HOROSKOP & ASTROPROGNOS - SEPTEMBER

Fokus, förfina och fresh start.

I september får vi kosmiska influenser av uppmärksamma prästinnan Jungfrun - detaljernas mästarinna, hälsans budbärare och perfektionens drottning och den balanserade, rättvisa relationsexperten Vågen. Vi har alltså elementen luft (Jungfrun) och jord (Vågen) att leka med.

HOROSKOP (scrolla längre ner för Astroprognos för september och se vilka datum du ska hålla extra koll på

Horoskopen läses utifrån din ascendent 

♈︎ VÄDUREN

Den här månaden präglas av Venus som avslutar sin retrograd genom Lejonet och Merkurius som under första halvan av månaden befinner sig retrograd i Jungfrun. Vi får verkligen under första halvan av månaden möjligheten att reflektera och hitta svaren inom oss för att sedan mot slutet av månaden ta aligned action på allt vi har lärt oss, både när det kommer till oss själva och våra närmaste relationer. För dig kära Vädur handlar Merkurius retrograd mycket om att rensa ut, organisera, hitta strukturer och gå på djupet in i minsta lilla detalj. Hur vill du att dina dagar ska se ut, var behöver du hitta mer alignment och hur kan du uppnå ett högre välbefinnande på alla plan också hälsomässigt?
Venus i Lejonet under hela sommaren har vidrört områden som kreativitet, lekfullhet och kärlek, romantik och passion. Troligen finns det insikter som har kommit till dig under den här perioden när det kommer till dina relationer, vad du behöver förändra eller förfina, påbörja eller avsluta. När Venus vänder direkt igen från den 4 september kan du känna att det lättar lite och att du får en klarhet i vilka beslut du behöver fatta. Mars i Vågen ger dig det driv du behöver för att våga ta de samtal du måste ta. Nymånen i Jungfrun innebär en nystart deluxe! Nu vänder energierna helt om och resten av månaden är en perfekt tid för dig att lansera nya projekt, ta nya kliv framåt och våga leva ut alla dina retrograd-insikter! När vi går in i Vågens säsong blir relationstemat extra starkt för dig. Det kan vara en del saker att jobba på här men Venus har visat dig vägen under hela sommaren och förhoppningsvis vet du vad du behöver göra. Den 29 september har vi en fullmåne i ditt tecken som lyser på allt som är du och här kan du verkligen pånyttfödas. Som fågel Fenix stiger du ur askan med så otroligt många nya insikter om dig själv och ditt mission här på Jorden.

Bra och lyckosamma dagar är 4 september för att kalla in mer överflöd, 6 september för insikt och klarhet, 29 september för action kring dina relationer.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Clear Quartz och Flower Agat 

♉︎ OXEN

Den här månaden präglas av Venus som avslutar sin retrograd genom Lejonet och Merkurius som under första halvan av månaden befinner sig retrograd i Jungfrun. Vi får verkligen under första halvan av månaden möjligheten att reflektera och hitta svaren inom oss för att sedan mot slutet av månaden ta aligned action på allt vi har lärt oss, både när det kommer till oss själva och våra närmaste relationer. För dig kära Oxe ger Merkurius retrograd i Jungfrun under första delen av månaden dig möjlighet att komma ihåg att ha kul, att leka dig fram lite mer. Det är en perfekt period för dig att reflektera över vad du älskar att göra, vad som gör dig riktigt glad, får dig att skratta – och göra mer av det.
Venus resa under sommaren kan ha fört med sig nya insikter om ditt hem, dina närmaste relationer, din familj. Vad du värderar i livet. Så ta nu aligned action och gör de förändringar i ditt hem eller i dina omgivningar som du behöver. Skapa en plats i ditt hem som är bara din, som du kan göra riktigt vacker och fylla med din energi. Dags att återinföra harmoni i ditt hem. Nymånen den 15 september och tiden därefter kommer vara en perfekt tid för dig att starta något nytt, våga komma ut med dina idéer, dina skapelser. Dags att ta klivet. OCH fortsätt att göra mer av det som gör dig glad, lek dig fram. Kanske vill du göra något som har med barn att göra? När Solen glider in i Vågen får du kanske nya insikter om hur du vill ha dina dagar, vilka hälsorutiner eller träningsrutiner du vill införliva i ditt liv eller avskaffa? En väldigt bra tid för att ge lite extra energi åt ditt arbete. Här kan du också få lite nya möjligheter. Vid fullmånen den 29 september i Väduren kan du må extra bra av att vara lite mer för dig själv, att djupdyka i livets mysterier och skriva av dig kring vad du vill att hösten ska föra med sig för känslor för dig. Hur vill du må, hur vill du känna dig? Och för det behöver du ensamhet och stillhet. Känn in. Meditera. Skriv.

Bra och lyckosamma dagar är 4 september för att kalla in mer överflöd, 6 september för insikt och klarhet, 29 september för action kring dina relationer.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Pinolith och Solsten.

♊︎ TVILLINGARNA

Den här månaden präglas av Venus som avslutar sin retrograd genom Lejonet och Merkurius som under första halvan av månaden befinner sig retrograd i Jungfrun. Vi får verkligen under första halvan av månaden möjligheten att reflektera och hitta svaren inom oss för att sedan mot slutet av månaden ta aligned action på allt vi har lärt oss, både när det kommer till oss själva och våra närmaste relationer. För dig kära Tvilling innebär Merkurius retrograd en tid för reflektion kring dina närmaste familjemedlemmar och ditt hem och du kan må bra av att vara hemma lite mer, se om ditt hem och låta det verkligen bli din borg. Merkurius är din styrande planet så dess rörelser påverkar dig aningen mer än andra tecken. Nu befinner Merkurius dessutom sig i det andra tecknet han styr – Jungfrun – och det ger dig en känsla av klarhet. Venus resa genom Lejonet har troligen handlat inte bara om dina romantiska relationer utan även om dina vänskapsrelationer, relationer med dina syskon, grannar och hur du kommunicerar och är med dem. Det kan ha upplevts som en aktiv period för dig - social, kommunikativ och sprudlande. Men under Venus retrograd kan saker ha kommit upp inom dig – insikter om vissa relationer som du nu från den 4 september när Venus vänder direkt igen kan börja ta tag i. Vem behöver du prata med? Finns det kanske någon i din vänskapskrets som du börjar få mer än vänskapliga känslor för? Nymånen i Jungfrun den 15 september innebär en nystart när det kommer till ditt hem och din familj, nu är det dags att ta action på de insikter du har fått under Merkurius retrograd. Finns det något du förändra för att skapa mer harmoni? Det kanske är dags för en flytt till och med? Det är en fantastisk tid för att bjuda på middagar, samla dina nära och kära och för djupa härliga samtal. Den 23 september går Solen in i Vågen där också starka Mars befinner sig. Så nu kan det bli fart på din kreativitet – skapa och lek dig fram och ska du starta något – gör det NU! Det är perfekt tid för det. Du har en särskild kraft bakom dina ord nu. Människor lyssnar på dig så ta till vara den här energin och ta ett kliv fram mot dina drömmar. Hör av dig till viktiga kontakter. Skicka det där lite vågade mailet/meddelandet som du kanske annars inte vågat och det kan öppna upp stora möjligheter! Den 29 september har vi en fullmåne i Vågen som alltid handlar en hel del om relationer men för dig så kan det bli lite extra romantiska sparks här och det kan komma in någon i ditt liv som rör om lite grand.

Bra och lyckosamma dagar är 4 september för att kalla in mer överflöd, 6 september för insikt och klarhet, 29 september för action kring dina relationer.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Orkidé Kalcit och Botswana Agat

♋︎ KRÄFTAN

Den här månaden präglas av Venus som avslutar sin retrograd genom Lejonet och Merkurius som under första halvan av månaden befinner sig retrograd i Jungfrun. Vi får verkligen under första halvan av månaden möjligheten att reflektera och hitta svaren inom oss för att sedan mot slutet av månaden ta aligned action på allt vi har lärt oss, både när det kommer till oss själva och våra närmaste relationer. För dig kära Kräfta ger Merkurius retrograd en möjlighet till reflektion kring hur du kommunicerar, dina vänskapsrelationer, hur du använder ditt sinne och vad du egentligen vill fördjupa dig i och lägga din tankekraft på. Det är en underbar period för skrivande, bloggande, för kontakt och för all things communication. Venus resa genom Lejonet och särskilt hennes retrograda period har kanske givit dig möjlighet att få kontakt med dina dolda talanger och gåvor som du nu när hon vänder direkt den 4 september skulle kunna plocka fram och använda i ditt jobb. Nymånen den 15 september kommer med en nystart och nu kan du verkligen få ny energi och känna dig väldigt utåtriktad och social. Du kan vilja ta kontakt med människor som du inte träffat på länge eller helt nya människor. Människor som stimulerar dig intellektuellt. Och det är en magisk tid nu där du genom ditt nätverk kan hitta gömda skatter och möjligheter. Rätt människor kan komma in i ditt liv. Ta dig tid att träffa människor!  Och fortsätt att skriv, ditt ord är nu extra kraftfullt och din kommunikation når fram till människors hjärtan. Så finns det något du vill säga – nu är tiden att säga det! Den 23 september går Solen in i Vågen och möter upp med Mars. Det kan ge dig energi att renovera, måla om eller göra något nytt hemma eller i trädgården. Det kanske också kan vara dags för en flytt eller en större förändring i ditt hem? Den 29 september har vi en fullmåne i Väduren som ber dig att se över din karriär och vad du bidrar med i världen. Är det i linje med dina värderingar? Det är en bra tid att avsluta eller lansera projekt och idéer och kanske någon i ditt nätverk, eller någon ny person som kommer in i ditt liv kommer med oväntade möjligheter nu.

Bra och lyckosamma dagar är 4 september för att kalla in mer överflöd, 6 september för insikt och klarhet, 29 september för action kring dina relationer.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Citrin och Akvamarin. 

♌︎ LEJONET

Den här månaden präglas av Venus som avslutar sin retrograd genom Lejonet och Merkurius som under första halvan av månaden befinner sig retrograd i Jungfrun. Vi får verkligen under första halvan av månaden möjligheten att reflektera och hitta svaren inom oss för att sedan mot slutet av månaden ta aligned action på allt vi har lärt oss, både när det kommer till oss själva och våra närmaste relationer. För dig kära Lejon har det hänt mycket under sommaren. Solen har varit på besök hos dig och lyst på allt som är du. Och Venus har hela sommaren rest fram och tillbaka genom ditt tecken. Det är your time to SHINE och när Venus vänder direkt den 4 september är det dags att kliva ut på scenen som den nya uppgraderade du. Du har en extra strålglans runt dig nu och du är magnetisk. Du attraherar in mer människor än vanligt så det är en perfekt tid för att träffa en ny romantisk partner. Vem vill du attrahera in – sätt ditt fokus och intention på det så kommer rätt person komma in. Med Solen och Merkurius i Jungfrun får du ännu mer kraft att sätta dina planer i verket och under retrograden kan du jobba på att förfina dem, utveckla dem och grunda dig i vad det är du vill göra. När Merkurius sedan vänder direkt vid nymånen den 15 så är det dags att sätta alla planer i verket. Romantiska planer såväl som karriärmässiga planer. Som sagt – du har en unik attraktionskraft nu så passa på att använda den kärleksfullt för att nå dina drömmars mål. Du kan få insikter om hur du kan tjäna pengar på det du skapar så var lyhörd och lyssna till det som kommer till dig. Det finns troligen dolda talanger och gåvor inom dig som du ännu inte utforskat som nu vill komma ut i ljuset och kan bringa in mer inkomster. Den 23 september vandrar Solen vidare till Vågen och möter upp med Mars där. En perfekt period för att networka, skapa nya kontakter, skriva, publicera eller allmänt kommunicera. Den 29 september har vi en fullmåne i Väduren som kan ingjuta en känsla av att vilja resa någonstans. Kanske vill du vidga dina vyer, träffa människor på andra platser i världen?

Bra och lyckosamma dagar är 4 september för att kalla in mer överflöd, 6 september för insikt och klarhet, 29 september för action kring dina relationer.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Granat och Pyrit

♍︎ JUNGFRUN

Den här månaden präglas av Venus som avslutar sin retrograd genom Lejonet och Merkurius som under första halvan av månaden befinner sig retrograd i Jungfrun. Vi får verkligen under första halvan av månaden möjligheten att reflektera och hitta svaren inom oss för att sedan mot slutet av månaden ta aligned action på allt vi har lärt oss, både när det kommer till oss själva och våra närmaste relationer. För dig kära Jungfru är det en intensiv period såklart eftersom så mycket händer i ditt tecken nu. Det här kan vara den viktigaste perioden på året för dig. Vad är det du vill uppnå, vem vill du vara? Solen lyser på dig och ditt innersta nu och ber dig uttrycka dina unika gåvor och din sanna essens! Merkurius är retrograd under första halvan av månaden och då får du verkligen möjligheten att reflektera över vem du vill vara och vad du behöver för att våga vara den personen fullt ut? Venus resa genom Lejonet har kanske också hjälpt dig att hitta dig själv, att fördjupa kontakten med dig och ditt högsta jag. Med nymånen i jungfrun den 15 september är det dags att ömsa skinn och träda ut på scenen som ditt nya jag. Det är dags att skina och plocka fram de sidor hos dig själv som du hittills hållit tillbaka. Det finns ingenting som stoppar dig nu och du kan känna en ny känsla av självförtroende blomma upp inom dig. Du är den du har väntat på! Ditt nya jag återföds och nya möjligheter attraheras in omedelbart som är aligned med den du verkligen är. Den 23 september går Solen in i Vågen och möter upp med Mars där och kan ge dig lite insikter om din ekonomi, dina värderingar och hur du använder dina materiella tillgångar. Det är en bra tid att se över hur dina gåvor och unika talanger skulle kunna bli något som du också kan få en inkomst av. Den 29 september lyser fullmånen i Väduren lite extra på din ekonomi från ett bredare perspektiv. Det kan handla om skatter, lån eller arv - där du faktiskt skulle kunna hitta oanade summor som är på väg till dig. Det är också en tid för att fortsätta utforska dig själv på djupet och också våga ta tag i de mindre attraktiva delarna. De är lika viktiga och en lika stor del av dig som allt det ljusa. Älska hela dig själv! Var öppen för människor som kommer in i ditt liv nu. Det kan dyka upp någon som vill investera i dig nu.

Bra och lyckosamma dagar är 4 september för att kalla in mer överflöd, 6 september för insikt och klarhet, 29 september för action kring dina relationer.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Grön Kvarts och Granat

♎︎ VÅGEN

Den här månaden präglas av Venus som avslutar sin retrograd genom Lejonet och Merkurius som under första halvan av månaden befinner sig retrograd i Jungfrun. Vi får verkligen under första halvan av månaden möjligheten att reflektera och hitta svaren inom oss för att sedan mot slutet av månaden ta aligned action på allt vi har lärt oss, både när det kommer till oss själva och våra närmaste relationer. För dig kära Våg är Merkurius retrograd en bra tid för att bli lite mer introvert, du kan uppleva att du blir lite känsligare för andras energier och behöver vara mer för dig själv än vanligt. Ta den här tiden att fördjupa din spirituella och andliga praktik eller bara gå djupt inom dig själv. Gör vision boards, skriv ned dina drömmar och dröm stort. Bara dina fantasier kan sätta gränserna för vad som är möjligt. Venus resa genom Lejonet kan ha inneburit stora skiften eller fördjupade relationer i dina vänskapsrelationer och communities. Under Venus retrograda period kan insikter ha kommit upp om vilka du vill omge dig med. Vilka människor i ditt community som inspirerar dig och som ger snarare än tar energi. Och när Venus vänder direkt den 4 september är det dags att ta action och göra de förändringar som du behöver för att vara i harmoni i alla dina vänskapsrelationer. Den 15 september har vi en nymåne i Jungfrun som innebär en nystart för ditt mer andliga jag. Du kan komma att få svar nu på frågor som har legat och grott under sommaren. När Solen sedan går in i ditt tecken den 23 september är det dags att skina. Shine Your Light! Solen lyser på allt som är du! Du får vara allt och lite till! Tillåt dig att känna allt. Tillåt dig att släppa lite på kontrollen och kliv ut i oanade territorier. Den 29 september har vi en fullmåne i Väduren som kommer att handla mycket om relationer för dig. Och kanske framförallt vem du är i dina relationer. Är du dig själv? Får du plats? Det är viktigt med balans i relationer och det är ju du expert på men kan det vara så att du har hållit dig själv tillbaka en aning för mycket för att andra ska känna sig bekväma? I sådana fall är det dags att sluta med det och våga visa alla sidor av dig själv! Blomma ut.  

Bra och lyckosamma dagar är 4 september för att kalla in mer överflöd, 6 september för insikt och klarhet, 29 september för action kring dina relationer.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Ametist och Solsten

♏︎ SKORPIONEN

Den här månaden präglas av Venus som avslutar sin retrograd genom Lejonet och Merkurius som under första halvan av månaden befinner sig retrograd i Jungfrun. Vi får verkligen under första halvan av månaden möjligheten att reflektera och hitta svaren inom oss för att sedan mot slutet av månaden ta aligned action på allt vi har lärt oss, både när det kommer till oss själva och våra närmaste relationer. För dig kära Skorpion är Merkurius retrograd genom Jungfrun en perfekt tid för dig att reflektera över vilka grupper och vänskapscommunities du är engagerad i och vilka som är aligned med dig och vilka som kanske inte är det. Du kan få svar på var du och dina värderingar passar allra bäst in, i vilka samarbeten, i vilka sammanhang, grupper och communities. Venus resa genom Lejonet har inneburit stort fokus på din karriär och vad du vill uppnå i livet. Venus retrograd kan ha givit dig insikter som kastar om mycket av det du trodde om dig själv och din karriär. När hon vänder direkt den 4 september är det dags att sätta planer i verket för att förverkliga dig själv på lång sikt. Det är dags att fråga sig vilket legacy du vill lämna efter dig – vad vill du att ditt avtryck ska vara i världen? Dags att gå i den riktningen på riktigt nu. Stop playing small är budskapet till dig! Nymånen den 15 september innebär en nystart på alla vis och nu är det dags att engagera dig med de människor som du verkligen lirar med och det är också dem du kommer attrahera in nu om du vågar vara dig själv. Och där – i dina vänskapsrelationer och communities kan nya möjligheter dyka upp! Så ut och sprid din strålglans, networka, sprid ditt budskap och nya människor kommer troligen komma in i ditt liv som du verkligen känner att du resonerar med på djupet. Kanske dags att starta en cirkel, en ny grupp? Den 23 september går Solen in i Vågen och möter upp med Mars där. En möjlighet för dig att gå inåt och få till dig vital information. Lyssna särskilt på alla meddelanden som kommer till dig nu. En perfekt tid för yoga, meditation, ritualer eller dans. Du behöver se till att energin får röra sig inom dig. Den 29 september har vi en fullmåne i Väduren som ber dig att se över dina hälsorutiner, hur du lever, tränar och äter. Finns det något du vill uppgradera här? Ta chansen nu det kommer vara lätt för dig nu att implementera de practices som du vill föra in i ditt liv. 

Bra och lyckosamma dagar är 4 september för att kalla in mer överflöd, 6 september för insikt och klarhet, 29 september för action kring dina relationer.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Jordgubbskvarts och Granat

♐︎ SKYTTEN

Den här månaden präglas av Venus som avslutar sin retrograd genom Lejonet och Merkurius som under första halvan av månaden befinner sig retrograd i Jungfrun. Vi får verkligen under första halvan av månaden möjligheten att reflektera och hitta svaren inom oss för att sedan mot slutet av månaden ta aligned action på allt vi har lärt oss, både när det kommer till oss själva och våra närmaste relationer. För dig kära Skytt handlar det om at ha lite tålamod i början av månaden, reflektera över vad du vill med din karriär, ditt rykte, ditt syfte. Vad vill du verkligen göra. Venus resa genom Lejonet under sommaren har kanske handlat mycket om kärlek för dig men också om resor, kanske har du attraherats av någon eller något från ett fjärran land. Du kanske har djupdykt i relationstemat genom att studera det lite mer från ett filosofiskt perspektiv. Och nu när Venus vänder direkt den 4 september finns det stora möjligheter för expansion här. Du kanske breddar horisonten och finner kärleken någonstans långt borta men ändå nära. Kanske det kommer in någon ny i ditt liv och tar dig med storm. Nymånen den 15 september innebär en nystart och nu sätter allt fart igen. Nu kan det hända saker snabbt i din karriär – var öppen för nya möjligheter som kommer in. Det är inte dumt att ha ett extra öppet sinne nu för nu kan du verkligen bryta igenom nya barriärer och komma i kontakt med nya människor som kan ta dig väldigt långt. När Solen sedan går in i Vågen den 23 september är networking och att connecta med människor som inspirerar och  motiverar dig superviktigt. Fullmånen den 29 september i Väduren lyser på din kreativitet och ditt unika uttryck. Den påminner dig om att omfamna din optimistiska sida och att ha roligt! Lek dig fram och du kommer hitta många nycklar.

Bra och lyckosamma dagar är 4 september för att kalla in mer överflöd, 6 september för insikt och klarhet, 29 september för action kring dina relationer.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Howlit och Botswana Agat

♑︎ STENBOCKEN

Den här månaden präglas av Venus som avslutar sin retrograd genom Lejonet och Merkurius som under första halvan av månaden befinner sig retrograd i Jungfrun. Vi får verkligen under första halvan av månaden möjligheten att reflektera och hitta svaren inom oss för att sedan mot slutet av månaden ta aligned action på allt vi har lärt oss, både när det kommer till oss själva och våra närmaste relationer. För dig kära Stenbock kan Merkurius ha aktiverat en ny äventyrslust för dig och du kan få ett bredare perspektiv på ditt liv. Det är en perfekt tid att resa och du kan komma att möta både nya människor men också människor från ditt förflutna kan ge sig till känna nu. Det är en social period som börjar för dig nu och det är en perfekt tid att fördjupa dina studier och att reflektera över de stora frågorna i livet och vad ditt livs syfte är. Men ha lite tålamod under den retrograda perioden, förbered dig inför den resa du vill göra och sedan när Merkurius vänder direkt igen den 15 september och framåt är en perfekt tid för att åka på äventyr. Venus resa genom lejonet har kanske givit dig lite djupare insikter om vem du är. Du kanske har hittat nya sidor hos dig och din partner som du vill utforska. Kanske har en ny passion väckts till liv. När Venus vänder direkt den 4 september kan det hända saker i dina relationer. Bli inte förvånad om det blir lite extra spicy och sexual. När Solen går vidare in i Vågen den 23 september blir temat karriär och vad du vill uppnå här i livet. Solen belyser detta och med mars här också kan det hända mycket här nu. Du kan känna att du får ny energi och kraft att göra de förändringar som behövs. Den 29 september har vi en fullmåne i Väduren som för dig kastar sitt ljus över ditt hem och din familjesituation. Något vill manifesteras på det här området och kanske är det så att en förändring är anstående här?

Bra och lyckosamma dagar är 4 september för att kalla in mer överflöd, 6 september för insikt och klarhet, 29 september för action kring dina relationer.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Orange Kalcit och Svart Obsidian

♒︎ VATTUMANNEN

Den här månaden präglas av Venus som avslutar sin retrograd genom Lejonet och Merkurius som under första halvan av månaden befinner sig retrograd i Jungfrun. Vi får verkligen under första halvan av månaden möjligheten att reflektera och hitta svaren inom oss för att sedan mot slutet av månaden ta aligned action på allt vi har lärt oss, både när det kommer till oss själva och våra närmaste relationer. För dig kära Vattuman aktiveras du på en djupare nivå under Merkurius retrograd och du har alla möjligheter att våga öppna upp och prata om de allra djupaste och svåraste frågorna. Och hitta din inre styrka och kraft! Fundera gärna nu över om det finns något inom dig som begränsar dig från att våga leva fullt ut. Gå tillbaka över de senaste 6 månaderna och se dig själv lite utifrån för att upptäcka din utveckling och allt du faktiskt åstadkommit. Merkurius kan hjälpa dig att hitta viktiga svar nu som du sedan kan omsätta i action när Merkurius vänder direkt igen den 15 september då vi också har en nystartande nymåne. Venus vänder direkt igen den 4 september och hon har under sin resa genom Lejonets tecken bett dig att se över dina romantiska relationer och att bjuda in mer romantik. Det kan hända otroligt mycket på relationsfronten för dig nu i september. Det kan ha kommit upp saker under Venus retrograd som gör att du nu behöver göra ganska stora förändringar här. Bli inte förvånat om det kommer in någon ny person som pockar på din uppmärksamhet och du kan slitas mellan att stanna eller att gå. Med nymånen kommer också nya ekonomiska möjligheter. Kanske det kommer någon som vill investera i dig? Eller en investeringsmöjlighet kan dyka upp för dig. Den 23 september går Solen vidare in i Vågens tecken och möter upp med Mars där som kan sätta fart på din äventyrslust . Det kan vara så att du känner att du behöver åka iväg, få nya intryck och bredda dina horisonter. Du kanske också vill ta en kurs någonstans. Det är en chans för dig att verkligen fördjupa dig i något nu som kan ta dina talanger och gåvor till en helt ny nivå. Den 29 september fortsätter den här energin. Det är en väldigt mental energi för dig som handlar om studier, om att lära ut om kommunikation och mycket sociala kontakter. Du skulle absolut kunna möta nya spännande personer nu som kan ge dig nya möjligheter och insikter!

Bra och lyckosamma dagar är 4 september för att kalla in mer överflöd, 6 september för insikt och klarhet, 29 september för action kring dina relationer.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Rosenkvarts och Grön Månsten

♓︎ FISKARNA

Den här månaden präglas av Venus som avslutar sin retrograd genom Lejonet och Merkurius som under första halvan av månaden befinner sig retrograd i Jungfrun. Vi får verkligen under första halvan av månaden möjligheten att reflektera och hitta svaren inom oss för att sedan mot slutet av månaden ta aligned action på allt vi har lärt oss, både när det kommer till oss själva och våra närmaste relationer. För dig kära Fisk aktiveras dina relationer och Merkurius retrograd ber dig att verkligen reflektera över vad som funkar och vad som inte funkar i dina relationer. Och våga verkligen gå på djupet här och du kan även få hjälp av Venus som vänder direkt den 4 september att se klarare. Det kan hjälpa dig att organisera, strukturera och se detaljerna. Hon kan också hjälpa dig att ta hand om dig själv lite extra nu och samtidigt visa hur du kan vara till tjänst för andra. Nymånen den 15 september kommer med en härlig nystart och bli inte förvånad om saker därefter börja falla på plats. Nya möjligheter i dina relationer, ny kärlek kan komma in i form av en ny relation eller att kärleken till din nya partner fördjupas. Ett frieri månne? Den 23 september går Solen in i Vågen och möter upp med mars vilket kommer vara bra för din ekonomi. Se till att använd Mars energi att get organized i dina finances och kanske kommer det in nya ekonomiska möjligheter här. Du får också möjlighet att hitta en ny inre styrka men det kan innebära att du behöver ta tag i sidor inom dig själv som du inte riktigt vill se men som behöver komma upp till ljuset för att läkas. Den 29 september har vi en fullmåne i Väduren som ytterligare skiner på din ekonomi och dina tillgångar och nu finns stora möjligheter till expansion här.

Bra och lyckosamma dagar är 4 september för att kalla in mer överflöd, 6 september för insikt och klarhet, 29 september för action kring dina relationer.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Ocean Jasper och Rubin

ASTROPROGNOS FÖR SEPTEMBER

När Solen träder in i Jungfrun är det dags att börja jobba igen, att ta tag i saker, din hälsa och dina dagliga rutiner och fråga dig hur du kan vara till hjälp, hur kan du bidra? Jungfrun är vårt mest hjälpsamma tecken och hon vill verkligen stå till tjänst. Kanske därför det alltid känns lite extra kul att gå till jobbet just den här tiden på året. Vi har också den här månaden otroligt många planeter retrograd. Merkurius är dessutom retrograd i just Jungfrun i början av månaden vilket ger oss en extra möjlighet att skapa strukturer runt oss, blicka tillbaka över året som gått och se hur vi, genom att förfina detaljerna, kan uppgradera och förbättra saker, projekt och även relationer – vilket vi också har fått lära oss av Venus retrograd i Lejonet.

Även om september bär på många retrograder känner jag att vi samtidigt är i en nystartsenergi. Det ligger en vibrerande förväntan i luften och något nytt är på väg att födas. Här hjälper Merkurius och Solen i Jungfrun oss att se till att alla detaljer är på plats, att allt som behöver rensas ut blir utrensat och att det vi behöver uppgradera i våra hälso- och välmåenderutiner blir uppgraderat. Så att vi står helt redo att transformeras när förändringen kommer från och med nymånen den 15 september då Merkurius också vänder direkt.

Jag känner också starkt att fokus är ett tema för egentligen hela hösten. Att fokusera på det som är viktigt, att välja ett spår och fullfölja det. Att fokuserat jobba mot att nå dina drömmar.

Find Your Focus!

Merkurius i Jungfrun

Merkurius befinner sig under hela september i Jungfrun. Här trivs han väldigt bra då Jungfrun är ett av de tecken han också styr. Merkurius är som sagt retrograd första halvan av månaden och ber oss att se över våra dagliga rutiner, städa ur, rensa ut och göra klart. Vi har redan fått känna av retrograden och här gäller det att se upp lite för det kan bli missar i kommunikationen, teknik kan strula och tåg kan bli försenade så var observant och ta lite höjd för detta. Kom väl förberedd och gör back-ups. Läs igenom dina meddelanden och e-mails en extra gång och ska du skriva på ett avtal – läs det en extra gång. Och läs det finstilta. Retrograder har ofta ett dåligt rykte men jag tycker att det är lite oförtjänt – är vi bara beredda och observanta, hänsynsfulla och närvarande så löser sig allt och vi får faktiskt en skön period av att gå lite mer inåt. Det är en tid för reflektion och för att gå på djupet - in i detaljerna och hitta de där små ledtrådarna till hur du kan göra det du gör lite bättre – (vad det nu innebär för dig), lite mer aligned med den du är. Merkurius ber dig också se över dina hälsorutiner, särskilt nu under hans retrograda period. Hur du äter, vad du äter och när du äter. Finns det något här som behöver förändras. Utvärdera vad som behöver förändras och sedan ta aligned action i andra delen av månaden efter den 15:e. Sätt en plan, en struktur för allt du är, vill vara och vill göra. Passa på nu då vi verkligen kan få stora insikter om hur vi med enkla små medel kan skapa stora förändringar i våra liv på lång sikt. Det ligger i detaljerna. Leta där och du kommer finna svaren. Det är också tid för fokus. Att fokusera på en sak i taget, att hålla ut lite längre än vanligt med ditt fokus, göra klart och avsluta projekt. Lämna så lite halvfärdigt som möjligt. Sista delen av månaden kan du sedan gärna göra slag i saken. Lansera, publicera eller bara allmänt göra det du under retrograden har låtit gro fram. En särskilt bra dag för det är den 25 september då Merkurius gör en fin trigon till Jupiter.

Venus i Lejonet

Venus befinner sig fortfarande i Lejonet och kommer att stanna där till oktober. Så hela september har vi henne kvar här i eldigt passionerade och kärleksfulla Lejonet. Och wow vilken transformerande tid det har varit för våra relationer, kärleken, vad vi värderar i livet, vår kreativitet och i att se skönheten i allt, i oss själva, i andra och skönheten som finns runt omkring oss. Under hennes retrograda period som har varit sedan den 23 juli och varar fram till den 4 september har vi verkligen fått gå på djupet och också lära oss mer om relationen till oss själva och hur vi kan ge oss själva mer kärlek. Vi har fått lära oss saker om våra relationer som kanske inte har varit så roliga men det är samtidigt så otroligt utvecklande. När Venus sedan vänder direkt den 4 september och går mot sin tredje kvadratur med Uranus den 17 september ser vi klarare, har möjlighet att vara lite innovativa, våga ta modiga kliv åt något håll i relationer som kan behöva någon form av förändring, förädling, påbörjan eller avslut – och nu med all den visdom som hon har plockat fram i oss under hennes retrograd – hennes nedstigning i underjorden.

September månad börjar den 1 september med Månen i Väduren vilket kanske är ett tecken på den där nystarten vi pratar om och känner ligger i luften. Väduren är vårt första tecken i Zodiaken. Den snabba, aktiva, pionjären, igångsättaren och ledaren som vågar ta modiga kliv framåt. Med Månen här vågar och vill vi lite mer, orkar lite till och känner oss modiga, drivna och exalterade! Härligt att få börja månaden med den här energin.

Den 4 september vänder Venus direkt igen i Lejonets tecken där hon den senaste tiden varit retrograd. Hennes energi av kärlek, skönhet, relationer och värderingar är extra stark idag så var uppmärksam på vad som kommer upp för dig nu, kanske är det något som når sin kulmen när det kommer till hur du vill att dina relationer ska vara. Samma dag vänder Jupiter retrograd i Oxens tecken. Så våra två lyckoplaneter byter riktning på samma dag vilket är otroligt stort och för mig så innebär det ett skifte i energin.
Jupiter hamnar också i konjunktion till Månen och gör dessutom en fin trigon till Merkurius så den här dagen är Jupiter on fire minst sagt. Det här är den första av två Merkurius/Jupitertrigoner den här månaden. Så var observant på vad som kommer upp i dig nu kring vilken väg du vill gå. Vad vill retrograda Merkurius tillsammans med ”the great expander” Jupiter säga dig och vad är det du behöver jobba på och göra klart fram till nästa trigon som infaller den 25 september då Merkurius är direkt igen och det är dags att lansera det du har genomgått för världen.
Det känns som att stor förändring är att vänta. Vi kan känna en längtan efter att få uttrycka våra innersta önskningar, vad vi verkligen vill, vår sanning. Och vi kan få stora insikter nu om vårt life mission. Vi kan också känna att det är dags att fokusera på vad vi verkligen vill göra i livet, hur vi kan hjälpa andra mer och vara generösa med våra gåvor.
Jupiter och Månen möts varje månad eftersom Månen rör sig så snabbt genom zodiaken. Idag infaller ett sådant möte och det är en perfekt dag för manifestation, att kalla in mer överflöd och gärna göra någon ritual för att kalla in det du önskar mer av i livet.

6 september har vi en Merkurius Cazimi i Jungfrun. Merkurius omfamnas av Solen i ett exakt möte och detta är en lyckans dag mitt i denna retrograd. Just den här dagen kan vi få snilleblixtar, vi kan hitta den sista saknade pusselbiten och djupa insikter kan landa i oss och nya sätt att se på världen och oss själva kan slå rot. Solen liksom bränner bort förvirring och oklarhet och ger oss istället en knivskarp klarhet. Nu kan vi få de svar vi har väntat på. Var uppmärksam på tecken. En bok som ramlar av sin hylla, någon som säger något i förbifarten, ett meddelande från någon som fångar din uppmärksamhet, ett inlägg i sociala medier du fastnar vid. Vad vill universum säga dig?

Den 8 september gör Jupiter en trigon till Solen vilket är en härlig aspekt. Solen i Jungfrun ger retrograda Jupiter i Oxen nya insikter, kanske om hur du kan organisera din ekonomi, hitta nya sätt att få intäkterna att flöda eller se var du behöver täppa till lite luckor.  Jupiter expanderar vår förmåga att se vad som behöver göras och kan komma med oväntade gåvor. Kanske du får ytterligare ledtrådar kring något du fick till dig den 4 september när Merkurius och Jupiter gjorde en trigon. Vad är det du behöver förändra eller justera lite för att det eller du ska nå den fulla potentialen?

11 september är Månen konjunkt Venus. Och detta är ytterligare en aspekt som sker en gång varje månad. Men den här är lite magisk. Den sker på 13 grader i Lejonet och möter även upp med Juno! The divine feminine is rising! En otroligt vacker och kraftfull feminin energi den här dagen. Koppla gärna in med gudinnan inom dig. Din egen feminina energi och låt den komma fram. Dansa, njut, ta ett lyxigt bad, klä dig i något som får dig att känna dig vacker och queen-like.

Den 15 september har vi en nymåne i Jungfrun. Merkurius – dess styrande planet – vänder dessutom direkt igen. En kraftfull dag med mycket stark Jungfruenergi. Ditt sinne, att analysera och skapa strategier och strukturer. Stringens och smartness men se upp lite då Jungfrun också kan fastna i perfektionism och vara kritisk. Självkritisk och kritisk mot andra som inte gör saker perfekt. För Jungfrun  är expert på att hitta den felande länken. Även om mycket är rätt ser hon potentialen och vill att det ska vara helt perfekt och kan bli irriterad om det inte är så. Se upp för din inre kritiker och var snäll mot dig själv. Var snäll mot andra och använd den starka energin istället för att sätta nya intentioner, för din höst, dina dagar, ditt jobb, för din hälsa, ditt välmående. Kanske vill du sätta en ny hälsorutin för resten av hösten. Vad behöver du mer av och vad behöver du sluta med för att uplevel ditt mående på alla plan? Här kommer en fantastisk möjlighet för nystart med allt det du har lärt dig under Merkurius retrograd. Då hade du möjlighet att sätta strukturerna på plats, skapa utrymme för det, get ready helt enkelt och denna nymåne sår du ditt första lilla frö för det du nu vill skapa, lansera, bygga, påbörja. Uranus är med här också och det kan innebära plötsliga insikter i vad du nu vill skapa. Något oväntat. Det kan också innebära att väldigt innovativa lösningar på dina problem dyker upp från ingenstans. Var öppen för förändring nu!

Den 17 september gör Venus ytterligare en kvadratur med Jupiter (tidigare 11 juni och 22 augusti). Och dessa båda planeter är ju våra lyckoplaneter på många sätt. Se om du kan kika tillbaka på energierna tidigare i sommar dessa datum och se om det nu är något Jupiter och Venus vill att du ska manifestera baserat på allt du lärt dig under Venus retrograd genom Lejonet. Månen är dessutom i Vågen idag så temat relationer står på tapeten!

Den 23 september går Solen in i relationernas mästarinna Vågen och vi har nått höstdagjämningen. Nu byter vi säsong och firar det med de magiska energier vi har denna dag som har firats av våra förfäder sedan urminnes tider. Och den här dagen handlar just om att fira. Fira dig själv och allt du har uppnått sedan vårdagjämningen i mars. Ljusets halvår – vad förde det med sig och vad är det nu som du ska skörda frukterna av? Natt och dag är lika långa, slöjan mellan den värld vi kan se och ta på och den mer esoteriska, andliga och magiska världen är tunnare. Det är lättare att få kontakt. Vilka budskap kommer till dig idag? Vi går mot mörkare tider men bara i naturlig mening – nu går naturen mot vila. Vad vill du ta med dig in i hösten? Kanske något som skiftade i dig under Venus och Merkurius retrograd som du nu vill låta blomma ut?

Den 29 september har vi en fullmåne i pionjären och entreprenören Väduren. Och som alltid med fullmånar är det en lek med motsatser eftersom vi har Solen exakt mittemot Månen, i motsatt tecken och lite motsatt energi – nu i Vågen. Här har vi också Mars just nu som ger ett lite extra driv till Vågens balanserade energi. Den här axeln – Vädur/Våg - är också var vi har Månens Noder just nu och den står för jag/vi. Mitt individuella uttryck, självbestämmande, integritet och individualitet å ena sidan och gemenskap, relationer, kompromiss och samspel å andra sidan. Så ta en titt in i den här energin idag. Var har du givit bort för mycket av dig själv till andra, inte vågat stå för den du är, inte fått plats? Och var behöver du kompromissa mer, utgöra en del av en grupp, vara en del av en tvåsamhet, visa medkänsla, hänsyn, omtanke och samspela med andra? Det är svåra frågor men Mars här i Vågen kan hjälpa dig att verkligen våga uttrycka vad du känner och sätta gränser. Vädurens energi ger oss mod och kraft som kan vara superbra att spara på inför kommande förmörkelsesäsong i oktober. Vad vill du manifestera nu – gör det! Allt är aligned för manifestation. Dags att ta klivet!

OCH idag – den 29 september vi har också den tredje kvadraturen mellan Venus och Uranus för den här sommaren (de tidigare två inträffade 2 juli och 9 augusti). Och här kan vi faktiskt kika tillbaka lite på de tidigare två kvadraturerna och vad som hände i livet då. Kanske får vi nu till slut ta det där steget eller får den sista pusselbiten i något som behöver förändras när det kommer till kärlek, romantiska relationer, våra värderingar eller vårt kreativa uttryck. Spännande minst sagt! Uranus och Venus i kvadratur kan skaka om våra hjärtan lite grand, men också ge oss lite mer mod och en känsla av att vi vill ut i världen och förändra den med vår kärlek.  Och med frihetskämpen Uranus med i bilden kan nya plötsliga insikter om dig själv och dina värderingar komma fram i ljuset. Det kan innebära nya innovativa och vågade kreativa idéer och uttryck. Kanske kommer det ett oväntat frieri, en date-förfrågan, någon eller du som vågar erkänna sina innersta känslor. Romantic gestures with a taste of innovation! Det kan också hända att du får plötsliga insikter om hur du kan leva mer enligt dina värderingar.

Summa summarum – använd retrograderna – Merkurius och Venus för att göra klart, fatta beslut, städa, rensa ut, rannsaka dig själv, reflektera och känna in – vad vill du ändra? Och mot mitten och slutet av månaden – take aligned action. Du vågar mer än du tror och ibland måste vi ta obekväma steg åt något håll för att något ännu bättre ska komma in! Fokus och sacred structure – också mycket viktigt nu!

Denna artikel är skriven av vår magiska astrolog Josefina Carlbom