ASTROPROGNOS & HOROSKOP - JANUARI

MÅNADENS TUNE
Se låtens text för mer styrka.

Underdog - Alicia Keys

En Vattuman som skiner starkt i sin autenticitet.

 
3 STARKA FÖR JANUARI
 
DRIVKRAFT – SJÄLVKÄRLEK – MÅLMEDVETENHET
 
 
MÅNADENS HIGHLIGHTS
Januaridagar att lägga på minnet.
 
2          4          11          14          20          21          23          25          27
 

2 JANUARI – MERKURIUS DIREKT I SKYTTEN

Gott nytt år allesammans! Månaden startar med en härlig känsla av lättnad och flyt när Merkurius återgår till sitt naturliga flöde framåt. Under retrogradens tider kan du möjligen stött på hinder på vägen för att bli tvungen till att gå ett steg djupare. Här kan du strukturera om i detalj för att uppleva mer stabilitet för det nya året. Nu, befinner sig planeten i Skyttens energi och du kan uppleva en öppensinnad och lite nyfiken känsla till att vidga dina vyer. Nya mål, en ny riktning, eller en resa kanske? Det du kan ta med dig här är att vi befinner oss fortfarande i den målinriktade Stenbockens period och inom snar framtid kommer energierna gå alltmer i den riktningen. Därför kan det vara smart att fråga dig själv just nu, ”Vad är syftet?”. Ditt framtida jag kommer att tacka dig, ”Travel with a purpose.”.

4 JANUARI – MARS I STENBOCKEN

Den drivande planeten Mars kliver in i Stenbockens stabila energi och du kan uppleva att ditt driv finner ett tydligare och starkare fokus. Energin uppmuntrar dig till att sätta ett mål i sikte och lägga fokus på din prestation emot det, men denna energi tar inga risker. Du kan uppleva att det finns en tydlig bild kring vad som är möjligt att uppnå och inte, men också en flexibilitet till att skapa de förändringar som behövs för att nå dina mål så smidigt som möjligt. Detta är bra tid för att finna en bra plan och hitta tillbaka till ditt fokus. 

11 JANUARI – NYMÅNE I STENBOCKEN

Nymåne i Stenbocken, en magisk energi att få till oss precis så här i början utav året. Efter den senaste fullmånen i Kräftan har du riktigt fått släppa taget på de som längre inte gynnar dig, alltifrån materiellt, till emotionellt, till gamla omedvetna mönster. Du står nu redo för en nystart och förändring, och det är precis vad Stenbocken representerar. Då vårt år alltid börjar i Stenbockens energi så symboliserar denna ny måne dina intentioner för ett nytt personligt år. Detta är en väldigt stark ny måne till att sätta nya mål och planera månaden framåt. Lägg grunden för framtiden, skriv ner den, gör en liten ceremoni, eller blunda och se din väg framåt! ”It’s all yours.” 

14 JANUARI – MERKURIUS I STENBOCKEN

Merkurius går tillbaka in i den energin som den en gång påbörjade i december månad, Stenbockens energi. När Stenbocken möter Merkurius skapas en otroligt lugn men också kristallklar energi. Detta gör att din kommunikation blir alltmer tydlig och ditt sinne blir alltmer klart. Detta kan vara en bra tid att ta dig framåt i det praktiska då ditt intellekt är starkt med dig och det kan också vara ett bra tillfälle för effektiv kommunikation som behövs utföras. Detta är mer utav en rationell energi så se till och välj vad du kommunicerar under denna tid, kanske inte den bästa tiden för dem djupa emotionella konversationerna.

20 JANUARI – SOLEN I VATTUMANNEN

Vi tackar Stenbocken för allt och kliver nu in till magiska Vattumannens säsong, trots detta med en väldig massa Stenbocks-energi då både Merkurius, Mars, och snart Venus befinner sig i Stenbockens tecken. Detta gör att Vattumannens energi som består utav fast luft blir desto mer jordad. Detta kan bidra till en boozt utav praktisk energi som kan göra att dina visioner blir till verklighet. Vattumannens säsong handlar främst om att kliva in till din individuella autenticitet och ge uttryck för ditt unika tankesätt. Det handlar om att förstå din del i pusslet och att vi alla har en unik bit att bidra med för att skapa en helhet. En fin energi för att ta ett steg utanför din komfort-zone, MEN också ett steg närmare dig själv. ”Stay authentic!”.

21 JANUARI – PLUTO I VATTUMANNEN

Detta är ett otroligt stort skifte som påbörjade i Mars månad förra året, Pluto går in i Vattumannens energi. Pluto är en utav våra s.k. generations planeter och den kommer alltså att stanna i Vattumannen framtill 2043, alltså hela 20 år!? Det betyder att alla som födds under dessa 20 år kommer att ha sin Pluto i Vattumannen, alltså en hel generation, men den är ännu inte här för att stanna. Den kommer nu att vara aktiv fram till september för att sedan återigen kliva in i Vattumannen i november för att stanna kvar i 20år, men vad betyder detta?

Pluto är transformationens planet, och det handlar om den djupa varianten där de stora förändringarna sker. Det är här du släpper de som varit och inte längre bidrar med energi, för att sedan ta in ny härlig energi där du kan bygga något nytt som du resonerar med idag. När den befinner sig i Vattumannens energi så går riktningen utav dessa transformationer genast emot technologi och nya innovationer, men också emot jämställdhet och hopp om en bättre värld. Det skulle t.ex. kunna handla om ny medicinsk technologi eller fri energi för att läka fler människor och bespara jordens resurser. Det skulle också kunna handla om hur vi tillsammans, jordens kollektiva befolkning, kan arbeta mot en bättre och mer hälsosam värld. Man kan aldrig veta framtidens fysiska form och vad vi har att förvänta oss, men man kan veta vilken energin som väntar. Vi står framför en större kollektiv transformation för vår planet och senast detta skedde var år 2008, men också en personlig! Ta en titt vart Vattumannen befinner sig i din karta för att se vart din individuella transformation kommer att ske under dessa 20 år framåt. 

23 JANUARI – VENUS I STENBOCKEN

Ännu en personlig planet som går in i Stenbockens jordande energi och denna gång är de Venus. Venus beskriver vår njutning, kärlek och kreativitet i alla dess former. När Stenbockens energi kliver in här så skapas det alltmer ambition och disciplin kring detta vilket kan göra att du upplever mer målmedvetenhet inom det naturliga feminina flödet. Det kan ta form i en kärleksrelation där du känner att du vill uppnå en viss standard, eller i en aktivitet som du älskar där du vill utvecklas till nästa nivå. Var inte för hård mot dig själv här, och glöm inte att njuta av de små framstegen på vägen!

25 JANUARI – FULLMÅNE I LEJONET

Full månen landar i Lejonets tecken i slutet utav månaden och skapar en fin balans mellan månen och solen som befinner sig i det motsatta tecknet Vattumannen. Här får vi ta del utav polaritetens båda sidor i och finna en balans däremellan. Full måne i Lejonets energi handlar främst om att släppa taget om alla förväntningar som du har på dig själv eller som du upplever att andra människor har på dig. Energin består utav fast eld vilket kan skapa en aura av att behöva finnas tillgänglig, stå redo, eller förväntas ge den där kärleken som din omgivning vet att du bär på, men det är nu dags att komma i balans. Innan du ger allt till alla så är de nu god tid till att ge dig själv den kärlek som du behöver och förtjänar för att må bra. ”You’re loved.”.

27 JANUARI – URANUS DIREKT I OXEN

Uranus är en utav våra generations planeter som bidrar med plötsliga förändringar och genombrott. Planeten har varit under retrograd nu ett tag och saker och ting kan ha upplevts lite trögt eller matt. Man kan ha upplevt att man går i en viss riktning rent fysiskt men ändå inte fått känna den känslan eller de resultat som man förväntat sig, men nu! Uranus går tillbaka in i direkt riktning i Oxens tecken. Detta skapar en energi som kommer att ifrågasätta den grunden eller identiteten som du byggt upp, men också de värderingar du fasthåller dig vid. Är detta något som fötts naturligt utifrån dig eller blir du påverkan utifrån? Det kommer att inspirera dig till att kliva in alltmer i din autenticitet och bli så självständig som möjligt. Den uppmuntrar klarhet och tydlighet till dina unika värderingar så att du kan vara alltmer självförsörjande vare sig det gäller din egen personliga energi eller materiellt.

  

JANUARI HOROSKOP

Månadens fokus för dig är…
Börja läs ut efter din Ascendent/Rising.
 
 

VÄDUREN

Väduren, januari månad kommer att lyfta din visdom. Du kan steg-för-steg börja dela med dig utav dina djupare kunskaper och ”Walk your talk” kommer ligga dig varmt om hjärtat denna månad. Du frigör dig ifrån de som du inte längre resonerar med och du skapar yta för ny kunskap som tillåter dig själv till att nå nästa nivå. Du drar åt dig många blickar just nu så det är en fin tid till att sprida din energi och låta din omgivning inspireras.

   Använd Peach Månsten för att ta vara på månadens energier 
 
 
OXEN

Du står starkt i din energi just nu Oxen, och du kan uppleva att du går närmare och närmare emot din naturliga kraft. Det kan vara händelser utifrån som uppstår för att du ska kliva närmare din sanning så tillåt allting att falla på plats framför dig och släpp kontrollen. Du är ett fast jordtecken och januari kommer att lägga fokus på förändring, släppa taget, och ”Go with the flow”. Det finns mycket visdom att hämta under denna månad.

 Använd Regnbågsmånsten för att ta vara på månadens energier 
 
 

TVILLINGARNA

För alla Tvillingar kommer det främst vara fokus på relationer och hur du speglar dig i din omgivning. Det finns en stark expansion till det omedvetna och spirituella, därför kan det vara lättare för dig just nu att se alla dina sidor samt skuggsidor med klarhet. En bra tid till att ta kontakt med ditt omedvetna och inspireras av andras kunskap och erfarenheter. Lägg lite utav ditt fokus på din personliga utveckling och njut utav resan!

Använd Labradorit för att ta vara på månadens energier  
 
 
KRÄFTAN

Januari kommer främst att lägga fokus på din personliga hälsa och välmående Kräftan. Det handlar om att forma hälsosamma rutiner för ditt eget bästa, men också för att du ska kunna känna dig stark och stabil i din vardag. När du prioriterar dig själv och din hälsa attraherar du in likasinnade personer som vibrerar på samma frekvens. Transformationer kan ske inom relationer här då ett stabilt ”community” med lika ”mindset” värderas högt.

   Använd Rubin Fuchsit för att ta vara på månadens energier 
 


LEJONET

Låt kreativitetens skapande flöda under denna månad Lejonet. Många energier pekar på ditt individuella skapande just nu vare sig det är något fysiskt eller ditt unika självuttryck. Tiden är inne för att dela med dig utav din gåva ut i världen. Detta är en bra tid för att bygga en struktur kring hur du vill planera dina projekt framöver, men också 2024. Du lyser väldigt starkt just nu, men kanske ser dem dig inte i de ljuset som du ifrån början förväntat dig. 

   Använd Karneol för att ta vara på månadens energier 
 


JUNGFRUN

Jungfrun, denna månad är fin för dig att spendera hemma. Vad än hemma betyder för dig. Kanske är det mycket fokus kring ditt fysiska hem för att ge de lite extra kärlek, kanske kretsar de mer kring familj, eller så handlar de mest om ditt personliga hem, kroppen. Du är väldigt öppen för att ta emot all kunskap och visdom just nu, och din mottaglighet skapar en klar förståelse till vad som behövs för den ultimata balansen.

   Använd Snöflingeobsidian för att ta vara på månadens energier 
 


VÅGEN

I januari finns det mycket yta för kommunikation och information för dig Vågen. Det skulle mycket väl kunna landa i en konversation kring hemmaplan då transformativa energier befinner sig inom din hemmaarena, men det kan också kretsa kring annan nystart av något slag. För dig som funderar på en utbildning, flytt eller annan förändring så är energierna väldigt bra just nu för att lägga upp en stabil plan inför detta och året som kommer. 

Använd Sodalit för att ta vara på månadens energier  

 
SKORPIONEN

Skorpionen, denna månad kommer främst att handla om dina värderingar och hur du kan placera dem i första rum. Det kan vara alltifrån att skapa en självständig och fri livsstil till att sätta personliga mål för dig att uppnå. Vad värderar du just nu och vilken information och resurser krävs för att du ska kunna leva ditt liv så som du önskar. Var uppmärksam kring människorna du stöter på just nu då de kan inspirera dig emot rätt riktning.

Använd Svart Månsten för att ta vara på månadens energier  
 
SKYTTEN

Mycket fokus landar hos dig som individ just nu Skytten. Då Merkurius befunnit sig i retrograd i din energi kan du kanske upplevt att din väg framåt varit något ”bumpy”. De kan ha känts som om du varit på väg i en riktning framåt men sedan mötts utav förvirring och bytt emot en ny riktning, men nu kommer mycket mer klarhet komma in för dig. Din väg och din energi börjar bli alltmer tydlig och du kan uppleva dig själv väldigt stark just nu. ”You’re capable of anything you want”.


Använd Citrin för att ta vara på månadens energier  
 


STENBOCKEN

Oväntade händelser eller förändringar påverkar dig främst denna månad Stenbock. Det kan utspela sig i spirituell form utav nya uppvaknanden eller i fysisk form då förändringarna sker mer inom din vardag. Allt som sker just nu sker för dig. Det blir en kompass att följa i livet fram emot din nästa resa. Din säsong är här och många planeter går in i din energi under denna månad, så därför kan du känna dig extra stark i din energi just nu. Ta vara på kraften.

   Använd Malakit för att ta vara på månadens energier 
 


VATTUMANNEN

Många planeter sveper sig igenom din hemmaarena denna månad Vattumannen, och det känns fantastiskt inspirerande! Du kan uppleva en viss balans just nu mellan din personliga stabilitet och optimism utifrån. Det är en fin energi till att låta din omgivning inspirera dig och att våga expandera dina idéer och visioner intill något nytt, eller också låta dem visa dig något nytt. Du kan uppleva en starkare kontakt till ditt ”purpose” just nu även om du inte kan sätta fingret på vad det är exakt.

Använd Blå Karibisk Kalcit för att ta vara på månadens energier  
 


FISKARNA

Detta är en fin tid för dig Fisken att dela med dig utav din härliga visdom. Vad det än är som du visar ut till världen så finns det ett kollektivt behov utav din energi. Din kommunikation är stark just nu och du kan enkelt ”connecta” med din omgivning. Det kan finnas stunder då dina ord kommer ut mer kvickt, återgå då till hjärtat. Så länge du delar utifrån ditt hjärta så finns där inga hinder för dig just nu. ”Spread Your Love Pisces!”.

Använd Grönkvarts för att ta vara på månadens energier 
 
 

Denna design och artikel är skapad utav vår magiska astrolog Amanda V. Nordin.

Amanda V. Nordin
Psychic Healer/Astrologer/Creative Artist

Amanda erbjuder både psychic & olika typer utav astrologisessioner. Hon samarbetar med ”The Spirit-world” i alla hennes sessioner och brinner för att guida dig tillbaka till din inre krigare & guide. En session hos Amanda är en transformerande resa tillbaka till ditt högre medvetande. Hon förmedlar sin energi med värme, humor, & power.

Läs hennes recensioner & boka din privata session här:
https://www.longbeachlife.se/amandaservices

Contact:

@amandavnordin
amandavnordin@gmail.com
https://www.longbeachlife.se/amanda