Så fungerar kristaller

Har du nyss hittat hit och känner dig nyfiken på att investera i dig själv och i dina första kristaller men inte riktigt vet hur det hela fungerar. Lugn, vi finns här för att guida dig. För oss har kristaller hjälpt oss att skapa en mer magisk vardag och i den här artikeln kommer vi berätta hur kristaller fungerar och hur du kan uppgradera ditt liv med hjälp av deras vibrationer.

Allt som finns på Jorden och i universum består av energier som vibrerar på olika nivåer. När vi är glada och mår bra vibrerar vi på en högre nivå och när vi känner oss nere vibrerar vi på en lägre nivå. Kristaller innehåller en hög vibration och har därför under århundraden använts för att heala oss, höja vår vibration och lösa upp energiblockeringar. Alla kristaller har olika egenskaper och kan därför hjälpa oss på olika sätt. Om du tex behöver hjälp med att sätta gränser, vara snäll mot dig själv eller länka ditt hjärta. Det finns en kristall för allt!

Du kan med hjälp av dina kristaller öppna upp och uppnå den energin du vill vibrera genom att använda dem på olika sätt i din vardag. 

Vad kan kristaller hjälpa dig med?

✶ Manifestera drömmar - Det du fokuserar på kommer du att få mer av. Genom att programmera dina kristaller med dina drömmar och intentioner kommer du ständigt att få små påminnelser i din vardag som kommer ta dig närmre din dröm. Kristallerna kommer på så sätt att hela tiden att hjälpa dig att ta rätt beslut och att alltid vara sann mot dig själv på väg mot din dröm. 

✶ Ta bort blockeringar i kroppen - Alla kristaller har olika egenskaper och jobbar med våra olika chakran (energicenter) i kroppen på olika sätt. Vi lagrar ofta olika blockeringar i kroppen och i våra chakran, och kristallerna kan hjälpa oss att få bort dessa blockeringar så att vår energi kan flöda fritt igen. 

✶ Connecta dig med naturen och universum - Eftersom kristallerna kommer från naturen så kan de hjälpa oss att bli connectade med naturen och på så sätt grunda oss. Kristallernas vibrationer har vi människor dragit nytta av i århundraden och framförallt nu när vi upplever mycket av världen genom skärmar behöver vi människor verktyg för att hjälpa oss connecta med vårt ursprung, naturen. Kristallerna påminner oss också dagligen om att vi är en del av något större. 

✶ Personlig utveckling - Vi alla har egenskaper som vi behöver utveckla för att bli den bästa versionen av oss själva. Kanske behöver du bli snällare mot dig själv, lära dig att sätta gränser eller bli mer organiserad. Genom att bära med dig kristaller som har dessa egenskaper kommer du enklare kunna göra det som krävs för att du ska kunna uppgradera sig själv och ditt liv till det bättre. Om du tex köper en Rosa Kalcit för att du vill få in mer Self Love i ditt liv kommer du att påminnas om det varje gång du tittar på din kristall och den kommer hjälpa dig att ge dig själv mer kärlek. Men kristallen kan inte göra allt jobb, vi behöver också öppna upp och tro på att det ska fungera. Det handlar om vårt mindset och inställning. (Psst, vår favoritsten för personlig utveckling är Dalmatin). 

✶ Läka ditt hjärta - Har du varit med om ett svek i barndomen eller en tidigare relation? Vi är flera som har oläkta sår på hjärtat men för oss finns kristallerna. Generellt jobbar de rosa kristallerna med vårt hjärta och hjärtchakra och det finns flera magiska kristaller som hjälper oss att läka gamla sår så att vi kan våga att lita på kärleken igen. (Psst, Rodokrosit är vår favoritkristall för att läka hjärtat). 

Vilka kristaller dras du till just nu? Hitta dina nya favoriter här ✶ 

För oss är kristaller en känsla. Det är när vi börjar jobba med oss själva och vår energi som våra liv förändras för att vår vibration blir starkare och högre. Genom att ta med sig kristaller på den resan kan det bli både kraftfullare och roligare att utvecklas.

Dina kristaller kommer att finnas med dig genom livets alla äventyr, utmaningar, breakups, relationer och när du når dina drömmar. Ja, det finns kristaller för livets alla olika faser och de finns här för att hjälpa dig leva ditt bästa liv, livet som du förtjänar att leva!

Vill du lära dig mer om kristaller och deras magiska krafter? Köp vår Kristallguide för nybörjare här!