5 må bra-rutiner att göra när du är hemma

Igår var det nymåne vilket betyder att det idag och två dagar framåt är den perfekta tiden att skapa nya härliga rutiner. Tiden vi lever i nu utmanar oss på många plan och vi spenderar mycket tid hemma, därför är det extra viktigt att skapa rutiner som boostar oss och vårt välmående. Let's get inspired! 

Yoga och meditation 

Att börja dagen med yoga är ett perfekt sätt att starta dagen på för att väcka igång kroppen efter en lång natts sömn. Spana in det här yogapasset "15 minuter morgonyoga" med Josefin om du behöver inspiration till ditt pass. 

Meditation är också perfekt att starta morgonen med för att landa i oss själv och grunda oss. Just nu får du 50% rabatt på vårt meditationsprogram "Meditation För Nybörjare" med koden "MEDITATION50" för att du ska hitta en meditationsteknik som passar just dig. Eller om du är peppad på att skapa en härlig morgonritual kan du spana in vårt morgonprogram "Your Way To A Magic Day" som innehåller två meditationer och reflektionsfrågor för veckans alla dagar.  

Planera din dag

När man spenderar mycket tid hemma kan man lätt tappa sina rutiner. Att göra en enkel planering för dagen gör det både lättare för dig att få saker gjort, men också för att få tid över till annat. Bestäm tex när du ska jobba och glöm inte att planera in pauser. Att göra listor som du checkar av gör dig också motiverad till att följa det du har planerat, vilket också kan hjälpa dig att reducera stress och få dig att må bättre. 

Var kreativ i köket 

Vädurens period bjuder in till kreativitet och är det kanske i köket du ska låta den flöda? Testa ett nytt recept, laga den där grytan som får stå och putta i timmar eller bakar något gott att njuta av till kvällen. Gör måltiderna till något att se fram emot och låt dig inspireras av härliga recept. Josefin har samlat några av hennes favoritrecept här

Ta en promenad

Frisk luft är som balsam för själen! Att röra på dig lite varje dag gör att du sätter igång blodcirkulationen, vilket gör att kroppen tar upp mer syre och dina stresshormoner sänks. Hur härligt låter inte det? Att spendera tid ute i naturen och släppa tankarna för en stund gör också att du blir mer grundad och du kan oftast fokusera bättre under resten av dagen.

Gör en härlig kvällsrutin 

Att göra en kvällsrutin är en fint sätt att ge dagen ett tydligt avslut och får dig att  slappna av en stund innan du ska somna. Ta ett härligt bad, gör en extra lång hudvårdsrutin eller läs en bok - you choose! Det viktigaste här är att du gör något som får dig att varva ner. Hann du inte med morgonmeditationen kan du ju självklart göra en kvällsmeditaion, eller varför inte båda?. Vårt nya kvällsritualsprogram Your way to a magic night är perfekt om du behöver vägledning och inspiration till din kvällsritual. 

Psst! Klicka här om du vill lära dig mer om Vädurens period och vilka kristaller som som är optimala att använda.