HOROSKOP FÖR NOVEMBER

Månadshoroskop för varje tecken (utgår från ascendenten)

♈︎  Väduren
Den här månaden handlar om dina psykologiska programmeringar. Kanske behöver du gräva djupt för att hitta din sanning och titta på saker du försökt trycka ned och förtränga? Det blir mycket fokus inåt för dig Väduren, kanske är det bra att börja meditera och reflektera på allt som kommer upp till dig? Se om du behöver släppa taget om något som ligger och gnager. Det här är en tid där din soul kommer att känna behovet av transformation på ett inre och djupare plan. Venus kommer och påminner dig om att fördjupa din relation med din partner och du kan även få ta emot en summa pengar. Fullmånen den 8 november faller i ditt 2a hus och vill att du ska avsluta något du påbörjade för ett halvår sedan och är kopplat till hur du förvärvar dig saker, till dina värderingar och din moral. Ditt sätt att förvärva dig saker på och dina värderingar kanske inte längre går ihop med dina nya insikter?
Mot slutet av november kommer energierna att flytta sig, och det finns möjligheter för en utlandsresa. Kunskap, lärande och en högre kosmisk kunskap kan också finnas med på tapeten.  

Kristall för dig under denna period är Dalmatin

♉︎ Oxen
Den här månaden kommer relationer att kännas viktigt för dig Oxen. Vad har du egentligen för nära relationer i ditt liv? Södra noden uppmanar dig att släppa taget om personer du inte behöver längre och istället rikta ditt fokus på dig själv. Du kanske behöver fundera på varför du attraherar in samma typ av person och relationer gång på gång som ändå inte slutar lyckligt? Vilka mönster kopplat till relationer har du inprogrammerade? Fullmånen den 8 november faller i ditt 1a hus och fokuset kommer att ligga på just dig. Du kanske behöver släppa taget om delar av dig själv som inte längre resonerar i dig? Kanske behöver du sluta kompromissa i dina relationer för att göra andra nöjda? Med Uranus hos dig kommer förändringarna att kännas omskakande och gå fort. I slutet av november kommer energierna att skifta från relationer till dig själv igen, fast på ett djupt plan. Det är dags att gräva i din innersta kärna och hitta dig själv på riktigt. Med tanke på temat med nära relationer månen drog fram så kanske det är dags att börja hitta dig själv igen?

Kristall för dig under denna period är Aprikos Agat

♊︎ Tvillingarna
Det är dags att se över dina vanor Tvillingarna. Hur går det egentligen med träningen, sömnen och kosten? Hur ser rutinerna ut för dig i vardagen? Sitter du fast i gamla vanor som egentligen inte är bra för dig? När solen är i huset för din fysiska och psykiska hälsa tillsammans med södra noden kommer problemen i de här områdena att visa sig. Kanske bör du se över hur mycket tid du lägger på ditt arbete VS hur mycket du tar hand om dig själv?
Fullmånen 8e november faller i ditt 12e hus och den vill att du ska lyssna mer på din intuition. Saker från ditt tidigare liv som du bär med dig kommer att komma upp, och du kan få mycket information genom dina drömmar. Så ha papper och penna vid sängen.
Med Mars som nu backar genom ditt hus kan du känna dig ganska otålig och irriterad. Försök att göra dig av med irritationen och överskottsenergin genom att röra på dig eller sysselsätta dig med något. När Venus, Merkurius och solen sedan kliver över till Skyttens tecken mot mitten av november kommer fokuset att ligga på nära relationer för dig.

Kristall för dig under denna period är Kiwi Jasper

♋︎ Kräftan
Första halvan av november kan bli rolig för dig.  Det är dags att mingla runt på fester och att ta vara på kreativiteten du har inom dig. Fokus denna månad kommer att ligga på roligheter, flört, fester, kreativitet och kanske barn. Det är dags att göra något du brinner för och älskar. Det kan finnas saker i ditt liv du har älskat och känt dig passionerad kring tidigare som kanske inte känns så roligt längre? Fullmånen 8e november faller i ditt 11e hus och säger att du ska börja omge dig med mer likasinnade människor än vad du gör idag. Gör saker du älskar så kommer du att hitta likasinnade människor i det sammanhanget.
Följ ditt hjärta kräftan, passa på att flörta och omge dig med härlig energi den här månaden. Njut av att Venus gör dig lite extra attraktiv. I slutet av november kommer energierna att skifta från party till rutiner. Det kommer att kännas mer viktigt för dig att ha fasta rutiner när den fysiska och psykiska hälsan står i fokus.

Kristall för dig under denna period är Jordgubbskvarts

♌︎ Lejonet
Det är dags att fokusera mindre på jobbet och mer på familjen. Det är i alla fall vad planeterna föreslår den här månaden. Du har arbetat hårt och nu är det dags för dig att prioritera ditt hem och din familj. Den här månaden kommer att ge dig tiden att vara hemma och njuta. Det finns något i det här området som södra noden vill att du släpper taget om. Det kanske är dags att sälja bostaden och flytta till något annat som känns mer hemma? Du kanske behöver reda ut något med en familjemedlem? Fullmåneförmörkelsen i ditt 10 hus för karriär ber dig att titta på din jobbsituation. Är det dags att avsluta vissa projekt? Finns det ett annat jobb som lockar dig ännu mer än ditt nuvarande?
Ta hand om dig själv och dina nära nu lejonet, du behöver inte alltid prestera. För redan i slutet av november kommer solen, Merkurius och Venus att bege sig in i ditt 5e hus, vilket är ditt eget hus. Där får du lysa, vara kreativ och uttrycka dig som det sanna lejonet du är.

Kristall för dig under denna period är Grön månsten

♍︎ Jungfrun
Jungfrun, den här månaden kommer att fokusera på kommunikation för din del. Det finns något du behöver titta närmare på när det kommer till kommunikation, dina mentala processer, hur du tar till dig information etc. Du kanske behöver tänka om och släppa taget om vissa mentala programmeringar som du har? Det kan även vara så att någon högre kunskap inte resonerar i dig längre och att det är det du behöver släppa taget om. Fullmånen 8e november i 9e huset pratar om en förändring kopplat till utlandet, högre studier, lärande och ett högre medvetande. Är det nu du avslutar en utbildning eller bestämmer dig för att flytta utomlands? Mot slutet av månaden kommer du att rikta ditt fokus till din familj och ditt hem. Hemmet kommer att kännas viktigt, och troligen kommer en kopp te framför tvn att locka dig mer än kalas under december.

Kristall för dig under denna period är Amazonit

♎︎ Vågen
Vågen, du har precis haft Venus i ditt eget hemmatecken och fått njuta av hennes närvaro. Nu fortsätter hon genom ditt 2a hus där hon också styr och du får fortsatt njuta av hennes närvaro. Det är möjligt att du upplever lite mer flyt på pengafronten med Venus här, men det kräver också att du börjar omvärdera ditt sätt att förvärva dig dina materiella tillgångar på. Du behöver se efter vad du har för värderingar kopplat till pengar och dina materiella saker. Det finns andra lösningar och sätt för dig att tjäna dina pengar på.
Fullmåneförmörkelsen i 8e huset kommer att hjälpa dig komma ner djupare i ditt medvetande och nå ett avslut kopplat till psykologiska programmeringar. Transformation är ett ord att bära med sig den här månaden. Kanske sitter dina värderingar djupt rotade i att du bara kan förvärva sig saker på ett visst sätt? Det är dags att släppa taget om gamla tankemönster och välkomna nya. Mot slutet av månaden kommer du att känna dig mer social och utåtriktad, och ditt fokus kommer inte ligga lika mycket på arbete och pengar.  

Kristall för dig under denna period är Grön kvarts

♏︎ Skorpionen
Vi är mitt uppe i en eklipsäsong som i allra högsta grad berör dig Skorpionen. Du har södra noden i ditt eget tecken som vill få dig att släppa taget om personen du en gång har varit. Det är mycket möjligt att du själv känner att du har vuxit ur din gamla persona och är redo att ta en ny roll. Transformation är ju trots allt ordet vi förknippar med dig, så det här är nog inte första gången du får axla en ny roll, allt för att utvecklas själsligt. Första halvan av november månad kommer alltså att handla mycket om dig själv och med både sol och Venus på din ascendent kommer mångas ögon att falla på dig.
Fullmåneförmörkelsen den 8e november kommer att avsluta något kopplat till dina nära relationer. Finns det någon eller några relationer i ditt liv som du har vuxit ur och som inte resonerar i dig längre? Du kommer att hitta många svar den här månaden genom att se dig själv genom andras ögon. I slutet av november kommer Venus, Merkurius och solen ha flyttat sig till ditt 2a hus, och fokusområdet kommer att skifta från dig själv till ditt dagliga arbete och hur du förvärvar dig saker genom livet.

Kristall för dig under denna period är Malakit

♐︎ Skytten
Den här månaden kommer främst att handla om dina undermedvetna processer Skytten. Du kommer troligtvis att drömma ganska mycket och få information från ditt undermedvetna och dina tidigare liv. Det kanske inte händer så mycket i din fysiska värld runt omkring dig, men saker kommer att jobba under ytan. Med södra noden i 12e huset är det möjligt att du släpper känslor, tankar och tidigare liv som ligger undermedvetet.
Fullmånen den 8e november vill att du ser över de rutiner du har i ditt liv. Om du upplever att det finns vissa saker i din vardag som inte får dig att må bra fysiskt eller psykiskt, kan det vara en god sak att titta på det. Många av dessa insikter kommer du att få till dig intuitivt, så det kan vara en bra idé att börja meditera eller anteckna dina drömmar. Öppna dig kära du, så att din själ kan få göra sin röst hörd. Din styrare Jupiter går äntligen framåt efter att ha varit retrograd sedan juli månad. Nu kommer du äntligen känna att saker lossnar lite, framförallt på hemmaplan.
Venus kommer att flytta in i ditt tecken 16 november, och strax efter den 23 november flyttar solen in. Då är det din tid att få glänsa lite i höstmörkret och fokuset kommer att handla om dig.

Kristall för dig under denna period är Prehnit

♑︎ Stenbocken
Den här månaden kommer fokuset för dig Stenbocken att handla om vänner och grupper som delar samma värderingar som dig. Kanske hittar du ett nytt sammanhang med likasinnade människor? Venus kommer att befinna sig i hus 11 vilket kommer underlätta för dig att bonda med andra människor.  Fullmånförmörkelsen 8e november faller i ditt 5e hus, som bland annat står för kreativitet, flört, party och barn. Har du ett kreativt projekt du vill avsluta? Kanske vill du gå vidare från kärleksaffär som inte blivit som du har tänkt? Det är mycket möjligt att du inser att något du tidigare har älskat och känt dig passionerad kring, inte längre är något för dig. Din styrande planet Saturnus går framåt igen och hjälper dig att göra dina förändringar hållbara. I slutet av månaden kommer energierna att skifta, och då kommer det istället att handla om ditt undermedvetna.

Kristall för dig under denna period är Botswana Agat

♒︎ Vattumannen
Första halvan av november kommer att handla om din karriär och din status i samhället. Solen kommer att lysa upp ditt 10e hus och med Merkurius här är det mycket möjligt att du får en chans att synas, höras och visa vad du går för i jobbsammanhang och i offentliga sammanhang. Det är ett bra tillfälle att klättra på, men kom ihåg att det finns vissa delar i det här kära Vattuman som du behöver släppa taget om. Du kanske behöver ge upp ett ohållbart projekt för att kunna genomföra ett annat?
Fullmånen den 8e november faller i ditt 4e hus för familj och hem. Det är dags att fundera på vilka delar från din barndom du behöver släppa taget om. Kanske behöver ditt nuvarande hem lite renovering och uppfräschning? Ut med det gamla och in med det nya. Vad behöver du göra dig av med för att känna dig trygg?
När månaden lider mot sitt slut kommer energierna att ha skiftat från karriär till sociala sammanhang. Solen, Venus och Merkurius kommer att röra sig i ditt hus och du kommer att vara mer intresserade av att umgås i sociala sammanhang med likasinnade människor.

Kristall för dig under denna period är Citrin

♓︎  Fiskarna
För dig Fiskarna kommer den här månaden till stor del handla om kunskap och resor. Är det dags för en utlandsresa? Kanske en inre resa? Ny högre kunskap kan komma i din väg och kanske börjar du se på ditt liv från ett högre perspektiv än du tidigare har gjort? 
Det är även möjligt att du träffar på någon person från utlandet som har någon form av kunskap till dig. Med en fullmåneförmörkelse den 8e november i 3e huset behöver du omvärdera sitt sätt att tolka information på och ditt sätt att kommunicera på. Kanske behöver du bli mer tydlig i din kommunikation och berätta vad du vill, tycker och tänker?
Jupiter har backat tillbaka in i ditt tecken och skänker dig lycka hela november. Passa på att njuta, och använd dig av turen han kan ge dig.
Mot slutet av november månad kommer planeterna vilja att du flyttar ditt fokus mot din karriär och siktar mot stjärnorna.

Kristall för dig under denna period är Sodalit

 

Denna artikel är skriven av Emmie, som är utbildad astrolog och Reiki healer.