Kristallernas form – vad de betyder och hur du använder dem

Kristaller kommer i alla möjliga olika färger, mönster, storlekar och former. Det är inte bara kristallernas egenskaper som spelar roll utan kristallens form har också en stor betydelse.

En specifik form kan vara bättre för dig beroende på vad du vill att din kristall ska hjälpa dig med. Och därför vi har skapat en guide med vad de olika formerna står för.

Handpolerade kristaller är perfekta att ha med sig i fickan eller väskan och är den perfekta kristallformen att börja med om du precis har upptäckt kristaller. Vi älskar att ha med oss olika kristaller i väskan eller fickorna beroende på vad vi känner att vi behöver lite extra av just den dagen och är de handpolerade helt klart våra favoriter.

Hjärtformade kristaller representerar kärlek och jobbar med vårt hjärtchakra och är därför bra att använda om du behöver heala ditt hjärta efter tex. ett breakup eller svek. Hjärtformen påminner dig om att du alltid är omringad av kärlek och har en extra stark kraft när det gäller att attrahera kärlek från andra personer eller att hitta kärleken till dig själv.

Runda kristaller älskar vi att meditera med för att deras energier flödar i alla riktningar och kopplar upp dig till universums energi. En form som sprider kristallernas egenskaper på ett kraftfullt sätt.

Touchstone är också en perfekt kristall att meditera med. Vi älskar att hålla den i handen under meditation, eller placera den på kroppen och låta kristallen heala oss. Vi älskar till exempel att ha en Blå Kalcit Touchstone på bröstbenet när vi ska sova för att komma ner i varv. Den runda, platta formen gör så att energin flödar i alla riktningar.

Kristallspetsar hjälper dig att rikta dina drömmar och intentioner till Universum och är väldigt kraftfulla att använda vid ritualer eller manifestationer för att få dina önskningar att uppfyllas ännu snabbare. Därför älskar vi att ha med våra spetsar när vi gör våra månritualer eller skriver våra intentioner.

Kristallkluster är en kristall som består av många små kristaller och har därför en högre vibration än många andra kristaller. Att placera sitt kluster i hemmet eller på kontoret låter kristallens energi att flöda åt alla håll.

Kristallpyramid är en av de mest kraftfulla kristallformerna när det kommer till att manifestera. Den hjälper oss också att rena energin i rummet och tack vare dessa spetsiga topp flödar kristallens energi åt alla riktningar i rummet. En superfin form att ha hemma för att sprida tex kärlek eller lugn.

Råa kristaller är den formen som naturen själv har skapat och det vi älskar med råa kristaller är att alla är unika. Och deras energi är precis som formen rå, unik och ärlig. 

När du väljer kristaller ska du gå på känslan, vilka kristaller tilltalar dig?  Men om du vill ge bort en kristall eller känner att du behöver fylla på med en vis typ av energi kan du alltså gå på vilka egenskaper kristallen har men också dess form. Vi hoppas att denna guide har hjälpt dig att förstå skillnaden på olika former och när och hur du kan använda dessa för mer magi i din vardag.

Psst! Följ oss på Instagram @ohlamoon.se