Kristallen vi vill bära med oss i sommar

Den magiska Solstenen ger oss lika mycket energi som själva solen just nu och den boostar dessutom vårt självförtroende och vårt humör! Det här är den kristallen vi vill ha med oss på sommarens alla äventyr, let the magic begin! 
Chakra: Sacral, Solar Plexus
Stjärntecken: Lejon, Våg
Element: Eld

Historia  ☀

Vi får rikta strålkastarljuset mot vårt fina grannland Norge ett tag för det var faktiskt där Solstenen först upptäcktes. Det finns en hel del gamla Norska historier där man kan läsa om Vikingar som använde Solstenen när dem navigerade sig på haven. Solstenen glittrar i solljuset på grund av att den innehåller spår av Koppar och Hematit och det var tack vare det som vikingarna kunde läsa av exakt vart solen stod på himlen. Wow, var kristaller jordens första GPS?

Egenskaper  ☀

Den upplyftande Solstenen är en pigg kristall som kan ljusa upp vilken dag som helst. Den boostar vårt självförtroende och hjälper oss känna glädje i även de minsta av händelser. Den jobbar med vårt hjärtchakra och kommer hjälpa oss bli av med jobbiga känslor, då den vibrera på en sån hög och positiv nivå. Det här är den perfekta kristallen att ha med sig under sommarens alla äventyr så den påminner oss om att uppskatta varje dag lite extra!

Hur vi använder vår Solsten  ☀

Det här är kristallen vi vill ha med oss hela sommaren. Ta med den ut och meditera med den i soluppgången/solnedgången för att ladda på dig själv med massa pepp och glädje. Den här kristallen kommer bli ännu mer kraftfull tillsammans med solens energi och kommer uppmana dig att ge dig ut på nya äventyr och boosta dig med massa härligt självförtroende. Happy summer!

Blir du taggad på att ha med dig en Solsten i sommar? Spana in vår instagram för mer kristallmagi i vardagen @ohlamoon.se