Varför vi gillar att ha kristaller hemma

Vi får många frågor om varför man ska ha kristallerna framme och om hur man använder sina kristaller. Därför tänkte vi berätta varför vi älskar att leva med kristaller omkring oss, både på jobbet och hemma. 

Olika kristaller har olika egenskaper men alla kristaller jobbar med energier och därför älskar vi att ha dem framme och bland oss. Vissa sorter sägs vara bra för att förvandla negativ energi till positiv och vissa sägs skydda mot elektromagnetisk strålning från datorer och mobiltelefoner. Allt i universum har en vibration och det händer att vi hamnar i obalans. Kristaller har en klar vibration och det sägs att genom att vara i kontakt med kristaller kan dess vibration påverka vår och få oss mer i balans.

 Kristallerna påvekar oss som mest när vi har dem i vårt energifält och därför gillar vi att ha våra kristaller när oss i hemmet, på sängbordet, i sängen, på soffbordet eller på oss.

Den Blåa Kalciten är en lugnande sten och som är perfekt att ha vid sängen eller i sängen när du ska sova. Den hjälper dig att slappna av och att lugna dig om du känner dig nervös.

Vi brukar lägga kristallen på bröstbenet innan vi ska sova för att få den så nära oss som möjligt. Den kalla känslan av kristallen och tyngden mot huden lugnar och förbereder oss på ett skön sätt för nattens sömn.

Blå Kalcit hittar du här!

Rosenkvart är kärlekens sten och den har vi i varje rum, både på kontoret och hemma för man kan ju inte få för mycket kärlek. Eftersom det är kärlekens och relationens sten passar den också extra bra i sovrummet på sängbordet eller varför inte i sängen.

Rosenkvarts hittar du här!

Svart Turmalin är en sten som sägs skydda inte bara mot negativ energi utan också mot elektromagnetisk strålning från datorer och mobiltelefoner och därmed en perfekt kristall att ha på kontoret.

Svart Turmalin hittar du här!

Men för oss finns det också en annan mening med att ha våra kristaller framme, då de ger oss viktiga påminnelser.

När du ska välja en kristall ska du ta den du dras till då den har något att säga dig eller hjälpa dig med. Och på samma sätt kan vi få mer koll på vårt mående genom att se vilka kristaller vi dras till. Om vi tex dras till en Ametist kan det vara ett tecken på att vi är i behov av att vila och komma i balans.

Och genom att ha våra kristaller framme får vi också påminnelser varje gång vi ser dem. Den Rosa Kalciten påminner oss om att vara snälla mot oss själva och genom att ha den framme blir det lättare att ta upp den i handen, stanna upp, ta några djupa andetag och rikta fokus till hjärtat för att landa i oss själva. Vi tar hjälp av kristallerna för att landa i nuet, grunda oss med naturen och påminna oss om vad vi mår bra av på riktigt.

Håll utkik på Ohlamoon.se för fler artiklar om olika kristallers egenskaper och hur du kan använda dem i vardagen.

Är du nyfiken på kristaller? Vår shop är fylld med magiska stenar.

Spana in shoppen här!