Fördelar med rödljusterapi och yoga

Kombinationen av rödljusterapi och yoga är ren magi, varför?

Ljuset är en naturlig och väsentlig del av våra liv och att du blir piggare, starkare och mår bättre när du är i solen är ingen hemlighet. Med rödljusterapi får du chansen att hämta den dagliga dosen av ljus även under de mörkaste månaderna. Rödljusterapi från Nutrilight innehåller våglängder av ljus som behandlar på cellnivå, nära infrarött och rött ljus. Det finns forskning som visar att det nära infraröda ljuset (NIR) går in 15 cm i kroppen och ger energi till cellerna. Det har därför en rad olika hälsofördelar. 


För att nämna några:
- Uppiggande effekter
- Snabbare återhämtning efter träning
- Dämpar inflammationer
- Förbättrar fysisk och mental prestation
- Hjälper mot bättre sömn och dämpar ångest
- Bättre hy


Genom att integrera rödljusterpai med yoga maximera du de positiva effekterna för både kropp och sinne.

★ Djupare Avslappning och Stressreducering
Rödljusterapiens lugnande ljus hjälper dig att slappna av mer fullständigt under yogapositioner och andningsövningar, vilket förstärker yogans naturliga stressreducerande effekter. Kombinationen minskar kortisolnivåerna och främjar en känsla av lugn och ro.

★ Förbättrad Flexibilitet och Muskelavslappning
Det förbättrade blodflödet från rödljusterapin värmer upp musklerna snabbare, vilket gör dem mer mottagliga för stretchningar och positioner i yoga. Detta kan leda till en ökad flexibilitet och mindre risk för skador under träningen.

★ Smärtlindring och Minskad Inflammation
Rödljusterapins förmåga att minska inflammation och lindra smärta kompletterar yogans lugnande effekter, vilket gör det lättare för personer med kronisk smärta eller muskelspänningar att delta och få ut mer av yogaklassen.

 Ökad Energi och Välbefinnande
Kombinationen av rödljusterapi och yoga kan öka energinivåerna och förbättra det allmänna välbefinnandet genom att stimulera cellreparation och förbättra cirkulationen.

★ Förbättrad Sömnkvalitet
Genom att kombinera de sömnförbättrande effekterna av rödljusterapi med yogans avslappnande och stressreducerande tekniker kan du uppnå bättre sömnkvalitet.

Att kombinera yoga och rödljusterapi erbjuder en holistisk hälsoupplevelse som främjar både fysisk och mental hälsa på ett unikt och effektivt sätt.


Hur kan en rutin se ut för bästa resultat med rödljusterapi?
Jag använder min Red Deer varje dag i ca 15 minuter, exponerar så mycket hud som möjligt och passar på att meditera framför. Det ger bäst resultat av att sitta ca 20 cm från lampan men det ger även effekt på längre avstånd. Så för bästa effekt skulle jag rekommendera att använda lampan varje dag och belysa det området där du har ont eller ge dig själv en ”helkroppsbehandling”. Njut! / Louise Henriksson