Den ultimata kristallen för dig som är gravid

Den Röda Kalciten sägs kunna balansera kvinnliga hormoner och har under århundranden getts till blivande mammor för att stärka dem och grunda dem under sin graviditet.

★ Chakra: Rotchakra 
★ Element: Eld, Jord 
★ Stjärntecken: Kräfta 

Vilka egenskaper har den röda kalciten? 
Den Röda Kalciten är en av de vanligaste mineralerna på jorden och har använts i århundraden. Det finns en gammal historia från Mexico som säger att Röd Kalcit skapades av gudar som en gåva av tacksamhet till kvinnorna som befolkade jorden. WOW, snacka om en fin gest till alla power mamas där ute! Denna kristall var ikonen Frida Kahlos favorit och hon hade flera smycken gjorda av denna eldiga kristall. 

Den Röda Kalciten jobbar framförallt med att grunda oss och kan hjälpa dig som ofta känner dig förvirrad eller har svårt att ta beslut. Den skyddar oss också från negativ energi och hjälper oss att undvika energitjuvar. 

Hur vi använder vår Röda Kalcit 
Vi använder den när vi vill grunda oss och landa i oss själva. Har du många bollar i luften och känner att du lätt tappar fokus kan du landa i dig själv med hjälp av den Röda Kalciten. Håll den i handen medan du tar några djupa andetag och drar ditt fokus till ditt rotchakra, din bas. 

Eftersom den här kristallen är känd för att kunna balansera kvinnliga hormoner är detta en av kristallerna vi rekommenderar om man är gravid. 
Psst.. Är du gravid kanske du också kommer gilla vårt Birth Kit. 

Vad betyder den råa formen? 
Den Röda Kalcitens råa form är en riktig urkraft. Många påstår att råa kristaller är de mest kraftfulla då deras energier ofta är obehandlade och helt naturliga och vi måste hålla med om att det är något alldeles extra magiskt med att hålla i denna uråldriga råa kristall i sin hand.

Du hittar Röd Kalcit i vår shop här!

Psst! Följ @ohlamoon.se på Instagram för mer magi i vardagen