Såhär använder du yoniägg

Yoniägg är fantastiska verktyg att använda för att komma i kontakt med din yoni och öka din sexuella njutning, men sägs även kunna ta bort blockeringar och oönskad energi. Wow, vilka superkrafter! Men hur använder man dessa på bästa sätt och vem är de för? 

Yoniägg har funnits i tusentals år och har hjälpt kvinnor stärka bäckenbotten, öka blodtillförseln och väcka vår sexuella energi. Ägget masserar vaginans väggar och sätter igång den naturliga hormonproduktionen vilket ökar din lubrikation och sexlust. Ordet Yoni är sanskrit och betyder ”helig plats” och beskriver kvinnans sexuella center, dvs både livmodern och vaginan. 

Yoniägg är för dig som vill 

★ Vill kicka igång din sexlust, kreativitet och passion
★ Vill kicka igång din sexlust, kreativitet och passion
★ Öka lubrikationen 
★ 
Komma i kontakt med din njutning
★ Stärka musklerna och sensationen i din yoni
★ Komma i kontakt med din kropp, dina sinnen och stärka självförtroendet
★ Träna på att få g-punkts orgasmer
★ Minska urinläckage
★ Minska PMS och menssmärtor
★ Släpp på oönskad energi
★ Bjuda in kärleksfull energi

 

 Det rekommenderas att inte använda yoniägg om du

★ Upplever smärta i underlivet som vaginismus och vulvodyni - Man kan använda yoniägg men de används på ett annat sätt. Vi vill inte stärka eller överanstränga musklerna, utan få de att släppa på spänning. Kontakta en sexolog eller vagina terapeut för att få professionell vägledning.

★ Är gravid - Det sägs att vi kan använda yoniägg fram till 3 månader innan födsel för att öka energiflödet i yonin och därmed skapa mer kontakt, flexibilitet och styrka inför födseln. Rådfråga din barnmorska vad som fungerar för dig!

★ Nyligen fött barn - Det är viktigt att din vagina har läkt helt. En tumregel är att när du kan ha samlag igen, kan du även använda yoniägg. Rådfråga din barnmorska innan användning.

★ Har mens - Den här perioden är till för att släppa på energi och att bara få vara i din inre vinter, så det rekommenderas att ta en paus från yoniägg.

★ Har spiral - När vi tränar vaginan och ökar blodtillförseln finns det en risk att spiralen börjar rotera och matas ut. Det händer ytterst sällan, men det kan vara bra att rådfråga din doktor/barnmorska.

★ Har genomgått en operation i buk- eller bäckenbottsområdet. 

Vilken storlek ska jag välja?
Vilken storlek du ska välja beror på din anatomi, men tumregeln är att börja med det största ägget eller mellanstorleken. Deras tyngd och storlek gör det lättare för dig att känna ägget och för musklerna att greppa. Efter ca två månader kan du gå ner en storlek om det känns rätt. Om du har fött barn brukar det största ägget rekommenderas. Om du upplever att dina vaginaväggar är trånga kan du prova minsta storleken. Känn in vad som känns bäst för dig och din vagina.

Ett tips för att välja rätt storlek är mäta öppningen i din vagina med hjälp av dina fingrar. Får du endast in 1 finger passar troligen den minsta storleken dig. Får du in 2 fingrar passar troligen mellanstorleken dig. Får du in 3 fingrar kan den största storleken passa dig.

Hur rengör jag mitt yoniägg?
Innan och efter användning är det viktigt att rena ditt ägg. Lägg ägget i en skål med vatten och havssalt och låt stå under natten eller rena ägget i hett vatten. Låt då ägget ligga med i kastrullen för att stegvis bli varmt tillsammans med vattnet. Om du lägger ner ägget i direkt kokande vatten så kommer det att spricka på grund av den stora värmeskillnaden.

Hur du använder ditt yoniägg

Sätt en intention
Bestäm innan vad du vill uppnå med ditt yoniägg. Vill du stärka musklerna, släppa på energi eller vill du komma i kontakt med din yoni med hjälp av en meditation? Värm yoniägget i din hand och placera det mot hjärtat och sätt in din intention.

Låt din yoni välkomna ägget
Lägg dig ner i fjärilsposition eller sitt up. Slappna av och lyssna in till din kropp. Placera det ljumna ägget mot din vulva och låt din yoni öppna sig. Om du känner dig redo för du in ägget med den större delen först ca 3-5 cm in i vaginan. Behöver du glidmedel så är det helt ok. Känner du ett motstånd till att föra in ägget kan du placera det på din livmoder eller mellan dina ben.

Hur länge ska jag ha det inne?
Om du är nybörjare kan du börja med kortare stunder, ca 5 min per dag och gradvis öka. Dock inte mer än 15-20 min. Överanstränger vi musklerna kan det leda till motsatt effekt och musklerna förlorar sin naturliga funktion av att både vara aktiva och passiva. 

Avslutning
Sätt dig i squat-position och tryck ut ägget. Har du ett snöre drar du ut ägget som en tampong. Rengör ditt ägg och förvara det på en helig plats i ditt hem. Vill du ge dina ägg en extra energi-boost kan du placera de i månljuset under natten eller lägga de i naturen.

Stärk dina muskler och öka blodflödet med knipövningar
Är du nybörjare och ditt ägg tenderar att åka ut kan du antingen ligga på rygg, ligga på sidan eller sitta upp. Med tiden kan du göra övningarna ståendes med benen brett isär eller sittandes i squat som är den svåraste positionen. 

1.Knip musklerna i din yoni som när du är kissnödig eller håller inne en fis.

2.Håll i 3-5 sekunder och slappna av helt i lika många sekunder. Det är lika viktigt att du kniper som slappnar av! Vi vill träna musklerna att vara både aktiva och passiva. Känns 3-5 sekunder för långt kan du börja med 1-2 sek.

3.Upprepa i 5 minuter. Med tiden kan du öka antal minuter.

Connecta med din sexuella energi med Yoni-andning
Sätt dig i en bekväm position. För in ägget i slidan eller håll det över livmodern eller öppningen. När du andas in så kniper du och när du andas ut så slappnar du av i musklerna. Känn in hur du connector med din sexuella energi och låt energin spridas genom hela kroppen. 

Släpp på oönskad energi
Rosenkvartskristall sägs kunna absorbera negativa energier. Har du tex ett gammal ex-partner vars energier du fortfarande känner, kan du med hjälp av ditt yoniägg släppa på dessa i en meditation och bjuda in ny, önskad energi. 

 

 

Boosta dig själv med självkärlek med en läkande Self Love Ritual 
Planera in en stund i din vardag där du kan vara ostörd och vara helt närvarande. Se till att tvätten är tvättad, hemmet är städat och att dina måsten av avbockade. Det här är din stund för njutning och läkning.

Tappa upp ett varmt bad med doftande örter, eteriska oljor eller tänd naturliga doftljus och placera runt badkaret. Om du inte har ett badkar, eller om elementet vatten känns otryggt kan du göra denna ritual i ditt sovrum. Istället för att ligga i badkaret sveper du en gosig filt runt om dig och känner hur filten omfamnar och håller dig. Rena energierna i rummet med vit salvia eller annan naturlig rökelse. Sätt på en lista med lugn musik som får dig att känna njutning och väcka dina sensuella sinnen. 

När du klivit ner i det varma badet så ta en stund för att grunda dig. Ta några djupa andetag, känn dofterna och vattnet mot din nakna hud. Krama om din kropp med kärlek. Känn din kind, din hals, din bröstkorg, dina bröst, armar, mage, höfter och fortsätt längst med hela kroppen. 

När du känner dig grundad och avslappnad lägger du vänster hand på hjärtat och höger hand över din vulva. Hjärtat är vår port till att öppna vår Yoni, så visualisera att du för över kärleksfull energi från hjärtat till din Yoni. 

Ta fram ditt yoniägg och sätt din intention. Vad vill du bjuda in? Vad vill du släppa taget på? 

Lyssna in till din Yoni. Öppnas hon för ägget eller stänger hon sig? Om du känner att hon stänger sig så är det helt ok. Placera då ägget vid öppningen till din vagina, mellan dina ben eller över din livmoder. Ta det i din takt, när du är redo säger din kropp till.

Om din vagina känner sig redo, för försiktigt in ägget i din vagina. Känn in ägget och tillåt energierna boosta din Yoni med självkärlek och njutning och släpp taget om de energierna du inte längre vill bära på. Målet är inte att känna sexuell stimulans, men känner du sexuell njutning så är det fantastiskt - njut!

När du känner dig klar så kommer din Yoni kommunicera detta. Lita på din intuition. Dra ut yoniägget med hjälp av snöret eller sätt dig i squat-position och tryck ut ägget. Avsluta ritualen genom att återigen placera vänster hand på hjärtat och höger hand på Yonin och tacka dig själv för denna stund. 

Rengör ditt yoniägg genom instruktionerna ovan och placera de på en helig plats i ditt hem, tex ett altare. 

Embrace your inner Goddess!

Vi alla ser olika ut och våra kroppar fungerar olika. Det är det som gör DIG unik. Embraca din vackra yoni och din inner Goddess och låt din feminina energi få flöda fritt! Den här stunden är för dig, så ta all tid du behöver. Lita på din intuition och lyssna in till din kropp genom alla övningar. Du kan din kropp bäst! Och glöm inte att du är värd alla njutning och kärlek oavsett hur din kropp ser ut eller fungerar.

 

Denna artikel är skriven av Bodil Bergström Heartfeltsextherapy