4 sätt att hitta tillbaka till ditt inre lugn

Saker och händelser utifrån kan göra att vi blir stressade eller tappar vårt lugn, vilket kan leda till att vi känner oss rädda och förvirrade. Även om reaktionen är helt naturlig kan det vara skönt att ha lite knep för att hitta tillbaka till sitt lugn igen, så Moon Babe, we got your back! 

Rena  

Känner du att du har svårt att komma ner i varv när du kommit hem efter en lång dag, känner känslor av oro eller har mycket tankar i huvudet? Då kan cleansing vara en perfekt sak att göra. Sätt dig bekvämt och ta fram en Salvia eller Cleansing Mist, eller varför inte båda. Tänd Salvian och låt röken flöda runt dig eller mista omkring dig, låt detta ta tid och slut ögonen, ta några djupa andetag och fokusera på att landa i dig själv igen. Gör det till din stund och öppna ögonen igen när du känner dig helt avslappnad. Avsluta med att öppna ett fönster för att släppa ut den gamla energin och bjuda in ny. 

Lugnande Kristaller 

Har du svårt att komma till ro när du ska sova ska du ha den Blå Kalciten vid din sida eftersom den hjälper dig att slappna av och komma till ro. Känns vardagen stressig är Ametisten den perfekta kristallen att bära med sig. Ta med dig den i fickan eller i väskan och ta upp den i handen och ge den en extra kram om du behöver det. Honungskalcit och Golden Healer är också ultimata kristaller att ha med sig eftersom de både är tröstande och healande. Golden Healer lugnar ditt mind och din själ och därför underbar att ha med under meditation för att komma ner i varv. Honungskalciten brukar man säga är som en spirituell kram och därför är det kristallen att omge sig med när man behöver lite extra tröst och omtanke. Selenit är också en fin kristall att ha i sin närhet med om man behöver lösa upp negativ energi och Selenit Touchstone är perfekt att hålla i handen under meditation eller placera på kroppen.

Mantra och Manifestation  

Börjar oron smyga sig på kan det också vara skönt att ha ett mantra att luta sig mot. Hitta ett mantra utifrån den situation du befinner dig i och när du känner att din energi börjar skifta till det negativa, ta några djupa andetag och repetera ditt mantra. Ett mantra kan exempelvis vara I'm doing my best , I am calm eller I can choose positive thoughts. 

Du kan även tillsammans med ditt mantra passa på att manifestera. Vi manifesterar hela tiden, oavsett om vi vet om det eller inte. Det vi fokuserar på, tänker på och gör - det manifesterar vi in mer av i våra liv. Alltså om vi fokuserar på det som är negativt i livet får vi bara mer av det och om vi fokuserar på det som är positivt så växer det. Därför kan vi alltså välja att aktivt manifestera mer positiva saker genom ritualer, vårt mindset och använda vårt mantra. 

Psst, kika också in vårt Manifest Kit

Ta hand om dig själv  

När man känner sig spänd och stressad ska man ta hand om sig själv lite extra. Vi alla förtjänar att ge oss själva en stund av self care på det sätt som passar bäst för dig. Oftast är det på morgonen eller kvällen som vi kan ta oss den där extra stunden och då är Jade Rollern ett perfekt komplement i din hudvårdsrutin. Rollern hjälper till att få igång blodcirkulationen i ansiktet och ger en skön avslappning. Så härlig att använda på morgonen för att ansiktskrämen ska sjunka in eller på kvällen för att känna hur dagens spänningar släpper. Något som vår grundare Josefin ofta gör är att också kombinera sin Jade Roller- rutin med sitt mantra för dagen. Varje gång hon drar rollern uppåt i ansiktet repeterar hon sitt mantra, så härligt! 

Det här var fyra enkla tips för att hitta tillbaka till ditt lugn och vi hoppas att någon av dem ska passa just dig! Stay safe and stay calm ❥ Hör av er till oss på vår Instagram @ohlamoon om ni har frågor! 

LOVE, Team Oh La Moon ❥