ASTROPROGNOS & HOROSKOP - DECEMBER

MÅNADENS TUNE
Se låtens text för mer styrka.

Colour Me In – Hayley Williams
En stark och stabil stenbockkvinna.
 
 
3 STARKA FÖR DECEMBER
 
INRE LYCKA – INTEGRATION – FRIGÖRANDE
 
 
MÅNADENS HIGHLIGHTS
Decemberdagar att lägga på minnet.
 
1          4          12          13          22          23          27          29          31
 
 

1 DECEMBER – MERKURIUS I STENBOCKEN

Månaden startar med en mycket grundad energi som kliver in och bidrar med en inre trygghet. Du kan uppleva en starkare kontakt med ditt högre medvetande och valen du gör under denna tid upplevs som självklara. Merkurius driver dig i riktning framåt både fysiskt och mentalt, och Stenbockens energi ser till att den riktningen är realistisk och praktisk. Detta är den perfekta energin för att ta bra och stabila beslut och även kommunicera med tydlighet då din röst är med dig.

4 DECEMBER – VENUS I SKORPIONEN

När Venus möter Skorpionens tecken föds en mystisk och passionerad energi fram. Din naturliga njutning kommer att uppleva en längtan till att fördjupas och undersökas. Den söker sig till ett starkare engagemang allt ifrån ett kreativt projekt som väcker din passion, till en romans som du nyfiket velat utforska länge. Men, detta är lite utav en allt-eller-inget energi som kommer till att lyfta modet inom dig och kan här skapa snabba och intensiva beslut. Med ett starkt beskydd uppmuntrar den dig till att följa din intuition ”no matter what” och du kan med mer trygghet gå emot det okända.

12 DECEMBER – NYMÅNE I SKYTTEN

Efter vår senaste fullmåne i Tvillingen mötts vi nu utav en nymåne i det motsatta tecknet, Skytten. Du har fått möjligheten att skapa en mental klarhet och står starkare i din kontakt med hjärtat. Detta har förberett en helt otrolig yta för denna energi att plantera nya optimistiska och äventyrliga frön på. Vart i ditt liv vill du att din visdom ska få expansion härnäst? Stadigt i dina egna värderingar har du nu ett fantastiskt tillfälle att ta en ny riktning emot den kunskap som du längtar efter att fylla ditt liv med. Kanske en ny härlig utbildning, ny energi till givande relationer, eller en visit till en plats som kallar.

13 DECEMBER – MERKURIUS RETROGRAD I STENBOCKEN

Vi kliver in i årets sista Merkurius Retrograd och den startar i Stenbockens tecken. Här kommer den att befinna sig fram till den 23:de december då den kliver tillbaka in i Skyttens energi pga. planetens långsamma rörelse. Du kan nu uppleva att du fastnar i dina projekt eller saktar ner farten emot dina mål. Jord-energin kan skapa en känsla av tröghet, som att vandra i riktning framåt i lera upptill midjan. Detta är ett ypperligt tillfälle till att stanna upp och i stället titta in på de praktiska detaljerna. Fråga dig själv, vad fungerar rent realistiskt och vad behövs justeras för att ditt mål ska bli så som ditt hjärta önskar?

22 DECEMBER – SOLEN I STENBOCKEN

Vi tackar Skyttens säsong för all härlig energi-boost och kliver in till stadiga Stenbockens energi. Denna energi består utav kardinal jord och det är en tid till att sätta nya mål inför det nya året. Det handlar främst om att kliva in i din egen ledare och skapare där du kan prestera utifrån din högsta potential. Då den senaste månaden har handlat om frigörelse finns det nu en stor kraft för påbyggnad, stabilitet, och ”mastery”. Var sann emot dig själv och den riktning du vill ta in till det nya året då det kommer vara svårt att stoppa dig när du väl startat.

23 DECEMBER – MERKURIUS RETROGRAD I SKYTTEN

Efter en tid av stillhet, drömmande, och funderande kliver Merkurius tillbaka in i Skyttens energi. Nu kan du uppleva en viss otålighet och frustration där du är då eldens energi har en längtan att få komma tillbaka in i en mer drivande rörelse. Lyckligt nog, får jag nog ändå säga, så är det ju faktiskt ”Holiday-times”! Detta skapar många möjligheter för dig till att engagera dig och få ut din energi i sociala sammanhang, eller firanden med nära och kära. Merkurius kommer att vara i retrograd hela 2023 ut, så ta vara på den här energin genom att vända fokuset tillbaka till dig som individ och kom i kontakt med tacksamheten för det du faktiskt redan har.

27 DECEMBER – FULLMÅNE I KRÄFTAN

Då energin varit lite långsammare och mjukare i andra halvan av månaden har vårt känsloliv fått komma i kapp. När vi inte har möjligheten att springa fram i den hastighet vi vanligt vis vill så händer något magiskt, vi återkopplar med våra djupaste känslor. Månen är hemma i Kräftans energi och den kommer att bidra med ett starkt frigörande för vår känslokropp. Hinnan är tunnare en vanligt och du kan uppleva dig mer energikänslig gentemot andra då vi ständigt speglar vår omgivning. Ta vara på den här stunden och släpp taget om de känslo-bagage som är redo att packas upp. Du behöver inte längre bära runt på det, och det behövs inte längre i den nya cykeln 2024.

29 DECEMBER – VENUS I SKYTTEN

Efter en otroligt integrerande och utrensande tid med din personliga energi så börjar energin sakta höjas igen inför nyår. Skillnaden ifrån energihöjningen i början utav månaden är att den här gången kommer den djupt inifrån och framträder därav något långsammare, men i en mycket grundad kontakt till dig och dina individuella värderingar. Denna energi kommer att ta dig tillbaka till det där nykära pirret för nya äventyr, upplevelser, och relationer. Du har nu landat i dig själv och din frihet, och några utav er kanske t.o.m. upplever en känsla av pånyttfödelse. Sitt i den här energin och njut ett tag och spurta inte i väg direkt utan kom tillbaka till kontakten med din ”core”, här är du oslagbar! Gott nytt år till Er, alla fantastiska skapare!

31 DECEMBER – JUPITER DIREKT I OXEN

Planeten utav lycka och expansion går direkt efter att ha varit i retrograd sedan 4 september. ÄNTLIGEN! På självaste nyårsafton, perfekt start för den nya cykeln 2024. Genom Jupiters retrograd har vi fått uppleva en rejäl rensning och våra projekt kanske inte haft det flöde som vi förväntat oss. Vi har fått öva på att släppa kontrollen och låta allt falla på sin plats naturligt. Vi har blivit tvungna till att ta en närmare titt in på där vi redan står och omstrukturera de som inte fungerar. Allting för att vi ska kunna kliva in med så mycket klarhet och stabilitet som möjligt in till 2024. När Jupiter befinner sig i Oxen mår den väldigt bra och kan skapa en energi utav välstånd och överflöd. Nu kommer det en tid då du kan uppleva mer expansion och flöde, speciellt för dig med en stark oxe-energi i din karta. Så ta en titt vart oxen befinner sig i din astrologikarta för att veta vilket område som kommer i fokus. Mer flöde, mer lycka, mer stabilitet för 2024. Gott nytt år till Er, alla fantastiska skapare!

 

DECEMBER HOROSKOP

Månadens fokus för dig är…
Börja läs ut efter din Ascendent/Rising.
 
 

VÄDUREN
Det finns expansion i det du värderar allra mest just nu och din kämpaglöd är i väntan på att bli belönad. Har du en investering, ett lån eller annan finansiell situation där intentionen är god, så är denna energi mycket positiv för dessa områden. Detta är också en väldigt fin energi för en resa till en ny plats eller möte med en ny kultur.

  Använd Grön Aventurin för att ta vara på månadens energier 
 
 
OXEN
Du fortsätter att expandera i din personliga kraft och den börjar bli allt med unik. Energin som du samlat den senaste tiden har utvecklats och blivit mycket gynnande för din karriär/dina mål. Energin bidrar med harmoniska och givande relationer som påverkar din personliga transformation positivt.

 Använd Aprikos Agat för att ta vara på månadens energier 
 
 

TVILLINGARNA
Det är en fin energi för att skapa en givande vardag som du resonerar med och rutiner där du får möjligheten att socialisera dig. Relationer står centralt just nu och du kan uppleva en stark kontakt med din sanna intuition. Inkännande vet du vilka relationer du värderar och vart dina gränser går.

Använd Jordgubbskvarts för att ta vara på månadens energier  
 
 
KRÄFTAN
Du befinner dig i en energi där du värderar livets naturliga gåvor såsom hälsa, kreativitet, och ”community”. Ett nytt glödande driv kommer in för dig och kan bidra med flöde i ditt skapande. Du attraherar in människor utifrån energin du bär, och därav lägger du mycket fokus på dig själv och ditt eget välmående just nu.
 
  Använd Orange Kalcit för att ta vara på månadens energier 
 


LEJONET
Denna energi går emot mer egen tid och uppladdning i din trygga harmoniska zon. Detta bidrar till ditt ljus som lyser starkt och karismatiskt just nu. Det är en mycket stabil och lugn energi du befinner dig inom, och detta kan leda dig till ett nytt flöde utav kreativitet och skapande.
 
  Använd Grönkvarts för att ta vara på månadens energier 
 


JUNGFRUN
Denna energi kommer i balans utav kontakten med det intellektuella. Det kan vara skönt att socialisera dig med nära och kära just nu, eller kanske anmäla dig till en ny kurs. Samtidigt dras den mycket till hemmet och kan komma i balans genom att skapa en grundade atmosfär i ditt hem och rensa ut energier inför det nya året.
 
  Använd Mossagat för att ta vara på månadens energier 
 


VÅGEN
Du befinner dig i en energi där du blir allt starkare individuellt och du har kapaciteten till att få det du värderar. Det finns mycket flöde med dig just nu som kan leda till materiell expansion. Men också ett mycket mentalt driv där du är i stark kontakt med din röst och kan kommunicera med visdom och styrka.
 
Använd Apatit för att ta vara på månadens energier  

 
SKORPIONEN
Energin är med dig för att gå i den riktning som du vill utan att behöva blinka. Du har potentialen till att kliva in mjukare än vanligt och kan uppleva att din omgivning dras till dig och din energi. Det är också en givande energi till att gå emot dina drömmar och verkligen göra precis det som du vill just nu.
 
Använd Angel Aura för att ta vara på månadens energier  
 
SKYTTEN
Det är många starka energier med dig just nu och du kan uppleva att du på något vis vänder ut och in på dig själv. En stark resa in i ditt omedvetna kan leda till en magisk transformation. Om du upplever frustration eller intensitet så kan du alltid återgå till din kunskap om hälsa och välmående för både kropp, sinne och själ.
 
Använd Labradorit för att ta vara på månadens energier  
 


STENBOCKEN
Du går emot din säsong just nu och börjar sakta koppla bort från alla måsten. Energin som är med dig är mycket flexibel och utmanar dig till att släppa kontrollen och hitta tillbaka till flödet. Denna intuitiva energi ger dig möjligheten till att känna in på djupet vilken riktning du vill ta i framtiden och vart du vill lägga din energi hädanefter.
 
  Använd Grön Månsten för att ta vara på månadens energier 
 


VATTUMANNEN
Din utstrålning sänder ut en mycket härlig energi med en stabil bas som visar att du står starkt i din kraft just nu. Detta ger fantastiska möjligheter inom ditt element där du kan få skapa något utöver de vanliga med likasinnade och frigjorda individer. Denna energi är bra för hållbart skapande, visioner, och kreationer.
 
Använd Karneol för att ta vara på månadens energier  
 


FISKARNA
Denna energi är väldigt ödmjuk för dig och du får möjligheten till att expandera just nu då ljuset landar på dig. Med frihet och drömmar utan gränser når du långt och detta är en fin energi för att förmedla ditt budskap ut till publiken. Kallar världen på dig så är detta också en bra energi för ett mycket givande resmål.

Använd Regnbågsmånsten för att ta vara på månadens energier 

 

 

Denna design och artikel är skapad utav vår magiska astrolog Amanda V. Nordin.

Amanda V. Nordin
Psychic Healer/Astrologer/Creative Artist

Amanda erbjuder både psychic & olika typer utav astrologisessioner. Hon samarbetar med ”The Spirit-world” i alla hennes sessioner och brinner för att guida dig tillbaka till din inre krigare & guide. En session hos Amanda är en transformerande resa tillbaka till ditt högre medvetande. Hon förmedlar sin energi med värme, humor, & power.

Läs hennes recensioner & boka din privata session här:
https://www.longbeachlife.se/amandaservices

Contact:

@amandavnordin
amandavnordin@gmail.com
https://www.longbeachlife.se/amanda