Kräftans säsong blir allt lite mer flödande och känslosamt, vi kanske drar oss tillbaka lite grand och umgås mer och gärna med de närmaste nära och kära. Vi går mer inåt än utåt och känner våra känslor. Låt dig bli guidad av dina känslor den här perioden, du kan ha större kontakt med dem nu och hör deras budskap tydligare. Du kan också uppleva att du känner större empati med andra, så låt också känslorna få strömma över till de du älskar, våga visa dig sårbar och säg till de du älskar att du älskar dem. Månen styr Kräftans tecken – följ månens cykel och se vart den bär dig.

Merkurius som styr Tvillingarnas tecken börjar så smått röra sig ut ur Oxens tecken där han nu befunnit sig ganska länge och fått samtalen att handla mycket om pengar och materiella ting. Den 31 maj trädde han också helt ur den retrograda skuggfasen som den kallas och nu blir det verkligen full fart framåt. Och mot mitten av månaden går han in i sitt eget tecken Tvillingarna. Här får Tvillingenergin sig en riktig boost och vi får riktigt härliga, sociala och kommunikativa dagar med mycket fokus på vårt intellekt, snabba idéer, tankar och flow och kreativiteten kan blomma ut här. juni handlar generellt om förändring då vi har mycket rörlig energi och dessutom elementet luft. Vårt intellekt blir extra skarpsinnigt nu och jag tror att mycket kan hända i juni. Vi kan få otroligt mycket gjort på mindre tid än vad vi trodde var möjligt. Och ta verkligen chansen då att också vila och återhämta dig och njut av allt du åstadkommit. Var också lite varsam med att alltför snabbt trycka på send – vi vill mycket nu. Den lite utdragna Ox-perioden kom med mycket tålamod och långsamhet som nu snabbt bytts ut mot förändring och kanske en gnutta otålighet – men ibland kan det bästa steget vara ett tillbaka. Och det där steget kan ge en större skjuts framåt än vad vi tror.

Maj månad börjar den 1 juni med att Jupiter möter Norra Noden (dit vi kollektivt är på väg – framtiden och det vi ska lära oss) i Oxens tecken. Detta är ett stort kosmiskt möte som kan göra att många nya möjligheter öppnar upp sig. Detta möte ber oss att bredda perspektivet, se på vårt liv på ett helt nytt sätt. Med Norra Noden i Oxen kan en lärdom vara att ta hand om jordens resurser på ett bättre sätt och fördela tillgångar och rikedom mer rättvist. Den Norra Noden utmanar oss eftersom det känns nytt och läskigt men det är dit vi ska. Vi är på väg mot en ny ljusare framtid och nu kan vi känna en starkare urge att connecta med likasinnade. Vi kan också nu verkligen gynnas av att hitta en mentor eller lärare som kan hjälpa oss att expandera till en ny medvetandenivå. För Jupiter handlar mycket om det – det högre medvetandet och att hjälpa oss att vidga våra vyer och bereda väg för oss att nå otroligt mycket längre än vad vi någonsin kunde ana var möjligt. Så nu är tiden för att verkligen sikta långt, drömma stort och högt men från det lite bredare perspektivet. Se långt in i framtiden och våga tro på oss själva och mänskligheten. Det kan innebära att möjligheter, chanser och meddelanden kommer till dig från helt oväntade håll och med oväntat innehåll. Stay open dagarna runt den 1:a – och gör dig redo att ta emot. Som alltid när Jupiter är involverad kan det komma gåvor och läxor men inte alltid i den form du tror. Så var väldigt vaken och inkännande nu. Vilka budskap är det som vill komma till dig? Vilken väg är det du ska gå? Kanske får du svaret precis just nu. Och slutligen – praktisera tacksamhet. Tacksamhet för allt du redan har i livet. Tacksamhet för varje andetag vi får lov att ta här på jorden. Tacksamhet får oss att känna förnöjsamhet och bjuder in mer rikedom i våra liv på alla plan. Det ger oss också större empati och kan hjälpa oss att se klarare på de läxor och lärdomar den Norra Noden vill förmedla. Förlåtelse är också något vi kan fundera över nu. Vilka behöver du förlåta? Gör det nu – det kommer ge dig en otroligt skjuts framåt. Och glöm inte att förlåta dig själv!

Den 3 juni connectar Venus och dess högre oktav Neptunus i en trigon vilket handlar mycket om kärlek och higher love. Om att känna oneness och att vi är sammanlänkade med något större. Det handlar om att låta kärleken leda oss. Att leda med kärlek och budskapet är att nyckeln ligger i hjärtat. Detta sätter ju en helt underbar ton för vad som sedan komma skall – nämligen dagen efter med en fullmåne i idealistiska, optimistiska och frihetsälskande Skytten.

För tidigt på morgonen, den 4 juni infaller så denna magiska och otroligt lyckobringande fullmåne. I Skyttens tecken. Och som alltid vid en fullmåne leker vi lite med polariteter eftersom Solen då alltid står exakt mitt emot Månen i motsatt tecken – denna månad i Tvillingarna. Skytt/Tvillingaxeln handlar mycket om förändring, kommunikation, samhörighet, resor, nyfikenhet, utforskande och intellekt. Medan Tvillingarna lär känna de närmaste omgivningarna, minglar och socialiserar med gamla vänner, kollegor, bekanta och grannar gör Skytten det med hela världen som sin arena. En vän i varje stad, en eller gärna flera i varje land. Skytten möter gärna nya kulturer, filosofier och läror och finner sig hemma i de flesta communities. Skytten är lite mer idealistisk medan Tvillingen kanske är mer realistisk. Det som förenar Skytten och Tvillingarna är den stora nyfikenheten och intelligensen. Och det handlar mycket om att söka sanning och kunskap. Användandet av sinnet och smartheten. Så i samband med denna måne kan vi nå nya insikter och det kan också komma att avslöjas nya sanningar. Skytten är lite mer idealistisk medan Tvillingen kanske är mer realistisk. Jupiter – Skyttens styrande planet – är fortfarande kvar i sitt möte med Norra Noden så här kan vi verkligen få hjälp att ta stora steg framåt, individuellt och kollektivt. Skytten är också expert på att knyta kontakter med ”important people” så det kan vara läge nu att networka lite extra och våga lite mer än vanligt när det kommer till detta område.

Både lördagen den 3:e och söndagen den 4:e är riktigt bra dagar för manifestationsritualer. Den här fullmånen står mycket för förändring – så vad vill du förändra i ditt liv? Och på ett högre plan – vilka förändringar vill du se i världen. Det är dags att vi tar stora kliv mot det nya nu.

Fullmånar är både en kulmen av något och kan också fungera bra för att släppa taget om det vi inte längre vill bära med oss. Och just den här fullmånen tycker jag är perfekt för att släppa taget om allt som begränsar oss från att leva våra liv fullt ut och vara de vi innerst inne är. Med positiva och optimistiska Skytten i ryggen, uppbackad av Jupiter och den Norra Noden, har vi nu en unik möjlighet att ta upp våra begränsningar och limiting beilefs till ytan och släppa taget om dem en gång för alla. Den som står mellan dig och dina drömmar är framför allt du själv. Bara du sätter gränserna för vad som är möjligt. Denna fullmåne har vi också ett spännande möte mellan Tvillingarnas styrare Merkurius och rebelliska Uranus. Uranus sägs vara den högre oktaven av Merkurius så dessa båda har många likheter. Men Uranus har ett mer expansivt sätt att se på världen och ett högre medvetande. Och när dessa nu möts så kan verkligen nya idéer, kanske till synes helt galna sådana flöda in. Men vet då att det är i de galnaste och mest otroliga idéerna de absolut största möjligheterna ligger.

Den 5 juni går Venus – vår kärleksplanet – in i tecknet med det stora hjärtat Lejonet. Och här stannar hon nu ovanligt länge, ända in i oktober faktiskt. Lejonet utstrålar en härlig, omfamnande och lekfull energi. Hen står för kreativitet och för rampljuset. Och med Venus här så får kärleken verkligen kliva upp på scenen och ta plats. Även Mars befinner sig i Lejonets tecken just nu och Venus och Mars tillsammans här betyder potential till mycket passion, kärlek och relationer.

Den 11 juni vandrar så Merkurius äntligen in i Tvillingarna – hans eget tecken – och lyfter den redan lätta och snackiga energin ännu mer. Merkurius trivs väldigt bra här och vi kan tänka oss att vi kommunicerar mer effortless, det kan flöda både i vårt skrivande, talande och tänkande. En bra tid att lansera nya projekt och idéer och också för att komma på nya saker. Det är en kvickhet i energin när vi har både Solen och Merkurius i Tvillingarna och det kan kännas som att vi får saker att hända snabbt nu. Vi kan också uppleva att vi omfamnar förändring, att vi vill att något nytt ska hända hela tiden och att vi gärna minglar och går på events och fester.

Denna dag backar också Pluto - underjordens härskare och transformationens mästare - tillbaka från Vattumannen in i Stenbockens tecken. Här står han för auktoritet och kan upplevas lite bakåtsträvande. Så tyvärr kan vi se och uppleva lite maktfullkomlighet och människor som vill hålla sig kvar vid makten till varje pris under den period Pluto befinner sig här till dess att han återvänder till Vattumannen 2024 men vet då att detta är sista rycket för de gamla patriarkala strukturerna. Vi går mot en ny tid. Men nu får vi se honom skapa lite oreda här på sista graden i Stenbocken ett litet tag till. Meditera, yoga, ta hand om dig själv och vet att du har allt inom dig. Låt ingen trampa på dig eller stjäla din energi. Du vet bäst vad du behöver, våga lita på dig själv och din egen förmåga och intuition. 

Den 17 juni vänder Saturnus retrograd i Fiskarna. Saturnus trivs inte särskilt bra i Fiskarna där drömmarna och fantasin, gränslösheten och spiritualiteten flödar. Saturnus gillar att sätta gränser, att leda och att vara auktoritär. Han är rationell, inte emotionell. Det är den stränge fadern som får oss att gå upp på morgonen och göra det vi har åtagit oss trots att vi kanske egentligen bara vill snooza lite till. Här i Fiskarnas fantasivärld blir Saturnus lite förvirrad men kan också hjälpa till att skapa ordning i kaoset. Under hans retrograd kanske vi kan hitta lite djupare in i vår andliga practice, hitta en disciplin som funkar. Kanske får vi för oss att sätta upp lite mål för vår kreativitet och faktiskt våga låta skapandet ta plats?

Den 18 juni har vi en nymåne i Tvillingarna. Och den här dagen kan vi använda till att sätta intentioner för sommaren. Vad vill vi göra, vem vill vi vara och vad är det vi vill kommunicera ut i världen? Vi har stark Tvillingenergi här så det handlar mycket om vårt sinne, intellektet och vår kommunikation. Vad säger din inre röst? Vad vill du förmedla till världen? Vilka idéer vill du nu så och se gro och växa under sommaren? Och hur kan du utveckla din röst? Det kan också dyka upp en del relationsfrågor, kanske ser du på din partner på ett nytt sätt nu, kanske dyker det upp någon ny i ditt liv? Och vi kan också verkligen börja känna den där starka kärleks-viben som vi har i sommar med Venus och mars i Lejonet bland annat.

Den 21 juni har vi så den här månadens absolut härligaste dag astrologiskt och energimässigt sett. SOMMARSOLSTÅNDET.  Detta markerar ett skifte, det är årets längsta och ljusaste dag och är också en av de mest magiska dagarna på året. Det sägs att slöjan mellan vår värld och den magiska är tunnare denna dag och vi har lättare att se, förnimma och känna kontakt med andevärlden. Sommarsolståndet är Solens dag, det är den gula färgen och det tredje chakrat. Vi kan verkligen hämta hem mycket kraft idag. Connecta med ditt tredje chakra. Var i naturen och se skönheten omkring dig. Var gärna ute på natten och känn in de otroligt trolska energierna vi har nu. Det är en dag att ta emot mirakel som strömmar ned till oss. Så meditera, balansera hela chakrasystemet och gör dig redo att ta emot de mirakel som vill komma till dig nu. Idag går också Solen vidare in i Kräftans tecken och vi får lite lugnare och mer känslosam energi. Det är den omhändertagande, moderliga energin. Så fundera gärna på hur du kan ta hand om dig själv lite extra nu under Kräftans säsong. Och hur du kan ta hand om och vårda dina nära relationer.

Den 23 juni har vi midsommarafton och jag ville bara ta en liten snabbtitt på energierna just denna härliga dag. Vi har nu Solen i Kräftan som faktiskt är tecknet för tradition och att vara med nära och kära – lite hem till gården – så väldigt passande för våra midsommarfiranden. OCH vi har Mars och Venus väldigt nära varandra nu i kärleksfulla Lejonets tecken så här kan känslor och passion blomma upp och romantiken flöda. Glöm inte att lägga dina 7 blommor under huvudkudden denna natt för nu är kärleksenergierna maxade! Vi har dessutom Mars i en fin och harmonisk aspekt – en trigon – till Chiron i Väduren. Det är eldigt med Mars i Lejonet och Chiron i Väduren – båda eldtecken – men här finns otrolig potential för läkning av den sårade maskulina energin. Symboliskt nog reser vi en blomsterfallos just denna dag och förhoppningsvis kan vi se en mer grundad och kärleksfull maskulin energi växa fram härifrån.

Måndagen den 26 juni utmanas dock Mars lite av Uranus i en kvadratur. Det kan hetta till lite extra men om vi agerar från hjärtat, vilket Mars förhoppningsvis lärde sig lite om i sitt samtal med Chiron på midsommar kan detta också sätta fart på vår framåtanda och vår inspiration. Nya idéer kan komma in som vi genast vill ta action på, från hjärtat och med det högsta bästa för alla som ledstjärna.

Den 27 juni går Merkurius in i Kräftan och vi kan känna hur vi kanske kan sakta ner i tempo, låta oss själva vara mer i nuet och inte skynda framåt så mycket. Låta känslorna ta plats och faktiskt få guida oss genom sommaren.

Den 30 juni vänder Neptunus retrograd och här kan vi få del av Neptunus starka kärlek och bli påverkade av dess illusoriska energi just i vändningen då dess energi är som allra starkast just då planeten vänder.

Summa summarum - mycket som lättar nu. Vi går från jord till luft. Det är en snabb och föränderlig energi, kommunikationen flödar, fest, flärd och flirt in the air och allt känns snabbt och enkelt. Förändring står på menyn och vi springer in i sommaren med lätta steg för att från Sommarsolståndet landa in i oss själva, sakta ner och låta våra känslor leda vägen.

Denna artikel är skriven av vår magiska astrolog Josefina Carlbom