HOROSKOP & ASTROPROGNOS - JULI

Under juli får vi kosmiska influenser av emotionella, känslostyrda och kärleksfulla Kräftan och utåtriktade, lekfulla och kärleksfulla konstnären Lejonet. Vi har alltså elementen vatten (Kräftan) och eld (Lejonet) att leka med. Kräftans säsong kommer med ett lugn, den är mer introvert och inkännande än dess föregångare Tvillingarna. Mer flödande och känslosam, vi kanske drar oss tillbaka lite grand och umgås mer och gärna med de närmaste nära och kära. Vi går mer inåt än utåt och känner våra känslor. Du kan också uppleva att du känner större empati med andra, så låt också känslorna få strömma över till de du älskar, våga visa dig sårbar och säg till de du älskar att du älskar dem. Månen styr Kräftans tecken – följ månens cykel och se vart den bär dig. När vi sedan mot slutet av månaden går in i eldiga Lejonets säsong kommer festligheterna tillbaka, vi känner oss mer utåtriktade och vill träffa allt och alla, ta hand om alla och ha kul tillsammans. Lejonet älskar att leka, skapa och att stå på scenen. Det är en perfekt period för kreativt skapande och för att leka med varandra. Det är också en otroligt kärleksfull och passionerad energi så romantiken kan också flöda in nu. Särskilt med Venus här i Lejonet!

HOROSKOP (scrolla längre ner för Astroprognos för Juli och se vilka datum du ska hålla extra koll på

Horoskopen läses utifrån din ascendent 

♈︎ VÄDUREN

Summer of LOVE is here! För dig kära Vädur är det romantik, fun & play i luften. Din styrande planet Mars dansar tillsammans med Venus vidare igenom Lejonets romantiska och skinande tecken. Mars älskar att vara i Lejonet och du kan känna att du får mycket energi nu trots att vi är i Kräftans säsong som oftast innebär lite mer lugn, harmoni och att sakta ned. När Mars sedan den 10 juli går in i flitiga och service-minded Jungfrun kan du börja få ordning på saker och ting. Du kan känna att du vill strukturera och planera, utvärdera och städa ut. Det är också en perfekt tid för att ta tag i din hälsa lite mer och börja träna. Mars hjälper dig att hålla i och hålla ut och att sätta bra rutiner kring både hälsa, kost och träning nu. Månadens fullmåne den 3 juli i Stenbockens tecken ber dig att fundera särskilt på balansen mellan hem och karriär, det yttre och det inre. Fundera över om du gör det du vill göra, lägger din tid på rätt saker och vilka små justeringar som skulle kunna få dig mer balanserad och får dig att känna att det du visar upp för världen är aligned med ditt inre. När vi sedan kommer till nymånen i Kräftan den 17 juli handlar det mycket om relationer och känslor för dig. Ditt hem och dina nära och kära. Venus vänder retrograd den 23 juli och du får nu möjlighet att se över både din ekonomi och ditt kärleksliv. Den 23 juli går vi också in i Lejonets säsong och då kan du verkligen känna hur kreativiteten börjar flöda, du kan få ännu mer energi och vilja skapa något tillsammans med andra. Du kan känna dig både poetisk och romantisk och vågar kanske säga till den där speciella personen vad du känner. En underbar dag att skriva upp den här månaden är den 27 juli då Venus och Merkurius möts i Lejonet vilket ger en otroligt härlig, kreativ och lustfylld energi att skapa, träffa nya människor, gå på date, sprida kärlek och romantik och bara leka oss fram.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Botswana Agat, Månsten och Agat

♉︎ OXEN

Kära Oxe, solen skiner just nu på ditt mest sociala jag, så kanske dags att gå på den där festen eller ta den där daten trots allt? Eller en liten city retreat med dina vänner? Fullmånen den 3 juli i Stenbocken kommer mer stora lärdomar för dig och du kan finna dig själv studerandes något nytt ämne, gärna något djupare, filosofiskt. Du kan känna att du vill hitta mer mening och djup i livet. Kanske får du också en känsla av att du vill åka till fjärran land för att lära dig om andra kulturer? Din styrande planet Venus befinner sig i kärleksfulla Lejonet hela juli och här handlar det mycket om ditt hem och din inre värld. Du kan känna att du vill försköna hemmet och även ditt inre och kan känna en starkare koppling till din familj nu. Njut av ditt hem, bjud in andra, nära och kära. Perfekt tid att bjuda familjen på middag och rå om dem lite extra. När Mars går in i Jungfrun den 10 juli kommer en kreativ period för dig då det är dags att stiga ut i rampljuset lite, kanske jobba på de projekt som du tycker är allra roligast och som får dig att känna det där pirret. Den 17 juli har vi en nymåne i Kräftan. En perfekt tid för dig att träffa nya människor, för skrivande och kanske ta en kortare trip någonstans. Venus vänder retrograd och Solen går in i Lejonet den 23 juli och för dig kan den här perioden handla mycket om just ditt hem, vill du förändra något där? Finns det något sätt att höja energin i ditt hem? Behöver du rensa ut? Bor du där du vill bo? Vill du kanske köpa något nytt? Det kan också komma upp frågor kring din närmaste familj och hur du kan skapa mer harmoni och skönhet i de relationerna. En underbar dag att skriva upp den här månaden är den 27 juli då Venus och Merkurius möts i Lejonet vilket ger en otroligt härlig, kreativ och lustfylld energi att skapa, träffa nya människor, gå på date, sprida kärlek och romantik och bara leka oss fram.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Citrin, Peach Månsten och Aprikos Agat

♊︎ TVILLINGARNA

Vi har nu lämnat din säsong för att gå vidare till Kräftans säsong där känslorna får ta mer plats. Du kan känna en starkare koppling till dig själv, dina känslor och din kropp. Din intuition kan vara förstärkt nu och när din styrande planet Merkurius vandrar in i Lejonet den 11 juli får du en superboost i allt du vill skapa och kommunicera till världen. Där du också kan låta känslorna få vara med. För det är när du låter känslorna få ta plats, intuitionen och ditt inre återspegla ditt yttre som de riktigt stora möjligheterna kommer för dig och du kan nå extra finansiell lycka. Fullmånen den 3 juli i Stenbocken kan hjälpa dig att släppa taget om det som håller dig tillbaka. Så att du känner dig mer fri. Det är dags att ömsa skinn. Den 17 juli har vi en nymåne i Kräftans tecken vilket belyser din ekonomi och minns då att nyckeln kan ligga i att du faktiskt vågar gå lite mer på känsla i det du gör. Våga lita på att din magkänsla leder dig rätt. Den 23 juli går vi in i Lejonets säsong och Venus vänder också retrograd. För dig handlar den här perioden om relationer, dina vänskapsrelationer kan få lite extra uppmärksamhet och kanske dyker det upp någon person här från ditt förflutna som du vill återknyta kontakten med? Det handlar också mycket om kommunikation. Om du skriver – gör mer av det nu i Lejonets säsong. Bra tid för att göra klart projekt och tänka klart dina tankar. En underbar dag att skriva upp den här månaden är den 27 juli då Venus och Merkurius möts i Lejonet vilket ger en otroligt härlig, kreativ och lustfylld energi att skapa, träffa nya människor, gå på date, sprida kärlek och romantik och bara leka oss fram.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Blå Onyx, Clear Quartz och Jordgubbskvarts

♋︎ KRÄFTAN

Solen lyser nu lite extra på DIG då Solen just nu befinner sig i ditt tecken. Det är en tid då känslorna får ta större plats och du kan känna dig mer emotionell än vanligt. Det är en tid att blicka inåt och bara vara. Den 3 juli blir din styrande planetkropp Månen full i Stenbockens tecken och ber dig att gräva lite djupare i dina relationer men också i vem du är i relationerna. Hur ser balansen ut mellan dina och andras behov? Kompromissar du för mycket eller för lite? Vågar du vara hela dig själv i dina närmaste relationer? Det är en fantastisk dag för dig att riva ned dina murar och låta sårbarheten komma fram. Kanske börjar en ny relation spira just nu? Mars och Venus dansar tillsammans i Lejonets tecken i början av månaden vilket verkligen kan förstärka relationstemat för dig just nu. Romantik kan flöda in om du bjuder in till det. När Mars sedan mot mitten av månaden vandrar in i Jungfrun blir energin lite mer strukturerad och du kan känna att dina tankar klarnar, idéer kan flöda in och nya sociala kontakter knytas. Med nymånen i Kräftan den 17 juli kommer du i fokus. Den du är och visar upp för världen – vem är det? Låter du din inre värld få skina igenom till den yttre? Visar du vem du verkligen är? Venus vänder retrograd i Lejonet den 23 juli och sätter sitt vackra finger på dina materiella tillgångar och ber dig gå igenom dem lite extra och se hur du kan skapa mer skönhet med allt du redan har. En riktigt bra dag för dig att manifestera in mer pengar och överflöd är den 27 juli när Venus och Merkurius möts. Nya möjligheter för dig till nya inkomster kan komma in under hela Lejonsäsongen som börjar den 23 juli så stay open för nya erbjudanden under den här perioden. 

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Aprikos Agat, Gabbro och Rosenkvarts

♌︎ LEJONET

Kära Lejon, du har SÅ mycket härligt som händer i ditt tecken under sommaren och en helt fantastisk tid att se fram emot. Mars, Venus, Merkurius och Solen går igenom ditt tecken den här månaden och ger dig så mycket inspiration, kärlek och möjligheter. Den 3 juli har vi en fullmåne i Stenbocken som ger dig inspiration att ta hand om din hälsa lite mer, kanske börja med en ny träningsrutin? Du kanske avslutar ett projekt nu, eller släpper taget om något på jobbet som inte har känts så bra? Den 10 juli går Mars in i Jungfrun och ger dig en boost i din ekonomi. Kanske kommer nya möjligheter in och du kanske vågar ta stora steg nu i riktning mot mer finansiell frihet genom att du nu aktiverar dina gåvor och dina talanger som du mycket väl kan finna i någon form av serviceyrke, kanske inom hälsa och wellness eller något som har med djur att göra? Den 17 juli har vi en nymåne i Kräftans tecken som kan upplevas väldigt spirituell för dig. Det är en jättebra tid för dig att meditera och fördjupa din spirituella praktik. Många svar kan komma till dig då och kanske får du nu till dig vilka unika gåvor just du besitter och som världen ivrigt väntar på att du ska släppa ut. Den 23 juli går Solen in i Lejonet och Venus vänder retrograd genom ditt tecken. Vilken underbar period detta blir för dig. Här kan stor transformation ske och du kan känna att du kommer ut på andra sidan som en helt ny person. En underbar dag att skriva upp den här månaden är den 27 juli då Venus och Merkurius möts i Lejonet vilket ger en otroligt härlig, kreativ och lustfylld energi att skapa, träffa nya människor, gå på date, sprida kärlek och romantik och bara leka oss fram.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Dalmatin, Amazonit och Regnbågsmånsten

♍︎ JUNGFRUN

Solen befinner sig i känslosamma Kräftans säsong under stora delar av juli vilket kan vara lite utmanande för dig då du kanske hellre är i sinnet än i känslan men här uppmuntras du att inte bara connecta med dina känslor utan att också dela med dig av dem i större grupp. Våga var sårbar – där ligger nyckeln för dig nu. Fullmånen den 3 juli i Stenbocken skiner på dina kreativa gåvor och frågar dig vad du kan släppa taget om för att våga vara mer lekfull och kreativ. Du kan också få stor hjälp här genom att vara med din tribe och utveckla detta tillsammans. När mars den 10 juli vandrar in i ditt tecken får du extra mycket kraft och driv att ta tag i saker. En perfekt tid att ta tag i din hälsa, bjuda in lite mer hälsosamma rutiner och börja träna eller hitta en ny träningsrutin. Nymånen i Kräftan den 17 juli skiner lite extra på sina communities och vänskapsrelationer och kanske kan ge dig nya insikter om vilka som är din soul tribe. Du kan också verkligen ta stora steg i din spirituella utveckling den här månaden. Särskilt när Solen vandrar in i Lejonet från den 23 och Venus också vänder retrograd i samma tecken. Här kan du gå och nå djupt inom de mer esoteriska och magiska världarna och kanske hitta en ny practice som tar dig många steg upp i medvetandenivå. En underbar dag att skriva upp den här månaden är den 27 juli då Venus och din styrande planet Merkurius möts i Lejonet vilket ger en otroligt härlig, kreativ och lustfylld energi att skapa, träffa nya människor, gå på date, sprida kärlek och romantik och bara leka oss fram. 

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Peach Månsten, Jordgubbskvarts och Ametist

♎︎ VÅGEN

Solen befinner sig nu i känslostyrda Kräftan och lyser lite extra på din karriär – här finns det kanske något som vill förändras? Låt dina känslor guida dig och våga följa vad som känns rätt snarare än att analysera allt för mycket. Den 3 juli har vi en fullmåne i Stenbocken som belyser ditt hem lite extra, vad är det här du vill manifestera, kanske är det något du behöver släppa taget om? Kan det vara så att du behöver göra någon förändring i ditt hem eller din boendesituation? Med Solen mitt emot i Kräftan kan det också handla om en förändring i balansen mellan hem och karriär - jobb och familj - som du behöver fundera över. Din styrande planet Venus befinner sig i ljuvliga Lejonet hela månaden och sprider sin kärlek och skönhet över dina grupper, vänskapsrelationer och sociala engagemang. En underbar tid att träffa människor och verkligen hitta dem som är din sanna soul tribe. När Venus vänder retrograd mot slutet av månaden kan det finnas saker i dina vänskapsrelationer som du behöver se över och kanske vårda lite extra. En bra tid att fundera över vad du vill attrahera in i livet och vilka relationer du vill ha. Vilka får dig att le och må bra? Kanske dyker någon upp från förr som vill vara med och leka igen? Den 17 juli har vi en fullmåne som kan komma med nya möjligheter eller väcka något nytt i din karriär. En underbar dag att skriva upp den här månaden är den 27 juli då Venus och Merkurius möts i Lejonet vilket ger en otroligt härlig, kreativ och lustfylld energi att skapa, träffa nya människor, gå på date, sprida kärlek och romantik och bara leka oss fram.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Pyrit, Jordgubbskvarts och Citrin

♏︎ SKORPIONEN

Vi är nu i Kräftans säsong och för dig kan det faktiskt innebära att du vill dra i väg på en resa, gärna långt bort? Kräftans säsong kan bringa äventyrslust och är en perfekt tid för djupare studier för dig – en tid att lära dig nya saker. Om du funderat på att hoppa på en kurs eller utbildning – nu är rätta tiden för det. Den 3 juli har vi en fullmåne i Stenbocken som ber dig att socialisera mera, kanske resa, både längre och kortare och träffa nya människor som kan ge dig nya insikter och perspektiv. Den 11 juli kommer Mars att gå in i Jungfruns tecken och ger dig extra energi att engagera dig i saker som betyder lite extra för dig och att umgås med människor som delar dina värderingar. Du kan också knyta kontakter med människor som kan öppna nya dörrar för dig nu.
Nymånen den 17 juli går också i äventyrets och studerandets tecken. Och du kan verkligen känna att du vill vidga dina vyer. Det är en perfekt tid att publicera något du skrivit eller återigen – resa. Den 23 juli går vi in i Lejonets säsong och Venus vänder retrograd i samma tecken. Nu kommer en tid för dig att verkligen fundera över vad du vill jobba med – gör du det som du innerst inne vill göra? Venus är här och vill hjälpa dig att se över vad du egentligen behöver och vill. Människor kan dyka upp från förr som kan hjälpa dig på den här resan. En underbar dag att skriva upp den här månaden är den 27 juli då Venus och Merkurius möts i Lejonet vilket ger en otroligt härlig, kreativ och lustfylld energi att skapa, träffa nya människor, gå på date, sprida kärlek och romantik och bara leka oss fram.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Amazonit, Grön Månsten och Bärnsten

♐︎ SKYTTEN

Kräftans säsong är här och för dig kära skytt så kan det kännas som en känslomässig resa in i ditt djupaste jag. Men oj vilken transformation som kan ske för dig nu om du vågar stanna upp lite och låta känslorna leda vägen. Din styrande planet Jupiter befinner sig hela året i Oxen och expanderar allt som har med din ekonomi att göra men även din hälsa, ditt jobb och din livsstil. Den 3 juli har vi en fullmåne i Stenbocken som kan ge dig insikter kring din ekonomi, något kanske når sin kulmen på den här fronten. Fundera också på vad du kan släppa taget om när det kommer till din ekonomi eller dina materiella tillgångar, eller kanske sättet du ser på dem eller hur du värderar det du har? Den 10 juli går Mars in i Jungfrun och sprider lite extra energi och driv i din karriär. Den 17 juli har vi en nymåne i Kräftan som ber dig att go deep för då kan du nå nya insikter om dig själv och få de svar du har längtat efter. Det kan också dyka upp nya möjligheter när det gäller investeringar eller människor som vill investera i dig eller dina projekt. Den 23 juli vandrar vi vidare till Lejonets säsong och Venus vänder också retrograd i Lejonet. Den här perioden kan handla mycket om djupare studier och att lära dig nya saker, kanske känner du att du behöver resa bort för att nå nya insikter, kanske träffa någon från förr? Du kan känna en inre äventyrslust och längtan efter att ge dig ut på nya äventyr. En underbar dag att skriva upp den här månaden är den 27 juli då Venus och Merkurius möts i Lejonet vilket ger en otroligt härlig, kreativ och lustfylld energi att skapa, träffa nya människor, gå på date, sprida kärlek och romantik och bara leka oss fram.  

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Kunzit, Pyrit och Grönkvarts

♑︎ STENBOCKEN

Vi är nu i Kräftans säsong och för dig kan det innebära mycket känslor i dina relationer. Här kan det dyka upp saker som du behöver gå djupare i. Så relationer är ett stort tema för dig den här månaden och att våga bejaka dina känslor. Fullmånen den 3 juli sker i just ditt tecken och belyser vem du är och den du visar upp för världen. Vågar du vara dig själv i dina relationer? Vem vill du vara och hur kan du ta några steg närmare den du verkligen vill vara nu. Fundera gärna över vad det är som begränsar dig från att vara dig själv fullt ut? Finns det blockeringar som du nu helt kan släppa taget om? Den 11 juli går Mars in i Jungfrun och det innebär en fantastisk tid för dig att resa och att träffa nya människor. Den 17 juli har vi en nymåne i Kräftan. Nymånar innebär alltid en nystart och här får du en möjlighet till nystart i dina relationer. Kanske en ny person kommer in i ditt liv här? Den 23 juli går Solen in i Lejonet och Venus vänder retrograd i samma tecken. Det här är en fantastisk tid att se över dina finanser, men också dina relationer. Det känns som det är en förändring som behöver ske i någon av dina relationer och Venus kan hjälpa dig att se vad det skulle kunna vara. Du kan uppleva att du behöver mer intimitet, de djupare och viktiga samtalen och det där riktigt härliga passionerade förhållandet. En underbar dag att skriva upp den här månaden är den 27 juli då Venus och Merkurius möts i Lejonet vilket ger en otroligt härlig, kreativ och lustfylld energi att skapa, träffa nya människor, gå på date, sprida kärlek och romantik och bara leka oss fram.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Aura Rosenkvarts, Orange Kalcit och Svart Obsidian

♒︎ VATTUMANNEN

Solen har nu vandrat vidare till känslostyrda och omtänksamma Kräftan och kan göra att du känner dig mer i kontakt med dina känslor vilket passar perfekt med kärleks- och relationstemat för sommaren. Den 3 juli har vi en fullmåne i Stenbocken. Den ber dig att dra dig tillbaka lite, att djupdyka i de mer esoteriska världarna, i din själ för att connecta med ditt högre jag. En underbar dag för djup meditation, att kanske göra någon härlig fullmåneceremoni och lyssna inåt på de budskap som kommer till dig nu. Det känns som en chans att läka ditt inre och din själ. Den 17 juli har vi en nymåne i Kräftan som ger dig en möjlighet att sätta nya intentioner för din träning, vad du äter och hur du använder din energi. En underbar nystart. När vi sedan vandrar in i Lejonets säsong den 23 juli och Venus vänder retrograd genom det tecknet får dina relationer lite extra uppmärksamhet och boost. Fokusera och fundera gärna på vad som gör dig lycklig, vad du behöver i dina relationer och om det är något som behöver förändras i de relationer du har. Om du känner att du behöver prata med din partner om er relation eller något annat är det en perfekt tid för det nu särskilt mellan 23/7-28/7. En underbar dag att skriva upp den här månaden är den 27 juli då Venus och Merkurius möts i Lejonet vilket ger en otroligt härlig, kreativ och lustfylld energi att skapa, träffa nya människor, gå på date, sprida kärlek och romantik och bara leka oss fram.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Selenit, Flower Agat och Aura Rosenkvarts

♓︎ FISKARNA

Solen befinner sig nu i omtänksamma och känslostyrda Kräftans tecken och ber dig att fokusera på att ha riktigt kul. Lek dig fram under sommaren. Gå på känslan, vad känns roligt? Gör mer av det! Du kan också verkligen må bra av att få uttrycka dig kreativt. Kanske måla ut dina känslor. Skriv ned dem. Du kommer troligen uppleva ett stort kreativt flow nu så passa på. Fullmånen den 3 juli i Stenbocken belyser din tribe, dina vänskapsrelationer och de grupper du engagerar dig i. Det kan vara så att något kommer till en kulmen i ditt sociala liv, det kan vara förändringar där eller något som du behöver släppa taget om. Du kanske vill hitta fler vänner eller sammanhang som delar dina värderingar? Den 10 juli går Mars in i Jungfrun och ger dig energi och kraft att ta tag i dina kärleksrelationer. Kanske behöver du säga till någon vad du känner? Den här månaden är perfekt för ”the talk”. Den 17 juli har vi en ljuvlig nymåne i Kräftan som för dig kan bli en otroligt härlig romantisk nystart. En perfekt tid också att starta upp ett nytt kreativt projekt. Den 23 juli går vi in i Lejonets säsong och Venus vänder retrograd i samma tecken. Och den här perioden är fantastisk för att se över hur du spenderar dina dagar, hur du tar hand om dig själv, din kropp och din hälsa. Hur kan du ge dig själv mer kärlek när det kommer till att ta hand om din hälsa? En underbar dag att skriva upp den här månaden är den 27 juli då Venus och Merkurius möts i Lejonet vilket ger en otroligt härlig, kreativ och lustfylld energi att skapa, träffa nya människor, gå på date, sprida kärlek och romantik och bara leka oss fram.

Kristaller som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Orange Kalcit, Botswana Agat och Blåkvarts

 

ASTROPROGNOS FÖR APRIL

Juli månad börjar den 1 juli med en underbar Merkurius Cazimi vilket betyder att Merkurius och Solen möts i en exakt konjunktion i känslosamma och intuitiva Kräftans tecken. Solen lyser starkt på vårt uttryck, vårt sinne och intellekt, på det vi kommunicerar ut i världen nu. Kärlekens språk förstärks inom dig och du kan känna medkänsla med allt och alla och vilja uttrycka det. Här kan vi få stora insikter, hitta lösningar på problem och hitta sätt att uttrycka oss på som för oss framåt. Lyssna på din intuition idag, den är förstärkt och skriv gärna ned det som kommer till dig. Du kan få viktiga budskap som kan ta dig långt, längre än du anar. Merkurius gör också en positiv aspekt till lycko- och turplaneten Jupiter i Oxen vilket kan hjälpa oss hitta riktningen och ge oss en boost av tur och mod att våga lite mer. Dessutom har vi Solen i en positiv aspekt till Jupiter så det är en mäktig energi vi har denna dag. En dag för upgrades helt enkelt!

2 juli har vi vår kärleksplanet Venus i en kvadratur till rebellen Uranus vilket kan skaka om våra hjärtan lite grand, men också ge oss lite mer mod och en känsla av att vi vill ut i världen och förändra den med vår kärlek.  Venus håller just nu på att förbereda sig för sin retrograda period så hon drar sig lite tillbaka men är samtidigt i Lejonet vilket gör henne eldig, passionerad och självständig. Och med frihetskämpen Uranus med i bilden kan det innebära nya innovativa och vågade kreativa idéer och uttryck. Känn in och koppla in dig med ditt hjärta.

3 juli har vi en superfullmåne i Stenbocken – den är nära Jorden så den blir extra stark och stor. Dess lyskraft och energi är enorm och vi kan verkligen här ta stora kliv framåt. Fullmånar innebär alltid ett crescendo, en kulmen – och den här fullmånen ber oss att fundera över hur vi spenderar vår tid. Här finns det nycklar att hämta. Hur kan du förenkla? Hur kan du använda din tid på ett sätt som får dig att känna dig mer balanserad och som för dig närmare dina drömmar? Och hur ser balansen mellan hem och jobb ut – karriär och familj? Balansen mellan det yttre och det inre – det är lite den energin vi har denna fullmåne. Vi har Månen i Stenbocken och Solen i Kräftan – som sagt det inre (Kräftan) och det yttre (Stenbocken) – matriarkatet (Kräftan) och patriarkatet (Stenbocken). Balans mellan det feminina och maskulina inom dig. Balansen mellan att ge och ta emot, att göra och att vila. Där ligger nyckeln. Hur kan du hitta in till den balansen inom dig? Vad behöver du mer av? Månen ber dig också att känna inåt och släppa taget om allt som håller dg tillbaka från att du ska kunna göra det du verkligen vill göra i världen. Stenbockens energi kan nu hjälpa dig att faktiskt lägga ned lite extra effort och tid på de projekt som du verkligen vill jobba med och som är i linje med din väg.

10-11 juli är ganska händelserika dagar, särskilt för Merkurius. Den 10/7 är han alldeles i slutet på sin snabba resa genom Kräftans tecken och gör en fin aspekt till Neptunus och en lite mer utmanande aspekt till Pluto. Så här kan vi verkligen gå på djupet inom oss, känna alla känslor, låt känslorna berätta för dig var du befinner dig just nu. Pluto är transformationens mästare och det kan komma upp saker som du inte hade förväntat dig. Men våga stanna kvar i känslorna och låt allt komma upp. Samtidigt så har vi Neptunus med oss, the higher love, intuitionen, drömmarna och vi kan få fatt i något bortom det vi kan se och känna. Lyssna till din intuition och skriv ned vad du drömmer! Mars går samma dag in i flitiga och service-minded Jungfrun och styr upp oss lite grand. Vi får saker gjorda nu, även de tråkiga. Det kan sorteras i skåp och skrymslen kan rensas. Kanske vi också tar tag i vår hälsa och börjar äta lite mer hälsosamt.

Den 11/7 går Merkurius sedan in i eldiga, passionerade och kärleksfulla Lejonet och kan ge oss mod och kraft att våga säga vad vi känner, visa oss sårbara och öka vår kärlek och medkänsla i det vi säger, tänker och energetiskt kommunicerar ut. Vi kan känna oss lite extra lekfulla och kreativiteten kan nu börja flöda. Venus är också här i Lejonet och förstärker dess energi nu. Just den här dagen gör Merkurius en kvadratur till månens noder – så här kan vi faktiskt ta oss en liten stund att fundera på vad vi har lärt oss det senaste 18 månaderna när Månens Noder varit i Skorpionen respektive Oxen.

12 juli gör Solen gör en kvadratur till Chiron – Solen lyser på våra gamla sår som har med säkerhet och stabilitet att göra men här kan vi faktiskt få möjlighet att läka det vi är rädda för när det kommer till vår trygghet, särskilt vår materiella trygghet.

Den 17 juli har vi så månadens snackis. Ett av de stora skiftena i år! Månens noder byter tecken från Södra Noden i Skorpionen och Norra Noden i Oxen till Södra Noden i Vågen och Norra Noden i Väduren. Så det är en helt ny energi vi går in i nu. Noderna har alltså befunnit sig i Skorpionen och Oxen det senaste 1,5 året och nu byter de så tecken. Så från temat djup transformation, vårt finansiella system och våra materiella tillgångar (den s.k. finansiella axeln) – till temat ”me” vs. ”we” som handlar mycket om relationer – relationen till andra men också till dig själv, balansen mellan att vara vår egen autonoma individ och rätten till självbestämmande och att relatera med andra, att kunna kompromissa och vikten av att kunna samspela med varandra här på Jorden (relationsaxeln).
Den Norra Noden står för vår nya riktning som vi behöver gå emot tillsammans, det vi kollektivt är på väg emot – framtiden och det vi ska lära oss. Det är lite som ett nytt språk vi lär oss att tala. Den Södra Noden är det vi ska ha studerat klart, det är det som kallas ”shadow work” på ett sätt då det handlar om saker vi måste deala med för att kunna utvecklas, individuellt men också kollektivt.
Noderna är alltid mitt emot varandra och återspeglar då den polariteten som de båda tecknen som noderna befinner sig i besitter.
Med Norra Noden i pionjären Väduren kan vi förvänta oss snabb utveckling, stora upptäckter, innovation och framåtanda. Entreprenörsanda. Energin är snabb, modig och driftig. Väduren styrs av Mars så det kan innebära en del aggressivitet i luften också men här hoppas vi att vi kan balansera ut eventuella konflikter med att jobba med den södra Noden i relationernas mästare Vågen. Med Södra Noden här ska vi samtidigt titta på våra närmaste relationer och vad vi kan behöva släppa taget om här.
Väduren är krigstecknet och Vågen fredstecknet… just saying. Vi hoppas att den här 18-månaderscykeln med noderna i dessa tecken kan belysa och förstärka vår självständighet och vår personal power samtidigt som den lyfter the power of LOVE! Och hjälper oss att se att även om vi alla är individer och har unika uttryck, är självständiga och ska stå och lysa i vår egen kraft så är vi också och SAMTIDIGT beroende av varandra och att vi fungerar tillsammans som mänsklighet. För vi är alla också så djupt sammanlänkade, vi är alla också en. Så om du krigar mot någon krigar du också mot dig själv. Balansen mellan jag:et och vi:et – temat för kommande 18 månader.

Samma dag (17/7) har vi också en nymåne i Kräftan som bjuder in känslorna. Merkurius gör den här dagen en kvadratur till Jupiter som kan bringa en expansion i det vi nu tänker till att manifesteras i fast form. Det är stor kreativ expansion. Med Nodskiftet så blir detta en viktig och energifylld dag att verkligen känna in. Var lekfull och gör gärna något kreativt. Skriv ned dina nymåneintentioner och fundera över hur det ser ut med din egen balans mellan me & we.…

Den 20 juli har vi många blandade energier. Saturnus och Mars hamnar i opposition till varandra. Saturnus är gränssättaren, regler och föreskrifter, den strukturerade stränga läraren. Mars, krigsplaneten, som också är vår drivkraft ock framåtanda. Det är en lite motsatt energi här – en fot på bromsen (Saturnus) och en på gaspedalen (Mars). Det här skulle kunna grunda oss lite och faktiskt hjälpa oss att hitta struktur för vår energi och var vi vill lägga vår tid (temat för fullmånen den 3/7). Vi har också Solen som gör en fin trigon till Neptunus som verkligen kan hjälpa till att öka vår medvetenhet – en väldigt magisk och spirituell energi. OCH vi har månen konjunkt Venus vilket alltid är en otroligt härlig gudinneenergi. The divine feminine comin in strong. Så – allt och lite till just denna dag.

22 juli har vi Solen, Pluto och Noderna i ett lite utmanande men transformerande T-kors som kanske kan skaka om oss lite grand. Pluto gör en kvadratur till Noderna och här får vi verkligen känna på vad den här nya Nodenergin kan handla om. Vem är du och vad vill du åstadkomma i världen? Vad är det som stoppar dig från att verkligen vara hela dig själv? Var har du givit bort makt? Hur kan du återta makten över ditt liv? Hur sätter du dina gränser? Vad tycker DU? Det kan vara frågor vi vill meditera på idag. Big turning-point energy!

23 juli blir Venus retrograd i Lejonet samtidigt som Solen går in där och skiner på all din egen strålglans. Venus vänder i en otrolig energi så hennes retrograda period i Lejonet blir spännande att följa. Passion och kärlek, skönhet och kreativitet, men nu på ett djupare plan än första delen av sommaren. Din inre gudinna vill komma fram och hjälpa dig att nå dina drömmar. Med Solen i Lejonet får vi en otrolig skjuts i energin. Vi kan känna att vi blir mer utåtriktade igen. Vi vill umgås med andra, gå på fest, leka, skapa, busa och gärna stå i rampljuset mer än vanligt!

27 juli har vi Merkurius och Venus som möts i ett vackert möte i kärleksfulla Lejonet. Otroligt passionerad, kärleksfull och sparkly energi. Kreativitet, kärlek och samskapande. Att mötas för att skapa skönhet tillsammans på ett lekfullt sätt. Venus får hjälp av Merkurius att kommunicera ut skapelserna till världen. Här kan du också få fantastiska idéer, grundade i kärlek, så stay open för att ta emot den här otroligt härliga energin med alla dess gåvor.

28 juli går Merkurius sedan in i strukturerade, ordningsamma och hälsosamma Jungfrun och vi kan känna att vi får ordning på tankarna igen. Det kanske inte är lite kreativt nyskapande men det är lättare att förstå informationen vi fått till oss den senaste tiden.

Summa summarum – stora skiften och aspekter. Mycket känslor, kärlek och kreativitet. Nystart och avslut. Sista veckan i juli är otroligt transformerande så det kan mycket väl vara så att vi känner att vi är på en helt ny plats efter slutet av denna fantastiska månad.

Denna artikel är skriven av vår magiska astrolog Josefina Carlbom