Därför har råa kristaller en extra kraftfull energi

Många anser att råa kristaller har en högre och starkare vibration och vi håller med. I den här artikeln berättar vi hur det kan vara så, hur du använder dem på bästa sätt och hur de råa kristallerna påminner oss om att vi är vackra precis som vi är, i vårt naturliga tillstånd.Råa kristaller har en stark koppling till naturen och ger oss en känsla av ödmjukhet och samhörighet med vår jord. Känslan av att hålla en rå kristall som har skapats av naturen är verkligen speciell och eftersom att råa kristaller ofta är helt obehandlade kan man säga att de innehåller en råare och ärligare energi. Deras råa energi påminner oss om att vi är vackra och unika precis som vi är och hjälper oss att connecta med vårt inre och naturen. Många upplever att råa kristaller har högre vibrationer än de polerade men detta är såklart individuellt. Det finns inget rätt eller fel, men rent generellt brukar man säga att de råa kristallerna vibrerar på en högre nivå än de andra kristallformerna som finns.

✶ Du kanske också gillar: "Den ultimata kristallformen för att uppgradera dig"

Trots att de flesta råa kristallerna är obehandlade så kan de ibland behöva behandlas med en form av lack för att få kristallens ytan att hålla ihop bättre. Detta tar dock inte bort dess höga vibrationer eller energier på något sätt. Råa kristaller kan också innehålla små mängder metaller (tex koppar och aluminium) och därför rekommenderar vi dig att inte göra kristallvatten med råa kristaller. Med det sagt så är det absolut ingen fara att meditera med sina råa kristaller eller placera dem på kroppen för att boostas av deras starka energier. För det är främst i meditation som vi älskar att använder våra råa kristaller och connecta med dess råa kraft.

 Du kanske också vill läsa: "Så gör du kristallvatten och därför ska du dricka det"

Eftersom att råa kristaller ofta är helt obehandlade så sägs det att energier lättare kan "fastna" i dem, och därför är det extra viktigt att man renar sina råa kristaller. Undvik dock att rena dem i vatten då det kan förstöra deras yta. Rena dem istället tex med hjälp av en Salviabunt, eller om du känner dig som en Hardcore Moon Sister kan du testa rena dina råa kristaller genom att gräva ner dem i jorden och låta dem ligga där över natten. Många påstår att detta är det kraftfullaste sättet att rena sina råa kristaller eftersom att man tar dem tillbaka till naturen där de kommer ifrån.

Är du sugen på att investera i en rå kristall? Här är våra Råa favoriter 

Rå Fluorit: Den här underbara kristallen hjälper dig att lösa upp det som blockerar dig så att din energi kan börja flöda fritt igen. 
Lepidolit: I Lepidoliten finns Litium som används bland annat i ångestdämpande mediciner. Den kan hjälpa till att lätta på ångest och främja sömnen.
Grön Kalcit: Den Gröna Kalciten ger dig vägledning mot dina drömmar och mål och tillåter dig att drömma större än du kanske tidigare vågat. 
Ametistspets: Ametisten står för “Peace and harmony”. Det är stenen du ska omge dig med om du känner dig uppe i varv och stressad, den råa spetsiga formen förstärker Ametistens naturligt lugnande egenskaper.
Selenitstav: Detta är en av få kristaller som har förmågan att lösa upp negativ energi som fastnat. Den hjälper dig alltså att ta bort blockeringar så att du kan leva mer i ditt flow. 
Rosa Turmalin: Denna sten kommer fylla ditt hjärta med balans och skydd från negativa känslor, både från andra och från dig själv.
Blå Kalcit: Har du svårt att slappna av när du ska gå och lägga dig? Den Blå Kalciten är sömnens sten och i kombination med den råa kristallens kraftfulla energi kan nog inte ens John Blund hålla sig vaken.

Du hittar alla råa kristaller i vår shop HÄR!