Grunda dig i köket med Foodgeekz Kit

★ Namn: Emmy och Evelina Hammelfelt 
★ Gör: Spirituella receptkreatörer och influencers 
★ Favorit Kristaller: Emmys favoritkristall från kitet är Bandad Karneol för att den boostar henne med kreativitet. Evelinas favoritkristall är Bahia Agat som är ultimat för grundning och lugn. 

Det var 2016 som Evelina och Emmy startade Instagramkontot Foodgeekz. Intentionen från början var att inspirera närstående runt omkring till en hälsosam vardag, med recept lagade från grunden. Detta grundade sig i att systrarna gjorde en livsstilsförändring på varsitt håll med olika intressen: träning och hälsa, färg och form. Foodgeekz tog fart med att de började synas hos andra profiler på diverse events och följarskaran växlade upp rejält. Evelina valde att säga upp sig i början av 2020 för att satsa helt på Foodgeekz. Emmy arbetar även med andra kreativa ting, men fokus på receptkreationer. Idag är Foodgeekz ett väletablerat varumärke, där både mat från grunden, holistisk hälsa och spirituella inslag får ta sin plats. Hos Foodgeekz får du vara precis den du är. Där får du hitta din inspiration till ett välbefinnande i vardagen, helt utan pekpinnar.

Hur hänger mat och spiritualitet ihop? 

När vi befann oss på vårt första retreat förväntade vi inte oss hur våra sinnen skulle förstärkas genom fullständig närvaro. Från att något som smakade x till att sedan smaka y, fick oss att förstå vikten av hur allt hänger ihop mellan närvaro och maten vi äter. Den själsliga kroppen och energikroppen hänger ihop med den fysiska kroppen. Mat är så mycket mer än bara det som ligger på tallriken. Det handlar också om vilken energi som finns i köket, inställningen och närvaron.

Evelinas tre bästa tips till välbefinnande i vardagen

★ Andas medvetet under dagen - Lägg en hand på magen och en hand på hjärtat och känn in lätta och lugna andetag efter en god natts sömn. Gör detta 2-3 minuter innan du gör något annat. Det hjälper att sätta rytmen för dagens andetag. Vårt andetag är vår livskraft genom livet. Att andas medvetet är a och o för en god hälsa. Speciellt innan du ställer dig i köket och det är dags för frukost! 

★ Mat från grunden i kombination med vitaminer och mineraler - Att kombinera kosten med mineraler och vitaminer har varit avgörande för oss. Det ersätter inte kosten, men det bidrar till att boosta kroppen med det kroppen saknar lite mer än annat i den vardagliga maten vi stoppar i oss. Dessutom känns det extra härligt när du kan skapa färgglada kreativa recept med superfoods. Fler recept hittar du på vår Instagram https://www.instagram.com/foodgeekz.se/

★ Skriva ner 3 grejer du är tacksam över - Att bjuda in tacksamhets-känslor i vardagen är ett life hack. Direkt sker ett skifte i känslosystemet och du fylls genast av glada, lätta och kärleksfulla känslor. Att göra det direkt på morgonen är också ett tips! Det gör att du enkelt kan komma tillbaka till de känslorna under dagen. 

Emmys tre bästa tips till välbefinnande i vardagen

★ Peppig musik - För att höja vibrationen i vardagen och öka energinivån bidrar musik ett stort steg på vägen. 

★ Rensa både i kylen och i garderoben - Att rensa hemma gör gott för både synen, själen och hjärnkontoret. Ta fram allt både ur garderob och kylen, skapa med något av det du redan har hemma och låt fantasin flöda. Gärna med hjälp av Foodgeekz Kit. Skänk eller sälj kläder som inte längre ger dig bra vibes! 

★ Skärmfri tid - Att läsa en bok, ta en promenad, umgås med familjen, vänner eller något helt annat som inte har med mobilen att göra - hjälper dig att komma i kontakt med vad du tycker är kul. Du blir mer fokuserad på vad du vill åstadkomma i livet och du låter dig inte blir distraherad av andras liv utan lever ditt. Detta är något som också varit helt avgörande för oss. Oavsett om vi arbetar mycket med mobilerna och skärmarna hela dagarna är det viktigt att ta den pausen!‍

Hur använder jag Foodgeekz kit i min vardag? 

Med detta kit vill vi att du som saknar eller önskar mer kreativitet och flow i köket, på ett enkelt sätt ska kunna placera kristallerna i en skål eller ett fat som du ställer fram. Kanske på köksbänken, fönsterkarmen eller på matbordet? Innan du börjar laga mat, tar du upp en av kristallerna du dras till, eller samtliga. Tala om din intention för vad du vill känna under tiden du lagar mat. Gärna helt utan prestationskrav och pekpinnar. Behöver du extra stöttning utöver kristallkitet hittar du tips på recept på våra sociala kanaler. 

Webbsida:  Foodgeekz.se
Instagram: Foodgeekz.se