Månadens andra Fullmåne i Oxen

Vi gick in i oktober genom att mötas av en Fullmåne i den eldiga Väduren och nu kommer vi lämna Oktober med en Fullmåne i den grundande Oxen i ryggen. Det kan inte bli mer magiskt än såhär! Men vad betyder det att det här är månadens andra fullmåne? Vilka energier kan vi ta vara på? Och varför ska man göra en Venusritual? I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om lördagens Fullmåne i Oxen, let the magic begin!  

Blue Moon

Det här är alltså månadens andra Fullmåne för Oktober som dessutom inträffar på Halloween. Det här inträffar ungefär vart 19:de år så se till att fira detta ordentligt! Den här Fullmånen i Oxens tecken är en så kallad "Blue Moon" och kommer med extra mycket magi! Även fast denna fullmåne tekniskt sett inte kommer vara blå så representeras den av den blå färgen. Den blåa färgen boostar vårt halschakra och just Blue Moons energier handlar om att vi ska kommunicera och tala vår sanning. Just den här Fullmånens energier kan alltså skina nytt ljus på hur vi kommunicerar med andra och oss själva. Talar du din sanning? Time to find out!

Fullmåne i Oxen 

Den här Fullmånen inträffar i Oxens tecken och handlar om att grunda sig, ägna sig åt Self Care och hitta glädjen i de små sakerna omkring oss. Den här Fullmånen kommer hjälpa till att grunda oss under Skorpionens Period och påminna oss om att det är viktigt att stanna upp, connecta med Mother Earth och oss själva för att få energi till att fortsätta förändras och bli vårt bästa jag under den här perioden. Oxens energier är också här för att påminna oss om att det är de små stunderna i livet som är de allra viktigaste för att vi ska må bra, att Self Care är nyckeln till vårt välmående och vår egen personliga utveckling!

Venusritual 

Oxen styrs av den feminina planeten Venus och den här fullmånen kommer vi göra en Venusritual för att boosta vår Self Love och kärleken till våra kroppar. Att göra en Venusritual kan vara så enkelt som att laga en näringsrik måltid till sig själv eller dansa runt i underkläder till sin favoritlåt. Här har vi samlat våra fem bästa Venusritualer som du kan göra den här Fullmånen.

1. Gör ett ritualbad

Unna dig själv ett magiskt ritualbad för att koppla av och connecta med dig själv och din kropp. Tänd ljus, slå på en härlig playlist, omge dig med eteriska oljor, badsalt och dina favoritkristaller och landa i nuet en stund. 
Kristaller att ha med vid ritualbad: Good Vibes Kit

2. Skapa ett Venusaltare

Piffa ditt kristallaltare med allt som är Self Love för dig. Rosenkvarts, Rosenblad, Rosa Kalcit.. bara din fantasi sätter gränser men tänk verkligen LOVE!

3. Boosta din hud

Boosta dig själv med Venus energi genom att unna dig en Self Care kväll tillsammans med din Gua Sha eller Jade Roller. Och du när du ändå är igång se till att massera boobsen lite också, det här är ett kraftfullt sätt att connecta med vår sensualitet! Ett annat plus är ju att du dessutom känner igenom brösten lite extra under den här ritualen, här kan du läsa cancerfondens bröstskola för hur du enkelt känner igenom dina bröst!

4. Meditera

Haka på Oh La Moons pågående meditationschallenge och meditera 10 minuter varje dag för att landa i dig själv. Ta hjälp av Venus energi och öppna upp ditt hjärtchakra för att bjuda in mer Self Love. Använd dig gärna av mantrat "I love myself" när du mediterar just denna Fullmåne.
Kristaller för meditation: Meditationskit, Selenit Touchstone

5. Var Kreativ

Kreativitet är ett otroligt starkt och viktigt sätt att uttrycka sig själv på och det är när vi är som mest kreativa som vi oftast mår som bäst. Kreativitet är en otroligt stark typ av Self Care och är djupt connectad med Venus energier. Skriv av dig, läs en bok, måla, laga mat eller dansa loss -allt detta är härliga vardagsritualer som du kan unna dig själv!
Kristaller för kreativitet: Karneol, Orange Kalcit

GLÖM INTE FÖLJA OSS PÅ @OHLAMOON.SE FÖR MER MAGI I VARDAGEN! ⬤