Allt du behöver veta om våra Chakra Balms

Vill du ha hjälp att öppna upp ditt hjärtchakra för att bli mer mottaglig för kärlek? Eller vill du kanske boosta ditt halschakra för att våga tala din sanning? Låt dina sju chakran möta våra sju unika balms och upptäck massa härliga hälsofördelar!Inom den spirituella läran består vår kropp av sju olika energipunkter, det är dessa som kallas för chakran. Våra chakran går i linje med vår ryggrad och startar vid slutet av vår bäckenbotten och sträcker sig ända upp till toppen av huvudet. Det är genom dessa sju punkter vår energi flowar i kroppen och det är därför vi vill undvika att ha några blockeringar i något av våra chakran då det kan skapa obalans. Våra chakran vibrerar på olika frekvenser, längst ner i Rotchakrat vibrerar vi på en låg nivå och högst upp i vårt Kronchakra där vi har kontakt med universum vibrerar vi på en extremt hög nivå. Våra unika balms är framtagna för att lösa upp blockeringar i våra chakran och ge oss ett fritt energiflöde genom hela kroppen.
Psst.. du kanske vill testa balansera dina chakran lite extra? Testa vårt Chakra Crystal Kit. 

Rotchakrat no.1 - Är placerat längst ner i vår bäckenbotten och våra ben och fötter är en förlängning av detta chakra. Vårt rotchakrabalm innehåller Gran, Pepparmint och Eukalyptus och hjälper oss varva ner om vi har mycket i huvudet och känner oss stressade. Smörj in balmet under dina fötter för lite extra grundning. Gick du dessutom all in på Ashtangayogan igår? Bara lugn, detta balm kan lindra muskelsmärta. 

Sakralchakrat no.2 - Detta chakra ligger ca 3 cm nedanför naveln och är sammanlänkat med vår sexualitet och vår yoni. Vårt balm innehåller Frankincense, Benzoin och Ylang Ylang och kan bland annat användas när lusten smyger sig på, ensam eller med en partner ;) En extra bonus? Detta balm kan hjälpa till att lindra PMS och humörsvängningar, eh ja tack!

Solarplexuschakrat no.3 - Solarplexus håller till en bit övanför vår navel och det är detta chakra som får oss att connecta mest med oss själva och våra drömmar. En mix av Kanel, Apelsin och Nejlika ger oss energin och peppen vi behöver för att våga följa våra drömmar och fortsätta sträva efter våra mål. Har du dessutom lite känslig mage är detta balmet för dig, det hjälper till med matsmältningen och en balanserad mage är trots allt livskvalitet. 

Hjärtchakrat no.4 - Det är inte så svårt att räkna ut vart detta magiska chakra ligger. Vårt hjärtchakra står för glädje, medkänsla och passion. Vi håller ofta fast många jobbiga känslor i våra hjärtan och vårt balm innehåller Rosmarin, Rosenträd och Geranium som är till specifikt för att lösa upp blockeringar och hålla vårt hjärta open for love. Våra axlar och armar ses som en förlängning av vårt hjärtchakra och att ge sig själv eller någon man tycker om en avslappnande massage med detta balm rekommenderas starkt.

Halschakrat no.5 - Detta chakra ligger i den nedre delen av vår hals och det är härifrån vi talar vår sanning och kommunicerar. Vårt balm innehåller Citron, Frankincense och Eukalyptus och hjälper oss speak out och ta för oss av livet! Det är en perfekt boost inför ett möte, har uppiggande effekt om man smörjer det på tinningarna och kan dessutom lindra förkylningar. Ett riktigt superbalm med andra ord!

Tredje Ögat no.6 - Detta chakra ligger mellan våra ögonbryn och representerar vår fantasi och våra drömmar. Vårt ljuvliga balm med Mandarin, Lavendel och Enbär har en lugnande effekt och är din nya hudvårdsrutin. Vi har hört (från en extremt säker och snygg) källa att detta är den bästa nattkrämen som finns. Applicera den med din Jade Roller på kvällen och låt den återhämta din hy under natten. Magiska resultat utlovas!

Kronchakrat no.7 - Detta chakra ligger på toppen av vårt huvud och vibrerar på den absolut högsta nivån, det är här vår connection med universum finns. Dofter som Ros, Lime och Citron som också är kända för sina high vibes öppnar upp vårt mind och får oss att lita på universum. Detta balm kan appliceras på ansiktet eller masseras in i hårbotten, och en liten bonus? Det har anti aging effekt!

●        ●    

Alla våra balms är helt naturliga och är tillverkade av svenskt bivax, solrosolja och eteriska oljor. Man kan ha våra balms vart man vill på kroppen men punkter som tar upp dem extra väl är ställen där vi har puls och tunn hud så som handleder, bröstkorg och tinningar. Man kanske känner att det räcker med att bara smörja in sig eller andas in lite av sitt balm för att känna sig i balans men vill man uppnå en helt ny nivå av spirituell wellness säger vi bara it's time for a 7 Chakra Bath. Smörj in dina olika chakran med respektive balm och lägg dig i ett varmt bad och "let the magic happen". Du kommer känna dig som en ny uppdaterad version av dig själv efter detta bad. Ett annat hett tips är att blanda ut sina balms med himalayasalt eller finmalt råsocker för att göra en peeling. Öppna upp ditt sinne och föreställ dig att du gör en chakra balm peeling i ett 7 Chakra Bath.. Ja vi vet, vi har precis tagit wellness och chakrabalansering till en helt ny nivå.


Hur använder du dina balms? Let us know och kolla in vår instagram för din dagliga dos av crystal inspo!