Utforska din sensualitet

Sensualitet är inte bara begränsad till sovrummet, den har många sidor och är en del av ditt liv på många sätt. När du har en bra dag kan du naturligt känna dig mer avslappnad men även ha möjlighet att skapa mer sinneutrymme för sensualitet. Så oavsett om du är singel, i ett förhållande eller bara nyfiken på sensualitetens konst, läs vidare för att upptäcka hur du gör din dag lite mer medveten och mer sensuell.

MINDFUL SELF CARE RITUALS

Behandla dina dagliga self care rutiner som möjligheter till att bjuda in mer sensualitet. Oavsett om det är din morgonmeditation, hudvårdsrutin eller en lugnande kvällsdusch, sakta ner och njut av sensationerna. Tänd ett ljus, smörj in dig med en härlig bodylotion & känn texturerna, aromerna och smekningen av din egen touch på din hud.

Små saker som får dig att må bra kan göra skillnad! Föreställ dig att du är huvudpersonen i din egen film.


AKTIVERA DINA SMAKLÖKAR 

Utforska matens sensualitet genom att experimentera med smaker och texturer. När du lagar en måltid till dig själv eller din partner, använd ingredienser som kan öka sexlusten naturligt som chilipeppar, kanel till mörk choklad. Njut av matlagningsupplevelsen, njut av varje tugga medvetet och engagera alla dina sinnen i den kulinariska resan. Att ta sig tid att laga en måltid till dig själv eller med någon du älskar kan ibland vara det bästa sättet att koppla av och sakta ner.

SENSUELL MILJÖ

Förvandla ditt vardagsrum till en oas av sensualitet. Mjuka upp belysningen med ljus eller dimmers, rökelser, placera kuddar med olika texturer, och introducera sensuella konstverk eller dekor som resonerar med dig. 

RÖRELSE & BERÖRING

Att utöva sport är ett bra sätt för att öka dopamin, dans är ett fantastiskt sätt att utnyttja din sensualitet och komma i kontakt med din kropp. Sätt på din favoritmusik och rör på kroppen! Din träningsrutin har makten att påverka dina stressnivåer, din allmänna mentala hälsa, självkänsla och livsstilsval. Med minskad stress, förbättrat psykiskt välbefinnande och att må bra med sig själv är kopplat till ett större intresse för sensualitet och sex!

Beröring är något vi alla behöver & när man blir berörd frigör våra hjärnor oxytocin som påverkar anknytning, bindning och bildandet av tillit. 

INTIMA SAMTAL

Sensualitet handlar inte bara om fysiska upplevelser; det handlar också om känslomässig koppling. Delta i intima samtal med din partner eller vänner. Dela dina önskningar, fantasier och känslor öppet. Använd denna möjlighet att fördjupa dina känslomässiga kopplingar, vilket kan leda till mer tillfredsställande sinnliga upplevelser i och utanför sovrummet.

Vi förstår, det är ofta lättare sagt än gjort. För att testa det första gången kan du testa att sms:a eller skriva ner dem på ett papper och dela det med varandra.

Prova våra Sexploration Cards för idéer och uppmaningar för att få mer sensualitet och äventyr i livet.

Kom ihåg att nyckeln till att bjuda in sensualitet i ditt dagliga liv är att vara närvarande och uppmärksam på dina sinnen. Varje ögonblick kan bli en möjlighet att njuta av sinnliga nöjen, och Oh La La är här för att följa med dig på din resa, och erbjuder produkter utformade för att förbättra dina upplevelser.

 

Artikel är skriven av The Oh Collective.