Den mest kraftfulla kristallen och varför du borde ha den

Det sägs att Rökkvartsen är kristallvärldens kraftfullaste sten och vi tror det stämmer. Nu ska vi gå igenom varför vi tycker att din nästa kristall borde vara den mystiska Rökkvartsen. 

Chakra: Bas 

Element: Jord 

Vilka egenskaper har den? 

Rökkvartsen är från början en vanlig Clear Quartz, men den innehåller en magisk ingrediens som gör all skillnad. Rökkvartsen är utsatt för gammastrålning från Moder Jords inre kärna och det är därför den har sitt rökiga inre. Naturligt förekommande rökkvarts har ingen radioaktivitet kvar i sig och är helt ofarlig för oss människor. Rökkvartsen vibrerar på en väldigt hög nivå tack vare den naturliga gammastrålningen den utsätts för. I och med att den är starkt länkad med jordens vibrationer sägs den kunna rena all negativ energi, lösa upp konflikter och förhindra kommunikationssvårigheter. Alltså wow! 

Rökkvartsen har så pass starka energilösande och grundande egenskaper att de ofta används inom healing och de är ett måste för alla som inreder sitt hem med Feng Shui då rökkvartsen balanserar ut energier på ett underbart sätt. Rökkvartsen sägs också rena sinnet från destruktiva tankemönster, känslor som ilska, hat, hämnd och dömande värderingar. Eh, vem vill inte ha en rökkvarts i sitt liv?   

Hur vi använder vår Rökkvarts 

Att alltid ha med sig en Rökkvarts i väskan är ett klockrent sätt för att stöta bort vardagens energitjuvar. Du kan också placera ut en rökkvarts hemma för att absorbera negativa energier och hålla hemmet i harmoni och balans. Vi har alla en rökkvarts i hallen för att sänga negativ energi ute. 

Du kan meditera med rökkvartsen när du behöver hjälp med att grunda dig och lösa upp negativitet som fastnat inom dig. 

Rökkvartsen kan också användas för att rena dina övriga kristaller från negativ energi och är därför en självklart kristall i samlingen. Lägg din rökkvarts tillsammans med dina övriga kristaller och låt reningen börja. Men kom ihåg att rena Rökkvartsen ibland också så den blir fri från alla negativa vibbar den samlat på sig. 

Vilken form ska jag ha på min rökkvarts? 

Den handpolerade Rökkvartsen är perfekt för dig som vill ha en följeslagare i vardagen. Vi rekommenderar också denna form för dig som tänkt meditera med din rökkvarts då den är behaglig att hålla i handen. 

Rökkvartsspetsen är till för dig som vill ha en otroligt kraftfull kristall som är perfekt för att placera i sitt hem. Den kommer dammsuga ditt hem från negativitet och hjälper till att balansera ut energierna så att det blir en trivsam oas.  

Du hittar den handpolerade rökkvartsen här och den ljuvliga spetsen (i olika storlekar) här!

Psst.. Följ oss på Instagram för att få daglig magi i ditt flöde!