5 kristaller som hjälper dig att släppa stress

Känner du dig stressad och behöver hjälp att hitta lugn i vardagen? Då har vi kristallerna för dig! Läs vilka fem kristaller som hjälpt våra kunder att byta vardagsstressen till vardagsharmoni. 

Vi har alla våra egna verktyg för att hantera stress, men det många kanske missat är att kristaller är ett mycket kraftfullt verktyg för att minska stressen och har använts för det i tusentals år. Att meditation lugnar oss och hjälper till att lindra stress är vetenskapligt bevisat. Att kombinera meditation med kristaller kan vara väldigt fördelaktigt då våra tankar ofta börjar vandra vid meditation kan det vara väldigt hjälpsamt att hålla i en kristall för att hela tiden dra tillbaka vårt fokus till stenen i vår hand och landa "här och nu" istället för att låta våra tankar få oss att sväva iväg. Att lägga en på bröst när vi ska sova kan också vara lugnande då trycket från kristallen får vårt nervsystem att slappna av. 

Psst.. för mindre stress i vardagen rekommenderar vi vårt Crystals and Chill Kit och Calming Ritual Kit

Här är kristallerna som våra kunder upplever har hjälpt dem att släppa stress och press: 

★ Ametist: Det här kanske är den mest välkända kristallen i hela världen. Ametist är en kristall som står för peace and harmony och det skulle kunna skrivas en hel bok om den här stressreducerande kristallen. Men vi nöjer oss med detta citat från en av våra kunder
"Jag hade med mig min Ametist när jag fick en oväntad panikattack förra veckan och Ametisten hjälpte mig att gå igenom den och jag kände mig starkare efteråt." - Frida

★ Blå Kalcit: Detta är den kristall som våra kunder älskar allra mest, varje vecka strömmar det in positiv feedback på denna ljuvliga sten. Denna kristall representerar lugn och sägs kunna lösa upp ångestladdade tankar. 
"Innan jag fick min Blå Kalcit sov jag bara mellan två till fyra timmar per natt men nu när jag har den under kudden sover jag sju sammanhängande timmar. Det är helt otroligt!" -Anna

★ Lepidolit: Detta är den kristall som har mest ångestreducerande egenskaper. Den innehåller höga halter Litium som används i bla ångestdämpande mediciner. Lepidolit är inte den enda kristallen som innehåller mineraler som har positiva hälsofördelar för oss människor, det är väldigt vanligt förekommande och det kanske är just därför vi dras till dessa ljuvliga stenar.
"Lepidoliten är lugnande och sval på något vis och eldar inte igång min oro/stress. Den är verkligen avkopplande." - Elin

★ Rökkvarts: Denna kristall skyddar oss från negativa energier. Den kan hjälpa oss upptäcka energitjuvar och påminner oss om att det faktiskt är okej att sätta ner foten och säga nej för att ta till vara på vårt eget välmående i första hand.
"Rökkvartsen har hjälpt till att grunda mig och ger mig ett djupare lugn i vardagen." - Malvina

★ Selenit: Det här är en lugnande mineral som ger en känsla av "deep peace". Den kategoriseras som en renande kristall och hjälper oss lösa upp negativa energier som ligger och skräpar i våra kroppar. Den är populär vid meditation och fungerar som ett verktyg som hjälper oss landa i nuet. 
"Min Selenit hjälper mig att stanna upp och vara tacksam för allt fint jag har." - Felicia

Glöm inte att följa oss på Instagram för mer kristaller och magi i vardagen @ohlamoon.se