Kristallguide för nybörjare

Hur väljer jag mina kristaller? Vad gör jag när jag har fått hem mitt paket? Ska jag rena dem? Och hur gör jag för att de ska hjälpa mig med det jag vill?

Har du precis hittat hit och vill lära dig mer om kristaller? Perfekt! Den här guiden har vi satt ihop till dig som är nyfiken på kristaller och behöver hjälp med att komma igång eller bara lite extra hjälp på vägen.

Så väljer du dina kristaller

Så hur börjar man? Hur vet man vilka kristaller som är bäst för en själv? Om man inte vet så mycket om kristaller hur ska man tänka när man köper? Här kommer två saker att tänka på när du handlar kristaller.

Gå på känsla! När du kollar på kristaller, oavsett om du är i en butik eller i en webbshop, vilken sten dras dina ögon till? När du scrollar bland stenarna, vilken eller vilka fastnar du för? Du dras till dessa av en anledning. De har något att säga dig, hjälpa dig med. Lita på din intention (även om du tycker att andra stenar är finare hehe).

Läs på! Känn efter vad du är ute efter, vad du behöver i ditt liv just nu. Om du tex är i behov av lugn och harmoni i livet, titta efter en sten som har dessa egenskaper. Eller om du vill sätta nya mål i livet, titta på beskrivningarna om stenarna för att hitta en som passar till det.

Svårare än så är det inte. Gå på din känsla, lita på din intuition och välj de kristaller som antingen väljer dig eller som du känner att du behöver i ditt liv!

Vi har satt ihop ett Kristallkit För Nybörjare som är perfekt för våra nya Moon Sister som är nyfikna på kristaller och behöver hjälp med att komma igång. Det innehåller vad vi tycker är de bästa kristallerna att börja med!

Så renar du dina kristaller

När du fått hem dina kristaller från oss kan det vara fint att börja med att rena dem. Det gör vi för att rensa kristallen på gammal energi från där den var innan eller från de olika händer som hållit den. Här kommer tre tips på hur du enkelt kan rena dina kristaller hemma.

Vatten
Kallt vatten är lika uppfriskande för kristaller som det är för dig och därför kan du alltså rena dina kristaller genom att hålla dem under kallt rinnande vatten. Du kan också skapa ett bad för dina kristaller i handfatet och addera lite himalayasalt för en extra cleanse.

Du kan också rena dina kristaller i havet men om du inte vill vara en Crazy Crystal Lady på stranden går det lika bra att göra det hemma i badrummet.

OBS! Undvik att rena Selenit, Rosa Selenit, Turmalin, Labradorit, Malakit och kristallkluster i vatten. 

Månen
Att rena kristaller i månsken är ett populärt sätt att rena sina kristaller på och framförallt att göra det vid fullmåne. Efter att du badat dina kristaller placera ut dem på en handduk eller liknande, gärna i naturligt material, och placera dem ute i trädgården om du bor i hus eller så låter du dem vila inomhus på fönsterkanten över natten för att renas i månskenet. Du kan också låta dem ligga i ett bad ute i trädgården eller i fönstret under natten.

Naturliga rökelser
Lägg upp dina kristaller på en handduk, gärna av naturmaterial, tänd en Salviabunt och dra i cirklar över dina kristaller. Röken från Salviabunten hittar negativ och tung energi som kan ha fastnat i kristallerna och ser till att rensa bort dem från dina kristaller. 

Så programmerar du dina kristaller

När du har renat dina kristaller är det dags att programmera dem och ge dem ett syfte genom att berätta för den vad du behöver hjälp med. Du programmerar din kristall genom att sätta en intention. En intention fungerar som en magnet och kommer dra åt sig det den behöver för att intentionen ska gå i uppfyllelse. Därför ska du ladda din kristall med din intention.

Alla kristaller har olika egenskaper så välj en kristall som passar din intention, om du tex ska sätta en intention som handlar om att hitta kärlek välj tex en Jordgubbskvarts eller Rosenkvarts. Vill du sätta en intention om att stressa mindre välj tex en Ametist.

★ Så här gör du: Håll din kristall i handen, ta några djupa andetag för att komma i kontakt med ditt inre och programmera din kristall genom att ladda den med din intention. Be den hjälpa dig med det du behöver hjälp med.

Vad händer sen?

I vår vardag är det lätt att tappa bort sig själv mellan varven och när du gör det vibrerar du på en lägre frekvens och om du då återkommer till din programmerade kristall hjälper den dig att komma ihåg dina mål, din potential och får dig att komma tillbaka i rätt vibration. Kristaller är inte bara vackra att titta på, de besitter en vibration som kan hjälpa oss så testa att använda dina kristaller i vardagen och se hur det känns och hur det fungerar för dig. Vi älskar att ha kristaller i vårt hem, på jobbet, i väskan eller att bära dem som ett smycke.

Kristallerna påverkar oss som mest när vi har dem i vårt energifält så se till att ha dina programmerade kristaller omkring dig för ännu mer support. När du behöver komma tillbaka till dig själv, din intention, ta upp kristallen i handen, blunda och ta några djupa andetag för att ta emot kristallens vibration. Testa dig fram och hitta din relation till dina kristaller, vad funkar för dig?

Lycka till med dina nya kristaller! 

Psst! Följ oss på Instagram @ohlamoon.se för att få ännu mer tips och inspiration!