Skillnaden mellan råa och trumlade kristaller

Vad är skillnaden mellan råa och trumlade kristaller? Vilken ska man välja? Och hur använder man dem på bästa sätt? I den här artikeln svarar vi på alla era frågor!

Trumlade kristaller 

Trumlade kristaller har polerats för hand eller i maskin för att få en slätare yta och därför är det en optimal kristallform att bära med i väskan, fickan eller BH:n för att boostas av deras energier och egenskaper under dagen. 

Råa kristaller 

Råa kristaller är näst intill helt orörda och kommer direkt från naturen utan att behandlas eller poleras (vissa behandlas dock med ett topplack för att inte smula sönder). De råa kristallerna har därför inte en lika "perfekt" yta som de trumlade kristallerna utan alla är helt unika och varierar i form och utseende. Vi gillar att ha råa kristaller framme i hemmet som inredning eller att använda dem under meditation.

Vilken ska jag välja?

Så är det någon skillnad på rå och trumlade kristaller förutom utseendet? Nej, både rå och trumlade kristaller har samma egenskaper och energier men vissa tycker att de råa kristallerna har en mer rå och kraftfull vibration eftersom att de är helt naturliga och orörda. Vi rekommenderar att du går på din känsla och väljer den kristallformen du dras till mest. Tex om du dras mer till den trumlade Rosenkvartsen än den råa Rosenkvartsen, välj i så fall den trumlade.

Om du vill bära med dig dina kristaller i vardagen kan det också vara bättre att välja den trumlade, men du kan såklart bära med dig dina råa kristaller i väskan också. Även här rekommenderar vi dig att gå på känslan och välja den kristallformen som tilltalar dig mest!

Psst! Klicka här för att spana in vår shop och hitta dina nya favoritkristaller!