Så överlever du Mercury Retrograde

Keep Calm Moon Friends, Mercury is in retrograde! I den här artikeln berättar vi vad Mercury Retrograde är och hur du på bästa sätt överlever den här perioden som ibland kan kännas lite extra utmanande.

Vad är Mercury Retrograde?

Merkurius är planeten som styr vår kommunikation och när den hamnar i Retrograd ser det ut som att planeten byter håll på himlen och istället går baklänges. När Merkurius är i Retrograd påverkas kommunikationen och det kan kännas som att saker inte riktigt flowar som vi är vana vid. Missförstånd kan uppstå, viktiga sms eller mail kan försvinna, teknik kan börja strula, gamla ex kan höra av sig och om du ska ut och resa kan det hända att inställda avgångar eller förseningar i trafiken uppstår. 

Den här Retrograden inträffar i Skorpionens tecken vilket också kan dra upp mycket känslor och du kan lätt känna dig missförstådd.

Så överlever du Mercury Retrograde

Under den här perioden är det viktigt boosta ditt tålamod och att du är extra noga för att undvika vissa missar som vi annars kan stöta på under Mercury Retrograde. Läs det där mailet en extra gång innan du skickar iväg det, dubbelkolla dina biljetter inför resan, var alltid ute i god tid och var övertydlig för att undvika missförstånd.

Merkurius Retrograd påverkar oss alla och därför vill vi uppmana dig att se de kommande tre veckorna som en utmaning där du har möjlighet att utvecklas, växa som person och öva på ditt tålamod. You can do this Moon Friend!

4 must have-kristaller under Mercury Retrograde

Vårt Mercury Retrograde Kit innehåller kristaller som kommer ge dig en extra boost och flow under Mercury Retrograd. Du hittar det här!

✶ Fluorit kallas också FLOWrit och kommer vara din bästa vän under Mercury Retrograde. Ha alltid med den i väskan för att hitta tillbaka till ditt flow igen när det behövs.

✶ Akvamarin jobbar med halschakrat och under Merkurius Retrograd är det extra viktigt att vara tydlig när vi pratar och kommunicerar med andra. Ha alltid din Akvamarin nära under de kommande tre veckorna för att undvika missförstånd som lätt kan uppstå under den här perioden.

✶ Rökkvarts sägs kunna skydda dig från negativ energi och hjälper dig att stay grounded under Mercury Retrograde. 

✶ Honungskalcit piggar upp dig och ge dig ny energi när du behöver en extra boost! Ha din Honungskalcit nära när du känner att du behöver ny energi, tröst eller en spirituell kram.

Keep Calm Moon Friends, Mercury is in retrograde!