"Idag är relationen till min Yoni mer magisk än den någonsin har varit!"

Vi på Oh La Moon tycker att relationen till vår Yoni är så viktig och att det är något som vi alla borde prata mer om. Därför har vi intervjuat Moon Sister Maxinne Björk för att få hennes bästa tips på vad man kan göra för att äga sin sexualitet och få en bättre relation till sin Yoni. 
Hej Maxinne! Berätta lite om dig själv.
– Alltid den svåraste frågan haha. Jag heter Maxinne Björk och jag har snurrat runt jorden 30 ggr. Jag har de senaste åren jobbat inom området "medveten sexualitet". På grund av den bristande sexualkunskapen, porrens influenser på vår sexualitet och att vårt sociala samhälle från kors och tvärs hävdar att våra vaginor och kvinnlig njutning är något skamfyllt - så har de flesta kvinnorna ingen djupare kontakt med sig själva och sitt inre, ännu mindre med sin vagina. Så mitt huvudfokus i det jag gör är att sprida information om hur vi kvinnor är skapta, hur vi tar hand om våra kroppar på bästa sätt, lära oss att omfamna vår sexuella essens med bravur snarare än skam. Vi lever bara en gång och det är lika bra att så snabbt som möjligt skaka av sig alla negativa tankar om vad man får och inte får göra. Frihet är en annan viktig ståndpunkt i allt jag gör - att våga vara sig själv utan att bry sig om vad omvärlden tycker och tänker. Så att leva ett fritt liv och lära känna sig själv på djupet - det är väl en bra sammanfattning av vad jag gör. Jag har en blogg och ett instagramkonto där jag sprider exakt dessa budskap, samt har workshops för främst kvinnor för att lära sig på ett djupare plan om medveten sexualitet. 

Hur är din relation med din Yoni idag?
– Idag är relationen till min Yoni är mer magisk än den någonsin har varit. Men, så har det inte alltid varit. Nog för att jag växte upp i en trygg familj där det pratades väldigt öppet för att normalisera kring sexualitet, så går det inte att komma undan hetsen runt omkring. Jag har t.ex. alltid rakat min Yoni förut, och inte för att det är något fel med det för vi är alla fria till våra egna val. Men för några år sedan satt jag ner med mig själv och försökte analysera varför - och kom fram till att jag inte tog bort allt hårt för att jag på djupet ville det, utan för att jag tänkte att andra som jag skulle dela intima ögonblick med skulle tycka att det var oattraktivt. Ack så fel jag hade. Jag lät allt hår på kroppen växa fritt under en lång period och upptäckte att jag aldrig känt mig så sexig som med en liten blomstrande buske mellan mina ben. 
 
Sedan jag var liten har jag alltid haft ett stark inre driv för att lära mig allt om mig själv & undersöka allt min kropp har att erbjuda. Så många timmars analyserande framför spegeln har definitivt ägt rum. Jag har testat mig fram, undersökt vad som är skönt och inte. Så jag har väl alltid varit väldigt öppen sexuellt. Det var väl också därför jag började intresserad mig för t.ex. tantra, som egentligen inte alls endast handlar om sex, men det var en typisk fördom som även jag hade när jag fann det. Jag har helt enkelt utforskat på många olika plan för att lära känna mig själv så bra som möjligt.
 
Jag var med om en våldtäkt när jag var yngre som satte lite käppar i hjulet i min utveckling. Så överlag de senaste åren har jag lyckats knyta kontakt med mig själv på ett mycket djupare plan än innan. Med ännu mera kärlek och uppskattning. Jag har lärt mig att förstå hur mäktig min vagina är och hur mycket jag kan göra med henne. Så idag har jag och min Yoni en väldigt fin relation <3 
Hur har du gjort för att tycka om din Yoni?
– Jag har gjort massor. Utbildat mig själv för att förstå storheten i vad jag går och bär på. Ju mer jag lärde mig om hur vi fungerar i vår anatomi ju mer förstod jag hur allt är sammankopplat. Jag skakat av mig en massa förutfattade meningar som samhället har gett mig. Gjort en massa research för hur olika Yonis kan se ut, inte bara min egen. För att få en annan bild än vad porren visar oss, där alla kvinnor sportar samma typ av vagina. Verkligheten ser annorlunda ut, vi kommer i alla färger, former och mönster. Har gjort massa själv-kärleks ritualer och tagit mig tiden att bygga en djup relation med min Yoni.

Vad är ditt bästa tips för någon som är helt ny med det här men vill börja göra Yoni Work?
– Våga! Och ta dig tiden! Så viktigt att ta hand om sig själv på alla plan. Men viktigt att börja i rätt ände. Att lära sig mer om bakgrund, hur man gör det på rätt sätt och lära sig mer om sin anatomi först.
 
Dina tre bästa tips på vad man kan göra för att börja älska sin Yoni?
- Titta på henne i en spegel och undersök.
- Lär dig så mycket du bara kan om vad hon är kapabel till.
- Onanera massor!!
Psst! Spana in Yoni-kategorin i vår shop HÄR!