Så påverkas vårt yttre av månens olika faser

Idag ska vi prata om hur vi med hjälp av månens olika faser och energier kan boosta vårt yttre. Ja, vi vet, det låter för bra för att vara sant men vi lovar, this is a thing. If you go with the (moon) flow, your face will glow!

Okej, helt ärligt så hade vi ingen aning om att vårt yttre kunde påverkas av månens energier förens en av våra underbara kunder tog upp det med oss under ett Open Showroom. Hon berättade att hon hade en vän som bara klippte sitt hår runt fullmåne och att hennes hår hade börjat växa som aldrig förr. Alltså, wow! Månens energier är framförallt kopplad till vår hårväxt men alla delar av vårt yttre, som till exempel hud och naglar påverkas. Här kommer våra bästa tips på vad du borde göra under vilken månfas för att levla upp ditt beauty game.You can thank us later!

Psst.. vill du lära dig mer om de olika månfaserna så finns vår New Moon Ritual Guide och Full Moon Ritual Guide.

Dark Moon - Den här fasen inträffar en dag innan nymånen och det är när månen inte lyser alls på himlen. På den här dagen är det perfekt att plocka, tråda och vaxa allt som behöver trimmas, för att Dark Moon-fasen sägs kunna bromsa tillväxten av nytt hår. Det sägs också att det inte gör lika ont att plocka hår på den här dagen. Win/win!

Nymåne - Varje nymåne är som en nystart och under den här fasen sägs det vara optimalt för en deep cleansing. Det kan du tex göra genom att dricka extra mycket vatten eller äta mycket grönsaker. Eat your greens! Det sägs också vara perfekt att behandla mörka ringar under ögonen vid nymånen.

Psst.. du har väl inte missat vårt Facial Crystal Kit som tar din facial to the next level?

Waxing Moon (tilltagande måne) - Under denna fas är det dags för boostande och avslappnande behandlingar. Återfuktande body butter, oljor och massage.. hörde vi Jade Rollern åka fram ur badrumsskåpet? Unna dig allt som ger näring till kroppen. Denna fas sägs också vara bäst att klippa sig på om man vill att håret ska växa sig starkt och friskt.

Fullmåne - Nu är våra kroppar som mest mottaglig för näring så fortsätt med mjukgörande, fuktiga krämer och inpackningar som vårdar kroppen och håret. För dig som vill få ditt hår och dina naglar att växa fortare är det perfekt att klippa sig nu. Men undvik att vaxa och plocka - vår smärttröskel sägs nämligen vara som lägst under fullmåne.

Waning Moon (avtagande måne) - Time for deep cleansing, exfoliering och detox. Förnya kroppen och gör dig redo för nästa månvarv!

Psst.. För att enkelt hålla koll på månens olika faser kan du ladda ner en Moon Phase App på din telefon.

Vi hoppas att det är fler än vi som är taggade på att ta vårt beauty game till nästa nivå med hjälp av månens olika faser! Glöm inte att tagga oss i era bilder på Instagram om ni testar något av dessa hacks @ohlamoon.se.