Så överlever du Merkurius Retrograd

Imorgon går Merkurius in i Retrograd igen och under den här perioden (31/10-20/11) kan vi stöta på en del utmaningar i vår kommunikation. I den här artikeln berättar vi vad Merkurius Retrograd är, hur du kan förbereda dig på bästa sätt och vilka kristaller som kan hjälpa dig under de kommande tre veckorna.

Vad är Merkurius Retrograd?
Merkurius är planeten som styr vår kommunikation och när den hamnar i Retrograd ser det ut som att planeten byter håll på himlen och istället går baklänges. Under de kommande tre veckorna kan det kännas som att saker och ting inte flowar som vi är vana vid. Missförstånd i vår kommunikation kan uppstå, viktiga sms eller mail kan försvinna, teknik kan strula, gamla ex kan höra av sig och om du ska ut och resa kan det hända att inställda avgångar eller förseningar i trafiken uppstår. Den här Retrograden inträffar i Skorpionens tecken vilket också kan dra upp mycket känslor och du kan lätt känna dig missförstådd.

Så överlever du Merkurius Retrograd
Under den här perioden är det viktigt att du är extra noga och försök ha lite mer tålamod än vanligt. Läs det där mailet en extra gång innan du skickar iväg det, dubbelkolla dina biljetter inför resan, var alltid ute i god tid och var övertydlig för att undvika missförstånd i din kommunikation. Merkurius Retrograd påverkar oss alla, så försök att se den här perioden som en utmaning där du har möjlighet att utvecklas, reflektera och öva på ditt tålamod. 

Våra fem must have-kristaller under Merkurius Retrograd: 

✶ Fluorit kommer hjälpa dig att ta bort blockeringar så att du hittar tillbaka till ditt flow igen. 

✶ Selenit är den perfekta kristallen att omge dig med för att rena din egen energi, och det kan verkligen behövas under Merkurius Retrograd :) Ta upp din Selenit i handen och ta några djupa andetag eller meditera med den för att landa i dig själv.

✶ Akvamarin jobbar med halschakrat och under Merkurius Retrograd är det extra viktigt att vara tydlig när vi pratar och kommunicerar med andra. Ha alltid din Akvamarin nära dig under de kommande tre veckorna för att undvika missförstånd som lätt kan uppstå under den här perioden. 

✶ Clear Quartz hjälper dig att få en klarhet i olika situationer, i dina tankar och i din kommunikation.

✶ Rosenkvarts är den perfekta kristallen att ha i väskan för att boosta dig själv med lite extra kärlek under den här perioden. 

Psst! Spana in alla våra kristaller i shoppen här! ☾ 

Kommentera