Astroprognos & Horoskop - Maj

MÅNADENS TUNE
Se låtens text för mer styrka.

 
3 STARKA FÖR MAJ

MEDVETENHET – GLÄDJE – STABILITET
 
 
MÅNADENS HIGHLIGHTS
Majdagar att lägga på minnet. (Baserat efter svensk tidzon)
 
         2          8          15          20          23          26       
 

 

 

2 MAJ – PLUTO RETROGRAD I VATTUMANNEN

Som du kanske minns så trädde vår transformerande planet Pluto in i Vattumannens energi i början utav året och skapade ett nytt revolutionerande kapitel för mänskligheten, och nu intar den retrograd. Pluto lyfter transformation och utrensning, och kanske främst vad det gäller våra förnekade skuggsidor kring önskningar och makt. När denna energi går i retrograd bildas otroligt mycket yta och tid för oss att ta en närmare titt på de mål vi strävar efter och varför vi så gärna vill nå dit. Till exempel, tränar du för en stabil hälsa eller finns det en annan mindre hälsosam anledning som du förnekar? Eller, spenderar du din energi i en omgivning där den får expandera och bli större, eller upplever du dig dränerad i din tillvaro pga. ogrundade skäl? Vad vi borde göra är inte alltid vad vi egentligen borde göra, och vad vi uttalar oss vara bäst för oss är inte alltid bäst för oss. Pluto är här för att skala av alla lager av rädslor & förnekelse och visa din sanning i sin renaste form. Denna energi kommer att stärka oss under hela sommaren framöver och den är här för att påminna dig om din unika kraft, men också att det är du själv som har makten över din resa och utveckling. Detta är en stark energi som kliver in med huvudet först, men kom ihåg att den är här för att lyfta dig och påminna dig utav meningen med livet. Som jag själv brukar säga; ”Problems are growth, bring ’em in & keep ’em flowing!”. 

8 MAJ – NYMÅNE I OXEN

Vad kunde passa bättre än en underbar nymåne i Oxen efter en mycket intensiv eklipssäsong samt en stark fullmåne i det motsatta tecknet Skorpionen? Denna nymåne kommer in otroligt mäktig med sin energi då vi både befinner oss mitt i Oxens blommande säsong och dessutom har vi hela 5 planeter över oss i Oxens energi. Denna nymåne kommer att skicka jordad läkning intill din sfär, och du kan uppleva en starkare kontakt till Moder jords helande krafter just nu. Dessutom landar den i vårt 12:te hus där vi kommer i kontakt med vårt undermedvetna och här kan du känna en starkare dragning emot din spiritualitet och intuition. Energins frekvenser är otroligt höga, men Oxen ser till att vi inte flyger i väg och håller oss grundade. Detta skapar i sin tur den perfekt kanalen emellan vår fysiska och själsliga kropp. Skapa yta för ditt högre medvetande, din kreativa naturkraft, och din spirituella kontakt och kanalisering. Detta är en fin energi till att hitta tillbaka till nuet, komma i kontakt med naturens växter och varelser, och hämta ny kraft ända nerifrån rötterna. ”ENJOOOY.”

15 MAJ – MERKURIUS I OXEN

Merkurius håller sig som vanligt nära solens värme och nu landar dem två tillsammans i Oxens mysiga energi. Denna energi är otroligt grundande och man kan uppleva en mer balanserad tillvaro och ett starkare lugn inom sig. Man skulle kunna uppleva att man saktas ner en aning, men jag skulle i stället förklara det som att man renas och rensar bort all distraktion som drar dig ifrån nuet. Man kan faktiskt uppleva en otrolig kraft och målmedveten fokus här om man accepterar energins naturliga flöde. Precis som en oxe, är den otroligt inkännande och intuitivt medveten samtidigt som den går effektivt framåt utan att hamna ur balans. Vi är alla världens kreativa skapare och detta en perfekt energi för att kliva in i din egen unika zon och skapa framgångsrika kreationer, idéer och planer, men kom ihåg, ”flow with it.”

20 MAJ – SOLEN I TVILLINGARNA

Vi skickar tacksamhet till Oxens lugn som helat vår själ och välkomnar Tvillingarna med glädje och nyfikenhet, ”we´re ready for ya!”. När vi nu har hittat hem inom oss kan vi ta steget ut till den extroverta världen för nya uppfattningar och ett alltmer klart seende. Denna energi påverkar vår mentala kraft och intellekt som allra starkast, vilket stimulerar nya tankebanor som väcker vår nyfikenhet. Man kan uppleva att man blir alltmer öppen och sociala sammanhang kan kännas lättare samt att ta till sig information utifrån ett nytt perspektiv. Å andra sidan, så landar solen i vårt 9:de hus, vilket ligger motsatt Tvillingarnas hemmaarena, vilket i sin tur skapar en energi utav visdom, vetande, och handledande. Man skulle kunna uppleva en starkare självkännedom och integration inom sig själv just nu som kan göra att man blir alltmer attraherad utav att dela sin visdom och lära snarare än att ta in mer ny information. Man kan uppleva att koppen är full så att säga, så tveka inte på att ödmjukt dela med dig om du upplever denna energi inom dig, detta är den perfekta styrkan för det! Här skapas otroliga tillfällen till att ENDAST ta dig ann det som du vet att du blir stimulerad utav och som får dig att må bra. Tveka inte på din visdom och kraft, och framför allt, ”relish what gets you going!”. 

23 MAJ – FULLMÅNE I SKYTTEN & VENUS I TVILLINGARNA

Idag har vi två starka energiskiften som sker i varsitt motsatt tecken, polariteten emellan Skytten och Tvillingarnas energi. Nattens fullmåne kommer att ta plats i Skytten och här skapas en stark känsla utav inre medvetenhet. Du kan uppleva en lättsamhet gentemot all visdom som du samlat på dig med tiden och det är lättare att känna vad som verkligen resonerar starkast inom dig. Detta är en rensning på den kunskap som lagrats inom dig där du endast behåller det som känns rätt i hjärtat och framför allt, lever som du lär, kanske t.o.m. innan du faktiskt lär. Det är här vi förstår att lärandet sker igenom oss i det vi utstrålar och skickar ut snarare än i att prata högst. Så som många energier landar på himlavalvet just nu så skalar vi av ytligheter för att hitta hem till vår inre unika kärna och här behöver vi inte längre kriga för vår plats. Detta är en magisk period för att lägga ditt fokus på det som du värderar, möjligtvis ett projekt, för att finna drivkraften framåt. Tillåt denna fullmåne att tvätta dig ren ifrån all distraktion och finna ett meditativt space där du får landa i ditt.

Samtidigt, har vi vackra Venus som tar plats i Tvillingarnas energi och sprider pirr i luften. När Venus befinner sig här aktiveras vår mentala energi och vi kan känna ett större behov utav stimulans, yttre som inre. Denna energi bidrar med en lättsamhet gentemot de mesta och man kan uppleva en enorm frihetskänsla. Då jag personligen har Venus i Tvillingarna, så finner jag otroligt mycket glädje och njutning i stimulans, rörelse och överraskningar i min vardag. En ny destination, ny visdom, nya människor, och spontana infall är något som kan förgylla denna något mindre blygsamma period. Trots energin som består utav flexibel luft så kan du känna dig trygg i dig själv och dina val under denna period. Fullmånen ser till att du vet vart du står och fram tills idag har vi har jobbat upp en fin grundbalans inom oss. ”Let go of restrictions and invite the change with warmth.”

26 MAJ – JUPITER I TVILLINGARNA

Vår GIGANTISKA planet Jupiter lämnar Oxens trygga famn och kliver in i Tvillingarnas energi, och nu kan vi tillåta mental expansion på en ny nivå. Som jag nämnt tidigare, så finns det mycket energi just nu för framgångsrika projekt, men också djupdykning in till sinnets alla vrår. Denna energi kommer att tillåta dig till att aktivera den fulla hjärnstyrkan som du tidigare inte funnit yta för. Här kan också din kommunikation och mentala energi upplevas starkare och kraften till att dig ann nya situationer är alltmer direkt. Däremot kan det vara hälsosamt att ta med sig; åt vilken riktning du vill att denna energi ska gå? Vi dealar med en mycket spontan och rörlig energi, och nyttjar vi inte potentialen med balans kan vi i stället skapa överväldigande känslor och stress i vår mentala energi. Tillåt därför dig själv att använda denna kraft i mån om att du ska få uppleva dina sociala, optimistiska och intellektuella sidors styrka, och känn in vad du vill skapa med dessa. ”There are no limits within the creative world.”

 

 

MAJ HOROSKOP

Månadens fokus för dig är…
Börja läs ut efter din Ascendent/Rising.

 
 

VÄDUREN

Väduren, under denna månad skapar du medvetenhet kring dig själv som individ och det du värderar allra högst. Du ser allt utifrån ett högre perspektiv som gör att du med ett klarseende kan upptäcka dina unika styrkor och vad du skickar ut till din omgivning. Det finns en lättsamhet kring vart du vill lägga ditt fokus och du kan se hur ditt liv landar på en plats som känns bra i hjärtat. Nya kunskaper, kontakter och destinationer kliver in allt eftersom dina värderingar blir tydligare, och som en blomma som vecklar ut blad för blad emot solens strålar tittar du fram i din unika kraft.

    Använd Labradorit för att ta vara på månadens energier 

 
 

 
OXEN

Oxen, under denna månad skapar du medvetenhet kring din unika själsliga kraft och hur den tar sin form både inom och utanför dig själv. Den visdom du funnit i din omgivning har lett dig tillbaka till din intuitiva stryka och du kan uppleva en mycket vaken spirituell kontakt här. Både grundad och högt medveten i din energi så inspirerar du din omgivning genom att tillåta din själ att lysa igenom. Nuets flöde, en hälsosam balans, och naturens krafter är det som du värderar allra mest här. Detta är din säsong och solen lyser starkt upp din energi just nu, vilket skapar en otrolig trygghet och harmoni inom dig.


Använd Mossagat för att ta vara på månadens energier 

 
 

TVILLINGARNA

Tvilling, under denna månad skapar du medvetenhet kring din unika attraktionsförmåga och tilliten till att ödet visar dig vägen. Du har gått igenom en mycket stark resa för att komma dit du är idag och även fast du inte vet vad som väntar så finns det en stark tillit till att du går på den rätta vägen. Det finns en uppvaknande känsla inom dig där du inte riktigt ser klart vad som väntar, men en vetande känsla utav att du är guidad framåt utav högra krafter. Den styrkan du just nu kliver in med attraherar in de situationer och sammanhang som du någonstans länge väntat på.

Använd Karibisk Blå Kalcit för att ta vara på månadens energier  

 
 
KRÄFTAN

Kräftan, under denna månad skapar du medvetenhet kring den energi som du skickar ut till världen och det högre värdet som den faktiskt besitter. Du kan uppleva ett uppvaknande till den visdom du länge burit inom dig och så kan också din omgivning som nu är öppen för att lyssna. Du har mycket att dela med dig utav och det kan väcka en känsla av att lämna eleven inom dig för ett slag och ta plats i din lärarroll. Skapa tillit till din kreativa skapare och en trygghet i att det inte finns några rätt eller fel så länge du delar utifrån din sanning.


Använd Dumortierit för att ta vara på månadens energier 

 


LEJONET

Leo, under denna månad skapar du medvetenhet kring din inre drivkraft och visdom som du bär på. De transformationer som du övervunnit och de blockeringar som du funnit mod till att ta en närmare titt på har återigen bekräftat din styrka. Transformationer har omformats in till ren kraft och du kan uppleva en grundad stabilitet inom dig som lyser starkt igenom din aura. Helhjärtat står du som en grundad stöttepelare till din omgivning och dina personliga val känns mycket grundade. Full utav villkorslös kärlek tar du dig framåt som ett gott exempel för mänskligheten och hur man balanserat delar sin energi


Använd Hematit för att ta vara på månadens energier 

 


JUNGFRUN

Jungfrun, under denna månad skapar du medvetenhet kring dina nära relationer och hur du själv speglas i dem. Du kan uppleva att du är mycket grundad just nu och befinner dig på en balanserad plats i livet där du har kraft att möta nya uppvaknanden. Tillåt dig själv att transformeras igenom dina upptäckter och njut utav utvecklingen som uppstår i din personliga energi. Du kan uppleva att du tar dig ann din karma och ditt livs lära med alltmer lättnad och i stället kan du se på dina utmaningar med positivitet och stolthet över din vakenhet. Låt dig inkarneras i din nya energi och expandera ditt visdomsbibliotek.

Använd Selenit för att ta vara på månadens energier 

 


VÅGEN

Vågen, under denna månad skapar du medvetenhet kring din omgivning och kring det som är i balans med dig. Du har funnit de flöde som passar din vardag allra bäst, vilket har väckt en ny drivkraft inom dig. Du kan uppleva en viss klarhet kring vilka energier som du önskas omges utav och som vibrerar med din personliga frekvens. Gränssättning och tydlighet kliver in och gör en behövlig rensning samtidigt som det skapar en enorm trygghet inom dig. Efter varje steg som du tar framåt tillges du alltmer harmoni, så njut utav den balans du skapar för dig själv och de relationer som stärker din unika kraft.


Använd Granat för att ta vara på månadens energier  

 
SKORPIONEN

Skorpionen, under denna månad skapar du medvetenhet kring din grunda balans i vardagen. Det finns ett uppvaknande kring din energiförbrukning just nu och du släpper dig själv fri ifrån restriktioner som hållit dig tillbaka och skapat ensidighet. Du kan uppleva att du hämtar kraft ifrån din inspiration och kreativitet som där efter tillåter dig att leva de liv som du mest behagar. Harmoniska relationer och expanderad drivkraft till det du allra mest tycker om omringar dig, och kärleken som du ger till dig själv vs. den kärlek som du skänker till din omgivning är i fin balans just nu.

Använd Karneol för att ta vara på månadens energier  

 
SKYTTEN

Skytten, under denna månad skapar du medvetenhet kring ditt individuella uttryck och sanna jaget. Det har funnits mycket yta för dig till att komma i kontakt med dina rötter och på ditt unika sätt och hitta ditt hem inom dig. Denna grundenergi skapar en otroligt vacker acceptans till att våga lysa i ditt autentiska ljus även fast det handlar om att möta äldre sår och blockeringar. Du kan uppleva att du landar starkare i ditt unika uttryck just nu och lär känna en ny version utav dig själv, den sanna versionen utav dig. Bjud in kraften och tillåt den att harmonisera din vardag.


Använd Fluorit för att ta vara på månadens energier  

 


STENBOCKEN

Stenbocken, under denna månad skapar du medvetenhet kring ditt inre och dina rötter. Du kan uppleva att din omgivning förminskas något för att du ska våga gå djupare in till dig själv. Med klarhet ser du din inre balans och du kan uppleva en vilja som väckts till liv för att läkas och tas en närmare titt på. Tacksamheten för livet kan kännas stor just nu och ditt hjärta kan upplevas alltmer öppet. Tillåt dig själv att bada i den kärlek som du och din omgivning skapar tillsammans och bjud in den nya och otroligt vackra versionen utav livet som du fått till dig.


Använd Rosenkvarts för att ta vara på månadens energier 

 


VATTUMANNEN

Vattumannen, under denna månad skapar du medvetenhet kring din kommunikation och dina vägval. En klar riktning behöver inte alltid vara planerad steg-för-steg, men den kräver en medvetenhet kring vilken energi eller känsla som du vill uppnå. Du kan uppleva en harmoni inom dig som skapar ny kraft för klarspråk och tydlighet. Tillåt denna energi att frigöra de blockeringar som ligger i vägen för att öppna upp din röst och intellekt, och känn lättnaden inom dig för varje handling du tar framåt. Det finns en stark energi till att ta din plats och tillåta dig själv att skapa utifrån din unika kraft just nu.


Använd Clear Quartz för att ta vara på månadens energier  

 


FISKARNA

Fisken, under denna månad skapar du medvetenhet kring din styrka och kapacitet till att skapa de liv som du önskar att leva. Du vågar bryta normer och falsk vetskap om dig själv som byggts upp med tiden för att gå emot din unika dröm. Din riktning känns väldigt tydlig och en säkerhet till att verkligen få uppleva det du önskar skapar en enorm drivkraft inom dig. Tillåt dig själv att kliva in i din fulla potential och njut utav de gåvor som kommer skickade till dig. Du går intuitivt framåt utan att övertänka och de leder dig till de rätta situationerna och sociala sammanhang.


Använd Malakit för att ta vara på månadens energier 

 
 

Denna design och artikel är skapad utav vår magiska astrolog Amanda V. Nordin.

Amanda V. Nordin
Psychic Healer/Astrologer/Creative Artist

Amanda erbjuder både psychic & olika typer utav astrologisessioner. Hon samarbetar med ”The Spirit-world” i alla hennes sessioner och brinner för att guida dig tillbaka till din inre krigare & guide. En session hos Amanda är en transformerande resa tillbaka till ditt högre medvetande. Hon förmedlar sin energi med värme, humor, & power.

Läs hennes recensioner & boka din privata session här:
https://www.longbeachlife.se/amandaservices

Contact:

@amandavnordin
amandavnordin@gmail.com
https://www.longbeachlife.se/amanda