Novembers astrologiska händelser

Overall om november månad:

Moon Babe, Vi inleder månaden med att planeten Mars precis har börjat backa i Tvillingarnas tecken. Mars började backa 30/10 och kommer att backa till januari 2023. Mars är planeten för drivkraft, han vill framåt, han är aggressiv, vill att saker ska gå snabbt och ger inte upp. 
I Tvillingarns tecken får Mars svårt att koncentrera sin energi och har svårt att slutföra saker. När Mars backar blir energin intensiv och vi kan känna oss otåliga och att vi vill framåt men att det inte händer något. Tvillingarna är det tecken som kommer att beröras mest, men även jungfrun, fiskarna och skytten. Ett tips för att ge utlopp för den här energin är att röra på kroppen genom exempelvis träning. Eller varför inte göra något kreativt eller börja en ny practice?

I början av november är vi i en stark eklipssäsong. Har du redan känt av den kanske? Vi hade en solförmörkelse i Skorpionen den 25/10, och nu väntar månförmörkelsen 8/11. Månnoderna blir extra aktiverade under förmörkelsesäsongen, och kommer därför att påverka oss alla på ett eller annat sätt. Har du sol, måne, asc eller noderna i Skorpionen/Oxen i din astro chart så kommer du troligtvis att känna av dessa energier lite extra och kanske få en lite mer omtumlande period.

Skorpionens energi är mystisk, mörk, psykologisk, känner djupt och vill gräva djupt. Pengar och makt kopplas även till Skorpionen, gemensamt ägande, banker, men framför allt så är Skorpionen förknippad med transformation och det kommer vara det stora temat under november månad för oss alla då vi är i Skorpionens tecken.

Generellt sätt kan man säga att energinivån under november kommer att vara lite lägre och det är möjligt att du kommer känna dig trött och ha ett större behov av vila och self care. 
I början kan det kännas intensivt då många planeter står i Skorpionen.
Södra noden i Skorpionen vill att vi gräver djupt inom oss själva och sedan släpper det vi inte längre behöver. Gamla karmiska saker som fastnat i dig kan komma upp och det är bara för att du ska släppa taget om det som inte längre tjänar ditt högsta purpose. Förlåt och släpp taget om det som kommer upp. Ta hand om dig själv och var snäll mot dig själv under den här perioden. Kom ihåg att Self Care is the key to everything!

Mot slutet av november börjar energin att lättas upp och från 23 november är Venus, Merkurius och solen tillsammans igen och lyser upp himlen i det optimistiska Skyttens tecken.

Oavsett vad som dyker upp under den här utmanande perioden så är du den viktigaste personen i ditt liv, och med hjälp av din intuition kommer du att guidas rätt. You’ve got this, moon friend <3

Passande kristaller för den här månaden är:

Malakit, Påfågelkoppar, Ocean Jasper, Grön Månsten & Howlit

Viktiga datum för perioden

8 november
Fullmåne förmörkelse i Oxens stjärntecken.
En fullmåneförmörkelse är karmisk och kraftfull och det rekommenderas inte att göra några ritualer när det är förmörkelser pga universum är nedsläckt. Det är tunga energier i luften och snabba förändringar. Temat handlar om pengar, makt och relationer. Saker som legat nedgrävt kan komma att komma upp till ytan när vi minst anar det. Istället för att göra en ritual, kör Self Care och ge dig tid för reflektion!

Uranus skapar förändring och Saturnus ser till att den förändring vi gör kommer att byggas upp och bli hållbar. Merkurius kommer med bud från södra noden och eftersom han är i Skorpionen är det mycket möjligt att han har mindre trevliga nyheter med sig. Du kanske behöver börja fundera på hur du ska ha det i livet. Lever du ihop med rätt person eller är det dags att söka sig vidare? Trivs du på ditt jobb och får du den lön du förtjänar? Har du varit oärlig mot någon annan eller dig själv i något av dessa teman kan det också visa sig och komma fram. Saker vi kanske inte har velat titta på tidigare kommer att visa sig nu vare sig vi vill eller inte. Saker som legat djupt nedgrävt kan komma upp från ingenstans. Hastiga förändringar kan ske och skaka om oss bara för att vi ska in på rätt livsväg. Saker kan rivas ned, men kommer att byggas upp igen med en bättre struktur. Vi behöver följa flödet, lita på universum och sitta lugnt i båten.

Plötsligt kanske du blir av med jobbet, dumpad av din partner, träffar kärleken i ditt liv, bestämmer dig för att sälja din bostad och flytta till ett annat land. Allt kan hända när Uranus är inblandad och när han har noderna med sig så kommer de plötsliga förändringarna att vara förutbestämda och menade att ske. Det bästa är att bara surrender to the universe och följa med flödet. Allt händer för att du ska lära dig något och det är för din souls högsta bästa.

16 november
Venus går in i Skytten.
Venus är lilla lyckan och står för den feminina energin. Hon lyser upp energin, får oss att känna oss vackra, ger oss tur med pengar och skänker lycka. Nu är det er chans Skyttar att få glänsa och få till er blickar och glow i livet. Venus i Skytten söker sällan något långvarigt utan vill mest ha en rolig stund och hitta på äventyr. Venus i Skytten är spirituell, utåtriktad och nyfiken. Rid på vågen, för så länge Venus stannar i Skytten kommer ni ha en härlig tid!

17 november
Merkurius in i Skytten.
Merkurius är vårt mind, tankemönster och hur vi kommunicerar. I Skytten blir Merkurius vis, snabbtänkt, äventyrlig och hjälper dig att tala från ditt higher self. Vi får lättare att kommunicera med varandra, och vi kommer att uppleva att våra konversationer inte längre är lika djupa som de precis har varit i Skorpionen. Andas ut Moon Friend!

22 november
Solen går in i Skyttens tecken.
Energin i luften kommer att kännas förhöjd och vi kommer att vilja åka ut på äventyr och socialisera oss. Vi kommer att känna oss mer lättsamma, spontana och levnadsglada. Solen i Skytten är optimistisk, generös, har en eldig energi, är klok, vill ut i stora världen och vill lära sig allt. Pratar många språk och känner folk från utlandet. Skytten är styrd av Jupiter och har en energi som är ”larger than life”. Your time to shine!

23 november
Nymåne i Skyttens tecken.
Venus och Merkurius står i en konjunkton. Vilket gör att vi lättare kommer att kunna kommunicera ut våra känslor och kommunicera på ett lite mer kärleksfullt diplomatiskt sätt. Kiron pratar också med Merkurius, så det kan vara en god tid att förlåta varandra. Denna nymåne är kärleksfull, positiv och gör dig redo för nya äventyr. Feel free att göra en nymåneritual under denna nymåne då eklipsperioden är slut!

24 november (dagen efter nymånen)
Jupiter går framåt igen från Fiskarna, dock kommer det dröja fram till februari 2023 innan Jupiter är tillbaka där han började backa. Det som har känts trögt kommer nu att lättas upp och området i ditt liv där Jupiter befinner sig just nu kommer få lite extra skjuts och lycka. Han är extra lyckosam fram till 21 december, för sedan är det dags för honom att gå tillbaka till Väduren igen.

Denna artikel är skriven av Emmie som är utbildad astrolog och Reiki healer.