HOROSKOP & ASTROPROGNOS - AUGUSTI

Love, love, love! Nyckeln finns i hjärtat, Moon Friend.

HOROSKOP (scrolla längre ner för Astroprognos för Augusti och se vilka datum du ska hålla extra koll på

Horoskopen läses utifrån din ascendent 

♈︎ VÄDUREN

Den här månaden har vi tre stora månhändelser vilket är lite ovanligt. En nymåne och faktiskt två fullmånar. Vi har dessutom en Lejonportal den 8/8, ett härligt möte mellan Venus och Solen den 13 augusti och en Merkurius retrograd i slutet av månaden. Månadens tema för alla är kärlek. Att lyssna till vad hjärtat viskar och att söka svaren inte bara med intellektet utan verkligen låta hjärtat vara med. För dig härliga Vädur väntar en kärleksfull, romantisk, kreativ och social period. Månaden börjar med en fullmåne i Vattumannen den 1 augusti som belyser dina vänskapsrelationer, communities och samarbeten. Finns det något här du behöver släppa taget om? Det är samtidigt mycket fokus på allt socialt, på lek, kärlek och kreativt skapande. Kanske finns där nya möjligheter i just dina vänskapsrelationer och kanske kommer det in nya vänner nu som delar dina visioner? Nymånen i Lejonet den 16 augusti aktiveras starkt av Venus som ber dig att verkligen låta dig själv vara mer lekfull, inte ta saker för allvarligt och att våga utforska din kreativitet, ditt unika uttryck och visa upp det förvärlden. Nya möjligheter kan komma in och Merkurius retrograd ber dig att se över hur dina dagar ser ut och hur ser det ut på hälsofronten? Det är en fin period att studera, kanske något kring hälsa och välmående och hur du kan höja din energi. 31 augusti har vi ytterligare en fullmåne som har en väldigt magisk touch. Fiskarna ger oss en kontakt med universum som inget annat tecken och ökar vår känslighet för energier och för dig är det extra viktigt att grunda dig nu. Var ute i naturen, barfota med fötterna på jorden och samtidigt koppla uppåt. Många svar kan komma denna fullmåne och du mår bra av att släppa taget om gamla mönster i dina relationer som inte längre ger dig det du behöver. När vi sedan går in i Jungfruns säsong får du energi att ta tag i saker, får lite struktur och ordning och kan må väldigt bra av att se till att du har en regelbunden träningsrutin och att du sover tillräckligt.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Amazonit och Mossagat

♉︎ OXEN

Den här månaden har vi tre stora månhändelser vilket är lite ovanligt. En nymåne och faktiskt två fullmånar. Vi har dessutom en Lejonportal den 8/8, ett härligt möte mellan Venus och Solen den 13 augusti och en Merkurius retrograd i slutet av månaden. Månadens tema för alla är kärlek. Att lyssna till vad hjärtat viskar och att söka svaren inte bara med intellektet utan verkligen låta hjärtat vara med. Din styrande planet Venus går retrograd genom Lejonets tecken och sprider sitt kärleksfulla ljus över ditt hem, din känsla av samhörighet och dina allra närmaste relationer. Fullmånen den 1 augusti belyser särskilt din karriär och där du visar upp dig för världen. Det kan innebära att det är dags för en förändring här. Det är också en fin tid att fundera över hur du kan balansera din tid mellan familj och jobb, hem och karriär. Det är extra viktigt att lyssna till din intuition och ditt hjärta här och inte ta för snabba beslut där bara huvudet och hjärnan har fått vara med. Den 16 augusti har vi sedan en nymåne i vackra Lejonets tecken där du kan få ny energi att skapa vackra miljöer i ditt hem, kanske måla om, eller kanske till och med se dig om efter ett nytt hem eller sommarställe? Solen går in i Jungfrun och Merkurius går retrograd här mot slutet av månaden och ber dig särskilt att komma ihåg att ha kul, att leka dig fram lite mer. Det är en perfekt period för dig att reflektera över vad du älskar att göra, vad som gör dig riktigt glad, får dig att skratta – och göra mer av det. När vi sedan kommer till den andra fullmånen den sista augusti riktas månens ljus mot dina vänskapsrelationer och communities, mot saker som du nyfiket vill utforska och engagera dig i. Om du lyssnar till ditt hjärta och låter lekfullheten och kreativiteten som Venus bett dig att plocka fram få vara med – vad vill du göra då? Vilka vill du göra det tillsammans med? Kanske ligger det förändring i luften i dina vänskapsrelationer just nu eller är det en ny vänskap som är på väg in?

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Rosa Agat och Karneol

♊︎ TVILLINGARNA

Den här månaden har vi tre stora månhändelser vilket är lite ovanligt. En nymåne och faktiskt två fullmånar. Vi har dessutom en Lejonportal den 8/8, ett härligt möte mellan Venus och Solen den 13 augusti och en Merkurius retrograd i slutet av månaden. Månadens tema för alla är kärlek. Att lyssna till vad hjärtat viskar och att söka svaren inte bara med intellektet utan verkligen låta hjärtat vara med. Din styrande planet Merkurius går retrograd genom Jungfruns tecken och sprider sitt kärleksfulla ljus över ditt hem, din känsla av samhörighet och dina allra närmaste relationer. Här finns kanske något som behöver komma upp till ytan och pratas om? Fullmånen den 1 augusti kommer med en social energi för dig. Kanske känner du att du behöver boka en resa någonstans för att träffa någon på en ny plats? Det handlar också om studier för dig, kanske är det något du även vill lära ut? 16 augusti har vi sedan en nymåne i Lejonets tecken som är starkt influerad av Venus. En perfekt dag för dig att gå online, kommunicera till världen, träffa vänner, starta nya projekt och publicera saker. Venus hjälper dig här att kommunicera, skriva och skapa från hjärtat och med goda intentioner så det du kommunicerar får en extra glöd. När Solen går in i Jungfrun från den 23 augusti får du ännu mer fokus på familj och hem och kan må bra av att vara hemma lite mer, se om ditt hem och låta det verkligen bli din borg. Den 31 augusti har vi då den andra fullmånen och denna gång i Fiskarnas tecken som mycket väl kan komma med positiva förändringar i ditt arbetsliv, din karriär och i din status i världen. Fundera över om det är något du behöver släppa taget om för att blomstra på det här området.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Dumortierit och Blåkvarts

♋︎ KRÄFTAN

Den här månaden har vi tre stora månhändelser vilket är lite ovanligt. En nymåne och faktiskt två fullmånar vilket känns extra viktigt för dig eftersom Månen är din styrande planetkropp. Du mår särskilt bra av att följa Månens cykler och att lära dig mer om dem kan ge dig otroligt mycket i din personliga utveckling. Vi har dessutom en Lejonportal den 8/8, ett härligt möte mellan Venus och Solen den 13 augusti och en Merkurius retrograd i slutet av månaden. Månadens tema för alla är kärlek. Att lyssna till vad hjärtat viskar och att söka svaren inte bara med intellektet utan verkligen låta hjärtat vara med. Nu har vi lämnat ditt tecken och tagit oss vidare till Lejonets stora famn och månaden börjar direkt den 1 augusti med en fullmåne i Vattumannen. För dig belyser denna måne särskilt de djupare frågorna i livet och du kan känna att du verkligen får ett uppvaknande och hittar sidor hos dig själv som du inte visste att du hade. Gömda sår kan komma till ytan och med månens ljus transformeras till kärlek och medkänsla. Det är också ett lite finansiellt tema för dig den här månaden. Se gärna över hur det ser ut med din ekonomi och var du kanske kan investera? Hur använder du dina pengar? Se gärna över dina behov och se till att du lägger dina pengar på saker du verkligen behöver snarare än vad du vill ha.  Med nymånen i Lejonet den 16 augusti kan nya ekonomiska möjligheter komma upp för dig. Du kanske också får möjlighet att aktivera kreativa sidor hos dig själv och se hur dessa nya sidor skulle kunna inbringa inkomst. Solen går in i Jungfrun och Merkurius går retrograd här mot slutet av månaden och ber dig särskilt att fundera över dina sociala relationer, hur du kommunicerar och vad du egentligen vill fördjupa dig i. Du kan också få insikter om vad ditt syfte här i livet är om du verkligen kopplar in i ditt hjärta nu. Månaden avslutas med en fullmåne den 31/8 i Fiskarna och du kan få en urge att vidga dina vyer, både inom dig och på utsidan. Kanske det är dags att boka en resa eller den där kursen du gått och längtat efter?

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Pyrit och Grönkvarts. 

♌︎ LEJONET

Den här månaden har vi tre stora månhändelser vilket är lite ovanligt. En nymåne och faktiskt två fullmånar. Vi har dessutom en Lejonportal den 8/8, ett härligt möte mellan Venus och Solen den 13 augusti och en Merkurius retrograd i slutet av månaden. Månadens tema för alla är kärlek. Att lyssna till vad hjärtat viskar och att söka svaren inte bara med intellektet utan verkligen låta hjärtat vara med. Och för dig kan detta upplevas enklare än för andra. Du har också SÅ mycket som händer i ditt tecken nu så bered dig på att det är your time to SHINE! Vi är i Lejonets säsong och Venus vänder retrograd genom ditt tecken. Här kan stor transformation ske och du kan känna att du kommer ut på andra sidan som en helt ny person. Den 1 augusti belyser fullmånen i Vattumannen dina relationer lite extra, där kanske behöver ske någon form av förändring. Hur vill du att dina relationer ska vara så att du också får utrymme för allt det som är du? Solen i Lejonet frågar dig också vem du vill vara. Venus går retrograd genom ditt tecken och ber dig gå djupt i det här utforskandet och koppla in i hjärtat. Hon lockar fram den inre artisten i dig och ber dig fundera över vad du vill skapa och vad som gör dig lycklig. Den 16 augusti har vi sedan en nymåne i ditt tecken och här får du verkligen möjlighet att träda ut som den personen du vill vara. Dags att starta igång allt det du nu vill gå ut i världen och göra. Och glöm inte leka dig fram här, skapa för skapandes skull och för att det är roligt. När Solen sedan går vidare in i Jungfrun och Merkurius vänder retrograd här får du ännu mer kraft att sätta dina planer i verket och jobba på att förfina dem, utveckla dem och grunda dig i vad det är du vill göra. Du kan nu få insikter om hur du kan tjäna pengar på det du skapar så var lyhörd och lyssna till det som kommer till dig nu. Den 31 augusti har vi ytterligare en fullmåne och denna gången i Fiskarna. Den ber dig att gå djupt inom dig och släppa taget om det som du hittar där och som skymmer ditt ljus. Släppa taget om rädslor som gör att du inte kommer framåt i ditt skapande. Det här blir på ett sätt kulmen i din metamorfos som ägt rum den här månaden om du har tillåtit den så ta verkligen chansen nu att släppa taget så att du kan träda ut på scenen och blomstra.  

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Floweragat och Orange Kalcit.

♍︎ JUNGFRUN

Den här månaden har vi tre stora månhändelser vilket är lite ovanligt. En nymåne och faktiskt två fullmånar. Vi har dessutom en Lejonportal den 8/8, ett härligt möte mellan Venus och Solen den 13 augusti och en Merkurius retrograd i slutet av månaden. Månadens tema för alla är kärlek. Att lyssna till vad hjärtat viskar och att söka svaren inte bara med intellektet utan verkligen låta hjärtat vara med. För dig kommer den här månaden att handla mycket om de mer mystiska och esoteriska världarna. Det är en otroligt bra månad för dig att vända dig lite mer inåt, meditera och koppla upp dig mot universum för att söka svaren bortom det vi kan se och ta på. Fullmånen i Vattumannen belyser din själsliga och kroppsliga hälsa lite mer och ber dig släppa taget om sådant som du vet att du inte mår bra av och istället införa lite mer hälsosamma rutiner. Den 16 augusti har vi sedan en nymåne i Lejonet och nu kan du känna lite härlig nystartsenergi. Du kan känna dig extra känslig och kreativ och du kan få stora drömmiga visioner nu om vilken värld du vill leva i. Denna dag mår du bra av att meditera så mycket du kan och vara lite för dig själv då du kan vara lite extra känslig nu för andras energier. När Solen sedan går vidare in i ditt tecken och Merkurius vänder retrograd här får du möjligheten att verkligen skina och plocka fram de sidor hos dig själv som du hittills hållit tillbaka. Vem vill du vara och vad behöver du får att våga vara den personen fullt ut? Det är bra frågor att reflektera över för dig under hela Jungfrusäsongen. Den 31 augusti har vi en fullmåne i Fiskarna som lyser på dina relationer. Den ber dig att fundera över dessa och hur du kan vara dig själv mer i alla dina relationer. Det kan också finnas något där som du behöver släppa taget om, förändra eller fördjupa. Bli inte heller förvånad om nya människor kommer in i ditt liv nu.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Selenit och Månsten

♎︎ VÅGEN

Den här månaden har vi tre stora månhändelser vilket är lite ovanligt. En nymåne och faktiskt två fullmånar. Vi har dessutom en Lejonportal den 8/8, ett härligt möte mellan Venus och Solen den 13 augusti och en Merkurius retrograd i slutet av månaden. Månadens tema för alla är kärlek. Att lyssna till vad hjärtat viskar och att söka svaren inte bara med intellektet utan verkligen låta hjärtat vara med. Den 1 augusti har vi en fullmåne i Vattumannen som kan ge dig en otrolig boost i din kreativitet. Så passa på att skapa så mycket du kan och göra romantiska och mysiga saker. Den 16 augusti har vi en nymåne i Lejonet och det är en väldigt bra tid att fundera över vad du vill attrahera in i livet, vad ditt högre syfte är och vilka vänskapsrelationer du vill ha. Vilka får dig att le och må bra? Vilka är din soul tribe? När Solen går in i Jungfruns tecken och Merkurius vänder retrograd här sedan från den 23 augusti är det dags för dig att kanske bli lite mer introvert, du kan uppleva att du blir lite känsligare för andras energier och behöver vara mer för dig själv än vanligt. Ta den här tiden att fördjupa din spirituella och andliga praktik eller bara gå djupt inom dig själv. Gör vision boards, skriv ned dina drömmar och dröm stort. Bara dina fantasier kan sätta gränserna för vad som är möjligt. Den 31 augusti har vi en fullmåne i Fiskarnas tecken som belyser din hälsa, både din fysiska och mer själsliga hälsa och dina dagliga rutiner. Finns det något här du behöver justera? Du kan må bra av att släppa taget om begränsningar i vad du tror är möjligt när det kommer till ditt välmående. Allt är nämligen möjligt. Så se vad du behöver släppa för begränsande tankar kring detta tema just nu.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Aprikos Agat och Grön Kalcit

♏︎ SKORPIONEN

Den här månaden har vi tre stora månhändelser vilket är lite ovanligt. En nymåne och faktiskt två fullmånar. Vi har dessutom en Lejonportal den 8/8, ett härligt möte mellan Venus och Solen den 13 augusti och en Merkurius retrograd i slutet av månaden. Månadens tema för alla är kärlek. Att lyssna till vad hjärtat viskar och att söka svaren inte bara med intellektet utan verkligen låta hjärtat vara med. Den 1 augusti har vi en fullmåne i Vattumannen som handlar lite grand om ditt hem, dina närmaste relationer, balansen mellan familj och karriär. Du kan behöva släppa taget om något i ditt hem eller i dina närmsta relationer för att komma vidare nu, även karriärsmässigt. Det kan handla om en förändring, en flytt eller en ommöblering eller så kanske du bara behöver lite mer egen tid? Den 16 augusti har vi en nymåne i Lejonets tecken, och med Venus retrograd här i Lejonet blir det mycket fokus på den du är i världen, din karriär. Hur kan du skapa mer harmoni i din karriär och i dina kollegiala relationer? Budskapet är att ju mer du ger desto mer får du, men kanske inte alltid från de personer du ger till. Det är viktigt nu att se till att ditt jobb är i linje med dina värderingar och om det inte alls är det så kan det vara dags för ett skifte här. När Solen går in i Jungfruns tecken och Merkurius vänder retrograd här sedan från den 23 augusti kan du få mer svar på frågorna kring var du och dina värderingar passar allra bäst in, i vilka samarbeten, i vilka sammanhang, grupper och communities. Det kan mycket väl komma in människor från förr som du connectar med igen och nu på en djupare nivå och som du kanske startar något nytt med. Den 31 augusti har vi en fullmåne i Fiskarna som ber dig att leka dig fram, att skapa och vara kreativ. Det är i det där kreativa skapandet du kommer finna svaren.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Grönkvarts och Dumortierit

♐︎ SKYTTEN

Den här månaden har vi tre stora månhändelser vilket är lite ovanligt. En nymåne och faktiskt två fullmånar. Vi har dessutom en Lejonportal den 8/8, ett härligt möte mellan Venus och Solen den 13 augusti och en Merkurius retrograd i slutet av månaden. Månadens tema för alla är kärlek. Att lyssna till vad hjärtat viskar och att söka svaren inte bara med intellektet utan verkligen låta hjärtat vara med. Den 1 augusti har vi en fullmåne i Vattumannen som ber dig att våga uttrycka dig, våga göra verklighet av dina idéer och visioner. Det är dags nu. Det är en perfekt tid att gå ut och networka, du kan nu komma att möta någon som verkligen kan hjälpa dig på vägen. Kanske är det dags att ta dig ut på en liten resa – den känslan kan växa sig allt större och kulminera vid nymånen i Lejonet den 16 augusti. Det är en underbar dag och tid för dig att ge dig ut på äventyr, fördjupa dina studier och om du skriver så har du nu ett fönster då det är extra gynnsamt att skicka in manus eller publicera något, dela information och att lära ut. När Solen går in i Jungfruns tecken och Merkurius vänder retrograd här sedan från den 23 augusti börjar en bra tid för dig att reflektera över vad du vill med din karriär, ditt rykte, ditt syfte. Vad vill du verkligen göra. Det är inte tiden att göra stora förändringar utan snarare att verkligen gå djupt inom dig och se vilka svar som Merkurius retrograd kan aktivera för dig. Den 31 augusti har vi en fullmåne i Fiskarna och den ber dig se över din hemsituation. Behöver du förändring här? Det kanske är dags att möblera om, göra plats för mer av det som är du i ditt hem? Du kan också må bra av att se över om det finns något i dina familjekonstellationer som skaver

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Clear Quartz och Orkidé Kalcit

♑︎ STENBOCKEN

Den här månaden har vi tre stora månhändelser vilket är lite ovanligt. En nymåne och faktiskt två fullmånar. Vi har dessutom en Lejonportal den 8/8, ett härligt möte mellan Venus och Solen den 13 augusti och en Merkurius retrograd i slutet av månaden. Månadens tema för alla är kärlek. Att lyssna till vad hjärtat viskar och att söka svaren inte bara med intellektet utan verkligen låta hjärtat vara med. Den 1 augusti har vi en fullmåne i Vattumannen som ber dig att se över din ekonomi och släppa taget om de rädslor som styr dina val. Du mår bra av att göra färdigt saker som legat och väntat och var gärna ute mycket i naturen nu. Det kommer hjälpa dig att se klarare när det kommer till vad du verkligen vill spendera din tid och pengar på. Den 16 augusti har vi en nymåne i Lejonet och här kan oväntade nyheter och ekonomiska möjligheter dyka upp. Koppla in i ditt hjärta och se ditt eget värde, uppskatta dig själv så kommer andra att göra det också. När Solen går in i Jungfruns tecken och Merkurius vänder retrograd här sedan från den 23 augusti aktiveras en ny äventyrslust för dig och du kan få ett bredare perspektiv på ditt liv. Det är en perfekt tid att resa och du kan komma att möta både nya människor men också människor från ditt förflutna kan ge sig till känna nu. Det är en social period som börjar för dig nu och det är en perfekt tid att fördjupa dina studier och att reflektera över de stora frågorna i livet och vad ditt livssyfte är. Den 31 augusti har vi en fullmåne i Fiskarna som ber dig att släppa taget om relationer som dränerar dig på energi och vara beredd på att nya människor fortsätter att komma in i ditt liv. Det är viktigt att du sätter gränser så att rätt människor kommer in - men du är som en magnet nu. Ta chansen att prata, mingla, networka och var med dem som berikar ditt liv.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Jordgubbskvarts och Clear Quartz

♒︎ VATTUMANNEN

Den här månaden har vi tre stora månhändelser vilket är lite ovanligt. En nymåne och faktiskt två fullmånar. Vi har dessutom en Lejonportal den 8/8, ett härligt möte mellan Venus och Solen den 13 augusti och en Merkurius retrograd i slutet av månaden. Månadens tema för alla är kärlek. Att lyssna till vad hjärtat viskar och att söka svaren inte bara med intellektet utan verkligen låta hjärtat vara med. Den 1 augusti har vi en fullmåne i ditt tecken som verkligen ger dig chansen att skifta identitet, ömsa skinn och träda ut som ditt nya, sanna jag. Det är en viktig tid för dig för när vi sedan kommer till nymånen den 16 augusti i Lejonet behöver ditt nya jag, ditt mer sanna jag fundera på hur det påverkar dina relationer att du nu vågar vara mer och mer dig själv. Venus går retrograd i Lejonet och berikar dina relationer med både kärlek och skönhet och bli inte förvånad om mycket ställs på ända, förändras eller förnyas nu med din partner eller om du inte har någon partner kan det komma in någon nu som vänder upp och ned på din värld på ett väldigt positivt sätt. Det viktigaste att tänka på här är att bara vara dig själv. Det kommer ta dig exakt dit du vill och dit du behöver gå. När Solen går in i Jungfruns tecken och Merkurius vänder retrograd här sedan från den 23 augusti aktiveras du på en djupare nivå och du har alla möjligheter att våga öppna upp och prata om de allra djupaste och svåraste frågorna. Fundera gärna nu över om det finns något inom dig som begränsar dig från att våga leva fullt ut. Gå tillbaka över de senaste 6 månaderna och se dig själv lite utifrån för att upptäcka din egen utveckling och allt du faktiskt åstadkommit. Merkurius kan hjälpa dig att hitta viktiga svar nu. Den 31 augusti har vi ytterligare en fullmåne och nu i Fiskarnas tecken. Den ber dig att se över din ekonomi, dina värderingar och vad du spenderar dina pengar på. Lägger du pengarna på det du verkligen vill och behöver? Du kan växa otroligt mycket genom att linjera ditt spenderande med dina värderingar.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Grönkvarts och Peach Månsten

♓︎ FISKARNA

Den här månaden har vi tre stora månhändelser vilket är lite ovanligt. En nymåne och faktiskt två fullmånar. Vi har dessutom en Lejonportal den 8/8, ett härligt möte mellan Venus och Solen den 13 augusti och en Merkurius retrograd i slutet av månaden. Månadens tema för alla är kärlek. Att lyssna till vad hjärtat viskar och att söka svaren inte bara med intellektet utan verkligen låta hjärtat vara med. Den 1 augusti har vi en fullmåne i Vattumannen som ber dig att släppa taget om kontrollen lite och go with the flow. Att våga gå in i de lite mer mystiska och andliga världarna, att meditera och koppla upp dig mot universum. Din känslighet kan vara förstärkt just nu så försök att vara så mycket för dig själv som du kan då mycket känslor kan komma upp och andras energi påverka dig extra starkt nu. Skriv gärna drömdagbok fram till nymånen den 16 augusti och se vilka ledtrådar som kommit till dig i dina drömmar. Nymånen i Lejonet sätter lite fart på dina dagliga rutiner, ger dig lite perspektiv på hur du vill att dagarna ska se ut, vad du vill äta, hur din träning ska se ut och hur din hälsa kan förbättras och förfinas. Det är en starkt helande energi som kommer med denna måne för dig så ta verkligen chansen nu och starta den där nya hälsorutinen eller börja träna. Motivationen kommer gratis för dig nu. Det kan dyka upp nya möjligheter på ditt jobb, eller ett nytt jobb kan öppna upp nya möjligheter för dig nu. När Solen går in i Jungfruns tecken och Merkurius vänder retrograd här sedan från den 23 augusti aktiveras dina relationer och Merkurius retrograd ber dig att verkligen reflektera över vad som funkar och vad som inte funkar i dina relationer. Vid fullmånen den 31 augusti i ditt tecken uppstår en stor och vacker möjlighet för dig att verkligen våga vara dig själv, och våga leva ut ditt fulla jag i alla sammanhang, inte bara inom dig. Saturnus är också med och hjälper dig att våga sätta gränser i dina relationer och att våga släppa taget om relationer som inte respekterar dig och dina gränser.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Selenit och Aprikos Agat

 

ASTROPROGNOS FÖR AUGUSTI

I augusti får vi kosmiska influenser av utåtriktade, lekfulla och kärleksfulla artisten Lejonet och mot slutet även den uppmärksamma prästinnan Jungfrun - detaljernas mästarinna, hälsans budbärare och perfektionens drottning. Vi har alltså elementen eld (Lejonet) och luft (Jungfrun) att leka med.

Lejonets säsong bringar alltid mycket flärd och fest. Lejonet ber oss att bejaka lekfullheten och kreativiteten. Att våga skina i takt med Solen. Att vara romantiska och öppna våra stora hjärtan till allt och alla.  Det är en perfekt period för kreativt skapande och för att leka med varandra. Det är också en otroligt kärleksfull och passionerad energi så romantiken kan komma att flöda in nu. Särskilt med Venus som backar tillbaka genom Lejonets tecken. Och Venus möte med Solen den 13 augusti är en särskilt underbar dag att ta vara på. När vi sedan den 23 augusti vandrar vidare mot Jungfrun är det dags att börja jobba igen, att ta tag i saker, din hälsa och dina dagliga rutiner och fråga dig hur du kan vara till hjälp, hur kan du bidra? Jungfrun är vårt mest hjälpsamma tecken och hon vill verkligen stå till tjänst. Kanske därför det alltid känns lite extra kul att gå till jobbet just den här tiden på året. Vi har också den här månaden för ovanlighetens skull hela tre ”Moon events”, en nymåne och två fullmånar. OCH vi har den mäktiga Lejonportalen öppen i början av augusti med sin kulmen den 8/8. Mer om allt detta nedan.

Lite om Pluto och Noderna. Genomgående den här perioden är också att transformationens mästare Pluto är i kvadratur med Noderna vilket gör att det kan kännas lite utmanande men budskapet är verkligen att se på alla utmaningar som möjligheter. Fokusera på allt du har tagit dig igenom och allt som du har löst, alla hinder du överkommit. All transformation du genomgått för att vara där du är just precis nu och var så extremt stolt över dig själv. Vi är här för att utvecklas och expandera som människor. Vill vi nå ett högre medvetande behöver vi gå djupt och sikta högt och det är det den här tiden nu ber oss att göra.

Augusti månad börjar den 1 augusti med en alldeles underbar och kraftfull superfullmåne i Vattumannen med Solen exakt mittemot i Lejonet. Vi får alltså polariteten i dessa båda tecken att jobba med. Vi har mind (Vattumannen) vs. Heart (Lejonet). Sinnet, intellektet å ena sidan och hjärtat och känslorna å andra sidan. Budskapet denna måne är att försöka hitta en balans häremellan. Vi har länge levt i en tid med stort fokus på vårt sinne, vi tänker oss fram till lösningar snarare än känner men Solens budskap till oss denna mäktiga fullmåne är att komma ner i hjärtat. Det är det de allra flesta av oss behöver för att hitta en balans. Hjärtat är där du kan hitta de sanna svaren. Vattumannen är frihetskämpen, rebellen som går sin egen väg och för att du ska hitta din sanna och helt egna väg behöver du lyssna till ditt hjärta. Vattumannen handlar också om community, om samarbete och om att hitta lösningar som är för det högsta bästa för mänskligheten. Det är teknologi och innovation. Och om vi låter hjärtat vara med här så kan vi komma närmare varandra på riktigt, hitta likasinnade, skapa briljanta möjligheter och ha roligt tillsammans. Vi har några viktiga aspekter också denna fullmåne. Jupiter gör en kvadratur till Solen och Månen (om än inte exakt) och kan hjälpa till att visa vägen till den där eftertraktade balansen. Mars och Jupiter gör en fin trigon vilket ger oss stora möjligheter att se på saker, projekt och relationer med knivskarp skärpa så att vi kan göra de justeringar och förfiningar som behövs för att nå längre, högre och djupare. Vi kan hitta svaren på vad vi behöver för att optimera vår hälsa och vårt välmående likaväl som hur vårt jobb och dagliga rutiner kan förbättras för att vi ska må så bra som möjligt. Men viktigast att ta med sig denna fullmåne är att hitta in i våra hjärtan, balansen mellan huvud och hjärta att söka svaren inte bara med intellektet utan låt hjärtat vara med. Men låt inte känslorna bli överhettade utan ta hjälp av coola Vattumannen för att balansera upp och ge dig chansen att verkligen gå din egen väg nu.

2 augusti har vi Merkurius i Jungfrun i opposition till Saturnus i Fiskarna vilket kan ge oss möjligheter att få saker gjorda, bli organiserade och städa upp men det kan också innebära lite för mycket kontrollbehov, både individuellt och kollektivt så var snäll mot dig själv och våga släppa loss lite grand och få inte panik om du inte har kontroll på allt – det har vi ändå aldrig så låt dig istället dras med av lejonets lekfulla energi och låt hjärtat leda vägen.  

6 augusti har vi Solen och Jupiter i en kvadratur som påminner oss om att fundera över våra värderingar och om de kommer från kärlek och hjärtat eller egot. Ta dig en funderare och våga också gå mot det som är i linje med dina innersta värderingar.

8/8 LION’S GATE. Inte alla astrologer pratar om Lion’s Gate utan denna dag är snarare en del av de ännu lite mer esoteriska lärorna inom astrologin och andra esoteriska system och filosofier. Allt fler astrologer lyfter dock fram den som en av de viktigaste portalerna på året. Och jag fullkomligt älskar denna dag och denna tid. Inte minst för att det är en så otroligt kärleksfull energi mitt i Lejonets säsong men nu får vi dessutom Sirius influenser och ljus som strömmar ned mot oss och belyser alla våra gåvor lite extra. Sirius är en av de klarast lysande stjärnorna på stjärnhimlen och benämns ofta som vår ”Spiritual Sun”. Medan Solen ger våra fysiska kroppar liv och energi så ger Sirius vår spirituella kropp liv och energi. Sirius är vid den här tiden linjerad med Jorden och Orions bälte och Solen befinner sig då också i det tecknet den styr – Lejonet. Och nu kan vi också återigen se Sirius på himlavalvet då den kommit tillräckligt långt ifrån Solen. Sirius har varit otroligt viktig för många av våra förfäder och äldre civilisationer, ursprungsbefolkningar och läror och många trodde att Sirius var ”the gateway to heaven”. Det som sägs om denna dag är att det är som att en galaktisk portal öppnas upp och ljuskoder och frekvenser som vibrerar otroligt högt kommer ned och aktiverar oss och vårt energisystem (chakrasystemet) framförallt spirituellt och och det kan nästan upplevas som en spirituell pånyttfödelse. Det sker även en aktivering av moder Jords själ och spirit. Den här portalen kan användas för att öppna upp våra chakran och vi kan nu uppleva att nya kunskaper, nya färdigheter och gåvor kommer till oss. Inspiration, nya idéer och en förhöjd medvetenhet.

Siffran 8 är ju också lite extra magisk då den står för evighet – infinity och manifestation. Den är kraftfull och ger oss styrka att stå i vår egen sanning och följa vår väg.

Så en fantastisk dag för ritualer, meditation, manifestering och att bara ta emot. Och precis som fullmånen den 1/8 så handlar det allra mest om att vara i ditt hjärta. Det är en aktivering av hjärtchakrat som sker nu. Var också uppmärksam på och öppen för idéer, tankar och känslor som kommer till dig nu. Du kan få viktiga meddelanden, mycket härligt kan hända snabbt och nya möjligheter öppna upp sig!

9 augusti har vi återigen vår kärleksplanet Venus i en kvadratur till rebellen Uranus vilket kan skaka om våra hjärtan lite grand, men också ge oss lite mer mod och en känsla av att vi vill ut i världen och förändra den med vår kärlek. 
Venus är nu retrograd i Lejonet och syns inte på himlavalvet alls så hon är mer inåtvänd, hon genomgår en transformation för att födas på nytt på andra sidan. Och med frihetskämpen Uranus med i bilden kan nya plötsliga insikter om dig själv och dina värderingar komma fram i ljuset. Var har du satt ego före hjärtat?

13 augusti Venus Cazimi och en s.k. Venus starpoint. Venus och Solen möts denna 13:e – vilket känns extra magiskt då siffran 13 representerar the divine feminine och är ett otroligt kraftfullt nummer som har fått alldeles för dåligt rykte. Det är gudinnans nummer och Venus är ju vår kärleksgudinna. Här möter hon Solen och skapar en ny s.k. Venus Starpoint på himlavalvet i Lejonets tecken. Ännu en dag att koppla in i hjärtat att verkligen känna att du ÄR kärlek. Kärlek är den högsta frekvensen och det är där vi vill vara, att mänskligheten ska vara. Hur kan du hänge dig åt kärleken? Kommunicera från hjärtat? Visa mer medkänsla och förlåtelse gentemot andra och mot dig själv? Vilka steg behöver du ta, vad behöver du för att du ska kunna agera mer från hjärtat och vara i kärlekens ljuvliga energi? Månen befinner sig idag i moderliga Kräftan och ger oss en extra omhändertagande energi. Var snäll mot dig själv och andra. Ta hand om dig själv som om du vore din egen mamma och glöm inte ”Mothers also need mothering”. Venus återföds nu som morgonstjärna igen, hur kan du återfödas i denna otroligt kärleksfulla energi?

14 augusti är Venus i en trigon med Chiron och vi får en lite extra healande energi rakt in i vårt hjärtchakra. Som ni märker är det hjärtats månad och detta kan verkligen hjälpa oss att våga öppna upp våra hjärtan vilket hela den här månaden handlar om. I hjärtat ligger också vår mänsklighet – vi är här på Jorden för att vara människor, i allt vad det innebär med att känna alla våra känslor, i ups and downs. Vi lever i en tid där teknologin tar över alltmer, AI har kommit in och ändrat spelfältet totalt och det allra viktigaste att komma ihåg nu är att ”stay human”! Nyckeln ligger i hjärtat. Där börjar och slutar vår läkning. Där ligger vår visdom och där hittar vi också vår spirit och vår själ. 

16 augusti har vi en ljuvlig och kärleksfull nymåne i Lejonet och den här dagen är fylld med spännande astrologiska aspekter. Med Venus som pånyttföddes den 13/8 har vi nu med denna nymåne en otroligt stark nystartsenergi. Månen är på väg att födas på nytt och i detta mellanrum är allt möjligt. Denna nymåne kommer också med en otroligt feminin kraft och energi med Venus och Lilith som ramar in henne otroligt vackert. Så en måne att dansa, vara med din systertribe och bejaka den feminina energin som finns i oss alla. Uranus är med och väcker våra mer rebelliska sidor så nu får patriarkatet verkligen se upp! Det är dags för balans här på jorden – balans mellan det maskulina och det feminina, ingen ska styra över den andre. Och denna nymånes energier kan verkligen skapa förändring till det bättre i det här avseendet. Det är också en dag för kreativt skapande, för att verkligen börja våga följa vårt flow, bejaka alla sidor av oss själva, särskilt de mer feminina. Perfekt tid att starta projekt, börja på ett nytt jobb, träffa nya människor, stå på scenen, kommunicera och skapa vackra saker.

21 augusti Solen i Lejonet är trigon till norra noden - så kraftfull, passionerad, kreativ, eldig och driftig energi idag. Perfekt dag att starta något nytt, go public med något av dina projekt. Våga lite extra, ta ett kliv framåt för sedan går Merkurius retrograd den 23/8 och då vill vi redan vara i energin av det nya så att vi kan fördjupa jobbet med det snarare n att starta nya saker.

23 augusti Jungfruns säsong börjar då Solen nu träder in i detta härliga och tjänstvilliga lufttecken. Idag går Merkurius retrograd i Jungfruns tecken så nu kommer en period att gå igenom saker i detalj, göra färdigt, avsluta projekt, städa ur och rensa. Utvärdera, analysera och gå inåt. Vi kan också verkligen nu ta chansen att gå igenom vår hälsa och våra dagliga rutiner – hur ser det ut här, vilka justeringar behöver du göra för att må så bra som möjligt? Jungfrun är vår prästinna och healer och kommer med så mycket visdom kring vad hälsa egentligen är. Hur vi på ett mer naturligt sätt kan förhålla oss till våra kroppar, vårt välmående och vår hälsa. Reflektera också gärna över hur du kan stå till tjänst och hjälpa andra. Vi har en väldigt stark Jungfruenergi just den här dagen och Merkurius är också extra stark idag då han vänder retrograd så kommunikationen kan vara livlig, nyheter kan komma upp och idéer kan komma nu om hur du faktiskt vill leva ditt liv. Var behöver du städa ut lite grand i din omgivning? Hemma, i dina relationer, på jobbet?

24 augusti är Mars i Jungfrun och Pluto i Stenbocken i en trigon – det är en stark ”pushig” energi – get to work! Mars är vår drivkraft och Pluto är transformation och dessa båda samspelar fint idag för att du ska kunna avsluta något som du behöver bli klar med för att kunna ta nästa stora steg.

27 augusti går Mars in i relationernas mästarinna Vågen. Och vi kan med Mars i Vågen våga ta nya steg i våra relationer. Han ger oss alltid drivkraft, energi och mod. Han kan också vara lite aggressiv så var noga med att vara kvar i hjärtat och låt kommunikation och handling komma ifrån en kärleksfull plats. Men stor förändring i våra relationer kan nu vara möjlig eller nya relationer komma in då vi blir lite extra modiga: Med Venus fortfarande i Lejonet har vi kvar den kärleksfulla Lejonenergin så stor kärlek och passion kan uppstå om du håller dig grundad i ditt hjärta. Se att alla kommer med sina sår, så även du. Våga bryta igenom barriärer som tidigare varit för hårt uppbyggda. Våga gå djupare nu i dina samtal med din partner utan att gå in i maktkamp. Se istället de vackraste sidorna hos varandra och mirakel kan ske i de mest trötta relationer.

29 augusti går Uranus retrograd och ber oss att nu verkligen se över hur vi lever våra liv här på Jorden, hur vi nyttjar eller snarare utnyttjar Jordens resurser och fråga oss hur vi kan komma mer i samklang med naturen. Hur kan vi återigen leva i symbios med naturen och förstå att vi inte är separerade från Jorden. Vi är ett med henne och vi behöver ta lärdom av ursprungsbefolkningarnas visdom om moder Jord och hur vi bäst kan ta hand om henne så att hon kan ta hand om oss. Vi kan också ta chansen att gå igenom vår ekonomi, våra finanser och på en mer global nivå, våra finansiella system. Vilken värld har de nuvarande ekonomiska systemen skapat och vilken värld vill v i egentligen ha? Mycket att fundera över den här perioden då Uranus går retrograd genom Oxen.

31 augusti - denna sista dag i augusti har vi en superfullmåne i Fiskarna och mitt emot den lyser Solen nu i Jungfruns tecken. Fisk/Jungfruaxeln brukar kallas för hälsoaxeln inom astrologin. Jungfrun står för vår fysiska, kroppsliga hälsa och Fiskarna jobbar på det mer esoteriska planet med vår själsliga och spirituella hälsa. Så en måne för healing kroppsligen och själsligen. Fiskenergin kastar ett magiskt skimmer över den här dagen och ger åtkomst till den andliga världen. En dag för djup meditation och för drömmar, kreativitet och skapande. Nu kan vi få fatt i vår egen inre mystiker. Fiskarna ger oss en kontakt med universum som inget annat tecken och ökar vår känslighet för energier. Så du kan uppleva att världen runt dig blir mer högljudd, till och med lite störande med din ökade känslighet. Så gå inåt om du behöver och var gärna för dig själv så mycket du kan idag. Det är också bra att grunda sig eftersom Fiskarnas energi är väldigt luftig och esoterisk och det är lätt att bli överstimulerad och sväva iväg. Med grundning kommer du i kontakt med kroppen vilket är viktigt just nu för att åtnjuta den healing som kan uppnås. Saturnus är högst närvarande den här fullmånen och kan komma med lite irriterande förmaningar och kontrollbehov. Han kan påminna oss om våra åtaganden och hålla oss kvar nere på jorden. Det kan kännas lite utmanande men han kan också lära oss mycket, att sätta gränser och få saker och ting gjorda. Försök att stanna i hjärtat så mycket du kan – som vi fick lära oss på fullmånen den 1 augusti. Det är som sagt här nyckeln ligger. Både Jungfrun och Saturnus kan vilja dra dig upp till ditt huvud och sinne och börja överanalysera och tänka rationellt, vilket kan vara lite bra beroende på var du befinner dig men var vaksam och glöm inte hjärtat.

Summa summarum – all about the heart den här månaden. Kärlek är det stora temat och vi får nu en helt otrolig möjlighet att verkligen komma ner i våra hjärtan och börja agera från kärlek med känslorna i fokus.

Denna artikel är skriven av vår magiska astrolog Josefina Carlbom