Därför är Selenit ett måste i kristallsamlingen

En renande kristall som också skyddar oss, är kraftfull att använda vid månritualer och som också ger oss en känsla av deep inner peace, finns den? Ja! Den finns och den heter Selenit. I den här artikeln ska vi göra en djupdykning i denna magiska kristall som får sina krafter från månen och är en klassisk favorit som alla borde ha hemma!


✶ Chakra: Samtliga, men jobbar främst med kronchakrat

✶ Element: Vind

✶ Stjärntecken: Oxe

Selenitens egenskaper

Säg hej till kristallvärldens mest renande kristall! Seleniten är en självrenande kristall och den renar inte bara sig själv utan också dina andra kristaller, din energi och ditt hem. Selenit är den ultimata meditationskristallen och sägs hjälpa oss lösa upp negativa energier som fastnat i vår kropp. Den Rosa Seleniten, som är en av Josefin Dahlbergs favoritkristaller, har samma egenskaper som den Vita Seleniten men den jobbar mer med vårt hjärtchakra och hjälper oss stärka kärleken till oss själva. Selenit sägs också skydda oss från energitjuvar och uppmuntrar oss till att alltid vara ärlig mot oss själva. Med den här kristallen vid din sida kommer du vibrera på en hög nivå men också få en känsla av avkoppling och deep peace. Win win!

Historia

Selenit har fått sitt namn från den grekiska mångudinnan, Selene. Den här kristallen sägs vara den mest kraftfulla kristallen att ha med sig vid månritualer då den är väldigt sammanlänkad med just månen. Att Selenit är en renande och helande kristall har varit känt i tusentals år och detta kanske är mest tydligt i kyrkan Santa Sabina i Rom som byggdes på 700-talet där alla fönster i kyrkan är gjorda av denna magiska kristall för att ge alla som besökte kyrkan en tröstande och healande känsla. 

Selenit är en mineral som bryts på många olika kontinenter och dem växer i mineralrika berg, gärna nära varma källor. De växer i långa stavar och på alla Seleniter kan man se mönster som visar i vilken riktning den växt fram.  
Psst.. såklart innehåller vårt New Moon Ritual Kit och Full Moon Ritual Kit Selenit.

Så renar du din Selenit

Seleniten är en väldigt porös mineral och tål därför inte vatten, men det gör absolut ingenting eftersom den är självrenande. Om du ändå känner att din Selenit behöver renas kan du göra det med hjälp av en Salviabunt. Klicka här för att läsa mer om hur du renar kristaller!

Så använder du din Selenit

Selenit är en kristall som borde finnas i allas hem för att rena energin och låta den flowa. Den är underbar att ha på sängbordet då den är otroligt lugnande men passar såklart bra att ha i alla rum hemma. Att meditera med Selenit är också ett ultimat life hack eftersom den hjälper till att lösa upp gamla energier och connecta med oss själva på en mer spirituell nivå. Du kan också testa att lägga din Selenit på din yogamatta under ett pass då den sägs kunna hjälpa till att balansera kroppens energier och såklart ge dig ett fritt flöde även där.

Ja ni hör, Seleniten är helt klart en Must Have i kristallsamlingen! Vilken dras du mest till? Hitta din favorit i vår shop här!

Följ oss på @ohlamoon.se för mer kristallmagi i vardagen! ✶