Så placerar du kristaller i ditt hem och varför

Är du peppad på att inreda ditt hem med magiska kristaller för att skydda det från negativ energi, skapa mer lugn eller för att sova bättre om nätterna? Då har du kommit rätt! I den här artikeln berättar vi vart du ska placera dina kristaller i ditt hem och varför.  


Sovrummet

Sovrummet är ett rum för peace & harmony vilket är helt i linje med Ametistens balanserande och lugnande egenskaper. Ametist är en ultimat kristall att ha på nattduksbordet, på byrån eller i fönstret för att skapa ett mer harmoniskt sovrum. En annan kristall som är optimal att ha i sovrummet för mer lugn är den Blå Kalciten, sömnens kristall. Lägg den på sängbordet, under kudden eller varför inte på bröstbenet för att sova bättre på nätternna och för att få hjälp att slappna av på ett själsligt plan. Sweet Dreams!

Om du istället är peppad på att hetta till det lite i sovrummet så är den energifyllda Orangea Kalciten optimal att ha på sängbordet för att boosta din energi och sexualitet.. ;)

Psst! Mossagaten sägs hålla mardrömmar borta och Hematiten är perfekt att lägga i fotänden av sängen om du känner att du behöver grundas lite extra under natten.

Hallen

Hallen är det första rummet vi kliver in i när vi kommer hem och därför är det extra viktigt att ha kristaller där för att inte ta med tex negativ energi in i ditt hem. Hemmet ska vara en plats med positiv energi och good vibes och därför är Svart Turmalin en bra kristall att placera nära ytterdörren eftersom den skyddar hemmet från negativ energi. Kombinationen CitrinJade och Pyrit bjuder också in till positiv energi vilket gör dem till en perfekt trio att ha på tex hallbyrån. 

En annan kristall som är bra att ha i hallen för att stänga ute negativa energier är Rökkvarts. Placera den innanför dörren för att bara släppa in good vibes hemma hos dig!

Vardagsrummet 

I vardagsrummet spenderar vi ofta mycket tid tillsammans med vänner och familj, en plats för kärlek och good vibes. Därför älskar vi att ha kärlekskristallen Rosenkvarts i vardagsrummet för en extra love boost. Om du känner att du behöver rena vardagsrummet från negativa energier kan Rökkvarts istället vara en bra kristall att ha där. Den sägs också vara stressreducerande och grundande. Win win!  

Badrummet

Badrummet är en plats för self-love och därför älskar vi att fylla våra badrum med kristaller som påminner oss om just det. Varför inte boosta din ansiktskräm med en Rosenkvarts för att ge din hy lite extra kärlek eller inred ditt badrumsskåp med self love-kristallen Rosa Kalcit? Och om du är peppad på att ta din ansiktsrutin till nästa nivå kan du använda en Jade Roller för att ge ditt ansikte en härlig love boost. Jade Rollern hjälper även dina ansiktsprodukter att absorberas snabbare och ger din hy ett härligt naturligt glow.

Psst! Klicka här och spana in vår IGTV när Josefin visar hur hon använder sin Jade Roller för bästa resultat.

Arbetsrummet 

Fluoriten är definitivt kristallen för kontoret eller arbetsrummet eftersom den hjälper oss att komma in i ett flow och att hitta fokus, alltså en perfekt kristall att ha bredvid sig på skrivbordet! Grön kalcit är också ett måste på skrivbordet eftersom den hjälper oss att Dream Big, tro på oss själva och att manifestera våra drömmar. Om du känner att du behöver en liten kreativitets-boost så är Karneolen en bra kristall att ha med sig. Den hjälper dig att få ny inspiration, komma på nya idéer och öppnar upp ditt mind för kreativa lösningar på problem.

Yay, nu är du redo att skapa ett hem med mer flow, lugn och good vibes! Följ oss på Instagram @ohlamoon.se för mer inspiration och tips. 

Love, Oh La Moon team!