Det här ska du göra när du fått hem din beställning

Yay, så kul att du fått hem dina nya kristaller. Vi vet att det här med kristaller kan kännas lite klurigt med allt från att rena dem, programmera dem till att leva med sina kristaller men Moon babe, we got your back! Det här är det du ska du göra när du fått hem din beställning.

RENA DINA KRISTALLER

Det första steget när du fått hem din kristaller är att rena dem. Att rena kristallen är ett sätt att frigöra den från tidigare energier från till exempel olika personer som hållit i den på vägen. Du kan enkelt rena dina kristaller hemma med exempelvis vatten, månens ljus eller salvia. 

Vatten
Ett av det vanligaste sätten att rena kristaller på är med kallt vatten. Du lägger kristallerna mellan dina händer och håller dem en stund under rinnande vatten. Du kan också skapa ett bad för dina kristaller i handfatet eller varför inte addera lite himalayasalt eller blomblad för en extra boost. Vill du gå riktigt all natural passar det också perfekt att rena kristallerna i en bäck ute i skogen eller vid en strand vid havet. 

Psst, vissa kristaller tål inte att renas i vatten. Läs artikeln ta reda på vilka du kan rena i vatten och vilka kristaller du bör undvika det med. 

Månen
Ett annat populärt sätt att rena kristaller på är med hjälp av månen. Du kanske hade tur att få hem ditt paket precis till fullmånen, då passar det perfekt att rena dem med hjälp av månljus. Det gör du genom att lägg dem på fönsterbrädan över natten och låta månljuset lysa in på dem. Psst, det fungerar även om det är molnigt ute.  

Salvia eller Palo santo
Rena med hjälp av röken från en Salviabunt eller Palo santo . Läs ännu mer om hur du kan rena dina kristaller här. 

PROGRAMMERA DINA KRISTALLER

När kristallerna är renade och klara är det dags att programmera dem! Alla kristaller har olika egenskaper, så börja med att välja en kristall som passar för den intention du vill sätta. En intention är ett mål eller önskning som du laddar kristallen med för att den sedan ska kunna dra åt sig det du behöver för att intentionen ska gå i uppfyllelse. 

Så här gör du: Håll din kristall i handen, ta några djupa andetag för att komma i kontakt med ditt inre. Fokusera på din kristall och manifestera det du behöver hjälp med. Var specifik! Ta sedan upp kristallen framför munnen och blås in din intention i kristallen. Avsluta sedan med att tacka din kristall för att den kommer hjälpa dig att uppnå din intention.

PLACERA DINA KRISTALLER

Kristaller har olika egenskaper som gör att de passar i olika delar av ditt hem. Blå Kalcit är exempelvis ultimat för sovrummet för att skapa lugn och harmoni vilket underlättar för vår sömn, medan till exempel Rökkvarts är utmärkt kristall att ha i hallen eftersom sägs rena negativ energi som man samlat på sig under dagen. Ametisten passar perfekt att ha både i sovrummet och vardagsrummet eftersom den sprider ett lugn och hjälper oss att stress ner. Fluoriten är definitivt kristallen för kontoret/arbetsrummet eftersom den hjälper till att skapa bättre koncentration och inspiration och ger oss mer flow i det vi gör, vilket gör den perfekt att ha bredvid sig på skrivbordet! Så placera ut dina kristaller där du känner att dom passar. 

LEV MED DINA KRISTALLER

Nu är kristallerna renade, programmerade och du har lagt dem på ett ställe som känns bra. Vad gör du nu? Jo det viktigaste är att du underhåller relationen till din kristall. Det gör du genom att exempelvis hålla den i handen för att påminna och connecta dig själv din intention. Det kan var under en meditation, när du sitter på bussen eller att du bär med dig den när du ska göra något som har en koppling till din intention. Den gröna Aventurinen passar perfekt att ha med till jobbet eftersom den ökar din kreativitet, motivation och hjälper dig att få nya idéer. Den har dessutom en extra stark kraft när det gäller att attrahera pengar och överflöd. Your best friend när det kommer till lönesamtal eller när du sätter dina mål! Kristaller som Citrin och Rosenkvarts ger en riktigt självförtroendeboost och sprider kärlek omkring sig, därmed de ultimata kristallerna att bära med sig i väskan för lite extrapepp varje dag. 

Att ha kristallerna synliga i ditt hem gör det också möjligt för dig att känna efter vilken du dras till lite extra. Ta en stund på morgonen och samla några kristaller för att se vilken som talar till dig just idag, och bär med dig den i fickan eller väskan och låt den boosta dig med sina egenskaper. Du kanske drogs till den magiska Angel Auran som också kallas för ‘the mood lifter”, den påminner dig om att oavsett vilka utmaningar du ställs inför idag ska låta dig påverkas negativt. En perfekt kristall att ha med sig under dagen! 

Vill du lära dig ännu mer om kristaller, kika in vår Kristallguide För Nybörjare!

Nu är du redo för att uppgradera ditt liv med hjälp av dina nya kristaller. Vi finns här om det är något mer du undrar. Följ oss på Instagram @ohlamoon.se för mer inspiration och där kan du också fråga oss om det är något du undrar.

Let the magic begin!