Vår stora Meditationsguide

Att meditera är verkligen ett life hack som alla borde använda som ett verktyg för att släppa stress och må så bra som möjligt! Visste du att du kan förhöja din meditation med hjälp av kristaller? I den här artikeln har vi samlat våra bästa tips! Let the magic begin! 

Att använda kristaller när man mediterar är ett kraftfullt sätt att fördjupa och förhöja sina meditationer på. Oavsett om du vill fördjupa din meditation med hjälp av kristaller, meditera med en tydlig intention eller få mer kontakt med din spiritualitet så finns det kristaller som passar just dina behov! Du kanske precis har börjat meditera eller så har du mediterat länge, oavsett vilket så kan du enkelt börja meditera tillsammans med dina kristaller. Att länka samman sin meditation med sina kristaller är ett otroligt kraftfullt sätt att fördjupa sin meditation på och eftersom det finns så många olika kristaller med massa unika egenskaper kan du lätt matcha din kristall med den meditativa upplevelsen du är ute efter.

Om du är osäker på vilken meditationsupplevelse du är ute efter kan det vara härligt att prova sig fram med lite olika kristaller och känna in stenarnas olika energier tills du hittat den som känns rätt för just dig. Våga testa dig fram, det finns inget rätt eller fel, det som känns bra för dig, ÄR rätt för dig. Det finns en hel del kristaller som är utformade för just meditation och som passar lite extra bra men ALLA kristaller kan faktiskt användas vid meditation. Ju mer du mediterar tillsammans med dina kristaller, desto mer kommer du uppleva kristallernas olika energier.

Meditation must haves! 

★ Clear Quartz - Den vanligaste kristallen att ha med sig vid meditation då den ger oss klarhet och förstärker vår intuition. 

★ Selenit - Renar vårt mind, vår energi och ger oss en känsla av "deep inner peace". Seleniten hjälper oss rena vår spirit från gamla energier som kanske fastnat så vi kan komma tillbaka till att vara vårt bästa jag. 

★ Salvia eller Spirit Mist - Vi har alltid med oss rökelse eller mist när vi ska meditera, både för att skapa en härlig vibe men också för att rena energin vi befinner oss i.

★ Touchstones - Det här är den optimala kristallformen att meditera med (den är utformad för att ligga skönt i våra händer under meditation.)

Meditera med en specifik intention  ★

Vi tycker alltid att Selenit och Clear Quartz ska vara med när man mediterar för att förhöja upplevelsen av själva meditationen. Men att matcha en eller flera kristaller med den intentionen man satt för sin meditation är ett underbart sätt att fylla på med exakt det man behöver för stunden! Börja med att välja ut en (eller flera) kristall vars egenskaper går i linje med din intention, vill du fylla på med mer energi kan du  till exempel använda dig av Citrin, vill du fylla på med mer Self-Love kan du använda Rosa Kalcit osv. Att sätta en tydlig intention och meditera tillsammans med kristallerna som matchar den kan hjälpa dig få en tydlig bild av hur du ska gå till väga för att uppnå det stadiet du vill befinna dig i -och såklart boosta dig för att nå dit.

Meditera tillsammans med en Crystal Grid 

Om du valt en specifik intention för din meditation och vill fördjupa den ytterligare kan du lägga en Crystal Grid (Kristallnät). Välj ut kristallerna som matchar din intention och lägg ut dem framför dig på nätet. Utgå alltid från vårt  Crystal Grid Bas Kit!
Psst.. Vi har också våra härliga Crystal Grid Kristallkit med färdiga intentioner.

Fördjupa din spiritualitet med Meditation 

Vissa kristaller sägs fördjupa vår spiritualitet, höja vår intuition och öka vår connection med universum. Det här är dem perfekta kristallerna för dig som vill koppla bort det virtuella och fokusera på det spirituella. Det är dags att jobba tillsammans med ditt Kronchakra och Tredje Öga för att bli den mest spirituella versionen av dig själv.  

Ametist - Kanske en av de mest klassiska kristallerna som finns men, wow, så underbar! Det här är en superspirituell kristall som är älskad av Munkar, Spådamer och Healers världen över!

★ Labradorit -  Den här kristallen balanserar alla våra chakran och hjälper oss hitta vårt inner light. Det kanske låter klyschigt, men det vilar verkligen något magiskt över denna kristall.

★ Iolit - En kristall som hjälper oss utveckla vår spiritualitet och stärker vår inre och yttre kommunikation. 

★ Vit Opal - En superspirituell kristall som stärker vår intuition och sägs kunna förmedla små meddelanden från universum till oss när vi håller i den.

Brukar du meditera tillsammans med dina kristaller? Hur var din upplevelse? Tagga oss på @ohlamoon.se