ASTROPROGNOS & HOROSKOP - JULI

ASTROPROGNOS JULI 2024

MÅNADENS TUNE
Se låtens text för mer styrka.

Light of your grace – Mollie Mendoza & Sam Garett
Två starka jordsjälar som planterar höga frekvenser längs med stigen dem går på.


3 STARKA FÖR JULI

ENERGI BOOST – INRE STABILITET – PÅNYTTFÖDELSE


MÅNADENS HIGHLIGHTS
Julidagar att lägga på minnet.


2  /  5  /  11  /  20  /  21  /  22  /  25  /  26 

  

2 JULI – MERKURIUS I LEJONET & NEPTUNUS RETROGRAD I FISKARNA

Vi börjar närma oss Lejonets säsong och några utav våra planeter vill tjuvstarta in i den eldiga energin. Denna dag har vi Merkurius som kliver in och detta skapar en otrolig värme för oss. Vi kan uppleva att vi kan leverera alltmer utifrån hjärtat och att vår kommunikation blir något varmare hos mottagaren. Det som du väljer att ta dig ann just nu är de som skapar liv inom dig och du kan känna dig mycket säker på din sak. Med entusiasm och självsäkerhet tar du dig framåt och uttrycket utav de är klart och tydligt. När man generellt lägger mycket energi intill något och blir avvisad eller blockerad så kan en besvikelse födas. Just därför vill jag tipsa, på de allra ödmjukaste sätt, att stanna kvar i din kontakt med hjärtat igenom denna period. Här är du oträffbar, men också skyddad ifrån dina mindre charmiga sidor att bubbla upp. Tillåt ditt charmiga och ståtliga jag till att leva ut och låt dina alla färger glittra strakt, och med en liiiten smula självdistans är du ”stronger the ever”.

Denna dag är också dagen då vår djupt drömliga planet Neptunus går in i sin retrogradsperiod som varar nästintill året ut. Neptunus befinner sig just nu i Fiskarnas energi, vilket också är tecknet som styr denna planet i grunden. Neptunus i Fiskarna representerar en mycket hög frekvens och vår intuition är väldigt stark här. Vi kan uppleva en alltmer kraftfull kontakt till drömmar, känslor, och spiritualitet, men när retrograden kliver in förändras detta. Retrogradens energi vill visa oss vägen intill kroppen för att vi någonstans ska kunna landa i alla våra höga uppvaknanden. Här aktiveras din fysiska och mentala kropp alltmer och de du tidigare fått till dig rent spirituellt och emotionellt börjar nu ta form och landa inom dig. Detta kan vara en fin period för healing och terapi då nostalgi och högre insikter blir alltmer förverkligande och påtagliga. Detta betyder inte att din intuition kommer att falla i sin styrka, men att kontakten kommer att kännas något närmare kroppen, vilket också kan skapa en stark drivkraft framåt till att förverkliga de drömmar och mål som du länge fokuserat på. Saker och ting kan däremot kännas något suddigt och man kan uppleva att man begränsar sig själv. Du kan uppleva att du pendlar emellan en känsla utav hopplöshet vs. nya uppvaknanden, och kanske speciellt för dig som har mycket utav Fiskarnas energi i din födelsekarta, men oroa dig inte. Nyttja denna energi genom att lyssna till din inre röst, tysta de oroande tankarna genom meditation, och skapa yta för den healing som vill ta plats för att rena vägen framåt.

5 JULI – NYMÅNE I KRÄFTAN

Månadens Nymåne landar i vårt kardinala vattentecken Kräftan, och här sker magi framför våra ögon. En fantastisk nystart som väntar framför dig vart det gäller drömmar och ambitioner i kontakt med hjärtat. Det som du länge väntat på kan nu få förverkligas och den energi som du behöver för att få uppleva en intuitiv drivkraft framåt är nu här. Vi avslutade Juni med en fullmåne i det motsatta tecknet Stenbocken för att släppa kontroll och struktur i vår vardag och istället tillåta intuitionen att ta mer plats. För dig som upplevde ett större skifte under denna fullmåne har en mycket ren och öppen yta att manifestera på och finna ditt flow, men för dig som inte upplevde en större rensning under vår tidigare fullmåne, dont you worry. Denna nymåne är en otroligt stark healingportal för dig som känner att du vill lämna mer plats för läkning och djupare rensning. I Sverige landar nymånen i vårt 3:dje hus som också styr vår kommunikation, alltså en bra energi för att öppna upp sitt halschakra, både genom samtalsterapi eller andra sociala interaktioner. En magisk och mycket potent månkraft som kan användas i den riktning som du behöver just nu för att kliva in i en nystart. Släpp taget och tillåt denna moders energi att hålla dig för att guida dig framåt i din process.

11 JULI – VENUS I LEJONET

När Venus slår samman med Merkurius i Lejonets energi skapas en höjning utav passion, självförtroende, och karisma. Du kan uppleva att din individuella energi strålar allt starkare och dina unika färger träder fram. Likaså kan du uppleva att din omgivning stärks och du kan lättare fatta tycke för det som sticker ut eller skiner lite extra för dig just nu. Denna energi är otroligt effektiv i sin kraft och man kan påminnas utav livets inspiration i sin renaste form. Att njuta utav det lilla och tillåta sig själv att uttrycka sig fritt utan dömande. Solar Plexus, den centrala punkten där våra revben möts på mitten, är i stark kontakt med hjärtat just nu. Detta skapar en otrolig inre styrka som får utrycka sig fritt och kärleksfullt. Här kan du ta för dig utav livet opåverkad utav de blockeringar som du vanligtvis kan känna av. En fin energi till att dela med dig utav ditt ljus till omvärlden, Enjoy!

20 JULI – MARS I TVILLINGARNA

Planeten som besitter vår allra starkaste drivkraft är Mars, och nu träder den in i Tvillingarnas energi. Vi har haft en period för mycket plantering utav energi där du fått ytan som krävs för att välja väg, sätta riktning och fullfölja dina mål och planer. Nu, när energin är planterad och kanske t.o.m. finns det en liten blomma som börjat växa, så är det dags att öppna upp dina sinnen för förändring eller uppdatering. Vad funkar och vad behövs förbättras? Tvillingarnas energi kliver in med mycket stimulans för att komma i kontakt med de energier som befinner sig utanför din zon och finna nya tankebanor. Här kan du uppleva dig väldigt inspirerad och med en stark förmåga till att investera din energi åt flera olika riktningar utan att tappa kraft och rotfäste. Tvillingarnas energi har en stor påverkan på vår mentala kropp vilket också är kopplat till vår kommunikation. Du kan därför uppleva dig själv lite som en svamp just nu då du snappar upp information otroligt effektivt, men samtidigt kan du också dela med dig utav den visdom som du värderar allra mest. Under denna period kan du finna många svar på dina funderingar och frågor, och jag råder dig till meditation och din preferens utav healingsound under denna period för bästa balans och effekt.

21 JULI – FULLMÅNE I STENBOCKEN

Precis som i Juni, så har vi ännu en Fullmåne i Stenbockens energi som är här för att sudda ut dem skarpa linjerna och tillåta vår rörelse att bli allt mer abstrakt. När vi ifrågasätter våra vanor, tankebanor, mönster och rutiner, det som vi bara gör eller tänker utan att lägga någon större vikt i det, så sker det en större utveckling. Vi föder mod som gör att vi vågar omforma eller släppa taget helt om en viss energi, och samtidigt skapar vi frihet och läkning till att ta tillbaka den kraften som vi själva behöver för att finna flöde i vardagen. Vi går i en ständig jakt efter balans emellan flöde och struktur i våra liv och yttre påverkningar som skapar nya riktlinjer i vår vardag som vi egentligen inte behöver. Men så snart vi får rensat på yttre energier kan vi kliva närmare in till kärnan och i stället medverka i våra liv inifrån och ut i stället för tvärtom. Den större skillnaden emellan denna fullmåne och Junis fullmåne är att denna landar i vårt 4:de hus istället för 7:de, för oss i Sverige. Detta betyder att den fyrkantiga energi som nu ska bli rund sker inom vårt hem, vår familj, eller vårt djupaste inre. Detta kan vara en period då man får OTROLIGT djupa insikter och upplever starka uppvaknanden, eller också har du kommit till en punkt då det faktiskt är dags att flytta på dig rent fysiskt för ny bostad. En känsla utav att hitta hem, och att verkligen känna dig grundad i dig själv på djupet igenom transformationen. Underbart… 

22 JULI – SOLEN I LEJONET

Solen vandrar vidare in till Lejonets varma energi och Lejonsäsongen har officiellt startat. Med en stark brinnande eld, väcker denna energi den inre styrkan inom oss och här får du komma i närmare kontakt med din individuella kraft. Detta är energi som aktiverar ditt självförtroende och mod till att få känna dig kapabel till det som du vill ta dig ann här i livet, litet som stort. Solen är Lejonets alldeles egna ”planet” och när dessa energier får stråla samman skapas en otrolig portal utav ljus som vi alla får äran att ta del utav. Detta skapar en otrolig hjärtöppnare och man kan uppleva att man kan bjuda på sig själv mer en vanligtvis, eller också att man generellt känner sig alltmer generös, tolerant, och glad i sin energi. Många utav oss tar stora val under Lejonets säsong, såsom utbildning, resor, och mål inför hösten, så tillåt dig själv att verkligen bli ett med denna energi och förkroppsliga den inom dig för ett nytt kapitel i ditt liv. Du är värdig allt det bästa. Ta dig ann tronen och njut utav kronan kära vän!

25 JULI – MERKURIUS I JUNGFRUN

Merkurius går in i sitt andra energiskifte för Julimånad och den här gången är det Jungfruns energi som vi välkomnar. Här byggs en stark stabilitet upp tillsammans med resterande planeter och du kan uppleva att din mentala kraft vill sätta ord på din energi, tillåt mig att förklara alltmer i detalj. Under en period har du fått vandra igenom dina lägre chakran och din emotionella kropp har varit främst i fokus. Detta har i sin tur långsamt byggt upp en otroligt stadig balans inom dig där du kan uppleva dig stark och i medvetenhet om vart du står just nu. Med en stabil grund och balanserad energi är det dags att börja utvärdera och strukturera den rent praktiska och fysiska delen. Under denna period är vi högt medvetna kring vad vi vill behålla och inte i våra liv. Vi vet vad vi vill omforma och vad vi vill lösa. Merkurius i Jungfrun är mycket kvicktänkt och förväntar sig ett svar i någon typ utav skepnad. Detta är den perfekta cykeln för att analysera fram de bästa lösningarna, strukturera om vår tillvaro, och skapa de rutiner som passar dig allra bästa just nu. Tillåt din individuella energi att stråla utanför dig själv och ta form alltmer fysiskt. 

26 JULI – CHIRON RETROGRAD I VÄDUREN

Kanske har du någon gång hört talas om Chiron, också kallad ”The wounded healer”. Asteroiden som visar dig vägen till dina allra djupaste sår, emotionellt som spirituellt, de som vi oftast bär naturligt med oss tills vi omformat energin in till våra styrkor. För beroende på hur du handskas med denna energi så visar den också vägen till dina allra största naturkrafter. I mytologin var Chiron den visa healern som lärde ut sina kunskaper till dåtidens gudinnor, astrologi bland annat, men som senare blev skadad utav en pil som kom att ge honom evigt lidande. För genom alla försök till att läka sig själv efter skadan så blev han alltmer vis inom området och lyckades läka alla pilskadade i sin omgivning, trots att han aldrig lyckades läka sig själv. Nu vilar han som en konstellation på himlen över oss som en symbol för vår inre smärta och påminnelse om att vi alla kan besegra våra smärtor och omforma dem till en ofattbar kraft. En naturlig kraft som vi alla bär inom oss som i första anblick kan upplevas kämpig att leva med, men som vi senare omvandlar till vår alldeles egna superkraft.

Chiron befinner sig just nu i Vädurens energi där vår viljestyrka kan upplevas något försvagad och vår inre kärna utav självkännedom suddas ut för att vi på riktigt ska få den yta som krävs för att hitta hem till vår individuella kraft, som i detta fall också är otroligt stark. Det kan upplevas som att man inte riktigt vet vart man hör hemma under denna cykel, inom eller utanför sig själv, eller åt vilket håll man vill rikta sin energi. Därför kan detta lätt skapa ilska och frustration som i sin tur har kapaciteten att omformas in till styrka framåt. Chiron går nu in i en retrogradsperiod där vi testas lite extra utav denna energi och man kan uppleva att man inte riktigt har fullkontroll över sitt humör och eller sin drivkraft, och speciellt där vi är i kontakt med Vädurens energi. Ta en titt vart du har Väduren i din personliga karta för att få en djupare inblick i vilket område som du kan uppleva denna energi. T.ex. Chiron landar i Väduren som styr ditt 5:te hus. Här kan du uppleva en frustration kring ditt individuella unika uttryck och en känsla utav ”idétorka” för din kreativitet som i sin tur leder till dåligt självförtroende och vilsen drivkraft.

After all, kom ihåg att Chirons energi är endast här för att väcka din unika kraft, och då menar jag SUPERKRAFT!

 

JULI HOROSKOP
Månadens fokus för dig är…
Börja läs ut efter din Ascendent/Rising.

 
 

VÄDUREN

Väduren, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot stabilitet och det du värderar att uppnå. Du har mycket energi i omspel just nu och kan jonglera många bollar i luften samtidigt. Det finns en grundtrygghet inom dig där du med hög medvetenhet vet åt vilket håll du ska gå. Detta skapar i sin tur extra yta till att bjuda in det sociala utan att känna att man behöver spara på krafterna, och det kan kännas mycket givande att umgås med dina allra käraste just nu. Samspelet mellan det produktiva och sociala ligger närmast hjärtat, samtidigt som den trygghet du skapat visar dina möjligheter till att bryta ner de osäkerheter som du bär på kring dig själv och i stället steppa in till ditt unika uttryck.    Använd Citrin för att ta vara på månadens energier 

 
 

 
OXEN

Oxen, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din personliga energi och hur den också tar form utanför dig själv. Genom det sociala livet har du upptäckt nya speglingar hos dig själv via andra, och kanske också via nya människor, som lett dig allt närmare dig själv. Din energi är mycket stor just nu samtidigt som den inte är superextrovert, dock fortfarande väldigt synlig för din omgivning. Du kan uppleva att du går igenom förändrändringens portal just nu och att du leds till ytterligare insikter kring din individuella kraft. Kom ihåg, att med denna kraft klarar du vad som helst. Tillåt denna månad att leda dig tillbaka in till dig själv så att ditt nya jag får planteras, grundas inom dig, och blomma ut.

Använd Dalmatin för att ta vara på månadens energier 

 
 

TVILLINGARNA

Tvilling, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot det okända och den visdom som det kommer in med. Det kan kännas något lättare att släppa kontrollen just nu och tillåta högre krafter att guida dig framåt. Du skulle kunna uppleva att två olika krafter leder dig framåt på ett vis, de spirituella högre och de fysiska något lägre här på jorden. Tillsammans skapar dem balans, och det är som att din intuition tillsammans med andevärlden visar dig vägen mot välstånd, lycka, och kärlek. Stärk tilliten till de budskap som du får till dig just, då det finns energier som naturligt ska rensas ut ifrån din tillvaro just nu. Allt som sker nu är endast här för att stärka dig. Time to level up.


Använd Prehnit för att ta vara på månadens energier  

 
 
KRÄFTAN

Kräftan, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot det naturliga varandet och att på något vis slappna av alltmer. När du släpper kontrollen faller allt på plats och du är guidad framåt utav högre krafter just nu. Din energi lyser starkt, starkare en de förväntningar och krav som du kan känna av ifrån din omgivning. Just därför kan du uppleva att många lager skalas av under denna månad då du vågar släppa taget ifrån de förpliktelser som du förväntas stå i, även ifall de byggts upp utav dig själv. Du kommer allt närmare kärnan genom din naturliga kraft utan att sätta restriktioner kring hur du borde vara eller vad du borde representera. Din karisma och ditt naturliga sken tar dig dit ska, trust.

Använd Howlit för att ta vara på månadens energier 

 


LEJONET

Leo, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot den kraft och person som du visar ut till världen, men också hur den baserats utifrån din egen grundstryka. Du skulle kunna uppleva som ett uppvaknade när din personliga inre energi kommer samman med din yttre energi som du strålar utåt och skapar harmoni och expansion. Här är du oslagbar och din omgivning kan inte gå förbi den karisma och energi som du utstrålar. En stark boozt som fötts inifrån djupet och ut är mycket närvarande, och du kan uppleva att du attraherar in exakt det som du behöver och mår bra utav just nu. Med ett öppet hjärta kan du njuta utav livet och komma i kontakt med tacksamheten. Leo, the world is yours.

Använd Orange Kalcit för att ta vara på månadens energier 

 


JUNGFRUN

Jungfrun, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din visdom och kunskap samt hur du attraherar in det meningsfulla utifrån den. Ju mer du ställer dig i din kraft och backar det du utifrån hjärtat tror på desto mer fylls din tillvaro med harmoni i högre frekvenser. Du kan känna dig något energikänslig för det som inte känns i rätt balans med dig just nu, men din intuition leder dig framåt i rätt riktning. Desto mer tillit du skapar till att följa den, desto större blir ditt energifält utåt. Du strålar starkt i din autenticitet just nu och många känner en viss nyfikenhet till att lära sig mer om din tro och ditt levnadssätt. Remember, Your wisdom can be another humans awakening.

Använd Selenit för att ta vara på månadens energier 

 


VÅGEN

Vågen, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din sårbarhet och hur du kan släppa taget för att visa hela dig. På ett vis kan du uppleva dig väldigt skyddad ifrån smärta just nu då du kommit till plats där du vågar visa dina allra sårbaraste sidor. Genom vår emotionella kropp finner vi den kraft inom oss som varit inaktiverad. Du vågar ta död på det som håller dig tillbaka och släppa dig själv fri genom att släppa hjärtat fritt. Du känner dig känslig, men utåt sett är du Modern. Hen som kan hålla en trygg plats där mötet och konversationen sker genom hjärta-till-hjärta. Likt ett väsen svävar du fram och drar till dig de människor som behöver få vila i din energi.

Använd Månsten för att ta vara på månadens energier  

 
SKORPIONEN

Skorpionen, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot dina skuggsidor och de relationer som kan balansera dessa. Med den starka drivkraft som du bär inom dig tillåter du dig att med mod se dig själv i helhet. Med klara ögon kan du se och bemöta de svagheter som är närvarande hos dig just nu, och därefter veta hur du ska hantera eller läka dem. Detta skapar en otrolig energi till din omgivning och nästintill en guru skiner du allt starkare i din visdom. Du vill inte längre lura dig själv för vem du är och just därför vågar du också naket blotta dig själv. Denna månad skapar en stabil balans för ditt ego där din egen sol får stråla starkare än någonsin.

Använd Agat för att ta vara på månadens energier  

 
SKYTTEN

Skytten, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din hälsa och din vardag för att kunna skapa den ultimata energin för dig. Du kan ha upplevt att du under en tid känt en slags vilsenhet i vart du ska lägga din energi eller att riktningen känts något suddig, men du har nu kommit till en punkt där du funnit vägen via vardagen. All den energi som du investerar i dig själv och i dina basbehov växer och skapar utrymme för ny visdom. När du värderar din hälsa, kropp, och själ, så släpper du också taget om många blockeringar som du omedvetet eller medvetet gått omkring och burit på, och allt eftersom kommer du närmare och närmare din alldeles egna religion. Be your own Guru.


Använd Svart Månsten för att ta vara på månadens energier  

 


STENBOCKEN

Stenbocken, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot ditt kreativa uttryck och hur du kan landa i det nya. Det skulle kunna kretsa kring en familjesituation, relation eller annat event som skapat ett skifte i din personliga energi. Du kan uppleva att du förändras och utvecklas till det bättre, och så gör också din vardag. Jag upplever en mycket stark energi kring dig där din utstrålning blivit något mer vis och kanske kan du t.o.m. känna dig en aning äldre och samtidigt friare. En release ifrån de egot som tidigare spelat en större roll och även ifrån dina tidigare tankebanor som inte längre känns väsentliga för dig. Nya starka värderingar får sätta rot och med lekfullhet tillåter du dig själv att kliva in i det nya.


Använd Karneol för att ta vara på månadens energier 

 


VATTUMANNEN

Vattumannen, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din grund och dina rötter. Du kan uppleva att du går igenom en större transformation just nu vad det gäller dig själv och att mycket förändras på djupet. Samtidigt som jag upplever att du går igenom en hel del utrensning utav energier så känns det också som att det fylls på med nytt ganska så direkt. Inspirationen leder dig framåt i processen emot nya relationer, drömmar, och visioner. Det är som att allting helt plötsligt står väldigt klart och tydligt framför dig och förändringar kan kännas alltmer lättsamma att hantera. Omgivningen stödjer ditt unika uttryck och kreativa idéer, och det kan absolut vara en fin tid för nya härliga möten. You attract gold because you’re golden.


Använd Malakit för att ta vara på månadens energier  

 


FISKARNA

Fisken, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot skapelsen utav en kreativ och social livsstil som göder dig med lycka. För mycket seriositet i din vardag har fött en önskan av att fylla ditt liv med alltmer härligheter. Längtan av inspirerande människor och platser styr dig i rätt riktning för en större vardaglig förändring. Det handlar om att finna balansen emellan de praktiska och lekfulla delarna i livet, och att samtidigt kunna tillåta sig själv att känna harmoni i dem båda. Under denna månad har du alla yta som krävs för att plantera en alltmer balanserad och givande livsstil för att sedan kunna ta med dig in till resten utav 2024. Lyssna till din inre röst och följ vägen som får din själ att pirra på nytt.


Använd Botswana Agat för att ta vara på månadens energier 

 
 

Denna design och artikel är skapad utav vår magiska astrolog Amanda V. Nordin.

Amanda V. Nordin
Psychic Healer/Astrologer/Creative Artist

Amanda erbjuder både psychic & olika typer utav astrologisessioner. Hon samarbetar med ”The Spirit-world” i alla hennes sessioner och brinner för att guida dig tillbaka till din inre krigare & guide. En session hos Amanda är en transformerande resa tillbaka till ditt högre medvetande. Hon förmedlar sin energi med värme, humor, & power.

Läs hennes recensioner & boka din privata session här:
https://www.longbeachlife.se/amandaservices

Contact:

@amandavnordin
amandavnordin@gmail.com
https://www.longbeachlife.se/amanda