ASTROPROGNOS & HOROSKOP - JUNI

ASTROPROGNOS JUNI 2024

MÅNADENS TUNE
Se låtens text för mer styrka.

Take It Slow – Ayla Nereo
Född i Vattumannens tecken, en vandare, som delar sin magi vart hon än går.


3 STARKA FÖR JUNI

INSPIRATION – SOMMARKÄNSLOR – TRYGGHET


MÅNADENS HIGHLIGHTS
Junidagar att lägga på minnet.


3  /  6  /  9  /  17  /  20  /  22  /  29 

 

3 JUNI – MERKURIUS I TVILLINGARNA

Merkurius kliver in till en energi där den känner sig hemma, i Tvillingarna. Denna energi är byggd utav flexibel luft vilket i sig skapar mycket mental kraft som också framträder i fysisk form. Du kan uppleva att du lätt skiftar bana eller byter riktning under den här perioden då Tvillingarnas energi har ett intresse utav allt som är nytt, och som därav skapar stimulans eller nyfikenhet. Kommunikationen är på topp just nu och det kan kännas lättare att befinna sig i sociala sammanhang eller i kontakt med en ny person. Tillåt dig själv att nyttja denna energi genom att bevara dina armar öppna för de spontana som kliver in och tillåt ditt sinne att öppna upp för nya tankar och idéer inifrån som utifrån. På tal om armar, så styr Tvillingarna alltifrån axlarna ända ner till fingertopparna på våra kroppar. Därför är detta en fin energi till att våga ge nya uttryck för dessa kroppsdelar, experimentera nya typer utav gestikulerande, eller också en ny typ utav skapande hantverk.


6 JUNI – NYMÅNE I TVILLINGARNA

Månadens nymåne infaller i Tvillingarnas energi, och detta skapar en bubblande härlig energihöjning för oss. Din kommunikativa kraft blir allt starkare och du kan uppleva att du kan ta dig ann alltmer information än vanligt just nu. Det är en otroligt snabbgenererande styrka där du i princip kan dela information i samma stund som du tagit till dig den. Nymåne och ny energi, en tid att fokusera på det nya som ska in i livet. I Sverige landar denna nymåne i vårt 9:de hus, alltså Tvillingarnas motsatta hus, och detta skapar ett otroligt självförtroende-boost för oss. Här får du uppleva en känsla av att stå på den stora scenen, att du också är kapabel, och att dina kommunikativa skills är otroliga. Tillåt dig själv att dela de du har på hjärtat just nu då porten till din visdomsbank står vidöppen för dig och du har tillgång till allt vad den bär på. Har du länge upplevt att du har information att dela men känt dig osäker på var/när/hur så är detta en fin tid för att hitta din plats, och i dina sociala media likaså, om detta är något som du väntat på. Tillåt din mentala energi att leda dig intill din nya rikting.


9 JUNI – MARS I OXEN

Mars representerar din drivkraft och styrka till att röra dig i riktning framåt. Den visar din självsäkerhet till att fortsätta kriga trots att du upplever motstånd, och nu landar den i Oxens energi. Detta skapar en otrolig vilja och stabilitet då Oxens energi består utav fast jord, alltså en mycket seg och grundad kvalité. Detta betyder inte långsam, men här kan du uppleva en finkänslighet för kreativa detaljer samt en klar och tydlig riktning till vilket resultat du vill åstadkomma. Som att sitta och slipa på en text där du byter ut ord för ord tills att du fått fram det perfekta budskapet, eller tillsätta krydda efter krydda utav finaste kvalité för att finna dem perfekta aromerna till just din matlagning. Denna energi är fantastisk till att hålla fokus på målet utan att flacka med blicken. Det är också en fantastisk energi för din kropp att vara i och dina muskler kan känna en längtan efter uppmärksamhet just nu.


17 JUNI – MERKURIUS & VENUS I KRÄFTAN

Vår förmedlare Merkurius och kärleksgudinna Venus slår samman i Kräftans energi precis lagom inför sommarsolståndet. Detta skapar en otroligt känslosam sfär att befinna sig i, skör som en tråd, men också en otroligt kärleksfull, varm och romantisk. Ge dig själv utrymme för lugnet här och se till att röra dig i trygghetens tecken kring när och kära. När Merkurius befinner sig i Kräftans tecken så kan man uppleva en allt högre känslighet gentemot andras energier och man påverkas allt lättare utav andras känslor. Kom ihåg att stå starkt i din kraft här, det handlar inte om dig, men fäll en tår om det hjälper dig att lätta på trycket som denna energi bidrar med. Venus i Kräftan besitter precis samma känslighet, men är å andra sidan alltmer dragen emot nostalgi, romantik, och familjemys. Omringa dig kring de människor som du är bekväm med där ni kan prata om era minnen tillsammans och se till att kramas riktigt mycket och länge med dem du tycker om. Midsommar är runt hörnet och vi kan uppleva mys i luften. Det är dags att återförenas i kärlekens tecken, och med dem som är familj för just dig.


20 JUNI – SOMMARSOLSTÅNDET & SOLEN I KRÄFTAN

Tiden har kommit då vi aldrig sover, då månen inte längre behöver lysa upp nattens mörker, och då energin är som allra högst, sommarsolståndet är här. Det är årets längsta dag och kortaste natt, och det är starten för Kräftans säsong som öppnar upp sommaren för oss. En fin tid till att känna in tacksamheten till livet och hylla de gåvor som du fått ta emot och som du väntar in. Sommaren är skördens tid och det är nu du öppnar upp dina armar för att ta emot välsignelsen efter all transformation som du vandrat igenom längs med årstidernas cykel. Solen kliver in i Kräftans energi och skapar som ett lager över solens strålar utav kärlek, känslor, och intuition, vilket skapar en något mer ödmjuk energi. Du kan uppleva dig känsligare just nu och alltmer trygghetssökande då man kan känna sig lite skör, men samtidigt finns det också en väldigt lätt touch till denna energi. Man kan uppleva att man njuter i enkelhetens tecken och kräver allt mindre runt omkring sig så länge man får lite kvalitetstid med någon man tycker om. Detta är en fin tid att gå framåt i ditt intuitiva flöde och känna in energin innan du hoppar på.


22 JUNI – FULLMÅNE I STENBOCKEN

Månadens fullmåne landar i Stenbockens energi och här handlar det om att släppa taget om kontroll och begär. Stenbocken är otroligt målinriktad och har en s.k. ”Eyes on the price”-energi, och som ledare är det inte helt ovanligt att lägga många och mycket på sina axlar. Här har du möjligheten till att lösa upp den hårda knuten något för att öppna upp för lite ny luft. Hitta tillbaka till acceptansen där du kan tillåta dina mål att formas om och hitta ny tappning. Det du trott dig veta kanske inte varit det allra bästa ändå, och det som du upplevt vara det bästa kanske inte är hållbart nog. Tillåt lite sand att falla igenom fingrarna, släpp kontrollen, och lämna yta för det nya, det som är bäst på riktigt. I Sverige landar fullmånen i vårt 7:de hus och här lyfter vi bland annat våra relationer. Finns det någon relation som behövs omformas, släppas taget om, eller också blockerat ditt flöde så är det nu dags att låta den gå. Det är också en tid till att titta på sina egna skuggsidor. Vad är det som hindrar dig från ett harmoniskt flöde och vad händer när du slutar att mata din energi i samma riktning, om och om igen? Give it a go


29 JUNI – SATURNUS RETROGRAD I FISKARNA & LILIT I VÅGEN

Saturnus årliga retrograd är nu här och ser till att du inte sätter alltför hög press på dig själv. När Saturnus, domaren på himlavalvet, intar retrograd så blir förväntningarna och kraven på dig alltmer uppdelade och detaljerande. Från ett strikt öga som förväntar sig struktur, till en alltmer förstående blick som ser ditt skapande och dina färdigheter med klarhet. Energin saktar ner för att i stället gå in och göra upp det som står klart framför dig här och nu. Mindre press inför framtidens vy och mer fokus på nuet och det du möjligen kan slutföra idag, i veckan, eller inom ett par månader. Detta är en väldigt härlig energi för att hitta tillbaka till de fokus som krävs för att åstadkomma de planer som du har på lager. Saturnus retrograd 2024 landar i Fiskarnas energi, vilket känns så underbart! Här hittar vi tillbaka till vår inre intuitiva guide där vi kan skapa en vardag utifrån en harmonisk och magisk grund. Tillåt dig själv att skapa ditt eget kreativa uttryck och släpp taget om de restriktioner du och din omgivning sätter på dig själv. Genom din unika spirituella praktik kan du hitta tillbaka till din inre källa där du kan skapa utifrån din sanna energi, och tiden finns, då denna energi kommer vara med oss ända fram till mitten av november. Samma dag träder vår kvinnliga krigare Lilit fram och in i Vågens energi. Lilit är en energipunkt som har blivit nersmutsad och förminskad igenom tiderna, känd för att vara en rebell eller demon då hon inte följt lagarna i en mansvärld. Hon representerar feminism och kvinnans rättigheter, och via henne kan du finna dina egna skuggsidor, styrkor och djupaste önskningar som du kanske egentligen skulle vilja hålla för dig själv då världen vi lever i tabubelägger kraften av Lilit. När hon träder in i Vågens energi lyfts balansen inom våra relationer och såret över att känna sig beroende utav andra. Såret att känna sig starkare tillsammans med andra snarare än att stå ensam själv. Här får du läka dina olika partnerskap och relationer, och du kan med klarhet se vad du vs. hen ger in till relationen. Acceptansen och läkningen av att visa sig sårbar och ta emot den support och inspiration som skickas till dig utifrån. Du är stark, otroligt stark, med eller utan dina medmänniskor, men detta representerar sig inte i att du ska göra allting själv, ”för annars är du svag”. Tillåt dina känsliga sidor att få träda fram och lämna plats för de människor som ger dig den kärlek du förtjänar. Det handlar inte om vem som gör vad utan att mötas inom kärlekens kraft, emellan två personer, en grupp, en stad, i vår värld, där saker och ting är mycket turbulenta just nu. Låt Lilits kraft hjälpa oss och leda oss tillbaka till den harmoniska balansen där vi får uppleva friheten inom vår egen unika energi och bidragande. Denna energi stannar med oss ända in till Mars 2025.

 

JUNI HOROSKOP
Månadens fokus för dig är…
Börja läs ut efter din Ascendent/Rising.

 
 

VÄDUREN

Väduren, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot dig själv och det du skapar just nu. Det finns en stark drivkraft till att visa upp ditt riktiga jag och tillåta ditt ego att få ta mer plats. Ett högre uppvaknade som skett har fått dig att på något vis vilja nå ut till din omgivning utifrån en alltmer naken energi, och jag upplever att du vill komma ut så naturligt som möjligt, men med en kraftfull styrka. Mycket styrka sitter i orden här och din kommunikationsförmåga är stark just nu. Vilket mål du än har så kommer förändring att ske på ett större plan, och du kan förvänta dig yttre som inre transformation under den kommande tiden.

    Använd Blå Kyanit för att ta vara på månadens energier 

 
 

 
OXEN

Oxen, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din intuitiva kraft, spirituella kraft, och andliga guider. Med öppna armar står du redo för att ta emot de budskap som är här för att stödja dig framåt på din resa. Liksom en bergstopp stiger du uppåt mot skyn och här uppe sker transformationen emot ett nytt kraftfullt kapitel. Dina värderingar står tydliga framför dig och samtidigt som du går med medvetna steg framåt så kastar du av dig de som inte längre behövs i ditt liv. Kraften framåt kan upplevas ny och exalterande, men ganska så snart så landar den som ett nytt verktyg hos dig att behärska. Majmånad fick dig att blomma och doften är evolution.

Använd Regnbågsmånsten för att ta vara på månadens energier 

 
 

TVILLINGARNA

Tvilling, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot nya insikter som behövs marineras i din ensamhet. Vissa astrologer påpekar att du skulle ha en ”two-face-energy”, men personligen kan jag inte riktigt stå fast vid den beskrivningen. Däremot upplever jag att det just nu pågår en yttre stimulans som rör sig snabbt framåt, samtidigt som det inre livet behöver plats för grundning och bearbetning. Du kan uppleva att de bollar du tidigare dragit i gång blir lite mycket just nu, och det är okej. Detta är din månad, så våga värdera dig själv och tacka nej om du upplever dig själv överväldigad. Sakta tar du dig tillbaka till tryggheten, där du är fri och valet är ditt.

Använd Clear Quartz för att ta vara på månadens energier  

 
 
KRÄFTAN

Kräftan, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din karriär eller stora passion som du vill identifiera dig själv med. Drivet leder dig in till rätt energi och ett lyckat samarbete kan stå inom räckhåll. Din drivkraft matas utav din intuition och tilliten till att du funnit den rätta stigen framåt är mycket stark just nu. Du kan uppleva att varje steg har en större mening än vad man kan se utifrån och du går snabbt framåt. Samtidigt växer tryggheten inom dig själv och du upplever att du kan ta för dig allt mer. Du lyser starkt just nu kära Kräftis, och det ser ut som en mycket lovande tid du har framför dig.

Använd Rubin för att ta vara på månadens energier 

 


LEJONET

Leo, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din visdom och hur du kan förkroppsliga den alltmer. Hur kan du tillåta den att bli en del utav dig? Genom att dela i trygghetens namn, vad du tror på och vad du värderar, så skapar du en ny energi inom dig. Den rör sig genom kroppen och sakta men säkert så är den ytterligare ett lager utav det som är du. En fin period för dig att komma i kontakt med dina spirituella gåvor och praktiker som du uppskattar mest. Detta är en något mer introvert tid för dig, och de kan upplevas mysigt att se tillbaka till de förflutna eller dyka in i det som du tidigare inte haft vetskap om.

Använd Ametist för att ta vara på månadens energier 

 


JUNGFRUN

Jungfrun, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot det som skapar passion och drivkraft inom dig. Det finns en stark kraft utav visdom som visat sig efter ett dedikerat fokus och det reflekteras ut till omvärlden. Detta kan landa kring ditt professionella liv, men också kring ditt familjeliv. Kanske upplever du en extra stark kärlek kring familj och livspartner just nu, eller också gentemot din passion och dina pågående projekt. En känsla utav tillfredställelse sprider sig i din aura och man kan verkligen känna av den förändring som du skapat. Då du med glädje delar med dig utav ditt ljus till din omgivning så skapas ett allt större energifält och det är dags att samlas tillsammans med dem du älskar.

Använd Rosenkvarts för att ta vara på månadens energier 

 


VÅGEN

Vågen, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din individuella balans inom dig, och hur du kan transformeras in till din person genom att skala av de som inte längre känns integrerat inom dig. Här har du tillgång till de mod som krävs för att möta dina svagheter och de sidor som du inte längre vill mata. Din vishet tar dig till en plats där du får ge uttryck för ditt autentiska jag och din omgivning kan följa din resa. Under många transformationer vill vi gå under jord och komma ut som en ny person, men i detta fall sker all förändring alltmer ytligt och du kan uppleva ditt ljus skina starkt för omvärlden. You go!

Använd Jade för att ta vara på månadens energier  

 
SKORPIONEN

Skorpionen, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din personliga energi och hur du kan visa hela dig. Det pågår en transformation inom dig just nu som är här för att återskapa inre styrka. Transformationen sker genom dina rötter och har en längtan av att komma ut på andra sidan. Din intuitiva kraft är på topp just nu och du kan nästan uppleva dig själv som svävande. Dina dagliga val är dem som tar dig närmare den visdom och klarhet som du längtar efter. En relation eller professionell situation kan absolut vara i kontakt med denna transformation likaså, men främst riktas fokuset dig och alla dina olika skepnader. Hur kan dem förbindas till varandra och tillsammans representera ett alltmer naket uttryck i trygghet.

Använd Malakit för att ta vara på månadens energier  

 
SKYTTEN

Skytten, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot ditt kreativa uttryck och hur du där igenom kan attrahera in de människor och sidor utav dig själv som går i linje med dig. Du kan uppleva att det tagit tid för dig till att på något sätt ”hitta dig själv” i den här världen, och osäkerheter kan ha blockat din unika energi att få ge uttryck, men nu… Drivkraften som väckts inom dig vill presentera dig och dina kreativa kunskaper och detta skapar förändring i din omgivning. Relationer omvandlas och nya människor träder in till ditt liv. En ny vardag skapas just nu där din personliga kraft får ta plats och din unika medicin får delas.


Använd Grönkvarts för att ta vara på månadens energier  

 


STENBOCKEN

Stenbocken, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot ditt hem, dina rötter, och din familj, samt hur denna kraft skapar nya möjligheter för dig i livet. Du kan uppleva att du värderar annorlunda idag än vad du gjort tidigare och inspirationen som väckts från grunden skapar ett nytt uttryck inom dig. Som att en ny liten människa kommit in till ditt liv och väckt en ny vy på livet, likaså har en ny energi trätt in ifrån grunden och skapat en ny spiral framåt. Livet känns något mer lekfullt och kreativt för dig just nu, och du kan nu tillåta dig själv att släppa taget om det där fasta greppet. Uppvaknandet skapar nya härliga rutiner och en lättare syn på livet.


Använd Amazonit för att ta vara på månadens energier 

 


VATTUMANNEN

Vattumannen, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot din intellektuella och kommunikativa förmåga, och hur den leder dig in till en alltmer trygg vardag. Du kan uppleva att mycket blir gjort och avklarat just nu då du är snabb på bollen. Kreativiteten flödar och på något sätt upplever jag en känsla utav en ökad självsäkerhet. Du känner stödet ifrån din omgivning och vågar ta mer plats. Du tillåter dig själv till att utvecklas utan att lägga för mycket vikt i själva förändringen, och samtidigt går du emot en alltmer trygg vardag. Det kan upplevas som att mycket faller på plats för dig just nu och har du barn, så blir det mycket mys som väntar med dem.


Använd Sodalit för att ta vara på månadens energier  

 


FISKARNA

Fisken, under denna månad kommer ditt fokus främst att riktas emot det du värderar starkast just nu, alltifrån materiellt till energimässigt, och hur denna drivkraft skapar trygghet inom dig. Du kan lättare hitta fokus och koncentration till det du värderar just nu, samt att du också får otroligt mycket glädje och energi med dig. Du kan tidigare ha upplevt att du kanske inte varit ”kapabel”, men nu motbevisar du dig själv och tar dig ann scenen på egna ben. Självkänslan lyfts och skapar nya idéer att använda dig utav. ”The sky is the limit” och hemmet blir din trygga vrå att vila emellan dina kreativa och sociala zoner. Fortsätt skapa och ge uttryck, och fortsätt gå i din unika styrka framåt!


Använd Citrin för att ta vara på månadens energier 

 
 

Denna design och artikel är skapad utav vår magiska astrolog Amanda V. Nordin.

Amanda V. Nordin
Psychic Healer/Astrologer/Creative Artist

Amanda erbjuder både psychic & olika typer utav astrologisessioner. Hon samarbetar med ”The Spirit-world” i alla hennes sessioner och brinner för att guida dig tillbaka till din inre krigare & guide. En session hos Amanda är en transformerande resa tillbaka till ditt högre medvetande. Hon förmedlar sin energi med värme, humor, & power.

Läs hennes recensioner & boka din privata session här:
https://www.longbeachlife.se/amandaservices

Contact:

@amandavnordin
amandavnordin@gmail.com
https://www.longbeachlife.se/amanda