Allt du behöver veta om Kräftans Period

Vi har gått in i Kräftans period (21 juni - 22 juli) som handlar mycket om att öppna upp vårt hjärta och connecta med våra inre känslor. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om den här perioden, berättar om kristallerna som är ultimata att använda och så delar vi en härlig ritual du kan göra. Let the magic begin! 

Vi har precis gått in i den känsliga och intuitiva Kräftans period, and it's all about love and self care! Kräftan är känd för att ha en nära kontakt med sina känslor och älskar att spendera tid med nära och kära - Något som är extra viktigt att göra under den här perioden! Det här är en tid för att vara mycket ute i naturen, fylla på med kärlek från personer du älskar och ta hand om dig själv lite extra!

"Your relationship to yourself sets the tone for
every other relationship you have"


Kräftans period handlar om att våga möta dina innersta känslor och connecta med hjärtat och kärlekens energi. Den handlar om att stärka dina relationer, ge kärlek till dig själv och att heala ditt hjärta för att öppna upp det och göra dig mottaglig för kärlek. Men för att du ska vara helt redo att ta emot all kärlek som finns runtomkring dig måste du först göra jobbet inom dig, och det jobbet är ultimat att göra just nu! Committa till dig själv under den här perioden och ta minst fem minuter varje dag till att möta dig själv i meditation, yoga, en promenad, ett bad eller på ett sätt som känns rätt för dig. Self care is the key!

Kristaller för Kräftans period:

 Kräftans Stjärnteckenkit är perfekt för dig som är Kräfta men passar också dig som vill ta vara på Kräftans energier och egenskaper. Kitet jobbar mycket med vårt hjärtchakra och påminner oss om att det är att vi tar hand om oss själva.

 Selenit för att rena dig själv från negativ energi och andra människors känslor du kan ha tagit på dig under dagen. Perfekt att ha i fickan eller väskan!

 Rosenkvarts för att boosta kärleken till dig själv och dina relationer. Spread the love!

 Rodonit är en av de kraftfullaste kristallerna när det kommer till att heala ditt hjärta. Den hjälper dig att connecta med dina känslor och sägs kunna läka sår i hjärtat.

 Aprikos Agat för att stärka alla dina relationer - Till dig själv, din partner, vänner, familj och kollegor.

 Rosa Kalcit är vår Self Love-kristall som påminner dig om att du är magisk och värdefull precis som du är!

I Feel Ritual

Den här ritualen är ultimat att göra nu under Kräftans period för att connecta med dina känslor och ditt inre, tillåta alla dina känslor och heala ditt hjärta. Gör så här:

1. Hitta ett safe space där du kan vara ostörd en stund. Tänd gärna ljus, rökelser och ta fram dina kristaller för den här perioden som kommer hjälpa dig att connecta inåt. 

2. Ta några djupa andetag in genom näsan och ut genom munnen för att grunda dig och landa. Meditera gärna en stund för att scanna igenom din kropp och dina känslor. Hur känner du dig just nu? Finns det något inom dig som skaver?

3. Ta fram penna och ditt ritual-sheet eller papper skriv ner allt du känner. Var sann mot dig själv och försök tracka djupare vart känslorna du känner kommer ifrån. Alla känslor är okej och att de har kommit upp är bra, för att det betyder att du är medveten och att det är du som har makten över dina känslor - Och inte tvärt om!

4. Skriv tills du känner dig klar och avsluta ritualen med att skriva ner en känsla du vill fylla på med mer av just nu. Kanske kärlek? Lugn? Tacksamhet? Glädje? Avsluta med att programmera en kristall med den känslan genom att ta upp den framför munnen och blås in känslan i kristallen. Upprepa den här ritualen så ofta du behöver under den här perioden. What we can feel we can heal! 

Klicka här för att ladda ner och skriva ut ritualen!